Zanimljivosti

Subota, 29.04.2023.

13:22

Rekorderi: Devet automobila čiji motori bez problema prelaze više od 1.000.000 km FOTO

Izvor: Izvor: B92, Jutarnji.hr

Rekorderi: Devet automobila èiji motori bez problema prelaze više od 1.000.000 km FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

178 Komentari

Sortiraj po:

Mike

pre 1 godinu

Ma i Mazde,bar kod amera mogu, kod nas ne.Pitanje je samo održavanja.Interesantno je da taksisti mahom i prelaze veliku kilometrazu,siguran sam da je zbog negativnog efekta paljenja i vožnje na kratke relacije,ličnog auta.Mehanicki uredjaji su stvoreni da rade. Jer,evo,i u Tuzli,a i jos kojegde,tip prešao Fabiom 1mil.Sreo sam taksistu,sa Oktavijom,770K i dalje tera,ali kaze,prva verzija.Samo redovno odrzavanje i našao je drugačije ulje,100% sintetičko,
0W100,Sunoco - Sun Oil kompanije.Brat mu ima noviju,ali nije tako dobra.Kaze,jednom oštetio tačno saraf kartera u voznji, iscurilo ulje ali prešao 50ak km,bez ulja.I to je taj isti motor.Ništa mu nije bilo.A o kvaliteti vozila uopšte,nekad i sad,to je opšte poznato.Pre se nije toliko stedilo na masi,robusnosti necega nauštrb cene,pa si mogao Hondu npr, 2000 ccm,a 55 konja,ladno srediti motor,izbrusiti cilindre,glavu,doterati da ima i 150 konja,kad ima rezerve metala na sve strane.Danas,možeš samo čipovati auto.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
p.s. prve generacije CR sistema (jtd) i PD u koristile solenoide za otvaranje dizni, dok je Siemens poceo eksperimentisati sa Piezzo efektom u diznama i zato je dosao na los glas... Isti problem je Siemens imao sa PD (2.0 TDI 16V) kao i sa CR diznama za PSA 1.6 HDI (2005-06)... Potom se PSA vratio na solenoid dizne, ali je Bosch poceo raditi za Mercedes Piezzo, pa je od 2008. i VW presao na taj sistem. Manje vise svi evropski proizvodjaci koriste takve dizne, jer brze reaguju na otvaranje/zatvaranje (pri vise ciklusa ubrizgavanja) i zbog evro 5-6 normi su nametnute na rijesenje... Tako da je to kod svih danas isto...

Velja Selja

pre 1 godinu

"Bio sam na Kubi dva puta i kao automehanicar mogu da ti kazem da ti automobili sem lima nemaju skoro do apsolutno nista originalno u sebi"

Potpuno tacno, Vlado. Ja pricao sa lokalcima, kazu da u te lesine iz 50-ih godina stavljaju relativno (nisam siguran kakav je kubanski pojam o relativnom) no ije Hundai motore. A sto se tice krpljenja tih starudija, uglavnom u svakoj ulicu zivi neki baja koji popravlja kola komsiluku budzasto.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Tih 500.000km je mozda mogla Boschova prva generacija CR-a zbog manjih tolerancija unutar dizni, kao sto je mogao i PD sistem kod VW-a... Makar to znam jer sam prodao peticu sa 300.000km i drugi vlasnik je prodao trecem (kojeg opet poznajem) sa oko 400.000km a dizne nisu mijenjane...
Kod prve generacije TDI (Golf 6, Passat 7) su dizne najkrace trajale ne zbog njih vec zbog rotacione pumpe koja citav sistem punila opiljcima pa su dizne bila kolateralna steta. Preporuka je bila da se mijenja rezervoar i svi vodovi za gorivo ili makar da se dobro ispere, a cesto majstori "strucnjaci" nisu znali za to, pa zamijene dizne i pumpu, a zbog kontaminiranog sistema dizne opet stradaju.
Sto se tice CR 2012-... nema problema sa pumpama, pa je sve do dizni koje prebacuju 250.000km. Dizne svim evropskim proizvodjacima radi Bosch i kod svih to je danas podjednako sto se tice trajnosti ako se pazi na gorivo i redovno mijenja filter goriva. Nema tu nekakve razlike i sve drugo je rekla-kazala...
Nisam ni ja nikada isao u ovlasteni servis, ali jedini iznenadni problem koji sam do sada sa imao sa 1.6 je pumpa za gorivo u rezervoaru, koja je na jednom autu otisla mojom krivicom posto sam dva dana prije cijedio gorivo do zadnje kapi debelo u rezervi iako sam znao da to ne bi trebao raditi... To za glave motora me ne interesuje, jer evo od tebe samo cujem da se desava (iako zbog zakazivanja vodo pumpe prije hoce stradati bregaste, pa ti evo "gratis" jedan problem koji se realnije moze desiti). Znajuci kako vozim i odrzavam aute nemam brige o tome. To hoce kod kombinacije celicni blok i alu glava ako se motor pregrije (da li zbog agresivne voznje ili termostata). Rekla-kazala price me ne interesuju, a takvih prica o Pezou, Renou, Fordu koliko hoces, a zadnji motor koji sam otvarao je bio na G1...

kele®

pre 1 godinu

Biće da me fortuna pogledala, jer nijednom još nisam imao potrebu za ovlaštenim servisom. Ono što mi nije jasno, a dugo sam u ovim vodama, kako Bosch dizna u JTD motoru traje 500.000 km, a recimo u TDI 250.000 km. Uz iste uslove rada. Common rail, naravno. I zašto je popravak glave motora na Passatu 7 jednak popravci sijalice štop svjetla ili krajnice na Alfa Romeu. Mislim na značaj samog kvara.

