Aktuelno

Utorak, 22.08.2023.

10:24

Uskoro ćemo moći da uvozimo polovnjake i iz Amerike i Kine

Izvor: Izvor: Blic

Uskoro æemo moæi da uvozimo polovnjake i iz Amerike i Kine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Dana

pre 11 meseci

Prvo iz Evrope pa sad iz Amerike.Srbija centar svetskog auto otpada a Sns nije čuo za garaže već te krševe stavlja stanarima pod prozore. Vlast neka pravi parking od trotoara pod prozorom sebi na Dedinju da sluša kako ti krševi zvuče u stanu i kako je nama. Ovo nije normalno šta rade.

Briksi

pre 1 godinu

Uvoziti iz SAD se isplati samo za one koji bas hoce automobil koji se nije prodavao i nece se prodavati na evropskom trzistu tipa Acura NSX Type S recimo. Sto se tice automobila koji se prodaju i u EU i u SAD dok platite transport par hiljada dolara, homologaciju isto toliko u zavisnosti sta sve nedostaje automobilu (mnogi i dan danas imaju zadnje crvene zmigavce, nemaju zadnje maglenke, tabla samo u mph recimo id.)onda carina i porez dosli ste na to da automobil bude skuplji nego identican primerak iz EU.

Audiji konstantno furaju crvene zadnje zimgavce u SAD, da bi to zamenili potrebni su vam novi/polovni zadnji farovi kako bi automobil prosao homologaciju u EU. Sada izracunajte koliko to kosta.

хаџија

pre 1 godinu

(ja sam, 22. avgust 2023 21:14)
извињавам се, несам знао да је јефтиније и једноставније наручити робу из америку него преко алија

хаџија

pre 1 godinu

(ja sam, 22. avgust 2023 21:14)
извињавам се, несам знао да је јефтиније наручити робу из америку него преко алија

Stole

pre 1 godinu

Kupicu Yugo Amerika iz USA ;)

bice jeftiniji nego na oglasima kod nas
(ovan za priplod, 22. avgust 2023 17:22)
U SAD još ima malo više od 400 komada Yuga koji su registrovani. Verovatno još dosta po šupama i garažama u raspalom stanju. U svakom slučaju, ispravan Yugo teško da ćete naći ispod deset hiljada dolara.
Plus prevoz, prepravke...Koštaće vas kao novi auto tipa Sandero, Fabia, Clio...

Jovan

pre 1 godinu

Interesantan podatak, u SAD i Kanadi od svih postojećih Fiatovih modela, jedino onaj proizveden u Kragujevcu se može kupiti kao nov u salonima Krajslera.

Anarhija All Over Baščaršija

pre 1 godinu

Iz iskustava prijatelja ,nikada ne bi kupio američki auto.Gomila reklamacija još dok su novi,preskupi delovi,veliki potrošači. Jednom rečju dobri za ništa .
Za one hamere treba da zakačiš mini cisternu da bi stigao gde si krenuo.
(crveni žmigavci, 22. avgust 2023 12:09)

Zanemario si jednu ogromnu cinjenicu, a to je da se u Americi ne voze samo auta americkih proizvodjaca. Na primer, Toyota je broj jedan proizvodjac u Americi. Skoro svi japanski proizvodjaci imaju ogromne fabrike u Meksiku, USA i Kanadi. Nemacki proizvodjaci takodje.
Zato ne treba gledati stvari tako ograniceno. Internet je tu samo se treba raspitati i citati.
U pravu si za kvalitet americkih vozila.

ja sam

pre 1 godinu

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.
(Goran, 22. avgust 2023 13:43)
a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom
(hadžija, 22. avgust 2023 18:02)

Jok nego će brodom da stigne paket iz Amerike za 5 dana...
Manji paketi stižu avionom do Nemačke pa se distribuira dalje. Cena može da bude i 3-5 dolara za mali paket.
Iz Argentine stigne mali paket za manje od 10 dana za tipa manje od 10 dolara.

Goran

pre 1 godinu

@a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom
(hadžija, 22. avgust 2023 18:02)

Napisa lik koji očigledno nikada ništa nije poručio iz Amerike... Da jeste, znao bi.

junjacka uteha

pre 1 godinu

Ono sto ja vidim, kao najvecu vidljivu razliku, a kod nas je zakonom regulisan su migavci, Znaci kakvih sve kombinacija ima,lajt shou, cak i pojedini evropski brendovi imaju npr crvene migavce. Dosta vozila, narociti japanskih, imaju to po evropskim standardima. Onda stalno svetlo, koje nije ni pozicija ni kratka, a koje ne mozes ni ugasiti. Ne znam ovo za pojaseve, imaju ugradjene na svim sedistima. Naravno vecina su automatik, malo ko u SAd zna voziti sa manuelnim.

Pešmerga

pre 1 godinu

Simetricni farovi imaju kratko svetlo podešeno da ravno, po horizontali osvetljava put. U odrazu izgleda kao pravilna polovina kruga , donja polovina svetli, a gornju zaklanja zastor.
Asimetricna imaju sa desne strane u odrazu još kao ”komad kolaca osvetljen, da bi se osvetlili saobracajni znakovi i bolje osvetlila ivica puta.
U UK je na primer taj odraz dodatni, sa leve strane, pa vozila sa takvim farovima ne mogu da se registruju u Eu, bez prepravke., tj. zamene fara. Mada postoje automobili koji to mogu da odrade u meniju postavki, odabere se koji odraz hoceš, sa koje strane.

C i n i k

pre 1 godinu

Mi nismo u EU i nikada nas tamo neće primiti.
Kakva Evropa, kakvi standardi?
(Timer, 22. avgust 2023 13:34)

Ako nas ne prime, to je zato sto mi ne ispunjavamo uslove. A kako si dosao do ove teme na uvozu automobila iz Amerike i Kine? Burazeru, konzumentu propagande, vidi u sta si se pretvorio.
(Ime, 22. avgust 2023 14:56


Ahmm, " ne ispunjavamo uslove "?!
A to se sad tako zove ?
A ispunjavali su uslove hr, Bug i Rum recimo?!
Malta, koja je vise u Africi nego Evropi, ispunjava uslove ?
Ukr i Moldavia, oni tek ispunjavaju te uslove a bice vrv primljeni i pre SRB ili CG ?

