Ponedeljak, 18.09.2023.

09:45

Počelo postavljanje dodatnih saobraćajnih znakova koji upozoravaju na pogrešan smer VIDEO

Izvor:

Poèelo postavljanje dodatnih saobraæajnih znakova koji upozoravaju na pogrešan smer VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Solo

pre 11 meseci

Pa ni to nece mnogo da pomogne Srpskim pijanim vozacima koji terorisu ostale vozace..Vi treba da postavite Policiju na svakih 20-30 km da kontrolise Vuciceve autoputeve ali nazalost ni infrastruktura nije napravljena..??Kod nas sve naopacke, uradimo put pa zaboravimo neke znakove da ugradimo i na kraju nema gde da stanes kilometrima da se odmoris ili prezalogajis nesto..??

DAda

pre 11 meseci

Bolje je da ne dajete vozacku dozvolu likovima sa IQ manjim od 80. Spasicete njegov zivot i zivote drugih , nisu idioti, skoro da nisu za vojsku, mogu da zavrse skolu i poloze vozacki, ali imaju problem sa odlukama i sve im se desava prebrzo a nedostatak pameti resavaju agresijom ili regresijom.

Legend

pre 11 meseci

Pošto je očigledno na mestima gde je moguće ukljuciti se u pogrešnom smeru preskupo postaviti ježa koji bi bušio gume ukoliko se pređe preko njega a spuštao se od težine automobila kada se prelazi iz pravca kuda i inače treba da se ide,jer pobodu ta tehnologija je i suviše skupa i napredna da bi se tek tako postavila,verovatno bi morali da izdvojimo 46% ukupnog GDPa države da postavimo tu svemirsku tehnologiju koja bi rešila svaki problem.

milan

pre 11 meseci

Prošao sam M. Veliki danas u odlasku, a Ibarsku u povratku .
Na autoputu možeš u kontra smer samo namerno ili ako nisi pri sebi. Znači, samo onda kad nisi vozač !
Svako uključenje je izvedeno s desne strane, pod blagim uglom, preko trake za ubrzanje. Postavljeni su i dvostruki znakovi za obavezan smer. Da bi ušao u kontra smer moraš ignorisati saobraćajne znakove, skrenuti u levo pod izrazito oštrim uglom, direktno u traku za preticanje.
Skrećem pažnju da na nekim parkinzima nema znakova za pogrešan tj. zabranjen smer !
Na uključenjima posle naplatnih rampi postavljeni su svi znakovi i stalno uključeni crveni semafori.
Sve u svemu , nije loše kako neki komentatori tvrde .
Ibarska je čist užas. Svedočanstvo kakva bi pogibija bila s današnjim voznim parkom i vozačima u Srbiji.

Djole

pre 11 meseci

Meni nije jasno kako neko sa regularnom vozackom dozvolom i minimalnim vozackim iskustvom moze da bude vozacki nepismen i da ne razume osnovne saobracajne znake. Ja bih sve ove bahate idiote karakterisao kao ubice sa predumisljajem ili teroriste, trece nema. Kakv insta, tik-tok, zezanje, pogresio sam mame mi ... NEMA OPRAVDANJA, OBAVEZNA SANKCIJA!

X Rej

pre 11 meseci

Samo češljevi za bušenje guma ako neko krene u suprotnom pravcu. Ništa drugo, ovaj znak budale nece sprečiti da naprave haos i ubiju nekoga, u većini slučajeva namerno ulaze u suprotnu traku. Ovaj znak slobodno okačiti mački o rep.

hm

pre 11 meseci

ovo na autoputu, van gradova, tamo gde je naplatna rampa ne moze da se desi. Ovo se desava unutar gradova gde autoputevi prolaze kroz iste i vi se iskljucujete sa autoputa u dvosmernu ulicu, gde je drugi smer zapravo ukljucenje u taj isti autoput. Onda ti ljudi koji se ukljucuju ili grese, ili namerno skrecu u pogresan smer i time ulaze u suprotan smer na autoputu. Znak je koristan, ali budale nece da resi. Ne znam da li postoji gradjevinsko resenje za ovo, da se napravi ukljucenje/iskljucenje bez rampe, a da je nemoguce uci u pogresan smer.

w

pre 11 meseci

U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.
(Bgd, 19. septembar 2023 07:18) # Link komentara

Stoka koju pominješ je bezobziran, bezobrazan, sebičan i pre svega bahat sloj ljudi, koji podvije rep kad naidje na sebi ravnog i prilično čuvaju sebe.

Ovo sa uletanjem u kontra smer nisu ni bahati ni bezobrazni, to je neki novi nivo ludila koji treba psihijatrijski posmatrati u ustanovama zatvorenog tipa sa košuljom koja se kopča na ledjima.

Ovi prvi sve to rade zato da bi njima bilo lakše i da bi se dokazali nekome. I ne haju što su jednim potezom zatvorili celu traku, jer treba da popiju kafu u kafiću.

Ova druga kategorija, naročito na autoputu pokušava samoubistvo i ko zna šta je u glavama tih i takvih.
Signalizacija na autoputevima, a i same petlje i priključni putevi su sasvim dobro napravljeni i jedino šta može normalnom čoveku da se desi, je da promaši isključenje. Ali i u tom slučaju se nastavi do sledećeg, pa se vraćaj nazad.
Dodatna signalizacija je u redu, ali ne verujem da će mnogo pomoći, kao što ne verujem da je bilo ko od njih sasvim slučajno vozio brzom trakom auto puta u kontra smeru,.

Alamunja

pre 11 meseci

postaviti ogradu, tako da se nikako nemoze proći putem koji bi vodio u suprotnom smeru. U koliko nema takve barijere, onda je to greska putara tj. nadleznih za puteve

ante-zd

pre 11 meseci

Obavezno postaviti i sekače za gume kada se ide u pogrešnom smeru.
(Zoran Ristic, 18. septembar 2023 10:30)

Ideja ti nije loša, samo sekači guma, kako ih ti zoveš ne znaju kad preko njih prolazi vozilo hitne pomoći, policija ili vatrogasci, a kad ulazi neka budala u kontra smjer.

Bgd

pre 11 meseci

U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.

Tomy Čubura

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
(max, 18. septembar 2023 18:07)
u suprotan pravac se ulazi tamo gde je izlaz sa autoputa iz pravilnog pravca tako da bi bi sa češljevima i lezecim koji buše gume pobušili svima koji se isključuju sa autoputa dok ne naleti budala u kontra smer

466463

pre 11 meseci

Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. ..
(zare, 18. septembar 2023 18:02)

Si pobegao iz škole kad ste učili da brojite dalje od 6? :/

STOP je osmougao!!!!

466463

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
(max, 18. septembar 2023 18:07)

Samo pod uslovom da se nalaze na samom ulazu tj izlazu sa autoputa, na mestu gde problem nastaje jer tu je obično niska brzina.
Ne bi voleo da neko dobije punktiranje sva 4 pneumatika vozeći 130kmh prema meni bez betonske barijere između nas.

zex1

pre 11 meseci

da covek pomisli da su ovi namerno isli da bi krenulo postavljanje znakova.. znak za izlaz za Pozarevac vec godinama izgleda kao da je prekrizan i da ne radi iskljucenje. I nema ni jednog da ga reši, a mnogi misle da ne radi iskljucenje...