BDj

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?
(i tako godinama, 30. april 2023 22:32)

Inženjer ili inžinjer pitanje je sad?
Čovek nije nepismen, baš naprotiv.
Oba termina su pravilna s tim da se u vojsci koristi više reč inžinjer a u civilatvu inženjer.
Istina, nick mu je napisan velikim slovima, ali to je svakako manje iritantno od npr. likova koji prvo pljunu svoju zemlju i svoj narod pa započnu rečenicu u kojoj obavezno pljunu i nekog od komentatora ovde na B92.

DnK (°~°)

pre 1 godinu

Provertite ciji dizel motor se nalazi u Fordu,Citroenu i jos bar najmanje 3-4 proizvodjača a ti isti motori guraju i preko milion km.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Za razliku od tebe svoje komentare ne zapocinjem "pljuvanjem" po markama koje ne vozim, jer od 10 komentara koje napises 7 ti pocinje komentarisanjem VW-a u negativnom kontekstu o stvarima koje su rekla-kazala... Zato imas moje redovne replike, pa nije problem i za ubuduce... Imao sam priliku da vozim aute od 50.000-250.000 maraka i ne smatram VW najboljim, vec vozim zato sto imam svoju racunicu koja mi odgovara u poslu koji radim. Recimo za Ford je opšte poznato da na BL regiji nema pouzdanog majstora, ima jedan prema Laktasima, ali se zna da radi kako mu dan naidje. Nista bolje nije ni sa Volvoom... Provjereno znam da su prije 1-2 godine vlasniku jednog novog Focusa (kupljenog tu u jedinom salonu u Bl) kada je trebao da radi prvi serivis da saceka dok nadju majstora koji ce to uraditi.
Dok recimo ja za taj isti Golf koji vozim mogu naci sve 4 nove i originalne dizne (sto bi Delboy rekao: roba ispala iz kamiona) za 1000 evra koje ce okrenuti sigurno jos 300.000km, dok su kod ovlastenog sigurno 500 evra po komadu.
Ti imas svoj izbor i tvoja stvar, ali kada se osvrnem oko sebe poznajem vise vlasnika francuza ili italijana koji su im okrenuli ledja nego obrnuto... VW svako popravlja i svako se "razumije" u njih, a realno mozda 30% mehanicara ih stvarno poznaje (a i moj je medju njima) pa valjda zato i nemam glavobolje sa njima.
Nikada nikome ko kupuje auto nisam savjetovao isljucivo VW, vec prema budzetu i preferencama... Ocu sam nasao
Klija, bratu Pezoa, iako sad vozi Megana za kojeg mogu reci da ima dobar motor i mjenjac a ostatak auta se puno brza raspada od VW-a... Da sam toliki Germanofil umjesto Iveca Dailya i Eurocarga bih imao MAN ili Craftera...
Sto ce reci malo si lose procijenio, a dobro se sjecam tvoje price o italijanima, a srecu nasao u VW-u na americki nacin...

Vlada

pre 1 godinu

@serviser

Isti kao vlasnici zastave. Svima super auto a ono raspala krsotina sa 3 generalke iza sebe a da ubacis u brzinu imas mapu podzemnih odaja piramide.

igor

pre 1 godinu

Prosečan vozač u Srbiji prelazi 10 hiljada km godišnje. Auto koji pređe 300000 km meni će trajati 30 godina. Motori u svim automobilima su toliko usavršeni, da bez problema skoro svi prelaze više od milion. Postoji mnogo primera da su taksisti sa Dačijama 1.4 benzin prešli više od milion kilometara. Šta onda da očekujemo od drugih, boljih i zvučnijih marki automobila?

Vlada

pre 1 godinu

@nikos

Bio sam na Kubi dva puta i kao automehanicar mogu da ti kazem da ti automobili sem lima nemaju skoro do apsolutno nista originalno u sebi! A i lim je uglavnom menjan i varen ili kitosan na vise mesta jer je vlaznost vazduha velika tokom cele godine a ostrvska zemlja znaci i da je vazduh zbog kolicine soli izuzetno korozivan.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?
(i tako godinama, 30. april 2023 22:32)
Kulturni ljudi ne ismejavaju ljude sa nekom manom, recimo one koje mucaju, ovi drugi ismejavaju i one koji jedno slovo pogrešno napišu, i tako godinama kroz život "stiču" prijatelje.

x

pre 1 godinu

Uvezeni polovni automobil kod nas u proseku ima oko pola miliona pređenih kilometara (zvanično 180.000). Tako da mnogi Srbi kasnije doguraju do blizu milion kilometara, a da toga nisu ni svesni.

Zok1

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 23:02) Otvaraju fabriku u Kanadi da bi imali slobodan pristup američkom tržištu, ali i da ne bi bili na milost i nemilost nemačkim sindikalcima. Tesla je uspeo jer je napravio električni automobil od nule. VW je pokušavao da prepravi svoje automobile u električne.