Croboy

pre 1 godinu

@kad kazu americka vozila,misli se uglavnom na evropska radjena za njihovo trziste. A svi znamo da su tamo mnogo jeftinija,s mnogo bopjom opremom i jacim motorima
(pera, 22. avgust 2023 13:08)
I ono što je najvažnije, kotrola izduvnih gasova koja je u Americi na mnogo strožijoj razini. Da ne govorimo o sustavima sigurnosti. Bez dvojbe bih kupio auto iz Amerike kao npr. Toyotu ili Hondu pravljenu za njihovo tržište.

iako oni nemaju problem s rđu

pre 1 godinu

Svakako da će Azijska auto industrija dobro proći u Srbiji. Treba videti šta se sad vozi u Egiptu. Tamo se voze dosta JužnoKorejskih, Kineskih i Indijskih kola. Tu i tamo se pojavi neki stari Pežo, Zastava, ili Dacia s Renoovim znakom. U Evropi se vozi Volvo, a tamo Geely, koji ga je kupio.
p.s.Fiat je kupio dobar deo američke autoindustrije.

hadžija

pre 1 godinu

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.
(Goran, 22. avgust 2023 13:43)
a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom

dexter-lab

pre 1 godinu

2019. godina, zaglavio se u guzvi na autoputu Las Vegas - LA. Oko mene milion vozila u 6-7 traka u oba smera. Svi stoje i rade na leru. Ne usudjujem se da otvorim prozor jer pretpostavljam da me ceka gasna komora. Vecina vozila starosti 10-15 godina, visokolitrazni benzinci. Ipak otvaram prozor, a ono vazduh svez ko u 4h ujutru na Zlatiboru.
Kvalitetan benzin, solidno odrzavana vozila i stroga regulativa izduvnih gasova. Inace, u SAD je kradja katalizatora ozbiljna kriminalna delatnost jer nema sanse da prodjete tehnicki bez njega.
Sve u svemu, kada bi ta vozila usla na nase trziste, procvetali bi.

komarac

pre 1 godinu

kakva registracija i inspekcija američkih auta, samo dovedi auto ali kupiš registraciju za 5 godina u americi, i fino se voziš tamo sa američkim tablicama, vlasnik ti podpiše titulu auta i dadne ti i gotova priča.
Drugo zašto da platim prevoz $2,000 kada mogu da uložim te pare za neko auto iz njemačke. Vi tamo u srbiji imate problem sa ljudima prevarantima svuda koji vraćaju kilometražu, zato ovde u americi bato ti ideš u zatvor a tamo ništa, još ste vi na mjesecu u vezi mnogo stvari

Miloš

pre 1 godinu

Opet pronalazimo rupu na saksiji. Čovek ima USA pasoš, stavi kola na brod i vozi ih po Srbiji bez ikakvih modifikacija i sličnih gluposti.
Zašto bi onda naš čovek koji nema USA pasoš morao da ta ista kola modifikuje?
Jednostavno samo treba prihvatiti da je auto takav, kakav je, a ako je još i jeftiniji od ostalih, to je naša pobeda!

Dr. Bre

pre 1 godinu

Ako naši stručnjaci smatraju da automobili u SAD i Kini nisu dovoljno bezbedni i dovoljno ekološki bilo bi lepo da obaveste o tome tamošnje kupce. Ili je samo u pitanju EU birokratija koju mi kopiramo?

mience

pre 1 godinu

Znaci moze da se uveze ali ne moze da se uveze jer dok sve prepravis na ono sto domaca vlast smatram da treba da prepravis onda je bolje da ga ne kupis jer oni znaju bolje od fabrike. Da mogu sad pod stare dane da se odaelim u USA I da vozim neki americki brod od 8 cilindara I 7 metara iz 1971 I da cutim

Chiki

pre 1 godinu

@susjed

Glupa odluka, bolje da ukinemo carinu za automobile iz Japana i Koreje kao sto imamo ukinuto za evropsko smece od vozila. Cuj Nemac i Francuz znaju da naprave auto, jasu na staroj slavi a prodaju smece. Italijane i Engleze da ne spominjem

Zok1

pre 1 godinu

Kao što je neko već napisao, u Americi ne postoji tehnički pregled. Sa druge strane, propisi za bezbednost i izduvne gasove su strožiji nego u Evropi. Proizvođači rizikuju daleko veće kazne za propuste. Mislim da Amerikanci generalno dobro održavaju automobile, pogotovo one skuplje. Ono što bi moglo da se uvozi iz Amerike nisu američki, nego japanski i evropski automobili. Mislim da bi oni bili interesantniji. Dobar broj njih je proizveden u pogonima u Americi. Ako će ovo da pomogne da se zamene oni stari krševi koji se još uvek sreću po našim ulicama, onda je ovo veoma dobra ideja. Naravno, pod uslovom da se ograniči starost tih automobila. Radi organizacije uvoza i modifikacija, ovo bi moglo biti interesantnije trgovcima, nego pojedincima.

qwewqe

pre 1 godinu

Automobili su prošlost. Gradovi i države počinju da ih mrze, posebno u evropi. Uskoro će biti kazne za odstupanje od idealne putanje. A da će da ih vozite u gradovima, e to možete da počnete da zaboravljate.

Sta predlazes?

pre 1 godinu

Dakle opet uvozimo škart i djubre i gušimo se u otrovima...
(Nemke, 22. avgust 2023 12:12)

Tako je bre, da se zabrani uvoz dok god se kotrlja poslednji Yugo.

Ime

pre 1 godinu

Mi nismo u EU i nikada nas tamo neće primiti.
Kakva Evropa, kakvi standardi?
(Timer, 22. avgust 2023 13:34)

Ako nas ne prime, to je zato sto mi ne ispunjavamo uslove. A kako si dosao do ove teme na uvozu automobila iz Amerike i Kine? Burazeru, konzumentu propagande, vidi u sta si se pretvorio.

Trinity

pre 1 godinu

Pre svega osloboditi carine na japanska i korejska vozila. Kinezima i Amerikancima omogućiti povlastice za električna vozila. Prvi bih kupio jednu Teslu ili Kineza električnog i to pre ovih evropskih električnih velikana. Ljudi moramo se otvoriti svetu i napraviti plan. Meni je apsurdno da taxi prevoznici imaju bolja vozila od fizičkih i pravnih lica. Dobili subvenciju i svi kupili hibride, a raja šipak. Pogledajte parking mesta i sve starudija po 15+ godina na njima.

pera

pre 1 godinu

kad kazu americka vozila,misli se uglavnom na evropska radjena za njihovo trziste. A svi znamo da su tamo mnogo jeftinija,s mnogo bopjom opremom i jacim motorima

Bro

pre 1 godinu

Na svetu belom se nigde kola manje ne održavaju nego u Italiji, tako da nas se prođite s tom pričom - odatle se uvoze jer su jeftini krševi, a ne što se traže... Tražnju postižete lažima i maskiranjem...

Goran

pre 1 godinu

@Kod mene u kraju je jedan lik uvezao američki kamionet da bi se na ulici razlikovao od drugih.. Ali vozio ga je cela dva meseca.. Vec prvi put kad mu nešto falilo video je da mora da čeka mesec dana i više za naprostiji deo pa je otišao u prodaju.
(dzoni, 22. avgust 2023 12:54)

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.

Rale

pre 1 godinu

... Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile"...