Zok1

pre 11 meseci

To je tekst za naše.
A gde je natpis na engleskom?
U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
(MilivojE, 18. septembar 2023 13:02) Ne treba, Milivoje! Stranci ne ulaze u suprotan smer.

gagit

pre 11 meseci

Ovakvi znakovi u Zapadnoj Evropi postoje preko 30 godina na autoputevima...

Ajde vise s tim koliko gde postoje ovakvi znakovi, pa postoji i kod nas vec 15-20 godina, Sremska Kamenica - Ruma, pocetak uspona na Fruskoj gori, i sta s tim? Da se ja pitam, ne bi ni stavljao ovakve znakove, vec obican "zabrana saobracaja u jednom smeru" pa ko ga ne ispostuje, trajno oduzeti dozvolu, auto pod presu, a majstor na jedno 2 godine u Zabelu! Previse je postalo popustljivo, kao da imamo svi po 3 zivota.

lecenje a ne znakovi

pre 11 meseci

Ako mnogi ne znaju sta znaci "cudan" znak sa "minusom" u sredini onda sigurno nece znati sta znaci i ovaj "baci pet" !!!!
(Gradjanin, 18. septembar 2023 10:05)

Bukvalno. Isti takav "baci pet" stoji vec 10-15 godina na putu Novi Sad - Ruma na ulasku u Frusku Goru/Iriski Venac i idioti i dalje ulecu u suprotan smer

žarko

pre 11 meseci

Mnogi su vozili grčkim autopitevima. Između trake za izlaz sa autoputa i trake za ulazak na autoput je BETONSKI ZID. Nikakve specijalne znake nisam video.
Ne bi me čudilo da su za "radoznale" postavili češljeve. Za bušenje guma. Prekjuče i danas ukupno prešao oko 1400 km po Grčkoj : voze po propisu.
Izgleda da se kazne primenjuju.
Niko nije vozio u zabranjenom smeru.
Ni po dvosmernom putu.

Mitar

pre 11 meseci

Na žalost, našim ljudima je potrebno postavljati izgleda i znakove i natpise za neke radnje koje se smatra da treba da se rade ili ne rade kao što se: pali zmigavac, ne bacaj smeće,ne vozi srednjom trakom već desnom jer je desna za preticanje i jos mnogo toga za šta se smatra da za iole normalan covek ce raditi ili ne raditi. Da ne pominjem saranje ili razbijanje ogledala pored puta za raskrsnice i nepregledne krivine i lepljenje kojecega na znakove. Izgleda da smo intelektualno na jako niskom nivou ili smo jako bezobrazni i nevaspitani.

petar markovic

pre 11 meseci

Nigde ni ni piše na engleskom.
Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...
(lupa, 18. septembar 2023 12:51)

U Hrvatskoj je na srpskom

max

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.

zare

pre 11 meseci

Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. Crveni znak sa belom horizonalnom crtom mi je uvek bio najlošiji znak. Nedovoljno jasan. Bolje, jači bi bio da je crven sa belim X u sredini. To i nevozači prepoznaju, X kao nešto zabranjeno.

bro

pre 11 meseci

Skoro videh one češljeve na nekom snimku na yt,
Jedan smer padaju, a ako se nagaze iz suprotnog seče gume, dobra ideja.
Sila, prinuda... To to

Kvrckvrc

pre 11 meseci

Opasnije od svega na nasim autoputevima su ekipe koje kose travu. Pa se bez ikakve informacije (na zapadu se to radi bar na 5-6 km ranije) i u preticajnoj traci krece kamion koji opsluzuje radnike.
Ljudi, ali to je ludilo, ruski rulet, ubistgo sa predumisljajem.
A na kamionu, eto, kao mera predostroznosti, ukljuceno narandzasto svetlo. I to je to.
Pitam se samo kada ce neko da se zakuca u kamion i ubije i sebe i radnike oko kamiona.
I nemojte posle nije kriv ministar, nije kriv direktor policije, nije kriv direktor puteva …Menjajte ovo koliko veceras, pre nego sto dodje do katastrofe

miklosh

pre 11 meseci

@sve je relativno ... STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti.

Stop je definisan oblikom znaka. Ne mora nista da pise. Ali ne vidim sta smeta cirilici da pogresan smer na dodatnoj tabli bude napisan i latinicom ili na engleskom jeziku.

Mile

pre 11 meseci

Naravno da takvih znakova ima u inostranstvu, ali tamo UGLAVNOM nema naplatnih rampi. Cak ima drzava gde neme ni ograde pored auto puta. Mi imamo i ogradu, i naplatne rampe, pa budale ipak nadju nacin da voze u suprotnom smeru.

gagit

pre 11 meseci

To je tekst za naše.
A gde je natpis na engleskom?
U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
(MilivojE, 18. septembar 2023

A u Britaniji, znakovi su i na srpskom? Majstore, kome nije dovoljna ova tabla, ovakva drecava i jasna, sa natpisom STOP, njemu ne vredi nikakav engleski, njemu treba lekar, psihijatar!

wiener

pre 11 meseci

Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..
(C i n i k, 18. septembar 2023 11:28)

Upravo to se ipak dešava. Slučajno.

Sve oametnjakovici ovde

pre 11 meseci

A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.
(V. I. T. R. I. O. L., 18. septembar 2023 10:02)

A nemanje vozacke ce da ga spreci????

C i n i k

pre 11 meseci

Vi to tek sada postavljate, u Hrvatskoj je to jos davnih dana postavljeno i to na svakom ulazu na auto cestu u drzavi.
(zlatni, 18. septembar 2023 11:44)


Postavili ste "pogresan smer" pri ulazu na autoput ?!

sve je relativno

pre 11 meseci

Stop latinicom a Pogrešan smer ćirilicom. A i jedni i drugi funkcionalno nepismeni
(Čuvam parizer za uz Obraćanje, 18. septembar 2023 10:10)

@Mile dizna

Teško onima sa kim vi delite puteve. STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti. Dodatna obaveštenja, u ovom slučaju na ćirilici, u gotovo svim zemljama su na materinjem jeziku (grčkom, arapskom, francuskom, kineskom...), a negde su dodatno i na engleskom ali dosta ređe.

Daning Kruger

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)

Vidim ti nisi izasao van srbije. Bukvalno ima vec u Hrvatskoj, ima u Madjarskoj, ima u Ceskoj... Javljaju se diletanti.

Критизери

pre 11 meseci

Сам симбол је више него јасан. Овакви знаци, истих димензија, одавно постоје у Словенији. И да, на словеначком су!

lupa

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)


Bukvalno, ovaj znak postoji u velikom broju država u Evropi.

Boki

pre 11 meseci

A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
(Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)

U videu je lepo objasnjeno zasto je na cirilici. Ali ti ocigledno ne vidis internacionalni znak za zabranu smera kretanja u tom smeru i krupnim slovima na latinici(srpskom)/engleskom STOP, saku ne vidis?.
Znaci ti si jedan od bezmozgovica da ne kazem pacijenata koji bi se i do sada ukljucio u pogresan smer jer ti je nedovoljno sve obelezeno, jer si nepismen bukvalno, a ako imas vozacku dozvolu a ti je lepo unisti, pa na polaganje opet.