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 21:51)
Ja za razliku od tebe i ostalih wagenovaca nigdje nisam rekao da Ford Focus 1.5 tdci može preći 500.000 km. Takve gluposti ostavljam vama. Činjenica je da samo rijetki dizeli danas mogu bez problema preći tu kilometražu. Btw imao sam svemogući VW jednom u životu. Zato ga i ne vozim više. A ti kad promijeniš toliko marki vozila i modela kao ja, javi se. Do tada imaš pozdrav.

Кокорин

pre 1 godinu

Мој Нисан Алмера дизел 2,2 је прешао милион и иде као сатић.Ни једном није мењана ламела ни водена пумпа.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
p.s. posto si vec negdje prije to spomenuo, a opet pitas (a ne znas pravi razlog) zato je petica "trajala" pet godina, iako je setica "trajala" cetiri (Golf sa najkracim stazom)....
Da si pratio auto revije u vrijeme pojave Golfa 5 znao bi da je bilo velikih primjedbi za dizajn koji je potpisao Murat Gunak... Cim se pojavio pocelo se pricati i facelift varijanti... Na kraju je u VW dosao Valter da Silva (iz Alfe) i dizajnirao sesticu po uzoru na Alfu 147 u facelift varijanti... Osim toga prelazili su na CR ubrizgavanje pa je sestica trebala biti prvi model sa CR-om...
Svidjelo se tebi ili ne, ali G7 je bio prvi "nejapanski" auto koji je osvojio titulu japanskog auta godine.
Sto se tice laganja na izduvnim gasovima i sam si poslije mogao vidjeti da su i drugi lagali... Nije slucajno VW dosao na "tapet" kao dezurni krivac jer je postao prejak igrac kao i Njemacka ekonomija. Sve ova desavanja oko Krima, Ukrajine, sve su to znali veliki igraci sta ce se desavati... Elektrifikacija i takav rast Tesle je trebao zrtveno janje, a VW je bio odlicna prilika jer je jasno da se ide na slabljenje njihove ekonomije i uticaja... Cinjenica da ce u Kanadi praviti gigafabriku EV ukljcujuci i baterije samo govori da moraju raditi sta im se kaze...

nikos

pre 1 godinu

Na ovaj spisak (ipak) nisu uvrsteni pravi maratonci: "amerikanci" sa Kube! Za njih se ne zna koliko su presli ... svaki. Godina proizvodnje 1945-1953 ... pa sada izracunajte za 70+ godina ...

i tako godinama

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Pa ti sve znas od kolega... Eto i moj jedan kolega imao VW sa 1.9 TDi, pa 1.6 TDI... onda malo presao na francuze Peugeot 308 1.6 HDI, pa Citroen C4 1.6 i sa oba imao probleme, koji su mu ogadili PSA i opet se vratio na VW...
Jos jednom ti ponavljam da EGR kod VW poslije 2013. nije problematican, vec 2008-2012., a kakve ti je probleme imao kolega to me interesuje...
Cinjenica je da sa EGR-om ima dosta problema i PSA na svojim motorima, cak i 1.5 TDCI...
Recimo da na oba moja auta nikada ne prekidam regeneracije DPF-a (i to sam radniku na drugom autu strogo "podvukao"), a imas vlasnike koji to ne postuju i prekidaju proces pa onda idu problemi sa DPF-om i EGR-om...
Nakon skoro 1.000.000 km na raznim verzijama Golfa (uključujući i drugi auto za radnika koji odrzavam) bez ostavljanja na putu i bez za...cija sa elektronikom ti si mi bas kompetentan da pises sta je sr...e.
Gledaj sebe i svoje probleme i ne sikiraj se za nas "glupake, sektase" (sto vozimo VW), jer si ti pametan sto ga zaobilazis...
Kafanskih prica o Fordu ima koliko hoces, a licno znam covjeka koji je prodao S-maxa jer nije mogao da rijese probleme koje je imao...
Jos mi samo napisi da tvoj Ford 1.5 TDCI moze 500.000 sa fabrickim diznama, jer ako Fordu riknu na 300.000 to je potrosni materijal, a kod VW-a na tim kilometrima to je sr..nje. Bas mi je drago sto sam "glupan" kraj takvih "pametnjakovica" (dezurnih)...

nije moderno pominjati Ruse

pre 1 godinu

@Lala; pitaj Marka Miloševića kako je prošao ma reliju protiv Lade Nive (braće Todorović iz Čestina kod Kragujevca)?Drugo pominješ tehnologiju, za tvoju informaciju osnove automobilizma (teorija) postavio je još dvadesetih godina prošlog veka Aza Zubakin.A što malo ta tehnološka "čuda" ne testiraju negde u Rusiji?Kamaz neprikosnoveni pobednik Camel Trofy relija i Pariz-Dakar u klasi kamiona.A zamisli nisam rusofil već poznavalac automobilizma.

Kralj

pre 1 godinu

Ja se ne razumem toliko u automobile i vozim Nemački auto , ali mislim da rekord u Srbiji , još uvek drži Pirotski , bolnički Citroen karavan , sad dali je GS ili ona ajkula pojma nemam. Bilo je u novinama , pre desetak i jače godina . Znam da je bio prešao 2 000 000 km bez otvaranja motora uz redovno održavanje tj male i velike servise.
Iz Citroena su dolazili uzeli automobil i oterali u Francusku a zauzvrat su Bolnici u Pirotu dali Citoen kombije i automobile za prvu pomoć.

ax

pre 1 godinu

Svi ovi su od Yuga najmanje sedam puta skuplji. Sedam Yuga pređe više od dva miliona kilometara. I koji auto onda može da pređe najviše kilometara? Pa naravno Yugo.