Laž u rangu ravne Zemlje.
(Vozač, 22. avgust 2023 11:26)

Pogotove one automobile na lizing. Ne odrzavaju ih uopste. Na oglasima BWM X4 star 4 god. preso 210 hiljada, i kaze redovno odrzavan.
1. servis na 46 hiljada
2. servis na 76 hiljada
3. servis na 140 hiljada
A ja budala sto radim servise na novim kolima na svakih 10 hiljada.

janis

pre 1 godinu

"... kako ova vozila ne ispunjavaju važeće standarde u Evropi, moraće da prođu određene prepravke pre nego što mogu da se registruju u Srbiji"

A evropska vozila ne ispunjavaju americke standarde kao i americka evropske. Jedino sto se milioni vozila sa americkim tablicama kotrlja evropskim kontinentom. Smoke check je u Americi daleko rigorozniji od onog u Evropi.
ps jedino zaboravni penzionisani profesor nije objasnio razliku izmedju simetricnih i asimetricnih farova ...

dzoni

pre 1 godinu

Kod mene u kraju je jedan lik uvezao američki kamionet da bi se na ulici razlikovao od drugih.. Ali vozio ga je cela dva meseca.. Vec prvi put kad mu nešto falilo video je da mora da čeka mesec dana i više za naprostiji deo pa je otišao u prodaju.

Big biks

pre 1 godinu

Uvozimo iz Italije jer tamo postoji ogroman park za remont starudije koju vozaci akaju do besvesti i onda poklone jer vise ne vredi nista u Zapadnoj Evropi, ali zato se u tom servisu nasminka sve to lepo pa dodje kod nas i proda za velike pare. Pa posle otiso disk, curi ulje, propao pod, pakne, kocnice, armotizeri, gipsom krpena rupa od udara itd. Zato ma carvertical sve da se proveri i makar si 99% siguran sta se desavalo sa vozilom pre.

crveni žmigavci

pre 1 godinu

I kad izvrše sve te prepravke i dalje će biti 25% jeftiniji ili 25% skuplji?

Iz iskustava prijatelja ,nikada ne bi kupio američki auto.Gomila reklamacija još dok su novi,preskupi delovi,veliki potrošači. Jednom rečju dobri za ništa .
Za one hamere treba da zakačiš mini cisternu da bi stigao gde si krenuo.

Inception

pre 1 godinu

Koliko znam, ovako nesto je prakticno moglo i ranije, samo su se vozila iz SAD homologirala u zemljama EU, i tamo jednom registrovala pro forme, pa zatim uvozila u Srbiju. Pretpostavljam da ce ista praksa da se nastavi, zato sto ce kod nas "strucnjaci" uvek da nadju neku stvar zbog koje nije moguce izvrsiti homologaciju.

C i n i k

pre 1 godinu

Nize su cene auta u Usa za cca 30% ali kad dodate transport i ostale troskove nvdim isplativost da se uvoze u SRB.
Izduvni gasovi su samo u Californiji stroziji nego u Evropi, neke drzave ni nemaju takve propise kao Texas recimo.
Ne postoji ni tehnicki pregled u Usa, mozda u nekoj drzavi, ali u vecini ne..
Sad ako se neki pitaju kako nema tehnickog pregleda, pa prosto jer policija ima ovlascenje da kontrolise i vozaca i sve na autu, ako vam ne radi svetlo pisu vam kaznu i nalog za popravku, ako su vam kocnice neispravne odrace vas i kaznama neretko i zatvorom a da ne pominjem osiguranje, ali to ne radi tehnicki jer toga nema nego je rec o kontroli saobracaja..
Mozda ce ovo biti zanimljivo za povratnike iz Usa da uvezu EV, inace da uvozis benzinca iz Usa zbog ev 5 ili 10% ustede, nije realno..

dzigi

pre 1 godinu

@Radoje: pa i ne mora da bude jeftinije, ne gledaju svi cenu. Jer ima njih koji bi da uvezu neke egzotične američke automobile, na primer, a to do sada nije bilo moguće. Ok, koštaće ih prepravke ali merak nema cenu, i onda će moći regularno da ih registruju.

Stole

pre 1 godinu

@Radoje: Vozila u SAD nisu jeftinija zbog EU standarda. USA standardi su stroži nego EU. Jednostavno, cene diktira tržište. U SAD su auti oduvek bili jeftiniji i biće i dalje jeftiniji. Zbog poreske politike naprimer.
U SAD je porez 14%. U Evropi 18 pa naviše. U Danskoj i do 100%. Zatim, u SAD su auti način življenja. Ameru možeš uzeti šta hoćeš ali mu ne diraj auto i cenu benzina koja mora biti niska.
Uvoz i SAD ima smisla ali mislim da bi bilo bolje da se okanemo uvoza iz Kine. Bolje iz Južne Koreje.

Vozač

pre 1 godinu

... Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile"...

Laž u rangu ravne Zemlje.

Radoje

pre 1 godinu

Znači mogu da se uvoze samo da sam popraviš sve ono zbog čega nisu mogli da se uvoze. Kao na primer Euro standard za motore. Stakla, svetla, pojasevi, kočnice. A verujem da će biti I još nešto. Vozila izvan EU su jeftinija zato što ne moraju da imaju EU stande. Pa ne znam kako će biti jeftinija kad budeš sam morao da ih uvedeš.

Vozač

pre 1 godinu

... Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile"...

Laž u rangu ravne Zemlje.

Radoje

pre 1 godinu

Znači mogu da se uvoze samo da sam popraviš sve ono zbog čega nisu mogli da se uvoze. Kao na primer Euro standard za motore. Stakla, svetla, pojasevi, kočnice. A verujem da će biti I još nešto. Vozila izvan EU su jeftinija zato što ne moraju da imaju EU stande. Pa ne znam kako će biti jeftinija kad budeš sam morao da ih uvedeš.

janis

pre 1 godinu

"... kako ova vozila ne ispunjavaju važeće standarde u Evropi, moraće da prođu određene prepravke pre nego što mogu da se registruju u Srbiji"

A evropska vozila ne ispunjavaju americke standarde kao i americka evropske. Jedino sto se milioni vozila sa americkim tablicama kotrlja evropskim kontinentom. Smoke check je u Americi daleko rigorozniji od onog u Evropi.
ps jedino zaboravni penzionisani profesor nije objasnio razliku izmedju simetricnih i asimetricnih farova ...

Stole

pre 1 godinu

@Radoje: Vozila u SAD nisu jeftinija zbog EU standarda. USA standardi su stroži nego EU. Jednostavno, cene diktira tržište. U SAD su auti oduvek bili jeftiniji i biće i dalje jeftiniji. Zbog poreske politike naprimer.
U SAD je porez 14%. U Evropi 18 pa naviše. U Danskoj i do 100%. Zatim, u SAD su auti način življenja. Ameru možeš uzeti šta hoćeš ali mu ne diraj auto i cenu benzina koja mora biti niska.
Uvoz i SAD ima smisla ali mislim da bi bilo bolje da se okanemo uvoza iz Kine. Bolje iz Južne Koreje.

Inception

pre 1 godinu

Koliko znam, ovako nesto je prakticno moglo i ranije, samo su se vozila iz SAD homologirala u zemljama EU, i tamo jednom registrovala pro forme, pa zatim uvozila u Srbiju. Pretpostavljam da ce ista praksa da se nastavi, zato sto ce kod nas "strucnjaci" uvek da nadju neku stvar zbog koje nije moguce izvrsiti homologaciju.