Perica

pre 11 meseci

Podržavam ove znakove, i da svuda gde nedostaje stavite znak za obavezan smer desno, Okanović je pokazao na snimcima da na nekim delovima nedostaje. Ja sam za to da se prvo sve dobro obeleži, pa onda da se krive vozači. U svakom slučaju imaće manje izgovora na sudu kad se budu branili, ako prežive vožnju u suprotnom smeru.

kimikg

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
(Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)

Džaba kad i dalje prolazite. Mora čovek da vam crta.

lupa

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
(Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)


Ispašće da branim ove naše, Vesića i ostale, a što mi nikako nije cilj i nije mi drago, ali ovaj znak nismo mi izmislili. Postoji u dosta država.
Još nešto, pošto vidim da si napisao Okanović pa verovatno aludiraš i na njega. Okanović je nebitan lik i nikakve odluke on ne donosi. On je u privatnoj firmi koja se zove Komitet za bezbednost saobraćaja, a o svemu odlučuje državna Agencija za bezbednost saobraćaja.

wiener

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)

Naprotiv, upravo u razvijenim zemljama je ovaj znak već decenijama standard.

lupa

pre 11 meseci

Zasto ne pise i na engleskom?
(deninisde, 18. septembar 2023 10:51)

A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
(Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)



Nigde ni ni piše na engleskom.
Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...

milan

pre 11 meseci

Ovakvi znakovi , semafori s upaljenim crvenim svetlom i regularan saobraćajni znak za zabranjen smer već su postavljeni na ulazima na autoput na više mesta.
Za one koji namerno hoće u kontra smer mogu se postaviti mehaničke prepreke .
Protiv onih koji izvode polukružno okretanje nema mnogo efikasnih sredstava osim opšteg alarma i zaustavljanja saobraćaja .

Djorke

pre 11 meseci

@
Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...
(Mirko, 18. septembar 2023 11:11)

Nije ona budala usla slucajno u suprotan smer, tako da niti cesljevi niti dodatne table imaju efekat. Mentolcine urade polukruzno na autoputu i zabodu gas do poda dok voze najbrzom trakom nasuprot saobracaju.

To treba u ludaru prvo, pa ako je lud neka ga lece 20 godina, a ako nije onda u tvorza na 20.

C i n i k

pre 11 meseci

Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..

audi

pre 11 meseci

@ Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)
Slabo si ti Savo to ispratio ili nikada nisi bio u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji. Ovakvi znaci postoje bar 15+ godina tamo… Inace se slazem da je Vesic, pa.. Vesic

Mirko

pre 11 meseci

Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...

Vuk vučko

pre 11 meseci

Na kojim displejima Vesiću, na kojim displejima?!? Od Subotice do Beograda postoji ukupno 2 displeja. Tačno 2! U Holandiji koja je manja država od Srbije displeji postoje u razmacima od 1 km.

Reziel

pre 11 meseci

Već postoji znak za pogrešan smer, bela vodoravna linija na crvenoj pozadini. Ovo će samo da uspali psihopate i klince koji namerno izlaze na autoput u suprotan smer. Ko god ima položenu vožnju to zna, osim naravno ako nije pijan, drogiran ili lud.

Inače, putevi nam izgledaju kao cirkus i luna-park, sa šumama znakova pored i na svakom isključenju plus bilbordi, reklame i reklamice. Kad stranci dođu na neku petlju, ljudi uspore na 30 km/h samo da bi našli ono što im treba. Sad na isključenju imamo redom - znak za ograničenje brzine, putokaze, znak za napuštanje auto-puta, znak za pogrešan smer i onda i ovu nakaradu za pogrešan smer.

n6

pre 11 meseci

ovaj znak prvi put video u hrvatskoj 2015god i bio mi je jako čudan i zanimljiv jer nije postojao kada sam ja '96 polagao vozački ispit. (ali brat bratu učinkovit, ne možeš da ga ne primetiš...skreće pažnju što i treba da radi)

Savo

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!

V. I. T. R. I. O. L.

pre 11 meseci

A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.

Okanović & Co

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???

Liberty

pre 11 meseci

Bravo. Ovo može nekom nedužnom da spasi život. Što više ovakvih znakova to bolje. I kamere što pre za glupave budaletine ubice koje namereno voze kontra smerom.

C i n i k

pre 11 meseci

Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..

wiener

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)

Naprotiv, upravo u razvijenim zemljama je ovaj znak već decenijama standard.

Boki

pre 11 meseci

A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
(Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)

U videu je lepo objasnjeno zasto je na cirilici. Ali ti ocigledno ne vidis internacionalni znak za zabranu smera kretanja u tom smeru i krupnim slovima na latinici(srpskom)/engleskom STOP, saku ne vidis?.
Znaci ti si jedan od bezmozgovica da ne kazem pacijenata koji bi se i do sada ukljucio u pogresan smer jer ti je nedovoljno sve obelezeno, jer si nepismen bukvalno, a ako imas vozacku dozvolu a ti je lepo unisti, pa na polaganje opet.

Mirko

pre 11 meseci

Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...

Daning Kruger

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)

Vidim ti nisi izasao van srbije. Bukvalno ima vec u Hrvatskoj, ima u Madjarskoj, ima u Ceskoj... Javljaju se diletanti.

audi

pre 11 meseci

@ Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)
Slabo si ti Savo to ispratio ili nikada nisi bio u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji. Ovakvi znaci postoje bar 15+ godina tamo… Inace se slazem da je Vesic, pa.. Vesic

n6

pre 11 meseci

ovaj znak prvi put video u hrvatskoj 2015god i bio mi je jako čudan i zanimljiv jer nije postojao kada sam ja '96 polagao vozački ispit. (ali brat bratu učinkovit, ne možeš da ga ne primetiš...skreće pažnju što i treba da radi)

sve je relativno

pre 11 meseci

Stop latinicom a Pogrešan smer ćirilicom. A i jedni i drugi funkcionalno nepismeni
(Čuvam parizer za uz Obraćanje, 18. septembar 2023 10:10)

@Mile dizna

Teško onima sa kim vi delite puteve. STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti. Dodatna obaveštenja, u ovom slučaju na ćirilici, u gotovo svim zemljama su na materinjem jeziku (grčkom, arapskom, francuskom, kineskom...), a negde su dodatno i na engleskom ali dosta ređe.

V. I. T. R. I. O. L.

pre 11 meseci

A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.

lupa

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)


Bukvalno, ovaj znak postoji u velikom broju država u Evropi.

Okanović & Co

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???

Критизери

pre 11 meseci

Сам симбол је више него јасан. Овакви знаци, истих димензија, одавно постоје у Словенији. И да, на словеначком су!

Djorke

pre 11 meseci

@
Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...
(Mirko, 18. septembar 2023 11:11)

Nije ona budala usla slucajno u suprotan smer, tako da niti cesljevi niti dodatne table imaju efekat. Mentolcine urade polukruzno na autoputu i zabodu gas do poda dok voze najbrzom trakom nasuprot saobracaju.

To treba u ludaru prvo, pa ako je lud neka ga lece 20 godina, a ako nije onda u tvorza na 20.

Reziel

pre 11 meseci

Već postoji znak za pogrešan smer, bela vodoravna linija na crvenoj pozadini. Ovo će samo da uspali psihopate i klince koji namerno izlaze na autoput u suprotan smer. Ko god ima položenu vožnju to zna, osim naravno ako nije pijan, drogiran ili lud.