Uzicanin

pre 1 godinu

Imao cale svojevremeno Reno 21 (90-to godiste). Presao je nesto preko 640000 kilomatara. Prodao ga komsiji koji ga jos uvek vozi!!!

mile@

pre 1 godinu

@Kele
Svi proizvođači su u svojoj istoriji menjali motore,od većeg ka manjem i obrnuto.Zašto je bezgrešna honda recimo prekinula sa 1.8 i prešla na 1.5 turbo pa vrlo brzo prekinula i prešla na 2.0 ? Čuj sekta,sekta je svako ko ne deli mišljenje sa takvima kao što si ti i ima pozitivna iskustva.

regrut

pre 1 godinu

Kada sam davnih godina sluzio vojni rok u Bileci tamo su imali jedan Austin FX4 (isti kao cuveni londonski taxi) koji je tada vec presao 1000000 kilometara. Cini mi se da je ova vasa lista dosta suzena
po izboru.

Dragi

pre 1 godinu

Corsa b,1.2 benzinac.Neunistiv.Vozimo ga 14 godina,sad je na oko 450000, bez generalne i većih kvarova osim zamene svecica.Inace proizveden 1993.Ne mogu da nadjem isti takav.

Dragi zeka

pre 1 godinu

"@Dragi Zeka,

Nedostaju ti još tri nule za Kineze. Hiljadu puta jos toliko.

1.300.000.000"
cosmo, 30. april 2023 10:35

Jedan kilometar ima 1000 metara, ok? Hiljedu Kineza na svaki kilometar puta dugog 1.300.000 kilometara je ukupno 1.300.000.000 Kineza. Pročitaj još jednom pažljivo šta sam napisao u prvom komentaru.

Kaligula

pre 1 godinu

VW "golf" nije dobio ime po Adolfu Hitleru, kako je to neko napisao. VW tradicionalno daje ime svojim vozilima po nazivima vetrova koji duvaju u pojedinim delovima sveta. Golf je naziv za vetar koji duva u zapadnoj evropi iz pravca Atlantika.

Gagi

pre 1 godinu

Lista vam nije uopste tacns lupate teske gluposti sitroenove hitne pomoci su odvezene u Francusku jedna je presla milion i dvesta druga milion ipo ja sam imao reno 2000kubika130konja prodao ga sa milion km.bez diranja motora i covek ga jos uvek vozi zato ne lupajte gluposti pezovov motor od 2500 kubika neinistiv.

Stojko

pre 1 godinu

Moj cale vozi Renault 9 iz 1984. Presao je vise od milion, na kraju morao da menja celu instrument tablu jer je crkao brzinomer.Na novoj pise mnogo manje od 100000 :)

Углавном

pre 1 godinu

Олдтајмери, што показује да је време добрих и квалитетних аутомобила прошло.

kentaur

pre 1 godinu

Mercedes 123 i po milion i po km su prelazili.
Golf 2, puna ih BiH sa preko milion km, gdje su 1/3 ili 1/4 vremena se voženi na lož ulje :)

Marko

pre 1 godinu

Fabija je na skoro 300k. Radi, nista joj ne fali. Redovno servisirana i to je to. Jaca stvar danas preci 1.000.000 sa nekim automobilom. Svaki moze, samo treba kvalitetno odrzavati.

Mirko

pre 1 godinu

adolf je pomagao u dizajnu bube, istorijski fakt
posle i nazvali golf (adolf) po njemu
(dux, 30. april 2023 09:32)

Jeste, kažu da je on osmislio ona dva auspuha pozadi da kad se pokvari ili ostane bez goriva možeš kao ručna kolica da je odguraš... Ajde ne lupetaj...

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 12:21)
Bilo kakva rasprava sa VW sektom je trošenje vremena. 10 godina pričaš jedno te isto o Golfovima. Sve si ih imao i svi su bili savršeni. Niti jedan kritički post nisi imao, za razliku od mene. Eto par pitanja za tebe : zašto je Golf V pravljen samo 5 godina? Zašto je 1.6 tdi zamijenjen 1.5 motorom, ako je tako dobar? Zašto je VW lagao o izduvnim gasovima svojih TDI motora? Btw upravo vodom hlađeni EGR je i pravio probleme ljudima. I na 2.0 TDi motorima. Konkretno je radni kolega imao na Passat 8 (2015) taj problem. Drugi na ženinoj Oktaviji 2014. samo 1.6 TDi.
Uostalom, zabole me za vašim roza naočarima.

dux

pre 1 godinu

Hmm, zanimljivo. Bilo bi lepo da napišete neki istorijski roman, da čitamo i uživamo.
(Cimaj me za bleju, 30. april 2023 12:00)


evo za početak

https://www.bbc.com/culture/article/20130830-the-nazi-car-we-came-to-love

Dada

pre 1 godinu

Što se tiče Golf II, najizdrživiji motor u njima je bio 1.8 66kW (razne verzije, RP konkretno i još par izvedbi), oko 700000 bez generalne sigurno, ali pogledajte taj motor na šasiju ispod 900 kg, 90 ks, samo 50 ks po litru zapremine, logično da će trajati. Uz to i menjač je bio kratak pa nije imalo šanse da ubacite u 4. ili 5. a da mučite motor.

Osim toga, ovde ne vidim da je pomenut a traje jako dugo VW SDI 1.9. I naravno mnogo pominjani i realno najbolji motor u Euro 3/4 eri 1.9 JTD u bilo kom FIAT-u, Alfi i Opelu (da 1.9 CDTI je JTD 1.9).