Trinity

pre 1 godinu

Pre svega osloboditi carine na japanska i korejska vozila. Kinezima i Amerikancima omogućiti povlastice za električna vozila. Prvi bih kupio jednu Teslu ili Kineza električnog i to pre ovih evropskih električnih velikana. Ljudi moramo se otvoriti svetu i napraviti plan. Meni je apsurdno da taxi prevoznici imaju bolja vozila od fizičkih i pravnih lica. Dobili subvenciju i svi kupili hibride, a raja šipak. Pogledajte parking mesta i sve starudija po 15+ godina na njima.

Bro

pre 1 godinu

Na svetu belom se nigde kola manje ne održavaju nego u Italiji, tako da nas se prođite s tom pričom - odatle se uvoze jer su jeftini krševi, a ne što se traže... Tražnju postižete lažima i maskiranjem...

pera

pre 1 godinu

kad kazu americka vozila,misli se uglavnom na evropska radjena za njihovo trziste. A svi znamo da su tamo mnogo jeftinija,s mnogo bopjom opremom i jacim motorima

dzigi

pre 1 godinu

@Radoje: pa i ne mora da bude jeftinije, ne gledaju svi cenu. Jer ima njih koji bi da uvezu neke egzotične američke automobile, na primer, a to do sada nije bilo moguće. Ok, koštaće ih prepravke ali merak nema cenu, i onda će moći regularno da ih registruju.

C i n i k

pre 1 godinu

Nize su cene auta u Usa za cca 30% ali kad dodate transport i ostale troskove nvdim isplativost da se uvoze u SRB.
Izduvni gasovi su samo u Californiji stroziji nego u Evropi, neke drzave ni nemaju takve propise kao Texas recimo.
Ne postoji ni tehnicki pregled u Usa, mozda u nekoj drzavi, ali u vecini ne..
Sad ako se neki pitaju kako nema tehnickog pregleda, pa prosto jer policija ima ovlascenje da kontrolise i vozaca i sve na autu, ako vam ne radi svetlo pisu vam kaznu i nalog za popravku, ako su vam kocnice neispravne odrace vas i kaznama neretko i zatvorom a da ne pominjem osiguranje, ali to ne radi tehnicki jer toga nema nego je rec o kontroli saobracaja..
Mozda ce ovo biti zanimljivo za povratnike iz Usa da uvezu EV, inace da uvozis benzinca iz Usa zbog ev 5 ili 10% ustede, nije realno..

Goran

pre 1 godinu

@Kod mene u kraju je jedan lik uvezao američki kamionet da bi se na ulici razlikovao od drugih.. Ali vozio ga je cela dva meseca.. Vec prvi put kad mu nešto falilo video je da mora da čeka mesec dana i više za naprostiji deo pa je otišao u prodaju.
(dzoni, 22. avgust 2023 12:54)

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.

Rale

pre 1 godinu

... Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile"...

Laž u rangu ravne Zemlje.
(Vozač, 22. avgust 2023 11:26)

Pogotove one automobile na lizing. Ne odrzavaju ih uopste. Na oglasima BWM X4 star 4 god. preso 210 hiljada, i kaze redovno odrzavan.
1. servis na 46 hiljada
2. servis na 76 hiljada
3. servis na 140 hiljada
A ja budala sto radim servise na novim kolima na svakih 10 hiljada.

Sta predlazes?

pre 1 godinu

Dakle opet uvozimo škart i djubre i gušimo se u otrovima...
(Nemke, 22. avgust 2023 12:12)

Tako je bre, da se zabrani uvoz dok god se kotrlja poslednji Yugo.

Ime

pre 1 godinu

Mi nismo u EU i nikada nas tamo neće primiti.
Kakva Evropa, kakvi standardi?
(Timer, 22. avgust 2023 13:34)

Ako nas ne prime, to je zato sto mi ne ispunjavamo uslove. A kako si dosao do ove teme na uvozu automobila iz Amerike i Kine? Burazeru, konzumentu propagande, vidi u sta si se pretvorio.

crveni žmigavci

pre 1 godinu

I kad izvrše sve te prepravke i dalje će biti 25% jeftiniji ili 25% skuplji?

Iz iskustava prijatelja ,nikada ne bi kupio američki auto.Gomila reklamacija još dok su novi,preskupi delovi,veliki potrošači. Jednom rečju dobri za ništa .
Za one hamere treba da zakačiš mini cisternu da bi stigao gde si krenuo.

Big biks

pre 1 godinu

Uvozimo iz Italije jer tamo postoji ogroman park za remont starudije koju vozaci akaju do besvesti i onda poklone jer vise ne vredi nista u Zapadnoj Evropi, ali zato se u tom servisu nasminka sve to lepo pa dodje kod nas i proda za velike pare. Pa posle otiso disk, curi ulje, propao pod, pakne, kocnice, armotizeri, gipsom krpena rupa od udara itd. Zato ma carvertical sve da se proveri i makar si 99% siguran sta se desavalo sa vozilom pre.

dexter-lab

pre 1 godinu

2019. godina, zaglavio se u guzvi na autoputu Las Vegas - LA. Oko mene milion vozila u 6-7 traka u oba smera. Svi stoje i rade na leru. Ne usudjujem se da otvorim prozor jer pretpostavljam da me ceka gasna komora. Vecina vozila starosti 10-15 godina, visokolitrazni benzinci. Ipak otvaram prozor, a ono vazduh svez ko u 4h ujutru na Zlatiboru.
Kvalitetan benzin, solidno odrzavana vozila i stroga regulativa izduvnih gasova. Inace, u SAD je kradja katalizatora ozbiljna kriminalna delatnost jer nema sanse da prodjete tehnicki bez njega.
Sve u svemu, kada bi ta vozila usla na nase trziste, procvetali bi.

Miloš

pre 1 godinu

Opet pronalazimo rupu na saksiji. Čovek ima USA pasoš, stavi kola na brod i vozi ih po Srbiji bez ikakvih modifikacija i sličnih gluposti.
Zašto bi onda naš čovek koji nema USA pasoš morao da ta ista kola modifikuje?
Jednostavno samo treba prihvatiti da je auto takav, kakav je, a ako je još i jeftiniji od ostalih, to je naša pobeda!

dzoni

pre 1 godinu

Kod mene u kraju je jedan lik uvezao američki kamionet da bi se na ulici razlikovao od drugih.. Ali vozio ga je cela dva meseca.. Vec prvi put kad mu nešto falilo video je da mora da čeka mesec dana i više za naprostiji deo pa je otišao u prodaju.

C i n i k

pre 1 godinu

Mi nismo u EU i nikada nas tamo neće primiti.
Kakva Evropa, kakvi standardi?
(Timer, 22. avgust 2023 13:34)

Ako nas ne prime, to je zato sto mi ne ispunjavamo uslove. A kako si dosao do ove teme na uvozu automobila iz Amerike i Kine? Burazeru, konzumentu propagande, vidi u sta si se pretvorio.
(Ime, 22. avgust 2023 14:56


Ahmm, " ne ispunjavamo uslove "?!
A to se sad tako zove ?
A ispunjavali su uslove hr, Bug i Rum recimo?!
Malta, koja je vise u Africi nego Evropi, ispunjava uslove ?
Ukr i Moldavia, oni tek ispunjavaju te uslove a bice vrv primljeni i pre SRB ili CG ?