Inače, putevi nam izgledaju kao cirkus i luna-park, sa šumama znakova pored i na svakom isključenju plus bilbordi, reklame i reklamice. Kad stranci dođu na neku petlju, ljudi uspore na 30 km/h samo da bi našli ono što im treba. Sad na isključenju imamo redom - znak za ograničenje brzine, putokaze, znak za napuštanje auto-puta, znak za pogrešan smer i onda i ovu nakaradu za pogrešan smer.

lecenje a ne znakovi

pre 11 meseci

Ako mnogi ne znaju sta znaci "cudan" znak sa "minusom" u sredini onda sigurno nece znati sta znaci i ovaj "baci pet" !!!!
(Gradjanin, 18. septembar 2023 10:05)

Bukvalno. Isti takav "baci pet" stoji vec 10-15 godina na putu Novi Sad - Ruma na ulasku u Frusku Goru/Iriski Venac i idioti i dalje ulecu u suprotan smer

lupa

pre 11 meseci

Zasto ne pise i na engleskom?
(deninisde, 18. septembar 2023 10:51)

A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
(Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)



Nigde ni ni piše na engleskom.
Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...

Vuk vučko

pre 11 meseci

Na kojim displejima Vesiću, na kojim displejima?!? Od Subotice do Beograda postoji ukupno 2 displeja. Tačno 2! U Holandiji koja je manja država od Srbije displeji postoje u razmacima od 1 km.

Sve oametnjakovici ovde

pre 11 meseci

A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.
(V. I. T. R. I. O. L., 18. septembar 2023 10:02)

A nemanje vozacke ce da ga spreci????

petar markovic

pre 11 meseci

Nigde ni ni piše na engleskom.
Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...
(lupa, 18. septembar 2023 12:51)

U Hrvatskoj je na srpskom

lupa

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
(Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)


Ispašće da branim ove naše, Vesića i ostale, a što mi nikako nije cilj i nije mi drago, ali ovaj znak nismo mi izmislili. Postoji u dosta država.
Još nešto, pošto vidim da si napisao Okanović pa verovatno aludiraš i na njega. Okanović je nebitan lik i nikakve odluke on ne donosi. On je u privatnoj firmi koja se zove Komitet za bezbednost saobraćaja, a o svemu odlučuje državna Agencija za bezbednost saobraćaja.

gagit

pre 11 meseci

To je tekst za naše.
A gde je natpis na engleskom?
U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
(MilivojE, 18. septembar 2023

A u Britaniji, znakovi su i na srpskom? Majstore, kome nije dovoljna ova tabla, ovakva drecava i jasna, sa natpisom STOP, njemu ne vredi nikakav engleski, njemu treba lekar, psihijatar!

Bgd

pre 11 meseci

U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.

kimikg

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
(Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)

Džaba kad i dalje prolazite. Mora čovek da vam crta.

milan

pre 11 meseci

Ovakvi znakovi , semafori s upaljenim crvenim svetlom i regularan saobraćajni znak za zabranjen smer već su postavljeni na ulazima na autoput na više mesta.
Za one koji namerno hoće u kontra smer mogu se postaviti mehaničke prepreke .
Protiv onih koji izvode polukružno okretanje nema mnogo efikasnih sredstava osim opšteg alarma i zaustavljanja saobraćaja .

Mitar

pre 11 meseci

Na žalost, našim ljudima je potrebno postavljati izgleda i znakove i natpise za neke radnje koje se smatra da treba da se rade ili ne rade kao što se: pali zmigavac, ne bacaj smeće,ne vozi srednjom trakom već desnom jer je desna za preticanje i jos mnogo toga za šta se smatra da za iole normalan covek ce raditi ili ne raditi. Da ne pominjem saranje ili razbijanje ogledala pored puta za raskrsnice i nepregledne krivine i lepljenje kojecega na znakove. Izgleda da smo intelektualno na jako niskom nivou ili smo jako bezobrazni i nevaspitani.

bro

pre 11 meseci

Skoro videh one češljeve na nekom snimku na yt,
Jedan smer padaju, a ako se nagaze iz suprotnog seče gume, dobra ideja.
Sila, prinuda... To to

Perica

pre 11 meseci

Podržavam ove znakove, i da svuda gde nedostaje stavite znak za obavezan smer desno, Okanović je pokazao na snimcima da na nekim delovima nedostaje. Ja sam za to da se prvo sve dobro obeleži, pa onda da se krive vozači. U svakom slučaju imaće manje izgovora na sudu kad se budu branili, ako prežive vožnju u suprotnom smeru.

max

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.

466463

pre 11 meseci

Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. ..
(zare, 18. septembar 2023 18:02)

Si pobegao iz škole kad ste učili da brojite dalje od 6? :/

STOP je osmougao!!!!

Liberty

pre 11 meseci

Bravo. Ovo može nekom nedužnom da spasi život. Što više ovakvih znakova to bolje. I kamere što pre za glupave budaletine ubice koje namereno voze kontra smerom.

Savo

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!

Kvrckvrc

pre 11 meseci

Opasnije od svega na nasim autoputevima su ekipe koje kose travu. Pa se bez ikakve informacije (na zapadu se to radi bar na 5-6 km ranije) i u preticajnoj traci krece kamion koji opsluzuje radnike.
Ljudi, ali to je ludilo, ruski rulet, ubistgo sa predumisljajem.
A na kamionu, eto, kao mera predostroznosti, ukljuceno narandzasto svetlo. I to je to.
Pitam se samo kada ce neko da se zakuca u kamion i ubije i sebe i radnike oko kamiona.
I nemojte posle nije kriv ministar, nije kriv direktor policije, nije kriv direktor puteva …Menjajte ovo koliko veceras, pre nego sto dodje do katastrofe

žarko

pre 11 meseci

Mnogi su vozili grčkim autopitevima. Između trake za izlaz sa autoputa i trake za ulazak na autoput je BETONSKI ZID. Nikakve specijalne znake nisam video.
Ne bi me čudilo da su za "radoznale" postavili češljeve. Za bušenje guma. Prekjuče i danas ukupno prešao oko 1400 km po Grčkoj : voze po propisu.
Izgleda da se kazne primenjuju.
Niko nije vozio u zabranjenom smeru.
Ni po dvosmernom putu.

Mile

pre 11 meseci

Naravno da takvih znakova ima u inostranstvu, ali tamo UGLAVNOM nema naplatnih rampi. Cak ima drzava gde neme ni ograde pored auto puta. Mi imamo i ogradu, i naplatne rampe, pa budale ipak nadju nacin da voze u suprotnom smeru.

Zok1

pre 11 meseci

To je tekst za naše.
A gde je natpis na engleskom?
U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
(MilivojE, 18. septembar 2023 13:02) Ne treba, Milivoje! Stranci ne ulaze u suprotan smer.

gagit

pre 11 meseci

Ovakvi znakovi u Zapadnoj Evropi postoje preko 30 godina na autoputevima...

Ajde vise s tim koliko gde postoje ovakvi znakovi, pa postoji i kod nas vec 15-20 godina, Sremska Kamenica - Ruma, pocetak uspona na Fruskoj gori, i sta s tim? Da se ja pitam, ne bi ni stavljao ovakve znakove, vec obican "zabrana saobracaja u jednom smeru" pa ko ga ne ispostuje, trajno oduzeti dozvolu, auto pod presu, a majstor na jedno 2 godine u Zabelu! Previse je postalo popustljivo, kao da imamo svi po 3 zivota.

