Subota, 15.10.2022.

13:45

Šta pokriva, a šta ne pokriva kasko osiguranje?

Izvor: B92

Šta pokriva, a šta ne pokriva kasko osiguranje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

nvns

pre 1 godinu

"Zato lepo sledeći put plati savetnika za osiguranje. Njegova provizija ide iz popusta koji ostvari za tebe, tako da te u najgorem slučaju njegova usluga košta 0,00. Drugo, da si rekao da je od nepoznatog počinioca najverovatnije bi morali da isplate, naravno i najverovatnije posle tužbe koju bi takodje svaki advokat rado prihvatio jer je rezultat skoro pa izvestan. Pričam iz iskustva, u firmi sam zadužen za nekoliko skupljih vozila i mašina. "



A veštaci u osiguranju su glupi i ne znaju da razlikuju oštećenje nastalo od ugriza životinja od oštećenja iz vandalizma? U osiguranju rade i ljudi na prevarama koji odlično znaju šta jeste, a šta nije... Samo je stvar da li im se isplati cimanje oko tog iznosa štete. Verovatno imate dosta vozila, pa vas osiguranje pušta kod nekih gluposti.

Ovo ti pričam kao neko ko se bavi forenzikom u saobraćaju (preko 10000 nalaza) i kada samo vidim oštećenja vozila već znam ceo tok događaja, ali srbin to uvek okrene da nije kriv i da nije tako i da je oštećen. A ti advokati i agencije (osim par izuzetaka) najčešće vam uzmu 15%, a da ne znaju ni šta od papira treba da pošalju.

Srđan

pre 2 godine

Angažujte agenciju za naplatu štete i imaćete minimalnu glavobolju. Oni rade za procenat, najčešće 15% od naplaćene sume. Pišem iz ličnog iskustva.

Serbiko

pre 2 godine

U Kanadi nikog nije briga gdje se ostavljaju, $20 ako hoces novu. U Belgiji dobijes dve prometne, jednu za auto, drugu za doma.
(kakvi ni(t)kovi, 16. oktobar 2022 15:39)

U Kanadi? A kakve to ima veze sa nama? Tema je kasko osiguranje u Srbiji, mi zivimo ovde, ne mozemo da se osiguravamo u Kanadi. U mom ugovoru jasno stoji da kljucevi i saobracajna ne smeju da ostanu u vozilu ako se ukrade, ili nema naplate stete. Verujem da je vama u Kanadi drugacije, ali ja od toga nemam nista.

Рајко масни Четник

pre 2 godine

komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!
(Рајко Четник, 15. oktobar 2022 19:13)
A šta ako neko obije kuću, uzme ključ i ukrade kola?
(milan, 16. oktobar 2022 15:15)

Ене, онда је само небо граница!

Jovan

pre 2 godine

Ne vidim da vam bilo kome smeta kataloška vrednost kad uvoze automobile pa plate PDV 25-30% manje nego što je realno,ali smeta kad se isplaćuje šteta po tom katalogu svima smeta, budimo realni malo.
Kupio sam tri auta u različitim intervalima uvezao iz nemačke i uvek je porez ili nekada porez i carina bili manji i do 40% od cene koju sam platio.

kakvi ni(t)kovi

pre 2 godine

@serbico, @rajko cetnik
ZG tablice, auto ukraden u Beogradu, prometna ostala u njemu, isplaceno 85% kasko osiguranja, Allianz.
U Kanadi nikog nije briga gdje se ostavljaju, $20 ako hoces novu. U Belgiji dobijes dve prometne, jednu za auto, drugu za doma.

milan

pre 2 godine

komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!
(Рајко Четник, 15. oktobar 2022 19:13)
A šta ako neko obije kuću, uzme ključ i ukrade kola?

Serbiko

pre 2 godine

xyu, 15. oktobar 2022 23:35)

Pravac kod advokata i tužba ako treba i do Strazbura. Kakav je to bezobrazluk?! I lepo što ste rekli kakvi su , da nikad ne odemo kod njih.
(Alex, 16. oktobar 2022 09:19)

Gde god da odete, sve je isto! Sva osiguranja rade po istom principu i tu nikakve razlike nema. Kasko je dobar, ali samo kod naplate stete koja nije totalna, dakle, branik, far, krilo, hauba itd, ukoliko vam ukradu auto, ili nastupi totalna steta, e tu sledi cista prevara.

axon

pre 2 godine

ratna stanja, demonstracije.....nisu pokrivene. Za elemntarne nepogode ne znam
(Laza, 15. oktobar 2022 22:24)

Demonstracije (huliganizam) i elementarne nepogode kod mene jesu, za ratna stanja ne znam, možda i piše ali mene više ratno stanje neće zateći, palim u južnu afriku na prvi znak rata.

Sofronije

pre 2 godine

... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.
(Miša, 15. oktobar 2022 21:50)

Zato lepo sledeći put plati savetnika za osiguranje. Njegova provizija ide iz popusta koji ostvari za tebe, tako da te u najgorem slučaju njegova usluga košta 0,00. Drugo, da si rekao da je od nepoznatog počinioca najverovatnije bi morali da isplate, naravno i najverovatnije posle tužbe koju bi takodje svaki advokat rado prihvatio jer je rezultat skoro pa izvestan. Pričam iz iskustva, u firmi sam zadužen za nekoliko skupljih vozila i mašina.
Sa osiguranjem je uvek nategnuto, nisu oni tu da budu dobri i fini nego da nam maznu pare, ali ipak ugovor moraju da poštuju, kao sto su ga na žalost kod tebe is poštovali, jer je tačno navedeno koje štete pokrivaju. Kod nas znamo da mogu biti ukradene feline, namerno oštećenje laka i stakla, krađa, nevreme i grad. Štete i ako smo mi skrivili su nadoknađene sa 80 - 100% ukoliko vozač nije imao alkohola ili ako vozilom nije upravljalo lice bez dozvole.

Petar

pre 2 godine

I ja sam se plasio da osiguranje vara ljude i trudi se da izbegne placanje, ali kad sam kupio nov auto i kasko ga osigurao, imao sam pozitivna iskustva.
Za cetiri godine imao sam dve stete, obe su regulisali bez ikakvih problema. Jednom su zamenili sofersajbnu koja je napukla, drugi put ceo zadnji branik koji sam ja ostetio svojom nepaznjom. Zamena oba puta u ovlascenom servisu uvoznika.
Moje je naravno bilo ucesce u steti od 100 evra, ostalo oni platili servisu i to je to.