Dr. Bre

pre 1 godinu

Ako naši stručnjaci smatraju da automobili u SAD i Kini nisu dovoljno bezbedni i dovoljno ekološki bilo bi lepo da obaveste o tome tamošnje kupce. Ili je samo u pitanju EU birokratija koju mi kopiramo?

Croboy

pre 1 godinu

@kad kazu americka vozila,misli se uglavnom na evropska radjena za njihovo trziste. A svi znamo da su tamo mnogo jeftinija,s mnogo bopjom opremom i jacim motorima
(pera, 22. avgust 2023 13:08)
I ono što je najvažnije, kotrola izduvnih gasova koja je u Americi na mnogo strožijoj razini. Da ne govorimo o sustavima sigurnosti. Bez dvojbe bih kupio auto iz Amerike kao npr. Toyotu ili Hondu pravljenu za njihovo tržište.

Goran

pre 1 godinu

@a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom
(hadžija, 22. avgust 2023 18:02)

Napisa lik koji očigledno nikada ništa nije poručio iz Amerike... Da jeste, znao bi.

Pešmerga

pre 1 godinu

Simetricni farovi imaju kratko svetlo podešeno da ravno, po horizontali osvetljava put. U odrazu izgleda kao pravilna polovina kruga , donja polovina svetli, a gornju zaklanja zastor.
Asimetricna imaju sa desne strane u odrazu još kao ”komad kolaca osvetljen, da bi se osvetlili saobracajni znakovi i bolje osvetlila ivica puta.
U UK je na primer taj odraz dodatni, sa leve strane, pa vozila sa takvim farovima ne mogu da se registruju u Eu, bez prepravke., tj. zamene fara. Mada postoje automobili koji to mogu da odrade u meniju postavki, odabere se koji odraz hoceš, sa koje strane.

Chiki

pre 1 godinu

@susjed

Glupa odluka, bolje da ukinemo carinu za automobile iz Japana i Koreje kao sto imamo ukinuto za evropsko smece od vozila. Cuj Nemac i Francuz znaju da naprave auto, jasu na staroj slavi a prodaju smece. Italijane i Engleze da ne spominjem

komarac

pre 1 godinu

kakva registracija i inspekcija američkih auta, samo dovedi auto ali kupiš registraciju za 5 godina u americi, i fino se voziš tamo sa američkim tablicama, vlasnik ti podpiše titulu auta i dadne ti i gotova priča.
Drugo zašto da platim prevoz $2,000 kada mogu da uložim te pare za neko auto iz njemačke. Vi tamo u srbiji imate problem sa ljudima prevarantima svuda koji vraćaju kilometražu, zato ovde u americi bato ti ideš u zatvor a tamo ništa, još ste vi na mjesecu u vezi mnogo stvari

mience

pre 1 godinu

Znaci moze da se uveze ali ne moze da se uveze jer dok sve prepravis na ono sto domaca vlast smatram da treba da prepravis onda je bolje da ga ne kupis jer oni znaju bolje od fabrike. Da mogu sad pod stare dane da se odaelim u USA I da vozim neki americki brod od 8 cilindara I 7 metara iz 1971 I da cutim

ja sam

pre 1 godinu

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.
(Goran, 22. avgust 2023 13:43)
a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom
(hadžija, 22. avgust 2023 18:02)

Jok nego će brodom da stigne paket iz Amerike za 5 dana...
Manji paketi stižu avionom do Nemačke pa se distribuira dalje. Cena može da bude i 3-5 dolara za mali paket.
Iz Argentine stigne mali paket za manje od 10 dana za tipa manje od 10 dolara.

junjacka uteha

pre 1 godinu

Ono sto ja vidim, kao najvecu vidljivu razliku, a kod nas je zakonom regulisan su migavci, Znaci kakvih sve kombinacija ima,lajt shou, cak i pojedini evropski brendovi imaju npr crvene migavce. Dosta vozila, narociti japanskih, imaju to po evropskim standardima. Onda stalno svetlo, koje nije ni pozicija ni kratka, a koje ne mozes ni ugasiti. Ne znam ovo za pojaseve, imaju ugradjene na svim sedistima. Naravno vecina su automatik, malo ko u SAd zna voziti sa manuelnim.

Anarhija All Over Baščaršija

pre 1 godinu

Iz iskustava prijatelja ,nikada ne bi kupio američki auto.Gomila reklamacija još dok su novi,preskupi delovi,veliki potrošači. Jednom rečju dobri za ništa .
Za one hamere treba da zakačiš mini cisternu da bi stigao gde si krenuo.
(crveni žmigavci, 22. avgust 2023 12:09)

Zanemario si jednu ogromnu cinjenicu, a to je da se u Americi ne voze samo auta americkih proizvodjaca. Na primer, Toyota je broj jedan proizvodjac u Americi. Skoro svi japanski proizvodjaci imaju ogromne fabrike u Meksiku, USA i Kanadi. Nemacki proizvodjaci takodje.
Zato ne treba gledati stvari tako ograniceno. Internet je tu samo se treba raspitati i citati.
U pravu si za kvalitet americkih vozila.

qwewqe

pre 1 godinu

Automobili su prošlost. Gradovi i države počinju da ih mrze, posebno u evropi. Uskoro će biti kazne za odstupanje od idealne putanje. A da će da ih vozite u gradovima, e to možete da počnete da zaboravljate.

iako oni nemaju problem s rđu

pre 1 godinu

Svakako da će Azijska auto industrija dobro proći u Srbiji. Treba videti šta se sad vozi u Egiptu. Tamo se voze dosta JužnoKorejskih, Kineskih i Indijskih kola. Tu i tamo se pojavi neki stari Pežo, Zastava, ili Dacia s Renoovim znakom. U Evropi se vozi Volvo, a tamo Geely, koji ga je kupio.
p.s.Fiat je kupio dobar deo američke autoindustrije.

Stole

pre 1 godinu

Kupicu Yugo Amerika iz USA ;)

bice jeftiniji nego na oglasima kod nas
(ovan za priplod, 22. avgust 2023 17:22)
U SAD još ima malo više od 400 komada Yuga koji su registrovani. Verovatno još dosta po šupama i garažama u raspalom stanju. U svakom slučaju, ispravan Yugo teško da ćete naći ispod deset hiljada dolara.
Plus prevoz, prepravke...Koštaće vas kao novi auto tipa Sandero, Fabia, Clio...

Zok1

pre 1 godinu

Kao što je neko već napisao, u Americi ne postoji tehnički pregled. Sa druge strane, propisi za bezbednost i izduvne gasove su strožiji nego u Evropi. Proizvođači rizikuju daleko veće kazne za propuste. Mislim da Amerikanci generalno dobro održavaju automobile, pogotovo one skuplje. Ono što bi moglo da se uvozi iz Amerike nisu američki, nego japanski i evropski automobili. Mislim da bi oni bili interesantniji. Dobar broj njih je proizveden u pogonima u Americi. Ako će ovo da pomogne da se zamene oni stari krševi koji se još uvek sreću po našim ulicama, onda je ovo veoma dobra ideja. Naravno, pod uslovom da se ograniči starost tih automobila. Radi organizacije uvoza i modifikacija, ovo bi moglo biti interesantnije trgovcima, nego pojedincima.

hadžija

pre 1 godinu

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.
(Goran, 22. avgust 2023 13:43)
a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom

Jovan

pre 1 godinu

Interesantan podatak, u SAD i Kanadi od svih postojećih Fiatovih modela, jedino onaj proizveden u Kragujevcu se može kupiti kao nov u salonima Krajslera.