C i n i k

pre 11 meseci

Vi to tek sada postavljate, u Hrvatskoj je to jos davnih dana postavljeno i to na svakom ulazu na auto cestu u drzavi.
(zlatni, 18. septembar 2023 11:44)


Postavili ste "pogresan smer" pri ulazu na autoput ?!

466463

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
(max, 18. septembar 2023 18:07)

Samo pod uslovom da se nalaze na samom ulazu tj izlazu sa autoputa, na mestu gde problem nastaje jer tu je obično niska brzina.
Ne bi voleo da neko dobije punktiranje sva 4 pneumatika vozeći 130kmh prema meni bez betonske barijere između nas.

miklosh

pre 11 meseci

@sve je relativno ... STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti.

Stop je definisan oblikom znaka. Ne mora nista da pise. Ali ne vidim sta smeta cirilici da pogresan smer na dodatnoj tabli bude napisan i latinicom ili na engleskom jeziku.

X Rej

pre 11 meseci

Samo češljevi za bušenje guma ako neko krene u suprotnom pravcu. Ništa drugo, ovaj znak budale nece sprečiti da naprave haos i ubiju nekoga, u većini slučajeva namerno ulaze u suprotnu traku. Ovaj znak slobodno okačiti mački o rep.

Djole

pre 11 meseci

Meni nije jasno kako neko sa regularnom vozackom dozvolom i minimalnim vozackim iskustvom moze da bude vozacki nepismen i da ne razume osnovne saobracajne znake. Ja bih sve ove bahate idiote karakterisao kao ubice sa predumisljajem ili teroriste, trece nema. Kakv insta, tik-tok, zezanje, pogresio sam mame mi ... NEMA OPRAVDANJA, OBAVEZNA SANKCIJA!

wiener

pre 11 meseci

Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..
(C i n i k, 18. septembar 2023 11:28)

Upravo to se ipak dešava. Slučajno.

zex1

pre 11 meseci

da covek pomisli da su ovi namerno isli da bi krenulo postavljanje znakova.. znak za izlaz za Pozarevac vec godinama izgleda kao da je prekrizan i da ne radi iskljucenje. I nema ni jednog da ga reši, a mnogi misle da ne radi iskljucenje...

Tomy Čubura

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
(max, 18. septembar 2023 18:07)
u suprotan pravac se ulazi tamo gde je izlaz sa autoputa iz pravilnog pravca tako da bi bi sa češljevima i lezecim koji buše gume pobušili svima koji se isključuju sa autoputa dok ne naleti budala u kontra smer

w

pre 11 meseci

U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.
(Bgd, 19. septembar 2023 07:18) # Link komentara

Stoka koju pominješ je bezobziran, bezobrazan, sebičan i pre svega bahat sloj ljudi, koji podvije rep kad naidje na sebi ravnog i prilično čuvaju sebe.

Ovo sa uletanjem u kontra smer nisu ni bahati ni bezobrazni, to je neki novi nivo ludila koji treba psihijatrijski posmatrati u ustanovama zatvorenog tipa sa košuljom koja se kopča na ledjima.

Ovi prvi sve to rade zato da bi njima bilo lakše i da bi se dokazali nekome. I ne haju što su jednim potezom zatvorili celu traku, jer treba da popiju kafu u kafiću.

Ova druga kategorija, naročito na autoputu pokušava samoubistvo i ko zna šta je u glavama tih i takvih.
Signalizacija na autoputevima, a i same petlje i priključni putevi su sasvim dobro napravljeni i jedino šta može normalnom čoveku da se desi, je da promaši isključenje. Ali i u tom slučaju se nastavi do sledećeg, pa se vraćaj nazad.
Dodatna signalizacija je u redu, ali ne verujem da će mnogo pomoći, kao što ne verujem da je bilo ko od njih sasvim slučajno vozio brzom trakom auto puta u kontra smeru,.

Legend

pre 11 meseci

Pošto je očigledno na mestima gde je moguće ukljuciti se u pogrešnom smeru preskupo postaviti ježa koji bi bušio gume ukoliko se pređe preko njega a spuštao se od težine automobila kada se prelazi iz pravca kuda i inače treba da se ide,jer pobodu ta tehnologija je i suviše skupa i napredna da bi se tek tako postavila,verovatno bi morali da izdvojimo 46% ukupnog GDPa države da postavimo tu svemirsku tehnologiju koja bi rešila svaki problem.

milan

pre 11 meseci

Prošao sam M. Veliki danas u odlasku, a Ibarsku u povratku .
Na autoputu možeš u kontra smer samo namerno ili ako nisi pri sebi. Znači, samo onda kad nisi vozač !
Svako uključenje je izvedeno s desne strane, pod blagim uglom, preko trake za ubrzanje. Postavljeni su i dvostruki znakovi za obavezan smer. Da bi ušao u kontra smer moraš ignorisati saobraćajne znakove, skrenuti u levo pod izrazito oštrim uglom, direktno u traku za preticanje.
Skrećem pažnju da na nekim parkinzima nema znakova za pogrešan tj. zabranjen smer !
Na uključenjima posle naplatnih rampi postavljeni su svi znakovi i stalno uključeni crveni semafori.
Sve u svemu , nije loše kako neki komentatori tvrde .
Ibarska je čist užas. Svedočanstvo kakva bi pogibija bila s današnjim voznim parkom i vozačima u Srbiji.

zare

pre 11 meseci

Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. Crveni znak sa belom horizonalnom crtom mi je uvek bio najlošiji znak. Nedovoljno jasan. Bolje, jači bi bio da je crven sa belim X u sredini. To i nevozači prepoznaju, X kao nešto zabranjeno.

ante-zd

pre 11 meseci

Obavezno postaviti i sekače za gume kada se ide u pogrešnom smeru.
(Zoran Ristic, 18. septembar 2023 10:30)

Ideja ti nije loša, samo sekači guma, kako ih ti zoveš ne znaju kad preko njih prolazi vozilo hitne pomoći, policija ili vatrogasci, a kad ulazi neka budala u kontra smjer.

DAda

pre 11 meseci

Bolje je da ne dajete vozacku dozvolu likovima sa IQ manjim od 80. Spasicete njegov zivot i zivote drugih , nisu idioti, skoro da nisu za vojsku, mogu da zavrse skolu i poloze vozacki, ali imaju problem sa odlukama i sve im se desava prebrzo a nedostatak pameti resavaju agresijom ili regresijom.

hm

pre 11 meseci

ovo na autoputu, van gradova, tamo gde je naplatna rampa ne moze da se desi. Ovo se desava unutar gradova gde autoputevi prolaze kroz iste i vi se iskljucujete sa autoputa u dvosmernu ulicu, gde je drugi smer zapravo ukljucenje u taj isti autoput. Onda ti ljudi koji se ukljucuju ili grese, ili namerno skrecu u pogresan smer i time ulaze u suprotan smer na autoputu. Znak je koristan, ali budale nece da resi. Ne znam da li postoji gradjevinsko resenje za ovo, da se napravi ukljucenje/iskljucenje bez rampe, a da je nemoguce uci u pogresan smer.