ZnaOnKoSam

pre 2 godine

@faca011

U pravu si. Osiguravajuce kuce ne prate nova desavanja na trzistu automobila pa tako ni nenormalna poskupljenja proteklih godinu dve. Oni se vezuju za katalog AMSSa koji je neažuran u tom smislu. U neku ruku to je lose a u neku ruku dobro. Lose je kada ti rade procenu auta, jer ako ti ga ukradu, isplatice ti manje. A dobra strana je sto ti je manja rata za kasko, pa si tu postedjen, a u slucaju zamene nekog dela, isplacuju ti trzisnu vrednost dela (tu su ažurni, jer gledaju samo račun koji ispostavljaš). Srecno

Serbiko

pre 2 godine

Slučaj mog kolege. Tezak sudar, kolega nije kriv, auto star 6 meseci, 15 hiljada km, placen 14500 evra, totalna steta. Osiguravajuca kuca proceni da je taj auto, minut pre sudara (kako oni kazu) imao vrednost 10000 evra!? Procene, takodje, da sada tako unisten vredi 4000 evra, i njemu isplate 6000. Dakle, covek platio auto 14500, na kraju od kasko osiguranja dobio 6000, a trenutno takav auto, nov, kosta 16800. Naravno, tuzio ih je, ali mislim da od toga nema nista.

KGB

pre 2 godine

pocetkom godine imao stetu,auto parkiran na parkingu,verovatno je neki kamion ili autobus projurio i bacio kamenic pa tako razbio staklo na petim vratima (moja jedina teorija posto nema naznaka obijanja jer je staklo i dalje bilo na mestu ali rascvetano). u ddor-u prijavio stetu, auto star 7 meseci, staklo u ovlascenom 65k,sve proslo bez problema. videh neko da je pisao za cifre oko totalke/kradje. kada se potpisuje polisa,pise koja je procenjena vrednost vozila,tako da je tu stvar jasna. e sad...i ja sam primetio da mi je auto prve godine bio osiguran na fakturisanu cenu (25k eur),a da je vec druge godine bila 20k eur. to mi je bilo nelogicno jer su auta drasticno poskupela,a vrednost sigurno nije pala na 20k jer i sad sam 15k km i nekih 15 meseci starosti, mogu da ga prodam za tih 25k eur. ali nemas izbora pa potpises to sto su ti ponudili,jer u principu sve kuce rade istu stvar...
(faca011, 16. oktobar 2022 00:20)

Vrednost vozila se odredjuje iz tablice, a na osnovu te iste tablice se odredjuje i porez.

Alex

pre 2 godine

Evo primer Ddor-a.
Jul mesec, ogromna kisa U Zemunu. Auto parkiran u garazi, potpuno potopljen. Kasko priznali ALI za auto koji nov kosta 17,900 eur u toj opremi su za dve god staro vozilo prešlo 30,000km oni "izračunali" da vredi 9,000 eur. Od tih 9000 umanjili su izlicitiranu vrednost od 4,500 eur i isplatili samo 5,500 eur!
Klasičan lopovluk.
Suština osiguranja je da za dobijenu odštetu možeš da kupiš isti takav auto kakav je uništen. Ne nov nego isti - znači dve god star, u tom stanju i sa tom kilometražom . Moj auto je na tržištu u tom momentu vredeo oko 13,000 eur a osiguranje me je pokralo za razliku!
Pri tom, premija koju sam plaćala je bila viša nego kod drugih osiguravajućih kuća koje vozila vrednuju po stvarnoj tržišnoj vrednosti!
(xyu, 15. oktobar 2022 23:35)

Pravac kod advokata i tužba ako treba i do Strazbura. Kakav je to bezobrazluk?! I lepo što ste rekli kakvi su , da nikad ne odemo kod njih.

xyu

pre 2 godine

@faca011
Stvar i jeste u tome da to ne rade sve osiguravajuće kuće. Generali je u mom slučaju nudio nižu premiju a osiguravao na stvarnu vrednost vozila što je inače po svim pravilima struke i propisima.
Ddor je očigledno iznad svih propisa..

Reziel

pre 2 godine

(Stojan, 15. oktobar 2022 20:26)

Za 25 godina vozačkog staža, imao sam tri puta priliku da naplatim štetu preko obaveznog osiguranja. Doduše, sve su to bila gradska "čukanja", ali dva puta su u okviru troškova bila i limarska oštećenja. Nikad mi niko nije tražio nikakav novac, ponajmanje za nekakve "metalne" delove, amortizaciju ili tako nešto.

faca011

pre 2 godine

pocetkom godine imao stetu,auto parkiran na parkingu,verovatno je neki kamion ili autobus projurio i bacio kamenic pa tako razbio staklo na petim vratima (moja jedina teorija posto nema naznaka obijanja jer je staklo i dalje bilo na mestu ali rascvetano). u ddor-u prijavio stetu, auto star 7 meseci, staklo u ovlascenom 65k,sve proslo bez problema. videh neko da je pisao za cifre oko totalke/kradje. kada se potpisuje polisa,pise koja je procenjena vrednost vozila,tako da je tu stvar jasna. e sad...i ja sam primetio da mi je auto prve godine bio osiguran na fakturisanu cenu (25k eur),a da je vec druge godine bila 20k eur. to mi je bilo nelogicno jer su auta drasticno poskupela,a vrednost sigurno nije pala na 20k jer i sad sam 15k km i nekih 15 meseci starosti, mogu da ga prodam za tih 25k eur. ali nemas izbora pa potpises to sto su ti ponudili,jer u principu sve kuce rade istu stvar...

xyu

pre 2 godine

Evo primer Ddor-a.
Jul mesec, ogromna kisa U Zemunu. Auto parkiran u garazi, potpuno potopljen. Kasko priznali ALI za auto koji nov kosta 17,900 eur u toj opremi su za dve god staro vozilo prešlo 30,000km oni "izračunali" da vredi 9,000 eur. Od tih 9000 umanjili su izlicitiranu vrednost od 4,500 eur i isplatili samo 5,500 eur!
Klasičan lopovluk.
Suština osiguranja je da za dobijenu odštetu možeš da kupiš isti takav auto kakav je uništen. Ne nov nego isti - znači dve god star, u tom stanju i sa tom kilometražom . Moj auto je na tržištu u tom momentu vredeo oko 13,000 eur a osiguranje me je pokralo za razliku!
Pri tom, premija koju sam plaćala je bila viša nego kod drugih osiguravajućih kuća koje vozila vrednuju po stvarnoj tržišnoj vrednosti!