Briksi

pre 1 godinu

Uvoziti iz SAD se isplati samo za one koji bas hoce automobil koji se nije prodavao i nece se prodavati na evropskom trzistu tipa Acura NSX Type S recimo. Sto se tice automobila koji se prodaju i u EU i u SAD dok platite transport par hiljada dolara, homologaciju isto toliko u zavisnosti sta sve nedostaje automobilu (mnogi i dan danas imaju zadnje crvene zmigavce, nemaju zadnje maglenke, tabla samo u mph recimo id.)onda carina i porez dosli ste na to da automobil bude skuplji nego identican primerak iz EU.

Audiji konstantno furaju crvene zadnje zimgavce u SAD, da bi to zamenili potrebni su vam novi/polovni zadnji farovi kako bi automobil prosao homologaciju u EU. Sada izracunajte koliko to kosta.

хаџија

pre 1 godinu

(ja sam, 22. avgust 2023 21:14)
извињавам се, несам знао да је јефтиније наручити робу из америку него преко алија

хаџија

pre 1 godinu

(ja sam, 22. avgust 2023 21:14)
извињавам се, несам знао да је јефтиније и једноставније наручити робу из америку него преко алија

Dana

pre 11 meseci

Prvo iz Evrope pa sad iz Amerike.Srbija centar svetskog auto otpada a Sns nije čuo za garaže već te krševe stavlja stanarima pod prozore. Vlast neka pravi parking od trotoara pod prozorom sebi na Dedinju da sluša kako ti krševi zvuče u stanu i kako je nama. Ovo nije normalno šta rade.

qwewqe

pre 1 godinu

Automobili su prošlost. Gradovi i države počinju da ih mrze, posebno u evropi. Uskoro će biti kazne za odstupanje od idealne putanje. A da će da ih vozite u gradovima, e to možete da počnete da zaboravljate.

crveni žmigavci

pre 1 godinu

I kad izvrše sve te prepravke i dalje će biti 25% jeftiniji ili 25% skuplji?

Iz iskustava prijatelja ,nikada ne bi kupio američki auto.Gomila reklamacija još dok su novi,preskupi delovi,veliki potrošači. Jednom rečju dobri za ništa .
Za one hamere treba da zakačiš mini cisternu da bi stigao gde si krenuo.

dzoni

pre 1 godinu

Kod mene u kraju je jedan lik uvezao američki kamionet da bi se na ulici razlikovao od drugih.. Ali vozio ga je cela dva meseca.. Vec prvi put kad mu nešto falilo video je da mora da čeka mesec dana i više za naprostiji deo pa je otišao u prodaju.

Ime

pre 1 godinu

Mi nismo u EU i nikada nas tamo neće primiti.
Kakva Evropa, kakvi standardi?
(Timer, 22. avgust 2023 13:34)

Ako nas ne prime, to je zato sto mi ne ispunjavamo uslove. A kako si dosao do ove teme na uvozu automobila iz Amerike i Kine? Burazeru, konzumentu propagande, vidi u sta si se pretvorio.

Radoje

pre 1 godinu

Znači mogu da se uvoze samo da sam popraviš sve ono zbog čega nisu mogli da se uvoze. Kao na primer Euro standard za motore. Stakla, svetla, pojasevi, kočnice. A verujem da će biti I još nešto. Vozila izvan EU su jeftinija zato što ne moraju da imaju EU stande. Pa ne znam kako će biti jeftinija kad budeš sam morao da ih uvedeš.

hadžija

pre 1 godinu

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.
(Goran, 22. avgust 2023 13:43)
a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom

Vozač

pre 1 godinu

... Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile"...

Laž u rangu ravne Zemlje.

C i n i k

pre 1 godinu

Mi nismo u EU i nikada nas tamo neće primiti.
Kakva Evropa, kakvi standardi?
(Timer, 22. avgust 2023 13:34)

Ako nas ne prime, to je zato sto mi ne ispunjavamo uslove. A kako si dosao do ove teme na uvozu automobila iz Amerike i Kine? Burazeru, konzumentu propagande, vidi u sta si se pretvorio.
(Ime, 22. avgust 2023 14:56


Ahmm, " ne ispunjavamo uslove "?!
A to se sad tako zove ?
A ispunjavali su uslove hr, Bug i Rum recimo?!
Malta, koja je vise u Africi nego Evropi, ispunjava uslove ?
Ukr i Moldavia, oni tek ispunjavaju te uslove a bice vrv primljeni i pre SRB ili CG ?

C i n i k

pre 1 godinu

Nize su cene auta u Usa za cca 30% ali kad dodate transport i ostale troskove nvdim isplativost da se uvoze u SRB.
Izduvni gasovi su samo u Californiji stroziji nego u Evropi, neke drzave ni nemaju takve propise kao Texas recimo.
Ne postoji ni tehnicki pregled u Usa, mozda u nekoj drzavi, ali u vecini ne..
Sad ako se neki pitaju kako nema tehnickog pregleda, pa prosto jer policija ima ovlascenje da kontrolise i vozaca i sve na autu, ako vam ne radi svetlo pisu vam kaznu i nalog za popravku, ako su vam kocnice neispravne odrace vas i kaznama neretko i zatvorom a da ne pominjem osiguranje, ali to ne radi tehnicki jer toga nema nego je rec o kontroli saobracaja..
Mozda ce ovo biti zanimljivo za povratnike iz Usa da uvezu EV, inace da uvozis benzinca iz Usa zbog ev 5 ili 10% ustede, nije realno..

Goran

pre 1 godinu

@Kod mene u kraju je jedan lik uvezao američki kamionet da bi se na ulici razlikovao od drugih.. Ali vozio ga je cela dva meseca.. Vec prvi put kad mu nešto falilo video je da mora da čeka mesec dana i više za naprostiji deo pa je otišao u prodaju.
(dzoni, 22. avgust 2023 12:54)

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.

Trinity

pre 1 godinu

Pre svega osloboditi carine na japanska i korejska vozila. Kinezima i Amerikancima omogućiti povlastice za električna vozila. Prvi bih kupio jednu Teslu ili Kineza električnog i to pre ovih evropskih električnih velikana. Ljudi moramo se otvoriti svetu i napraviti plan. Meni je apsurdno da taxi prevoznici imaju bolja vozila od fizičkih i pravnih lica. Dobili subvenciju i svi kupili hibride, a raja šipak. Pogledajte parking mesta i sve starudija po 15+ godina na njima.