Solo

pre 11 meseci

Pa ni to nece mnogo da pomogne Srpskim pijanim vozacima koji terorisu ostale vozace..Vi treba da postavite Policiju na svakih 20-30 km da kontrolise Vuciceve autoputeve ali nazalost ni infrastruktura nije napravljena..??Kod nas sve naopacke, uradimo put pa zaboravimo neke znakove da ugradimo i na kraju nema gde da stanes kilometrima da se odmoris ili prezalogajis nesto..??

Alamunja

pre 11 meseci

postaviti ogradu, tako da se nikako nemoze proći putem koji bi vodio u suprotnom smeru. U koliko nema takve barijere, onda je to greska putara tj. nadleznih za puteve

Savo

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!

Okanović & Co

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???

C i n i k

pre 11 meseci

Vi to tek sada postavljate, u Hrvatskoj je to jos davnih dana postavljeno i to na svakom ulazu na auto cestu u drzavi.
(zlatni, 18. septembar 2023 11:44)


Postavili ste "pogresan smer" pri ulazu na autoput ?!

petar markovic

pre 11 meseci

Nigde ni ni piše na engleskom.
Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...
(lupa, 18. septembar 2023 12:51)

U Hrvatskoj je na srpskom

Reziel

pre 11 meseci

Već postoji znak za pogrešan smer, bela vodoravna linija na crvenoj pozadini. Ovo će samo da uspali psihopate i klince koji namerno izlaze na autoput u suprotan smer. Ko god ima položenu vožnju to zna, osim naravno ako nije pijan, drogiran ili lud.

Inače, putevi nam izgledaju kao cirkus i luna-park, sa šumama znakova pored i na svakom isključenju plus bilbordi, reklame i reklamice. Kad stranci dođu na neku petlju, ljudi uspore na 30 km/h samo da bi našli ono što im treba. Sad na isključenju imamo redom - znak za ograničenje brzine, putokaze, znak za napuštanje auto-puta, znak za pogrešan smer i onda i ovu nakaradu za pogrešan smer.

Boki

pre 11 meseci

A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
(Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)

U videu je lepo objasnjeno zasto je na cirilici. Ali ti ocigledno ne vidis internacionalni znak za zabranu smera kretanja u tom smeru i krupnim slovima na latinici(srpskom)/engleskom STOP, saku ne vidis?.
Znaci ti si jedan od bezmozgovica da ne kazem pacijenata koji bi se i do sada ukljucio u pogresan smer jer ti je nedovoljno sve obelezeno, jer si nepismen bukvalno, a ako imas vozacku dozvolu a ti je lepo unisti, pa na polaganje opet.

C i n i k

pre 11 meseci

Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..

zare

pre 11 meseci

Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. Crveni znak sa belom horizonalnom crtom mi je uvek bio najlošiji znak. Nedovoljno jasan. Bolje, jači bi bio da je crven sa belim X u sredini. To i nevozači prepoznaju, X kao nešto zabranjeno.

Vuk vučko

pre 11 meseci

Na kojim displejima Vesiću, na kojim displejima?!? Od Subotice do Beograda postoji ukupno 2 displeja. Tačno 2! U Holandiji koja je manja država od Srbije displeji postoje u razmacima od 1 km.

Liberty

pre 11 meseci

Bravo. Ovo može nekom nedužnom da spasi život. Što više ovakvih znakova to bolje. I kamere što pre za glupave budaletine ubice koje namereno voze kontra smerom.

Mirko

pre 11 meseci

Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...

wiener

pre 11 meseci

Nemam nista protiv dodatnog obelezavanja ali je komicno ako je neko stvarno uveren da mozes"slucajno" da se ukljucis na autoput u pogresnom smeru..
(C i n i k, 18. septembar 2023 11:28)

Upravo to se ipak dešava. Slučajno.

Daning Kruger

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)

Vidim ti nisi izasao van srbije. Bukvalno ima vec u Hrvatskoj, ima u Madjarskoj, ima u Ceskoj... Javljaju se diletanti.

sve je relativno

pre 11 meseci

Stop latinicom a Pogrešan smer ćirilicom. A i jedni i drugi funkcionalno nepismeni
(Čuvam parizer za uz Obraćanje, 18. septembar 2023 10:10)

@Mile dizna

Teško onima sa kim vi delite puteve. STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti. Dodatna obaveštenja, u ovom slučaju na ćirilici, u gotovo svim zemljama su na materinjem jeziku (grčkom, arapskom, francuskom, kineskom...), a negde su dodatno i na engleskom ali dosta ređe.

V. I. T. R. I. O. L.

pre 11 meseci

A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.

Perica

pre 11 meseci

Podržavam ove znakove, i da svuda gde nedostaje stavite znak za obavezan smer desno, Okanović je pokazao na snimcima da na nekim delovima nedostaje. Ja sam za to da se prvo sve dobro obeleži, pa onda da se krive vozači. U svakom slučaju imaće manje izgovora na sudu kad se budu branili, ako prežive vožnju u suprotnom smeru.

miklosh

pre 11 meseci

@sve je relativno ... STOP je internacionalni naziv i važi u svim zemljama sveta, a pazi tog čuda, na engleskom isto znači, tako da će "valjda" stranci nekako razumeti.

Stop je definisan oblikom znaka. Ne mora nista da pise. Ali ne vidim sta smeta cirilici da pogresan smer na dodatnoj tabli bude napisan i latinicom ili na engleskom jeziku.

n6

pre 11 meseci

ovaj znak prvi put video u hrvatskoj 2015god i bio mi je jako čudan i zanimljiv jer nije postojao kada sam ja '96 polagao vozački ispit. (ali brat bratu učinkovit, ne možeš da ga ne primetiš...skreće pažnju što i treba da radi)

Kvrckvrc

pre 11 meseci

Opasnije od svega na nasim autoputevima su ekipe koje kose travu. Pa se bez ikakve informacije (na zapadu se to radi bar na 5-6 km ranije) i u preticajnoj traci krece kamion koji opsluzuje radnike.
Ljudi, ali to je ludilo, ruski rulet, ubistgo sa predumisljajem.
A na kamionu, eto, kao mera predostroznosti, ukljuceno narandzasto svetlo. I to je to.
Pitam se samo kada ce neko da se zakuca u kamion i ubije i sebe i radnike oko kamiona.
I nemojte posle nije kriv ministar, nije kriv direktor policije, nije kriv direktor puteva …Menjajte ovo koliko veceras, pre nego sto dodje do katastrofe

Tomy Čubura

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
(max, 18. septembar 2023 18:07)
u suprotan pravac se ulazi tamo gde je izlaz sa autoputa iz pravilnog pravca tako da bi bi sa češljevima i lezecim koji buše gume pobušili svima koji se isključuju sa autoputa dok ne naleti budala u kontra smer

wiener

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)

Naprotiv, upravo u razvijenim zemljama je ovaj znak već decenijama standard.

žarko

pre 11 meseci

Mnogi su vozili grčkim autopitevima. Između trake za izlaz sa autoputa i trake za ulazak na autoput je BETONSKI ZID. Nikakve specijalne znake nisam video.
Ne bi me čudilo da su za "radoznale" postavili češljeve. Za bušenje guma. Prekjuče i danas ukupno prešao oko 1400 km po Grčkoj : voze po propisu.
Izgleda da se kazne primenjuju.
Niko nije vozio u zabranjenom smeru.
Ni po dvosmernom putu.