m

pre 2 godine

Delta Generali, plaćao sam pun kasko par godina za nov auto. Parkirao sam ispod drveta, vrani iz gnezda je ispalo parčence mesa i zaglavilo se kod otvora za ventilaciju, kod brisača. Psi lutalice su noću namirisale to parče i pokušavale da ga dohvate. Inače, čuo sam te noći lavež i metež koji je dolazio sa parkinga. Uglavnom, uništili su mi haubu i oba krila, ogrebotine do osnovne farbe. U pitanju je VW. Takodje otkinuli su tablicu, iščupali čep otvora za vuču... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.
(Miša, 15. oktobar 2022 21:50)

i sad su ti oni krivi jer si ti kao "bio posten" i sto nisi citao ugovor i sta pokriva a sta ne !?

Miša

pre 2 godine

Delta Generali, plaćao sam pun kasko par godina za nov auto. Parkirao sam ispod drveta, vrani iz gnezda je ispalo parčence mesa i zaglavilo se kod otvora za ventilaciju, kod brisača. Psi lutalice su noću namirisale to parče i pokušavale da ga dohvate. Inače, čuo sam te noći lavež i metež koji je dolazio sa parkinga. Uglavnom, uništili su mi haubu i oba krila, ogrebotine do osnovne farbe. U pitanju je VW. Takodje otkinuli su tablicu, iščupali čep otvora za vuču... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.

Stojan

pre 2 godine

Sve je to lepo ali koliko ljudi zna da kada vas neko udari i utvrdi se njegova krivica, vi kao oštećena strana svejedno imate trosak. Ni krivi ni dužni. Bez obzira na obavezno osiguranje krivca. Kako? Pa tako sto je zakonodavac propisao da osiguravajuće kuce (koje plaćaju za štetu koju je izazvao njihov osiguranik) imaju pravo da umanje plaćanje za metalne delove na vozilu ostecenog u zavisnosti od starosti vozila (po osnovu amortizacije). I tako, ni krivi ni dužni, imate trosak (i da ne spominjem čekanje na policijski izveštaj, popravku...). Država tako štiti osiguravajuće kuće a ne svoje gradjane.

Dubrovnik

pre 2 godine

Osiguravajuće kuće su odma iza političara i bankara, čvrsto drže treće mjesto lopova i prevaranata.
Kad tražiš kod koga da osiguraš svima ispadaju bomboni iz usta a znaju da lažu.
Ali kad se dogodi nesreća teško se sa rogatima bosti, imaju hrpu advokata a bogami i hrpu malih slova u ugovoru.
Lopuže i prevaranti.

Рајко Четник

pre 2 godine

Evo, sad bas pogledah svoj ugovor, pa da dodam. Nema naplate kaska, ako vam ukradu vozilo a saobracajna ostala u vozilu! Ne vazi kasko ni ako vam ukradu vozilo, a vi nemate kod sebe sve primerke kljuceva. Kad bi ljudi citali te ugovore pre sklapanja istih sa osiguranjima, sumnjam da bi koristili kasko.
(Serbiko, 15. oktobar 2022 17:08) # Link komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!

Serbiko

pre 2 godine

Evo, sad bas pogledah svoj ugovor, pa da dodam. Nema naplate kaska, ako vam ukradu vozilo a saobracajna ostala u vozilu! Ne vazi kasko ni ako vam ukradu vozilo, a vi nemate kod sebe sve primerke kljuceva. Kad bi ljudi citali te ugovore pre sklapanja istih sa osiguranjima, sumnjam da bi koristili kasko.

Šekler-Kon (Hekler-Koh)

pre 2 godine

U praksi, osiguravajuća kompanija vas prvo ubeđuje da upravo to što vam se desilo nije pokriveno osiguranjem. Samo upornost!

Šekler-Kon (Hekler-Koh)

pre 2 godine

U praksi, osiguravajuća kompanija vas prvo ubeđuje da upravo to što vam se desilo nije pokriveno osiguranjem. Samo upornost!

Serbiko

pre 2 godine

Evo, sad bas pogledah svoj ugovor, pa da dodam. Nema naplate kaska, ako vam ukradu vozilo a saobracajna ostala u vozilu! Ne vazi kasko ni ako vam ukradu vozilo, a vi nemate kod sebe sve primerke kljuceva. Kad bi ljudi citali te ugovore pre sklapanja istih sa osiguranjima, sumnjam da bi koristili kasko.

Miša

pre 2 godine

Delta Generali, plaćao sam pun kasko par godina za nov auto. Parkirao sam ispod drveta, vrani iz gnezda je ispalo parčence mesa i zaglavilo se kod otvora za ventilaciju, kod brisača. Psi lutalice su noću namirisale to parče i pokušavale da ga dohvate. Inače, čuo sam te noći lavež i metež koji je dolazio sa parkinga. Uglavnom, uništili su mi haubu i oba krila, ogrebotine do osnovne farbe. U pitanju je VW. Takodje otkinuli su tablicu, iščupali čep otvora za vuču... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.

Dubrovnik

pre 2 godine

Osiguravajuće kuće su odma iza političara i bankara, čvrsto drže treće mjesto lopova i prevaranata.
Kad tražiš kod koga da osiguraš svima ispadaju bomboni iz usta a znaju da lažu.
Ali kad se dogodi nesreća teško se sa rogatima bosti, imaju hrpu advokata a bogami i hrpu malih slova u ugovoru.
Lopuže i prevaranti.

xyu

pre 2 godine

Evo primer Ddor-a.
Jul mesec, ogromna kisa U Zemunu. Auto parkiran u garazi, potpuno potopljen. Kasko priznali ALI za auto koji nov kosta 17,900 eur u toj opremi su za dve god staro vozilo prešlo 30,000km oni "izračunali" da vredi 9,000 eur. Od tih 9000 umanjili su izlicitiranu vrednost od 4,500 eur i isplatili samo 5,500 eur!
Klasičan lopovluk.
Suština osiguranja je da za dobijenu odštetu možeš da kupiš isti takav auto kakav je uništen. Ne nov nego isti - znači dve god star, u tom stanju i sa tom kilometražom . Moj auto je na tržištu u tom momentu vredeo oko 13,000 eur a osiguranje me je pokralo za razliku!
Pri tom, premija koju sam plaćala je bila viša nego kod drugih osiguravajućih kuća koje vozila vrednuju po stvarnoj tržišnoj vrednosti!