Stole

pre 1 godinu

@Radoje: Vozila u SAD nisu jeftinija zbog EU standarda. USA standardi su stroži nego EU. Jednostavno, cene diktira tržište. U SAD su auti oduvek bili jeftiniji i biće i dalje jeftiniji. Zbog poreske politike naprimer.
U SAD je porez 14%. U Evropi 18 pa naviše. U Danskoj i do 100%. Zatim, u SAD su auti način življenja. Ameru možeš uzeti šta hoćeš ali mu ne diraj auto i cenu benzina koja mora biti niska.
Uvoz i SAD ima smisla ali mislim da bi bilo bolje da se okanemo uvoza iz Kine. Bolje iz Južne Koreje.

janis

pre 1 godinu

"... kako ova vozila ne ispunjavaju važeće standarde u Evropi, moraće da prođu određene prepravke pre nego što mogu da se registruju u Srbiji"

A evropska vozila ne ispunjavaju americke standarde kao i americka evropske. Jedino sto se milioni vozila sa americkim tablicama kotrlja evropskim kontinentom. Smoke check je u Americi daleko rigorozniji od onog u Evropi.
ps jedino zaboravni penzionisani profesor nije objasnio razliku izmedju simetricnih i asimetricnih farova ...

Big biks

pre 1 godinu

Uvozimo iz Italije jer tamo postoji ogroman park za remont starudije koju vozaci akaju do besvesti i onda poklone jer vise ne vredi nista u Zapadnoj Evropi, ali zato se u tom servisu nasminka sve to lepo pa dodje kod nas i proda za velike pare. Pa posle otiso disk, curi ulje, propao pod, pakne, kocnice, armotizeri, gipsom krpena rupa od udara itd. Zato ma carvertical sve da se proveri i makar si 99% siguran sta se desavalo sa vozilom pre.

pera

pre 1 godinu

kad kazu americka vozila,misli se uglavnom na evropska radjena za njihovo trziste. A svi znamo da su tamo mnogo jeftinija,s mnogo bopjom opremom i jacim motorima

Rale

pre 1 godinu

... Kupci polovnih automobila traže automobile iz Italije ili Nemačke jer veruju da vozači u zapadnoj Evropi brinu o svojim automobilima bolje nego bilo ko drugi. Ljudi misle da vozači u ovim zemljama pre svega ne propuštaju redovne servise, obavljaju kvalitetne popravke i kupuju bolje opremljene automobile"...

Laž u rangu ravne Zemlje.
(Vozač, 22. avgust 2023 11:26)

Pogotove one automobile na lizing. Ne odrzavaju ih uopste. Na oglasima BWM X4 star 4 god. preso 210 hiljada, i kaze redovno odrzavan.
1. servis na 46 hiljada
2. servis na 76 hiljada
3. servis na 140 hiljada
A ja budala sto radim servise na novim kolima na svakih 10 hiljada.

komarac

pre 1 godinu

kakva registracija i inspekcija američkih auta, samo dovedi auto ali kupiš registraciju za 5 godina u americi, i fino se voziš tamo sa američkim tablicama, vlasnik ti podpiše titulu auta i dadne ti i gotova priča.
Drugo zašto da platim prevoz $2,000 kada mogu da uložim te pare za neko auto iz njemačke. Vi tamo u srbiji imate problem sa ljudima prevarantima svuda koji vraćaju kilometražu, zato ovde u americi bato ti ideš u zatvor a tamo ništa, još ste vi na mjesecu u vezi mnogo stvari

Sta predlazes?

pre 1 godinu

Dakle opet uvozimo škart i djubre i gušimo se u otrovima...
(Nemke, 22. avgust 2023 12:12)

Tako je bre, da se zabrani uvoz dok god se kotrlja poslednji Yugo.

Miloš

pre 1 godinu

Opet pronalazimo rupu na saksiji. Čovek ima USA pasoš, stavi kola na brod i vozi ih po Srbiji bez ikakvih modifikacija i sličnih gluposti.
Zašto bi onda naš čovek koji nema USA pasoš morao da ta ista kola modifikuje?
Jednostavno samo treba prihvatiti da je auto takav, kakav je, a ako je još i jeftiniji od ostalih, to je naša pobeda!

хаџија

pre 1 godinu

(ja sam, 22. avgust 2023 21:14)
извињавам се, несам знао да је јефтиније наручити робу из америку него преко алија

хаџија

pre 1 godinu

(ja sam, 22. avgust 2023 21:14)
извињавам се, несам знао да је јефтиније и једноставније наручити робу из америку него преко алија

Bro

pre 1 godinu

Na svetu belom se nigde kola manje ne održavaju nego u Italiji, tako da nas se prođite s tom pričom - odatle se uvoze jer su jeftini krševi, a ne što se traže... Tražnju postižete lažima i maskiranjem...

Dr. Bre

pre 1 godinu

Ako naši stručnjaci smatraju da automobili u SAD i Kini nisu dovoljno bezbedni i dovoljno ekološki bilo bi lepo da obaveste o tome tamošnje kupce. Ili je samo u pitanju EU birokratija koju mi kopiramo?

Inception

pre 1 godinu

Koliko znam, ovako nesto je prakticno moglo i ranije, samo su se vozila iz SAD homologirala u zemljama EU, i tamo jednom registrovala pro forme, pa zatim uvozila u Srbiju. Pretpostavljam da ce ista praksa da se nastavi, zato sto ce kod nas "strucnjaci" uvek da nadju neku stvar zbog koje nije moguce izvrsiti homologaciju.

Jovan

pre 1 godinu

Interesantan podatak, u SAD i Kanadi od svih postojećih Fiatovih modela, jedino onaj proizveden u Kragujevcu se može kupiti kao nov u salonima Krajslera.

dzigi

pre 1 godinu

@Radoje: pa i ne mora da bude jeftinije, ne gledaju svi cenu. Jer ima njih koji bi da uvezu neke egzotične američke automobile, na primer, a to do sada nije bilo moguće. Ok, koštaće ih prepravke ali merak nema cenu, i onda će moći regularno da ih registruju.

Chiki

pre 1 godinu

@susjed

Glupa odluka, bolje da ukinemo carinu za automobile iz Japana i Koreje kao sto imamo ukinuto za evropsko smece od vozila. Cuj Nemac i Francuz znaju da naprave auto, jasu na staroj slavi a prodaju smece. Italijane i Engleze da ne spominjem

Zok1

pre 1 godinu

Kao što je neko već napisao, u Americi ne postoji tehnički pregled. Sa druge strane, propisi za bezbednost i izduvne gasove su strožiji nego u Evropi. Proizvođači rizikuju daleko veće kazne za propuste. Mislim da Amerikanci generalno dobro održavaju automobile, pogotovo one skuplje. Ono što bi moglo da se uvozi iz Amerike nisu američki, nego japanski i evropski automobili. Mislim da bi oni bili interesantniji. Dobar broj njih je proizveden u pogonima u Americi. Ako će ovo da pomogne da se zamene oni stari krševi koji se još uvek sreću po našim ulicama, onda je ovo veoma dobra ideja. Naravno, pod uslovom da se ograniči starost tih automobila. Radi organizacije uvoza i modifikacija, ovo bi moglo biti interesantnije trgovcima, nego pojedincima.