Cimaj me za bleju

pre 1 godinu

adolf je pomagao u dizajnu bube, istorijski fakt
posle i nazvali golf (adolf) po njemu
(dux, 30. april 2023 09:32)

Hmm, zanimljivo. Bilo bi lepo da napišete neki istorijski roman, da čitamo i uživamo.

Prizren549mtbr

pre 1 godinu

Skoro sam imao priliku da se se provozam u C4 Picasso, mislim da je 2006god bio. Na satu je prešao verovali ili ne 987.000km.
Motor je bio 1.6 hdi.
Firmino vozilo je bilo u Austriji. Ljudi sa nisam mogao da poverujem da je u stanju prevaliti onoliki br km. A zapravo je zaista dobrom stanju. Enterijer sem tragova na volanu bez ogrebotina. Naravno, odrađen je detailing i vraćena km kasnije zbog prodaje.

Max

pre 1 godinu

@ sve je relativno
"Hahahaha, zavrnuli te za 100.000"
"Oktavija sa 450.000 hiljada posle 4 godine"
Pa prosto je nemoguće da svi kupljeni polovnjaci kod nas prelaze bar 100.000 godišnje!?
Inače kad sam kupovao automobile, km je bila sporedna stavka. Majstor pregleda opšte stanje i da svoj sud. Da su me zeznuli za tih 300.000 hiljada sto insinuiraš zalomili bi mi se svi prateći agregati motora( kompresor klime, anlaser, servo, alternator).

H H

pre 1 godinu

"Honda" je na sajmu automobila reklamirala svoj 1,6 i- ctdi motor sa garancijom od 1,000,000 km ...

Samo da podsetim...
(Čeki opinionista del cazzo, 29. april 2023 21:40)

Klasicni srbin, ne ukljucuje mozak, ne zna da koristi digitron i ne cita sitna slova.
Milion kilometra ili 5 godina uz redovno odrzavanje u ovlscenom servisu.
Predji 200K godisnje kad kupis tu Hondu, preplati redovne servise i imaces garanciju milion kilometra.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
EGR pravi probleme kod prethodne generacije 1.6 TDI (Golf 6, Pasat 7), na Golfu 7 nema problema sa tim, jer je potpuno drugaciji (interkuler hladjen vodom i EGR zajedno). Dizne ce sigurno izgurati 300.000 km posto nekada na malom servisu provjerimo kroz dijagnostiku stanje, a filter goriva mijenjam svakih 20.000km...
Samo ti brigu brigaj za sebe, ne sikiraj se za druge (poput seoskih snajki kojima je sve "prefektno" u kuci, al' su svi drugi glavna zivotna briga), pogotovu za vlasnike VW-a...

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Ja imao škodu Feliciju, 2000 godište, sa milion (1.000 000) km. Vozio bi je i dalje da se nije jedna budaletina, koja je kucala poruku na telefonu, zakucala u mene. Na semaforu.

sve je relativno

pre 1 godinu

Sve je to relativno, stil vožnje, odrzavanje...
Skoro mi 1.9 TDI prolupso na 240.000( mozda su me zavrnuli za 100.000 pri kupovini ali više teško jer je kupljen sa 4 god i 120.000). Odrzavan kako treba ali motor off. Probio klip blok.
Sa druge strane mjet se sa 290.000 dobro drzi. Isto kupljen sa 4 god i 160.000( ajde i tu da su skinuli max 100.000). Od problema one klapne( skinute) i egr čišćen 2,3 puta. Naravno zamajac menjan pre 20.000 ali to je već druga tema. U principu sve je lutrija i sa novim a ne sa polovnim automobilima.
E, da... Mjet je raketa za TDI bilo koji.
(Max, 30. april 2023 09:25)

Haha, zavrnuli te za 100.000. Pre nekoliko godina, u novobeogradskim blokovima, Škoda Oktavija tdi, bela, ok izgleda, vidim oglas za prodaju na prozoru. Pisalo, kupljena nova u Srbiji, 4 godine stara, 450.000 km. Kako li je i za koliko prodao, ako nije vraćao kilometražu, ko to zna.

Dragi zeka

pre 1 godinu

Čitao sam pre par godina tekst o nekom Citroen sanitetu iz Leskovca koji je prešao 1.300.000 kilometara. Dobar rezultat, ali ništa nezamislivo. Mašina je to - kada se pokvari popraviš i ide dalje. Nije me to začudilo, već činjenica da Kineza ima toliko da ih možete staviti po jednog na svaki metar puta dugačkog 1.300.000 kilometara! Zamislite to: vozite 1.300.000 kilometara, a pored pita stoje Kinezi i mašu...