Stojan

pre 2 godine

Sve je to lepo ali koliko ljudi zna da kada vas neko udari i utvrdi se njegova krivica, vi kao oštećena strana svejedno imate trosak. Ni krivi ni dužni. Bez obzira na obavezno osiguranje krivca. Kako? Pa tako sto je zakonodavac propisao da osiguravajuće kuce (koje plaćaju za štetu koju je izazvao njihov osiguranik) imaju pravo da umanje plaćanje za metalne delove na vozilu ostecenog u zavisnosti od starosti vozila (po osnovu amortizacije). I tako, ni krivi ni dužni, imate trosak (i da ne spominjem čekanje na policijski izveštaj, popravku...). Država tako štiti osiguravajuće kuće a ne svoje gradjane.

Serbiko

pre 2 godine

Slučaj mog kolege. Tezak sudar, kolega nije kriv, auto star 6 meseci, 15 hiljada km, placen 14500 evra, totalna steta. Osiguravajuca kuca proceni da je taj auto, minut pre sudara (kako oni kazu) imao vrednost 10000 evra!? Procene, takodje, da sada tako unisten vredi 4000 evra, i njemu isplate 6000. Dakle, covek platio auto 14500, na kraju od kasko osiguranja dobio 6000, a trenutno takav auto, nov, kosta 16800. Naravno, tuzio ih je, ali mislim da od toga nema nista.

Рајко Четник

pre 2 godine

Evo, sad bas pogledah svoj ugovor, pa da dodam. Nema naplate kaska, ako vam ukradu vozilo a saobracajna ostala u vozilu! Ne vazi kasko ni ako vam ukradu vozilo, a vi nemate kod sebe sve primerke kljuceva. Kad bi ljudi citali te ugovore pre sklapanja istih sa osiguranjima, sumnjam da bi koristili kasko.
(Serbiko, 15. oktobar 2022 17:08) # Link komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!

Alex

pre 2 godine

Evo primer Ddor-a.
Jul mesec, ogromna kisa U Zemunu. Auto parkiran u garazi, potpuno potopljen. Kasko priznali ALI za auto koji nov kosta 17,900 eur u toj opremi su za dve god staro vozilo prešlo 30,000km oni "izračunali" da vredi 9,000 eur. Od tih 9000 umanjili su izlicitiranu vrednost od 4,500 eur i isplatili samo 5,500 eur!
Klasičan lopovluk.
Suština osiguranja je da za dobijenu odštetu možeš da kupiš isti takav auto kakav je uništen. Ne nov nego isti - znači dve god star, u tom stanju i sa tom kilometražom . Moj auto je na tržištu u tom momentu vredeo oko 13,000 eur a osiguranje me je pokralo za razliku!
Pri tom, premija koju sam plaćala je bila viša nego kod drugih osiguravajućih kuća koje vozila vrednuju po stvarnoj tržišnoj vrednosti!
(xyu, 15. oktobar 2022 23:35)

Pravac kod advokata i tužba ako treba i do Strazbura. Kakav je to bezobrazluk?! I lepo što ste rekli kakvi su , da nikad ne odemo kod njih.

faca011

pre 2 godine

pocetkom godine imao stetu,auto parkiran na parkingu,verovatno je neki kamion ili autobus projurio i bacio kamenic pa tako razbio staklo na petim vratima (moja jedina teorija posto nema naznaka obijanja jer je staklo i dalje bilo na mestu ali rascvetano). u ddor-u prijavio stetu, auto star 7 meseci, staklo u ovlascenom 65k,sve proslo bez problema. videh neko da je pisao za cifre oko totalke/kradje. kada se potpisuje polisa,pise koja je procenjena vrednost vozila,tako da je tu stvar jasna. e sad...i ja sam primetio da mi je auto prve godine bio osiguran na fakturisanu cenu (25k eur),a da je vec druge godine bila 20k eur. to mi je bilo nelogicno jer su auta drasticno poskupela,a vrednost sigurno nije pala na 20k jer i sad sam 15k km i nekih 15 meseci starosti, mogu da ga prodam za tih 25k eur. ali nemas izbora pa potpises to sto su ti ponudili,jer u principu sve kuce rade istu stvar...

Serbiko

pre 2 godine

xyu, 15. oktobar 2022 23:35)

Pravac kod advokata i tužba ako treba i do Strazbura. Kakav je to bezobrazluk?! I lepo što ste rekli kakvi su , da nikad ne odemo kod njih.
(Alex, 16. oktobar 2022 09:19)

Gde god da odete, sve je isto! Sva osiguranja rade po istom principu i tu nikakve razlike nema. Kasko je dobar, ali samo kod naplate stete koja nije totalna, dakle, branik, far, krilo, hauba itd, ukoliko vam ukradu auto, ili nastupi totalna steta, e tu sledi cista prevara.

Petar

pre 2 godine

I ja sam se plasio da osiguranje vara ljude i trudi se da izbegne placanje, ali kad sam kupio nov auto i kasko ga osigurao, imao sam pozitivna iskustva.
Za cetiri godine imao sam dve stete, obe su regulisali bez ikakvih problema. Jednom su zamenili sofersajbnu koja je napukla, drugi put ceo zadnji branik koji sam ja ostetio svojom nepaznjom. Zamena oba puta u ovlascenom servisu uvoznika.
Moje je naravno bilo ucesce u steti od 100 evra, ostalo oni platili servisu i to je to.

kakvi ni(t)kovi

pre 2 godine

@serbico, @rajko cetnik
ZG tablice, auto ukraden u Beogradu, prometna ostala u njemu, isplaceno 85% kasko osiguranja, Allianz.
U Kanadi nikog nije briga gdje se ostavljaju, $20 ako hoces novu. U Belgiji dobijes dve prometne, jednu za auto, drugu za doma.