dexter-lab

pre 1 godinu

2019. godina, zaglavio se u guzvi na autoputu Las Vegas - LA. Oko mene milion vozila u 6-7 traka u oba smera. Svi stoje i rade na leru. Ne usudjujem se da otvorim prozor jer pretpostavljam da me ceka gasna komora. Vecina vozila starosti 10-15 godina, visokolitrazni benzinci. Ipak otvaram prozor, a ono vazduh svez ko u 4h ujutru na Zlatiboru.
Kvalitetan benzin, solidno odrzavana vozila i stroga regulativa izduvnih gasova. Inace, u SAD je kradja katalizatora ozbiljna kriminalna delatnost jer nema sanse da prodjete tehnicki bez njega.
Sve u svemu, kada bi ta vozila usla na nase trziste, procvetali bi.

mience

pre 1 godinu

Znaci moze da se uveze ali ne moze da se uveze jer dok sve prepravis na ono sto domaca vlast smatram da treba da prepravis onda je bolje da ga ne kupis jer oni znaju bolje od fabrike. Da mogu sad pod stare dane da se odaelim u USA I da vozim neki americki brod od 8 cilindara I 7 metara iz 1971 I da cutim

iako oni nemaju problem s rđu

pre 1 godinu

Svakako da će Azijska auto industrija dobro proći u Srbiji. Treba videti šta se sad vozi u Egiptu. Tamo se voze dosta JužnoKorejskih, Kineskih i Indijskih kola. Tu i tamo se pojavi neki stari Pežo, Zastava, ili Dacia s Renoovim znakom. U Evropi se vozi Volvo, a tamo Geely, koji ga je kupio.
p.s.Fiat je kupio dobar deo američke autoindustrije.

Croboy

pre 1 godinu

@kad kazu americka vozila,misli se uglavnom na evropska radjena za njihovo trziste. A svi znamo da su tamo mnogo jeftinija,s mnogo bopjom opremom i jacim motorima
(pera, 22. avgust 2023 13:08)
I ono što je najvažnije, kotrola izduvnih gasova koja je u Americi na mnogo strožijoj razini. Da ne govorimo o sustavima sigurnosti. Bez dvojbe bih kupio auto iz Amerike kao npr. Toyotu ili Hondu pravljenu za njihovo tržište.

Anarhija All Over Baščaršija

pre 1 godinu

Iz iskustava prijatelja ,nikada ne bi kupio američki auto.Gomila reklamacija još dok su novi,preskupi delovi,veliki potrošači. Jednom rečju dobri za ništa .
Za one hamere treba da zakačiš mini cisternu da bi stigao gde si krenuo.
(crveni žmigavci, 22. avgust 2023 12:09)

Zanemario si jednu ogromnu cinjenicu, a to je da se u Americi ne voze samo auta americkih proizvodjaca. Na primer, Toyota je broj jedan proizvodjac u Americi. Skoro svi japanski proizvodjaci imaju ogromne fabrike u Meksiku, USA i Kanadi. Nemacki proizvodjaci takodje.
Zato ne treba gledati stvari tako ograniceno. Internet je tu samo se treba raspitati i citati.
U pravu si za kvalitet americkih vozila.

Pešmerga

pre 1 godinu

Simetricni farovi imaju kratko svetlo podešeno da ravno, po horizontali osvetljava put. U odrazu izgleda kao pravilna polovina kruga , donja polovina svetli, a gornju zaklanja zastor.
Asimetricna imaju sa desne strane u odrazu još kao ”komad kolaca osvetljen, da bi se osvetlili saobracajni znakovi i bolje osvetlila ivica puta.
U UK je na primer taj odraz dodatni, sa leve strane, pa vozila sa takvim farovima ne mogu da se registruju u Eu, bez prepravke., tj. zamene fara. Mada postoje automobili koji to mogu da odrade u meniju postavki, odabere se koji odraz hoceš, sa koje strane.

junjacka uteha

pre 1 godinu

Ono sto ja vidim, kao najvecu vidljivu razliku, a kod nas je zakonom regulisan su migavci, Znaci kakvih sve kombinacija ima,lajt shou, cak i pojedini evropski brendovi imaju npr crvene migavce. Dosta vozila, narociti japanskih, imaju to po evropskim standardima. Onda stalno svetlo, koje nije ni pozicija ni kratka, a koje ne mozes ni ugasiti. Ne znam ovo za pojaseve, imaju ugradjene na svim sedistima. Naravno vecina su automatik, malo ko u SAd zna voziti sa manuelnim.

Goran

pre 1 godinu

@a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom
(hadžija, 22. avgust 2023 18:02)

Napisa lik koji očigledno nikada ništa nije poručio iz Amerike... Da jeste, znao bi.

ja sam

pre 1 godinu

Pre korone poručili dizne i lambda sondu za Pontiac. Stiglo za 5 dana sa sve čekanjem na carini.
(Goran, 22. avgust 2023 13:43)
a ha, ako plaćaš da ti deo dostave vazduhoplovom
(hadžija, 22. avgust 2023 18:02)

Jok nego će brodom da stigne paket iz Amerike za 5 dana...
Manji paketi stižu avionom do Nemačke pa se distribuira dalje. Cena može da bude i 3-5 dolara za mali paket.
Iz Argentine stigne mali paket za manje od 10 dana za tipa manje od 10 dolara.

Briksi

pre 1 godinu

Uvoziti iz SAD se isplati samo za one koji bas hoce automobil koji se nije prodavao i nece se prodavati na evropskom trzistu tipa Acura NSX Type S recimo. Sto se tice automobila koji se prodaju i u EU i u SAD dok platite transport par hiljada dolara, homologaciju isto toliko u zavisnosti sta sve nedostaje automobilu (mnogi i dan danas imaju zadnje crvene zmigavce, nemaju zadnje maglenke, tabla samo u mph recimo id.)onda carina i porez dosli ste na to da automobil bude skuplji nego identican primerak iz EU.

Audiji konstantno furaju crvene zadnje zimgavce u SAD, da bi to zamenili potrebni su vam novi/polovni zadnji farovi kako bi automobil prosao homologaciju u EU. Sada izracunajte koliko to kosta.

Stole

pre 1 godinu

Kupicu Yugo Amerika iz USA ;)

bice jeftiniji nego na oglasima kod nas
(ovan za priplod, 22. avgust 2023 17:22)
U SAD još ima malo više od 400 komada Yuga koji su registrovani. Verovatno još dosta po šupama i garažama u raspalom stanju. U svakom slučaju, ispravan Yugo teško da ćete naći ispod deset hiljada dolara.
Plus prevoz, prepravke...Koštaće vas kao novi auto tipa Sandero, Fabia, Clio...

Dana

pre 11 meseci

Prvo iz Evrope pa sad iz Amerike.Srbija centar svetskog auto otpada a Sns nije čuo za garaže već te krševe stavlja stanarima pod prozore. Vlast neka pravi parking od trotoara pod prozorom sebi na Dedinju da sluša kako ti krševi zvuče u stanu i kako je nama. Ovo nije normalno šta rade.