Poznavalac

pre 1 godinu

U Srbiji danas imamo više stotina hiljada automobila sa oko milion predjenih km, samo im to na satu ne piše..
Znači, uz dobro održavanje, skipe servise, svaki auto može da predje milion km.

drajver

pre 1 godinu

Od dizela istakao bih JTD naravno veoma dobri. Benzinci Vagen i Pežo. Mercedes više ni blizu nekadašnje slave, kako koji model. BMW teško razočarenje.

gagit

pre 1 godinu

Vecina motora ce preci milion uz normalno odrazavanje, ali to ne znaci da je auto dobar, jer sve ostalo moze da ti zivot zagorca. Vozim taksi, i sa svakim svojim automobilom prelazim jako puno. Sa motorima nikada nisam imao problema, a znao sam da kupim auto sa 450 hiljada km na satu (Mercedes E klasa), pa da sa njim predjem jos toliko, sve po gradu. Ali zato, amortizeri, trap, senzori, alternator, anlaser, razni ventili, lezajevi, roleri, spaneri, itd, itd... U mehanici postoji nesto sto se zove "zamor materijala", i to je neizbezno da krene nakon 200 hiljada, ma koji auto bio. Zato se i kupuje nov auto, ko moze, ko ne moze, taj menja delove i laze okolo kako ga auto sluzi fantasticno. Ne racunam one koji prelaze 5 hiljada godisnje, njih moze da sluzi i auto koji je presao 2 miliona.

Max

pre 1 godinu

Sve je to relativno, stil vožnje, odrzavanje...
Skoro mi 1.9 TDI prolupso na 240.000( mozda su me zavrnuli za 100.000 pri kupovini ali više teško jer je kupljen sa 4 god i 120.000). Odrzavan kako treba ali motor off. Probio klip blok.
Sa druge strane mjet se sa 290.000 dobro drzi. Isto kupljen sa 4 god i 160.000( ajde i tu da su skinuli max 100.000). Od problema one klapne( skinute) i egr čišćen 2,3 puta. Naravno zamajac menjan pre 20.000 ali to je već druga tema. U principu sve je lutrija i sa novim a ne sa polovnim automobilima.
E, da... Mjet je raketa za TDI bilo koji.

Живота

pre 1 godinu

Obojica grešite. To je samo na prvi pogled. pogledajte bolje
(Žarkovac, 30. april 2023 08:13)

Погледај мало боље...колико се виде лево/десно нпр. црне тачке где је браник на споју са каросеријом. Ова двојица не греше, осим ако је "немачка медицина најбоља"

Malo po babu, malo po lažovima

pre 1 godinu

Ne znate vi za ove 1.o i 1.2b i 100kW... Ima 2,3 mil. da prelaze kao iz šale, samo jos nisu stigli da pređu toliko
(milenko, 29. april 2023 21:08)

1.4 Turbo benzina, 190 propetih konjića, od prvog dana negovan i oštro vožen. Kada uleti u Debelo brdo iz druge ne izlazi. Ponekad treća.
Da je vožen nežno prešao bi 500.000 km bez generalke. Ali ko vozi Alfu nežno ?
Preko 330.000 km, visoki obrtaji ga sustižu i dolivam ulje na 5 - 6000 km. Uskoro ide na generalnu, baš kada mu se ubacuju bregasta i klipovi iz N1. Ide na preko 240 vrištećih konjina.
Eto Milenko, sada svi znate jednog.
Nego Milenko, da li i vi trčite brže na pravcu i zavojima kada vam zalepe ženu na leđa ?
Moj drug, bivši golman, sa ženom na leđima leti i sleti na prečku. Istrčava do protivničkih 16 m.
Samo on i RSQ8 to rade

Eto

pre 1 godinu

Ja sam imao Juga, 2004o godiste, prodao ga 175.000, bez greske. Ulje i filtere menjao na 7-10.000, na 100.000 uradio veliki. Kad je otisao bio je kao nov, kap ulja nije trosio, 5 litara na 100km. Mislim da je tako mogao jos mnogo. Problem je sto srbadija kad ima juga, tretira ga kao mazgu pred lipsanje, ali ako se isprsi za polovnog golfa onda se ponasa drugacije.

Žarkovac

pre 1 godinu

Čak i na fabričkoj slici jedna strana "bubinog" branika je niže postavljena :-)
(MG, 29. april 2023 17:17)
U pravu si . Volim moć Zapažanja.
(flesh, 29. april 2023 23:21)

Obojica grešite. To je samo na prvi pogled. pogledajte bolje

Објављен коментар

pre 1 godinu

Астра Г 1.7, туче већ 600.000км у фирми. Нема ко је није возио, малтретирао, газио. Уље се некад мењало на 40.000 пређених. И даље има фабрички сет квачила, фабричка турбина.

billy_the_cat

pre 1 godinu

Golf Kec koji smo imali dugo u porodici. Limarija otišla do vraga, trap varen bar 20 puta, jedno 3 smederevca najmanje su otisla samo u trap. Na 466000 se pokvario brojac km, to je bilo nekad 2005. Vozili ga do 2013, Bosna-Njemačka 6 puta. Na kraju Motor i dalje dobar, neunistiv, trosio bukvalno sve ali limarija izdala.

Sale

pre 1 godinu

Al' najjače je BMW 325i Cabrio, kao da taj motor nije ugradjivan i u gomilu drugih modela ovog proizvodjača, baš se vidi da je ekspert pisao tekst...