ZnaOnKoSam

pre 2 godine

@faca011

U pravu si. Osiguravajuce kuce ne prate nova desavanja na trzistu automobila pa tako ni nenormalna poskupljenja proteklih godinu dve. Oni se vezuju za katalog AMSSa koji je neažuran u tom smislu. U neku ruku to je lose a u neku ruku dobro. Lose je kada ti rade procenu auta, jer ako ti ga ukradu, isplatice ti manje. A dobra strana je sto ti je manja rata za kasko, pa si tu postedjen, a u slucaju zamene nekog dela, isplacuju ti trzisnu vrednost dela (tu su ažurni, jer gledaju samo račun koji ispostavljaš). Srecno

axon

pre 2 godine

ratna stanja, demonstracije.....nisu pokrivene. Za elemntarne nepogode ne znam
(Laza, 15. oktobar 2022 22:24)

Demonstracije (huliganizam) i elementarne nepogode kod mene jesu, za ratna stanja ne znam, možda i piše ali mene više ratno stanje neće zateći, palim u južnu afriku na prvi znak rata.

milan

pre 2 godine

komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!
(Рајко Четник, 15. oktobar 2022 19:13)
A šta ako neko obije kuću, uzme ključ i ukrade kola?

KGB

pre 2 godine

pocetkom godine imao stetu,auto parkiran na parkingu,verovatno je neki kamion ili autobus projurio i bacio kamenic pa tako razbio staklo na petim vratima (moja jedina teorija posto nema naznaka obijanja jer je staklo i dalje bilo na mestu ali rascvetano). u ddor-u prijavio stetu, auto star 7 meseci, staklo u ovlascenom 65k,sve proslo bez problema. videh neko da je pisao za cifre oko totalke/kradje. kada se potpisuje polisa,pise koja je procenjena vrednost vozila,tako da je tu stvar jasna. e sad...i ja sam primetio da mi je auto prve godine bio osiguran na fakturisanu cenu (25k eur),a da je vec druge godine bila 20k eur. to mi je bilo nelogicno jer su auta drasticno poskupela,a vrednost sigurno nije pala na 20k jer i sad sam 15k km i nekih 15 meseci starosti, mogu da ga prodam za tih 25k eur. ali nemas izbora pa potpises to sto su ti ponudili,jer u principu sve kuce rade istu stvar...
(faca011, 16. oktobar 2022 00:20)

Vrednost vozila se odredjuje iz tablice, a na osnovu te iste tablice se odredjuje i porez.

Srđan

pre 2 godine

Angažujte agenciju za naplatu štete i imaćete minimalnu glavobolju. Oni rade za procenat, najčešće 15% od naplaćene sume. Pišem iz ličnog iskustva.

Serbiko

pre 2 godine

U Kanadi nikog nije briga gdje se ostavljaju, $20 ako hoces novu. U Belgiji dobijes dve prometne, jednu za auto, drugu za doma.
(kakvi ni(t)kovi, 16. oktobar 2022 15:39)

U Kanadi? A kakve to ima veze sa nama? Tema je kasko osiguranje u Srbiji, mi zivimo ovde, ne mozemo da se osiguravamo u Kanadi. U mom ugovoru jasno stoji da kljucevi i saobracajna ne smeju da ostanu u vozilu ako se ukrade, ili nema naplate stete. Verujem da je vama u Kanadi drugacije, ali ja od toga nemam nista.

Sofronije

pre 2 godine

... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.
(Miša, 15. oktobar 2022 21:50)

Zato lepo sledeći put plati savetnika za osiguranje. Njegova provizija ide iz popusta koji ostvari za tebe, tako da te u najgorem slučaju njegova usluga košta 0,00. Drugo, da si rekao da je od nepoznatog počinioca najverovatnije bi morali da isplate, naravno i najverovatnije posle tužbe koju bi takodje svaki advokat rado prihvatio jer je rezultat skoro pa izvestan. Pričam iz iskustva, u firmi sam zadužen za nekoliko skupljih vozila i mašina.
Sa osiguranjem je uvek nategnuto, nisu oni tu da budu dobri i fini nego da nam maznu pare, ali ipak ugovor moraju da poštuju, kao sto su ga na žalost kod tebe is poštovali, jer je tačno navedeno koje štete pokrivaju. Kod nas znamo da mogu biti ukradene feline, namerno oštećenje laka i stakla, krađa, nevreme i grad. Štete i ako smo mi skrivili su nadoknađene sa 80 - 100% ukoliko vozač nije imao alkohola ili ako vozilom nije upravljalo lice bez dozvole.

Рајко масни Четник

pre 2 godine

komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!
(Рајко Четник, 15. oktobar 2022 19:13)
A šta ako neko obije kuću, uzme ključ i ukrade kola?
(milan, 16. oktobar 2022 15:15)

Ене, онда је само небо граница!

xyu

pre 2 godine

@faca011
Stvar i jeste u tome da to ne rade sve osiguravajuće kuće. Generali je u mom slučaju nudio nižu premiju a osiguravao na stvarnu vrednost vozila što je inače po svim pravilima struke i propisima.
Ddor je očigledno iznad svih propisa..

Jovan

pre 2 godine

Ne vidim da vam bilo kome smeta kataloška vrednost kad uvoze automobile pa plate PDV 25-30% manje nego što je realno,ali smeta kad se isplaćuje šteta po tom katalogu svima smeta, budimo realni malo.
Kupio sam tri auta u različitim intervalima uvezao iz nemačke i uvek je porez ili nekada porez i carina bili manji i do 40% od cene koju sam platio.

m

pre 2 godine

Delta Generali, plaćao sam pun kasko par godina za nov auto. Parkirao sam ispod drveta, vrani iz gnezda je ispalo parčence mesa i zaglavilo se kod otvora za ventilaciju, kod brisača. Psi lutalice su noću namirisale to parče i pokušavale da ga dohvate. Inače, čuo sam te noći lavež i metež koji je dolazio sa parkinga. Uglavnom, uništili su mi haubu i oba krila, ogrebotine do osnovne farbe. U pitanju je VW. Takodje otkinuli su tablicu, iščupali čep otvora za vuču... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.
(Miša, 15. oktobar 2022 21:50)

i sad su ti oni krivi jer si ti kao "bio posten" i sto nisi citao ugovor i sta pokriva a sta ne !?