DAda

pre 11 meseci

Bolje je da ne dajete vozacku dozvolu likovima sa IQ manjim od 80. Spasicete njegov zivot i zivote drugih , nisu idioti, skoro da nisu za vojsku, mogu da zavrse skolu i poloze vozacki, ali imaju problem sa odlukama i sve im se desava prebrzo a nedostatak pameti resavaju agresijom ili regresijom.

Legend

pre 11 meseci

Pošto je očigledno na mestima gde je moguće ukljuciti se u pogrešnom smeru preskupo postaviti ježa koji bi bušio gume ukoliko se pređe preko njega a spuštao se od težine automobila kada se prelazi iz pravca kuda i inače treba da se ide,jer pobodu ta tehnologija je i suviše skupa i napredna da bi se tek tako postavila,verovatno bi morali da izdvojimo 46% ukupnog GDPa države da postavimo tu svemirsku tehnologiju koja bi rešila svaki problem.

gagit

pre 11 meseci

Ovakvi znakovi u Zapadnoj Evropi postoje preko 30 godina na autoputevima...

Ajde vise s tim koliko gde postoje ovakvi znakovi, pa postoji i kod nas vec 15-20 godina, Sremska Kamenica - Ruma, pocetak uspona na Fruskoj gori, i sta s tim? Da se ja pitam, ne bi ni stavljao ovakve znakove, vec obican "zabrana saobracaja u jednom smeru" pa ko ga ne ispostuje, trajno oduzeti dozvolu, auto pod presu, a majstor na jedno 2 godine u Zabelu! Previse je postalo popustljivo, kao da imamo svi po 3 zivota.

Bgd

pre 11 meseci

U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.

Mitar

pre 11 meseci

Na žalost, našim ljudima je potrebno postavljati izgleda i znakove i natpise za neke radnje koje se smatra da treba da se rade ili ne rade kao što se: pali zmigavac, ne bacaj smeće,ne vozi srednjom trakom već desnom jer je desna za preticanje i jos mnogo toga za šta se smatra da za iole normalan covek ce raditi ili ne raditi. Da ne pominjem saranje ili razbijanje ogledala pored puta za raskrsnice i nepregledne krivine i lepljenje kojecega na znakove. Izgleda da smo intelektualno na jako niskom nivou ili smo jako bezobrazni i nevaspitani.

Zok1

pre 11 meseci

To je tekst za naše.
A gde je natpis na engleskom?
U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
(MilivojE, 18. septembar 2023 13:02) Ne treba, Milivoje! Stranci ne ulaze u suprotan smer.

kimikg

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
(Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)

Džaba kad i dalje prolazite. Mora čovek da vam crta.

Sve oametnjakovici ovde

pre 11 meseci

A možda da se krene sa oduzimanjem dozvola, za prvi put na godinu dana, sledeći put trajno. Ovo sa znakovima je budalaština. Ako je neko rešio da vozi u kontra smeru nijedan znak ga neće sprečiti.
(V. I. T. R. I. O. L., 18. septembar 2023 10:02)

A nemanje vozacke ce da ga spreci????

Критизери

pre 11 meseci

Сам симбол је више него јасан. Овакви знаци, истих димензија, одавно постоје у Словенији. И да, на словеначком су!

gagit

pre 11 meseci

To je tekst za naše.
A gde je natpis na engleskom?
U 21. veku postavljati oznake na autoputevima samo na srpskom.
(MilivojE, 18. septembar 2023

A u Britaniji, znakovi su i na srpskom? Majstore, kome nije dovoljna ova tabla, ovakva drecava i jasna, sa natpisom STOP, njemu ne vredi nikakav engleski, njemu treba lekar, psihijatar!

max

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.

zex1

pre 11 meseci

da covek pomisli da su ovi namerno isli da bi krenulo postavljanje znakova.. znak za izlaz za Pozarevac vec godinama izgleda kao da je prekrizan i da ne radi iskljucenje. I nema ni jednog da ga reši, a mnogi misle da ne radi iskljucenje...

X Rej

pre 11 meseci

Samo češljevi za bušenje guma ako neko krene u suprotnom pravcu. Ništa drugo, ovaj znak budale nece sprečiti da naprave haos i ubiju nekoga, u većini slučajeva namerno ulaze u suprotnu traku. Ovaj znak slobodno okačiti mački o rep.

Solo

pre 11 meseci

Pa ni to nece mnogo da pomogne Srpskim pijanim vozacima koji terorisu ostale vozace..Vi treba da postavite Policiju na svakih 20-30 km da kontrolise Vuciceve autoputeve ali nazalost ni infrastruktura nije napravljena..??Kod nas sve naopacke, uradimo put pa zaboravimo neke znakove da ugradimo i na kraju nema gde da stanes kilometrima da se odmoris ili prezalogajis nesto..??

Djorke

pre 11 meseci

@
Bolje da su na sve ulaze na autoput gde može da se ode u pogrešnom smeru - stavili češljeve za bušenje guma.
Jeste da je malo skuplje, ali život nema cenu...
(Mirko, 18. septembar 2023 11:11)

Nije ona budala usla slucajno u suprotan smer, tako da niti cesljevi niti dodatne table imaju efekat. Mentolcine urade polukruzno na autoputu i zabodu gas do poda dok voze najbrzom trakom nasuprot saobracaju.

To treba u ludaru prvo, pa ako je lud neka ga lece 20 godina, a ako nije onda u tvorza na 20.

lupa

pre 11 meseci

Zar ne postoji već standardni međunarodni saobraćajni znak za zabranu prolaza? Crven je, okrugao i ima belu crtu koja simboliše spuštenu rampu. Šta opet parizeri mudruju i izmišljaju???
(Okanović & Co, 18. septembar 2023 10:57)


Ispašće da branim ove naše, Vesića i ostale, a što mi nikako nije cilj i nije mi drago, ali ovaj znak nismo mi izmislili. Postoji u dosta država.
Još nešto, pošto vidim da si napisao Okanović pa verovatno aludiraš i na njega. Okanović je nebitan lik i nikakve odluke on ne donosi. On je u privatnoj firmi koja se zove Komitet za bezbednost saobraćaja, a o svemu odlučuje državna Agencija za bezbednost saobraćaja.

Mile

pre 11 meseci

Naravno da takvih znakova ima u inostranstvu, ali tamo UGLAVNOM nema naplatnih rampi. Cak ima drzava gde neme ni ograde pored auto puta. Mi imamo i ogradu, i naplatne rampe, pa budale ipak nadju nacin da voze u suprotnom smeru.

bro

pre 11 meseci

Skoro videh one češljeve na nekom snimku na yt,
Jedan smer padaju, a ako se nagaze iz suprotnog seče gume, dobra ideja.
Sila, prinuda... To to

lecenje a ne znakovi

pre 11 meseci

Ako mnogi ne znaju sta znaci "cudan" znak sa "minusom" u sredini onda sigurno nece znati sta znaci i ovaj "baci pet" !!!!
(Gradjanin, 18. septembar 2023 10:05)

Bukvalno. Isti takav "baci pet" stoji vec 10-15 godina na putu Novi Sad - Ruma na ulasku u Frusku Goru/Iriski Venac i idioti i dalje ulecu u suprotan smer

466463

pre 11 meseci

Najlepši i najasniji znak je šestougaoni STOP. ..
(zare, 18. septembar 2023 18:02)

Si pobegao iz škole kad ste učili da brojite dalje od 6? :/

STOP je osmougao!!!!

w

pre 11 meseci

U redu je znak ali zar neko misli da će to sprečiti stoku da vozi u suprotnom smeru? Stoka ne zna da uključi migavce, parkira gde hoće, divlja po putu..samo zato što za stoku nema adekvatne kazne. Za stoku jedino važi trajno oduzimanje vozil, dozvole i smeštaj na psihijatriju.
(Bgd, 19. septembar 2023 07:18) # Link komentara

Stoka koju pominješ je bezobziran, bezobrazan, sebičan i pre svega bahat sloj ljudi, koji podvije rep kad naidje na sebi ravnog i prilično čuvaju sebe.