Драган Б.

pre 1 godinu

Bajo Moj do Mojega,
evo ja vozim doblo 1.9jtd sa 860000 km,kupio ga sa 300000 al lažnih,ja sam prešao 150000 i tek skoro mi majstor kaže pravu kilometražu,ide još uvek a motor kod mene nije diran,čuo sam od taksista da prelaze po 1M3 kilometara sa redovnim održavanjem

Ljubisav

pre 1 godinu

Ovu listu je sastavljao neki novinar koji nema pojma o motoristici..o mehanici i automobilima.Verovatno u nekoj kafani slusajuci hvalisanje polupijanih vozaca.Da je usao u neku radionicu.Lista bi bila realnija.Ovakoo.Nista

neutral felš ;)

pre 1 godinu

Samo ću reći Volvo B18, skoro 5 miliona kilometara i dalje se vozi. Nadživeo vlasnika odavno.
(Blok 70, 29. april 2023 21:29)

nije valjda da ide sam bez šofera?

kele®

pre 1 godinu

kele
Pa DSG ima kvacilo... Evo kod mene dva 1.6 TDi (jedan 235.000, drugi 215.000km) pa nema najava duvanja glava motora...
Bolje "kucaj" na netu listu problema za 1.5 TDCI...
(Srđan BL, 29. april 2023 21:45)
Preventivno pregledaj i zamijeni EGR ventil, da ne bi bilo kuku lele. Dizne takođe. A i imaš još fore do 250.000 da se riješiš smeća.

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 29. april 2023 21:45)
Au brajo, pa ti kao da me uhodiš po forumima. Polako već postaje bolest. 1.6 tdi je sranje. Barem kod apsolutno svih ljudi koje znam da ga imaju ili su ga imali. HDI (tdci) je tata za sve VW dizele poslije 1.9. Kraj priče.
Kad upišeš 1.5 tsi sljedeća stvar koju google nudi je 'problems'. Toliko o objektivnosti sa tvoje strane. I lagano od.ebi od komentarisanja mojih postova.

petar markovic

pre 1 godinu

ja ne mogu da verujem da vi pravite pricu i svetsko cudo sto je tamo neko negde presao milion i vise km svojim kolima. pa ko zna koliko kod nas ima automobila ciji vlasnici i sami ne znaju da je to preslo milion+ km. znam i ja taksistu koji je svojim kolima ubio uveliko preko milion km, dal bese milion i 400, ne mogu tacno da se setim

Bravo

pre 1 godinu

Milion kilometara je već uobičajena stvar na automobilima u Srbiji. Koliko vlasnika promeni jedan auto za 20 godina vožnje, nije ni čudo. U normalnim zemljama je milion km kuriozitet a ovde je to svakodnevica.

BDj

pre 1 godinu

kele- u normalnim državama niko ne vozi automobil sa 250 000 km. Nema šanse apsolutno ni za džabe da bi uzeo. Takvo smeće se vozi po Srbiji iz uvoza, čitaj otpada.
(Aleksa 78, 29. april 2023 20:41)

Kako to misliš da niko ne vozi, kad kod nas dolaze baš ti automobili sa velikim kilometražama?
Pa nisu s Marsa pali..

flesh

pre 1 godinu

Čak i na fabričkoj slici jedna strana "bubinog" branika je niže postavljena :-)
(MG, 29. april 2023 17:17)
U pravu si . Volim moć Zapažanja.

Zevsov kum

pre 1 godinu

Neki majstori favorizuju ili pljuju određene modele.Ali svi se slažu u tome da je uvek bolje kupiti i najnepouzdaniji održavan auto nego obrnuto!

The Unforgiven

pre 1 godinu

Saab 900 iz price sam video uzivo. Nalazi se u Wisconsin Automotive Museum u Hartford, Wisconsin.

Evo slika tokom posete:
https://i.postimg.cc/gJbDcTjs/17.jpg

Kikilišur

pre 1 godinu

Buba je ozbiljno sr..nje od kola. Sve na njemu je katastrofa i vozio ga je onaj ko baš nije hteo Zastavu.
Buba je auto koji zimi ne možeš da ugreješ a leti ne možeš da ohladiš. Ozbiljna budalaština od kola.

Dobro

pre 1 godinu

Samo Volvo.
B18 i B20 motori.
Milioni kilometara bez problema.
Neverovatni cilindri, radilice, ležajevi. Bez zupčastih kaiševa i lanaca, sa zupčastim prenosom.
Neuništivi su.

nidža

pre 1 godinu

Obožavam over stare Saab-ove, ne one GM-ove, nego ove do 1993godine. Čak sam radio u Saab-ovom servisu. Nijedan nije dolazio ni približno sa toliko visokom kilometrazom. Skupljali bi dihtunge glava, pa bi na kraju godine brojali ko je više zamenio. Menjači i turbo takođe. Bez obrizra na sve, rado bi vozio ovog sa slike...

boki

pre 1 godinu

au bre ljudi sta vam je..pa 80% automobila kod nas ima preko 500.000 km..zaborivimo sta pise na satu,kupovao auto star 5 ili 25 god vecina pise izmedju 180.000-300.000km..ja uvezao auto 2010-to god pre dve godine imao na satu 830.000 vratio na 210.000 I sada ima 290.000 I jos ga vozim a svi drugari jao puno presao a niko ne zna pravu km..nije problem u kilometrazi vec u odrzavanju..

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Interesantno je da su većina nabrojanih modela iz "mehaničke" ere ili sa vrlo malo elektronike. Šta nam to govori? Pa jednostavno,koliko god udeo elektronike ili mehatronike bio praktičan on ujedno i smanjuje pouzdanost sistema. Dovoljno je da neki senzor zabrljavi i vi ostadoste na putu. O nekoj samostalnoj intervenciji tu nema govora. Sa druge strane današnji automobili kao i cela njihova industrija je dosta smanjila kvalitet delova kako bi se automobili češće menjali. Nešto slično što se pre 20-25 godina desilo sa belom tehnikom sada je prisutno i u autoindustriji. Nema više vozila koje će dve ili tri generacije u porodici voziti...vozis 10 godina max i uzimaš drugi jer je tvoj već prevalio 100k km i očekuj uskoro krupnije popravke.