Reziel

pre 2 godine

(Stojan, 15. oktobar 2022 20:26)

Za 25 godina vozačkog staža, imao sam tri puta priliku da naplatim štetu preko obaveznog osiguranja. Doduše, sve su to bila gradska "čukanja", ali dva puta su u okviru troškova bila i limarska oštećenja. Nikad mi niko nije tražio nikakav novac, ponajmanje za nekakve "metalne" delove, amortizaciju ili tako nešto.

nvns

pre 1 godinu

"Zato lepo sledeći put plati savetnika za osiguranje. Njegova provizija ide iz popusta koji ostvari za tebe, tako da te u najgorem slučaju njegova usluga košta 0,00. Drugo, da si rekao da je od nepoznatog počinioca najverovatnije bi morali da isplate, naravno i najverovatnije posle tužbe koju bi takodje svaki advokat rado prihvatio jer je rezultat skoro pa izvestan. Pričam iz iskustva, u firmi sam zadužen za nekoliko skupljih vozila i mašina. "



A veštaci u osiguranju su glupi i ne znaju da razlikuju oštećenje nastalo od ugriza životinja od oštećenja iz vandalizma? U osiguranju rade i ljudi na prevarama koji odlično znaju šta jeste, a šta nije... Samo je stvar da li im se isplati cimanje oko tog iznosa štete. Verovatno imate dosta vozila, pa vas osiguranje pušta kod nekih gluposti.

Ovo ti pričam kao neko ko se bavi forenzikom u saobraćaju (preko 10000 nalaza) i kada samo vidim oštećenja vozila već znam ceo tok događaja, ali srbin to uvek okrene da nije kriv i da nije tako i da je oštećen. A ti advokati i agencije (osim par izuzetaka) najčešće vam uzmu 15%, a da ne znaju ni šta od papira treba da pošalju.

m

pre 2 godine

Delta Generali, plaćao sam pun kasko par godina za nov auto. Parkirao sam ispod drveta, vrani iz gnezda je ispalo parčence mesa i zaglavilo se kod otvora za ventilaciju, kod brisača. Psi lutalice su noću namirisale to parče i pokušavale da ga dohvate. Inače, čuo sam te noći lavež i metež koji je dolazio sa parkinga. Uglavnom, uništili su mi haubu i oba krila, ogrebotine do osnovne farbe. U pitanju je VW. Takodje otkinuli su tablicu, iščupali čep otvora za vuču... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.
(Miša, 15. oktobar 2022 21:50)

i sad su ti oni krivi jer si ti kao "bio posten" i sto nisi citao ugovor i sta pokriva a sta ne !?

Рајко Четник

pre 2 godine

Evo, sad bas pogledah svoj ugovor, pa da dodam. Nema naplate kaska, ako vam ukradu vozilo a saobracajna ostala u vozilu! Ne vazi kasko ni ako vam ukradu vozilo, a vi nemate kod sebe sve primerke kljuceva. Kad bi ljudi citali te ugovore pre sklapanja istih sa osiguranjima, sumnjam da bi koristili kasko.
(Serbiko, 15. oktobar 2022 17:08) # Link komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!

Serbiko

pre 2 godine

Evo, sad bas pogledah svoj ugovor, pa da dodam. Nema naplate kaska, ako vam ukradu vozilo a saobracajna ostala u vozilu! Ne vazi kasko ni ako vam ukradu vozilo, a vi nemate kod sebe sve primerke kljuceva. Kad bi ljudi citali te ugovore pre sklapanja istih sa osiguranjima, sumnjam da bi koristili kasko.

Miša

pre 2 godine

Delta Generali, plaćao sam pun kasko par godina za nov auto. Parkirao sam ispod drveta, vrani iz gnezda je ispalo parčence mesa i zaglavilo se kod otvora za ventilaciju, kod brisača. Psi lutalice su noću namirisale to parče i pokušavale da ga dohvate. Inače, čuo sam te noći lavež i metež koji je dolazio sa parkinga. Uglavnom, uništili su mi haubu i oba krila, ogrebotine do osnovne farbe. U pitanju je VW. Takodje otkinuli su tablicu, iščupali čep otvora za vuču... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.

Reziel

pre 2 godine

(Stojan, 15. oktobar 2022 20:26)

Za 25 godina vozačkog staža, imao sam tri puta priliku da naplatim štetu preko obaveznog osiguranja. Doduše, sve su to bila gradska "čukanja", ali dva puta su u okviru troškova bila i limarska oštećenja. Nikad mi niko nije tražio nikakav novac, ponajmanje za nekakve "metalne" delove, amortizaciju ili tako nešto.

Stojan

pre 2 godine

Sve je to lepo ali koliko ljudi zna da kada vas neko udari i utvrdi se njegova krivica, vi kao oštećena strana svejedno imate trosak. Ni krivi ni dužni. Bez obzira na obavezno osiguranje krivca. Kako? Pa tako sto je zakonodavac propisao da osiguravajuće kuce (koje plaćaju za štetu koju je izazvao njihov osiguranik) imaju pravo da umanje plaćanje za metalne delove na vozilu ostecenog u zavisnosti od starosti vozila (po osnovu amortizacije). I tako, ni krivi ni dužni, imate trosak (i da ne spominjem čekanje na policijski izveštaj, popravku...). Država tako štiti osiguravajuće kuće a ne svoje gradjane.

Serbiko

pre 2 godine

Slučaj mog kolege. Tezak sudar, kolega nije kriv, auto star 6 meseci, 15 hiljada km, placen 14500 evra, totalna steta. Osiguravajuca kuca proceni da je taj auto, minut pre sudara (kako oni kazu) imao vrednost 10000 evra!? Procene, takodje, da sada tako unisten vredi 4000 evra, i njemu isplate 6000. Dakle, covek platio auto 14500, na kraju od kasko osiguranja dobio 6000, a trenutno takav auto, nov, kosta 16800. Naravno, tuzio ih je, ali mislim da od toga nema nista.

axon

pre 2 godine

ratna stanja, demonstracije.....nisu pokrivene. Za elemntarne nepogode ne znam
(Laza, 15. oktobar 2022 22:24)

Demonstracije (huliganizam) i elementarne nepogode kod mene jesu, za ratna stanja ne znam, možda i piše ali mene više ratno stanje neće zateći, palim u južnu afriku na prvi znak rata.

milan

pre 2 godine

komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!
(Рајко Четник, 15. oktobar 2022 19:13)
A šta ako neko obije kuću, uzme ključ i ukrade kola?