Ovo sa uletanjem u kontra smer nisu ni bahati ni bezobrazni, to je neki novi nivo ludila koji treba psihijatrijski posmatrati u ustanovama zatvorenog tipa sa košuljom koja se kopča na ledjima.

Ovi prvi sve to rade zato da bi njima bilo lakše i da bi se dokazali nekome. I ne haju što su jednim potezom zatvorili celu traku, jer treba da popiju kafu u kafiću.

Ova druga kategorija, naročito na autoputu pokušava samoubistvo i ko zna šta je u glavama tih i takvih.
Signalizacija na autoputevima, a i same petlje i priključni putevi su sasvim dobro napravljeni i jedino šta može normalnom čoveku da se desi, je da promaši isključenje. Ali i u tom slučaju se nastavi do sledećeg, pa se vraćaj nazad.
Dodatna signalizacija je u redu, ali ne verujem da će mnogo pomoći, kao što ne verujem da je bilo ko od njih sasvim slučajno vozio brzom trakom auto puta u kontra smeru,.

audi

pre 11 meseci

@ Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)
Slabo si ti Savo to ispratio ili nikada nisi bio u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji. Ovakvi znaci postoje bar 15+ godina tamo… Inace se slazem da je Vesic, pa.. Vesic

lupa

pre 11 meseci

Ovo nema ni u jednoj normalnoj i civilizovanoj zemlji.
Postoji znak koji poznaje ceo svet, i nema potrebe da izmisljaju toplu vodu !!!
Onaj ko ne zna, a ima ih prilicno, treba nazad u auto skolu.
A trebalo bi proveriti i auto skole.
Mnogi polazu sa i te kako upitnim znanjem.
Za one bolesnike sa tik toka i ostalih budalastina na netu, i onako nema resenja.
Ovo i ako je od vesica, mnogo je !!!
(Savo, 18. septembar 2023 10:37)


Bukvalno, ovaj znak postoji u velikom broju država u Evropi.

lupa

pre 11 meseci

Zasto ne pise i na engleskom?
(deninisde, 18. septembar 2023 10:51)

A stranci će ovaj natpis na ćirilici sigurno da razumiju! Zar je baš bilo teško dodati par riječi i na engleskom?
(Mile dizna, 18. septembar 2023 11:21)



Nigde ni ni piše na engleskom.
Gornji deo je isti u skoro svakoj državi i piše stop i šaka sa znakom za nedozvoljen smer. Dodatni natpis je uvek na lokalnom jeziku. U Nemačkoj na nemačkom, u Hrvatskoj na hrvatskom...

466463

pre 11 meseci

Za nas znakovi nisu dovoljni, potrebno je pri ulasku u kontra smer postaviti lezece policajce koji buse gume ako se krecete suprotnim smerom. Samo to je sigurica, pa kad izbusite obe gume bez mogucnosti lepljenja nece vam vise pasti na pamet da izvodite egzibicije. Video sam ih u Kini i odusevio se rade na principu klackalice.
(max, 18. septembar 2023 18:07)

Samo pod uslovom da se nalaze na samom ulazu tj izlazu sa autoputa, na mestu gde problem nastaje jer tu je obično niska brzina.
Ne bi voleo da neko dobije punktiranje sva 4 pneumatika vozeći 130kmh prema meni bez betonske barijere između nas.

ante-zd

pre 11 meseci

Obavezno postaviti i sekače za gume kada se ide u pogrešnom smeru.
(Zoran Ristic, 18. septembar 2023 10:30)

Ideja ti nije loša, samo sekači guma, kako ih ti zoveš ne znaju kad preko njih prolazi vozilo hitne pomoći, policija ili vatrogasci, a kad ulazi neka budala u kontra smjer.

Alamunja

pre 11 meseci

postaviti ogradu, tako da se nikako nemoze proći putem koji bi vodio u suprotnom smeru. U koliko nema takve barijere, onda je to greska putara tj. nadleznih za puteve

hm

pre 11 meseci

ovo na autoputu, van gradova, tamo gde je naplatna rampa ne moze da se desi. Ovo se desava unutar gradova gde autoputevi prolaze kroz iste i vi se iskljucujete sa autoputa u dvosmernu ulicu, gde je drugi smer zapravo ukljucenje u taj isti autoput. Onda ti ljudi koji se ukljucuju ili grese, ili namerno skrecu u pogresan smer i time ulaze u suprotan smer na autoputu. Znak je koristan, ali budale nece da resi. Ne znam da li postoji gradjevinsko resenje za ovo, da se napravi ukljucenje/iskljucenje bez rampe, a da je nemoguce uci u pogresan smer.

Djole

pre 11 meseci

Meni nije jasno kako neko sa regularnom vozackom dozvolom i minimalnim vozackim iskustvom moze da bude vozacki nepismen i da ne razume osnovne saobracajne znake. Ja bih sve ove bahate idiote karakterisao kao ubice sa predumisljajem ili teroriste, trece nema. Kakv insta, tik-tok, zezanje, pogresio sam mame mi ... NEMA OPRAVDANJA, OBAVEZNA SANKCIJA!

milan

pre 11 meseci

Prošao sam M. Veliki danas u odlasku, a Ibarsku u povratku .
Na autoputu možeš u kontra smer samo namerno ili ako nisi pri sebi. Znači, samo onda kad nisi vozač !
Svako uključenje je izvedeno s desne strane, pod blagim uglom, preko trake za ubrzanje. Postavljeni su i dvostruki znakovi za obavezan smer. Da bi ušao u kontra smer moraš ignorisati saobraćajne znakove, skrenuti u levo pod izrazito oštrim uglom, direktno u traku za preticanje.
Skrećem pažnju da na nekim parkinzima nema znakova za pogrešan tj. zabranjen smer !
Na uključenjima posle naplatnih rampi postavljeni su svi znakovi i stalno uključeni crveni semafori.
Sve u svemu , nije loše kako neki komentatori tvrde .
Ibarska je čist užas. Svedočanstvo kakva bi pogibija bila s današnjim voznim parkom i vozačima u Srbiji.

milan

pre 11 meseci

Ovakvi znakovi , semafori s upaljenim crvenim svetlom i regularan saobraćajni znak za zabranjen smer već su postavljeni na ulazima na autoput na više mesta.
Za one koji namerno hoće u kontra smer mogu se postaviti mehaničke prepreke .
Protiv onih koji izvode polukružno okretanje nema mnogo efikasnih sredstava osim opšteg alarma i zaustavljanja saobraćaja .