Dubrovnik

pre 2 godine

Osiguravajuće kuće su odma iza političara i bankara, čvrsto drže treće mjesto lopova i prevaranata.
Kad tražiš kod koga da osiguraš svima ispadaju bomboni iz usta a znaju da lažu.
Ali kad se dogodi nesreća teško se sa rogatima bosti, imaju hrpu advokata a bogami i hrpu malih slova u ugovoru.
Lopuže i prevaranti.

KGB

pre 2 godine

pocetkom godine imao stetu,auto parkiran na parkingu,verovatno je neki kamion ili autobus projurio i bacio kamenic pa tako razbio staklo na petim vratima (moja jedina teorija posto nema naznaka obijanja jer je staklo i dalje bilo na mestu ali rascvetano). u ddor-u prijavio stetu, auto star 7 meseci, staklo u ovlascenom 65k,sve proslo bez problema. videh neko da je pisao za cifre oko totalke/kradje. kada se potpisuje polisa,pise koja je procenjena vrednost vozila,tako da je tu stvar jasna. e sad...i ja sam primetio da mi je auto prve godine bio osiguran na fakturisanu cenu (25k eur),a da je vec druge godine bila 20k eur. to mi je bilo nelogicno jer su auta drasticno poskupela,a vrednost sigurno nije pala na 20k jer i sad sam 15k km i nekih 15 meseci starosti, mogu da ga prodam za tih 25k eur. ali nemas izbora pa potpises to sto su ti ponudili,jer u principu sve kuce rade istu stvar...
(faca011, 16. oktobar 2022 00:20)

Vrednost vozila se odredjuje iz tablice, a na osnovu te iste tablice se odredjuje i porez.

Šekler-Kon (Hekler-Koh)

pre 2 godine

U praksi, osiguravajuća kompanija vas prvo ubeđuje da upravo to što vam se desilo nije pokriveno osiguranjem. Samo upornost!

xyu

pre 2 godine

Evo primer Ddor-a.
Jul mesec, ogromna kisa U Zemunu. Auto parkiran u garazi, potpuno potopljen. Kasko priznali ALI za auto koji nov kosta 17,900 eur u toj opremi su za dve god staro vozilo prešlo 30,000km oni "izračunali" da vredi 9,000 eur. Od tih 9000 umanjili su izlicitiranu vrednost od 4,500 eur i isplatili samo 5,500 eur!
Klasičan lopovluk.
Suština osiguranja je da za dobijenu odštetu možeš da kupiš isti takav auto kakav je uništen. Ne nov nego isti - znači dve god star, u tom stanju i sa tom kilometražom . Moj auto je na tržištu u tom momentu vredeo oko 13,000 eur a osiguranje me je pokralo za razliku!
Pri tom, premija koju sam plaćala je bila viša nego kod drugih osiguravajućih kuća koje vozila vrednuju po stvarnoj tržišnoj vrednosti!

Sofronije

pre 2 godine

... Prijavio sam i u izjavi policiji pošteno rekao da je oštećenje napravio pas lutalica. Odšetni zahtev je bio 0, zato što kasko ne pokriva štete koje su napravile životinje. Delta Generali od mene nikada više nije videla ni žutu paru. I svakoga koga vidim, odgovaram od tih prevaranata.
(Miša, 15. oktobar 2022 21:50)

Zato lepo sledeći put plati savetnika za osiguranje. Njegova provizija ide iz popusta koji ostvari za tebe, tako da te u najgorem slučaju njegova usluga košta 0,00. Drugo, da si rekao da je od nepoznatog počinioca najverovatnije bi morali da isplate, naravno i najverovatnije posle tužbe koju bi takodje svaki advokat rado prihvatio jer je rezultat skoro pa izvestan. Pričam iz iskustva, u firmi sam zadužen za nekoliko skupljih vozila i mašina.
Sa osiguranjem je uvek nategnuto, nisu oni tu da budu dobri i fini nego da nam maznu pare, ali ipak ugovor moraju da poštuju, kao sto su ga na žalost kod tebe is poštovali, jer je tačno navedeno koje štete pokrivaju. Kod nas znamo da mogu biti ukradene feline, namerno oštećenje laka i stakla, krađa, nevreme i grad. Štete i ako smo mi skrivili su nadoknađene sa 80 - 100% ukoliko vozač nije imao alkohola ili ako vozilom nije upravljalo lice bez dozvole.

Serbiko

pre 2 godine

xyu, 15. oktobar 2022 23:35)

Pravac kod advokata i tužba ako treba i do Strazbura. Kakav je to bezobrazluk?! I lepo što ste rekli kakvi su , da nikad ne odemo kod njih.
(Alex, 16. oktobar 2022 09:19)

Gde god da odete, sve je isto! Sva osiguranja rade po istom principu i tu nikakve razlike nema. Kasko je dobar, ali samo kod naplate stete koja nije totalna, dakle, branik, far, krilo, hauba itd, ukoliko vam ukradu auto, ili nastupi totalna steta, e tu sledi cista prevara.

kakvi ni(t)kovi

pre 2 godine

@serbico, @rajko cetnik
ZG tablice, auto ukraden u Beogradu, prometna ostala u njemu, isplaceno 85% kasko osiguranja, Allianz.
U Kanadi nikog nije briga gdje se ostavljaju, $20 ako hoces novu. U Belgiji dobijes dve prometne, jednu za auto, drugu za doma.

Jovan

pre 2 godine

Ne vidim da vam bilo kome smeta kataloška vrednost kad uvoze automobile pa plate PDV 25-30% manje nego što je realno,ali smeta kad se isplaćuje šteta po tom katalogu svima smeta, budimo realni malo.
Kupio sam tri auta u različitim intervalima uvezao iz nemačke i uvek je porez ili nekada porez i carina bili manji i do 40% od cene koju sam platio.

Petar

pre 2 godine

I ja sam se plasio da osiguranje vara ljude i trudi se da izbegne placanje, ali kad sam kupio nov auto i kasko ga osigurao, imao sam pozitivna iskustva.
Za cetiri godine imao sam dve stete, obe su regulisali bez ikakvih problema. Jednom su zamenili sofersajbnu koja je napukla, drugi put ceo zadnji branik koji sam ja ostetio svojom nepaznjom. Zamena oba puta u ovlascenom servisu uvoznika.
Moje je naravno bilo ucesce u steti od 100 evra, ostalo oni platili servisu i to je to.

Alex

pre 2 godine

Evo primer Ddor-a.
Jul mesec, ogromna kisa U Zemunu. Auto parkiran u garazi, potpuno potopljen. Kasko priznali ALI za auto koji nov kosta 17,900 eur u toj opremi su za dve god staro vozilo prešlo 30,000km oni "izračunali" da vredi 9,000 eur. Od tih 9000 umanjili su izlicitiranu vrednost od 4,500 eur i isplatili samo 5,500 eur!
Klasičan lopovluk.
Suština osiguranja je da za dobijenu odštetu možeš da kupiš isti takav auto kakav je uništen. Ne nov nego isti - znači dve god star, u tom stanju i sa tom kilometražom . Moj auto je na tržištu u tom momentu vredeo oko 13,000 eur a osiguranje me je pokralo za razliku!
Pri tom, premija koju sam plaćala je bila viša nego kod drugih osiguravajućih kuća koje vozila vrednuju po stvarnoj tržišnoj vrednosti!
(xyu, 15. oktobar 2022 23:35)

Pravac kod advokata i tužba ako treba i do Strazbura. Kakav je to bezobrazluk?! I lepo što ste rekli kakvi su , da nikad ne odemo kod njih.

Serbiko

pre 2 godine

U Kanadi nikog nije briga gdje se ostavljaju, $20 ako hoces novu. U Belgiji dobijes dve prometne, jednu za auto, drugu za doma.
(kakvi ni(t)kovi, 16. oktobar 2022 15:39)

U Kanadi? A kakve to ima veze sa nama? Tema je kasko osiguranje u Srbiji, mi zivimo ovde, ne mozemo da se osiguravamo u Kanadi. U mom ugovoru jasno stoji da kljucevi i saobracajna ne smeju da ostanu u vozilu ako se ukrade, ili nema naplate stete. Verujem da je vama u Kanadi drugacije, ali ja od toga nemam nista.

Srđan

pre 2 godine

Angažujte agenciju za naplatu štete i imaćete minimalnu glavobolju. Oni rade za procenat, najčešće 15% od naplaćene sume. Pišem iz ličnog iskustva.

faca011

pre 2 godine

pocetkom godine imao stetu,auto parkiran na parkingu,verovatno je neki kamion ili autobus projurio i bacio kamenic pa tako razbio staklo na petim vratima (moja jedina teorija posto nema naznaka obijanja jer je staklo i dalje bilo na mestu ali rascvetano). u ddor-u prijavio stetu, auto star 7 meseci, staklo u ovlascenom 65k,sve proslo bez problema. videh neko da je pisao za cifre oko totalke/kradje. kada se potpisuje polisa,pise koja je procenjena vrednost vozila,tako da je tu stvar jasna. e sad...i ja sam primetio da mi je auto prve godine bio osiguran na fakturisanu cenu (25k eur),a da je vec druge godine bila 20k eur. to mi je bilo nelogicno jer su auta drasticno poskupela,a vrednost sigurno nije pala na 20k jer i sad sam 15k km i nekih 15 meseci starosti, mogu da ga prodam za tih 25k eur. ali nemas izbora pa potpises to sto su ti ponudili,jer u principu sve kuce rade istu stvar...

xyu

pre 2 godine

@faca011
Stvar i jeste u tome da to ne rade sve osiguravajuće kuće. Generali je u mom slučaju nudio nižu premiju a osiguravao na stvarnu vrednost vozila što je inače po svim pravilima struke i propisima.
Ddor je očigledno iznad svih propisa..

ZnaOnKoSam

pre 2 godine

@faca011

U pravu si. Osiguravajuce kuce ne prate nova desavanja na trzistu automobila pa tako ni nenormalna poskupljenja proteklih godinu dve. Oni se vezuju za katalog AMSSa koji je neažuran u tom smislu. U neku ruku to je lose a u neku ruku dobro. Lose je kada ti rade procenu auta, jer ako ti ga ukradu, isplatice ti manje. A dobra strana je sto ti je manja rata za kasko, pa si tu postedjen, a u slucaju zamene nekog dela, isplacuju ti trzisnu vrednost dela (tu su ažurni, jer gledaju samo račun koji ispostavljaš). Srecno

Рајко масни Четник

pre 2 godine

komentara, поштовани господине ,имам ауто стар 7 година и редовно га сваке године осигурам каско и на сву срећи нисам имао ниједан проблем. Управо ставке које сте набројали су права ствар јер терају власника да размишља и да не први глупости јер саобраћајној дозволи није место у ауту већ уз возача и нормално да оба кључа морају бити уз власника.
Срби, памет у главу доста смо били глупи!
(Рајко Четник, 15. oktobar 2022 19:13)
A šta ako neko obije kuću, uzme ključ i ukrade kola?
(milan, 16. oktobar 2022 15:15)

Ене, онда је само небо граница!

nvns

pre 1 godinu

"Zato lepo sledeći put plati savetnika za osiguranje. Njegova provizija ide iz popusta koji ostvari za tebe, tako da te u najgorem slučaju njegova usluga košta 0,00. Drugo, da si rekao da je od nepoznatog počinioca najverovatnije bi morali da isplate, naravno i najverovatnije posle tužbe koju bi takodje svaki advokat rado prihvatio jer je rezultat skoro pa izvestan. Pričam iz iskustva, u firmi sam zadužen za nekoliko skupljih vozila i mašina. "



A veštaci u osiguranju su glupi i ne znaju da razlikuju oštećenje nastalo od ugriza životinja od oštećenja iz vandalizma? U osiguranju rade i ljudi na prevarama koji odlično znaju šta jeste, a šta nije... Samo je stvar da li im se isplati cimanje oko tog iznosa štete. Verovatno imate dosta vozila, pa vas osiguranje pušta kod nekih gluposti.

Ovo ti pričam kao neko ko se bavi forenzikom u saobraćaju (preko 10000 nalaza) i kada samo vidim oštećenja vozila već znam ceo tok događaja, ali srbin to uvek okrene da nije kriv i da nije tako i da je oštećen. A ti advokati i agencije (osim par izuzetaka) najčešće vam uzmu 15%, a da ne znaju ni šta od papira treba da pošalju.