Zoran

pre 1 godinu

Nekada sam radio kod majstor Baneta,Vozdovac,koji je radio bube.Te od milion kilometara nisam video pa cak ni sa pola te kilometraze.A price su price.

šta reči

pre 1 godinu

Sad, svima automobili presli milion, a u oglasima ni jedan iznad 186 hiljada!?
(gagit, 29. april 2023 19:46)

Kupim na placu 2010. godine Pežo dizel karavan njemu tada 8 godina i čuvenih 170000km za relativno malu sumu, kontam skinuto bar još toliko ali velik motor pa poslužiće i ispostavilo se dobar a svakako nisam imao lovu za ništa bolje. Svaki radni dan do posla i nazad 75km, plus duža putovanja itd... 2018. prodam ga liku u mom mestu sa 363000 na satu, čovek radi posao, kad vidim auto uvek vuče teret, vozi se po Srbiji. Prošle godine na staklu piše prodaje se, reko baš da vidim da li je u oglasima i pronađem, prešao 275000km. Eto.

pacificka-obala

pre 1 godinu

Toyota Tacoma skoro 2.5 milion km, sa novim motorom 1.4 miliona
https://www.auto123.com/en/news/toyota-tacoma-2008-2.45-million-km/68292/

Bajo Moj do Mojega

pre 1 godinu

Ponosni sam vlasnik Fiat Multipla 1,9 JTD, 2001 godina, prešla 630 000 km. Plus još par stotina hiljada što su vratili kilometražu, skoro 1.000.000 km.

pacificka-obala

pre 1 godinu

Lista automobila sa najvecom registrovanom kilometrazom, Volvo P1800 iz 1966 rekorder.
https://www.hotcars.com/15-cars-with-the-highest-mileage-ever-recorded/#1966-volvo-p1800-ndash-3-25-million-miles

Sd

pre 1 godinu

Odgovorno tvrdim više od
1 000 000 km sam prešao sa 1.6 mpi reno motor u loganu i da trenutno na tržištu mema jednostavnijeg i jeftinijeg motora za održavanje od pomenutog.

Srećko Nesreća

pre 1 godinu

Pezo 2.0 hdi 16v, 400.000km, zamena ulja na svakih 10.000, izmedju dve zamene bez kapi dolivanja. Menjac, turbina i dizne jos fabricki, zamajac menjan na 200.000, egr negde na 300 i nesto hiljada. Moze jos ko zna koliko da predje.
(Blok45,
400000!? Praktično svi automobili u Srbiji pre uvoza.

CLS

pre 1 godinu

Individualna stvar. Dugotrajnost ovisi o puno faktora. Nacin voznje, servisiranje… Mada je vec opste poznata svar makar medju taxistima da je 1,9 jtd motor bez premca. Dugotrajan i pouzdan. Za taj motor ostali su komedija.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

"Honda" je na sajmu automobila reklamirala svoj 1,6 i- ctdi motor sa garancijom od 1,000,000 km ...

Samo da podsetim...

Geografija

pre 1 godinu

Pa bila je davno reportaža čoveka iz Šumadije, Mercedes sa preko milion km. Dolazili iz Mercedesa da ga proda za njihov muzej....

Vozač

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)

Da, to je moglo pre dvadeset godina možda. Danas sam srećan ako ga zamenim pre 200.000 km.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Pa DSG ima kvacilo... Evo kod mene dva 1.6 TDi (jedan 235.000, drugi 215.000km) pa nema najava duvanja glava motora...
Bolje "kucaj" na netu listu problema za 1.5 TDCI...

Sale

pre 1 godinu

Vozim Opel Corsu C 2005 , prešla je 357.000 km. Nemam nikakvih problema .
(budioza, 29. april 2023 19:19)

Imaš problema, ali finansijskih...

Koja

pre 1 godinu

Kao Triger i metla. Mada,što se tiče kvaliteta motora najduže traje Toyota. Ostalo prosek.Ima i zašto. Mali obrtni đoment,manje konjskih snaga,više kubika,atkinsov ciklus = manje habanja motora i duži vek. Sa druge strane mrtvaci i sporaći od automobila.

Aleksa 78

pre 1 godinu

kele- u normalnim državama niko ne vozi automobil sa 250 000 km. Nema šanse apsolutno ni za džabe da bi uzeo. Takvo smeće se vozi po Srbiji iz uvoza, čitaj otpada.

Boogey

pre 1 godinu

Iz iskustva, loš motor pa čak i ako troši ulje me nikad nije sekirao. Upropastili me ovi sa budalaštinama koje se kvare non stop, loš dizajn gde moram da vadim motor sa menjam lamelu, limarija, zamajci, sajle, senzori, pumpe, manžetne, karburatori, lageri.

Brane

pre 1 godinu

strašno, kao propaganda "kolektivnog zapada" protiv Rusije. Niko da pomene Passat 1,9.tdi, imao dva. B4 110ks i B5,5 130 KS, oba više od milion. A "milion" ih ima u Srbiji, i svi se "džaba" voze, delovi jeftini, mala potrošnja, snažni, pouzdani.

RajKonen

pre 1 godinu

mogle bi fabrike da se otvore za neki pravi test izdržljivosti, da daju vozilo recimo nekom taksi udruženju ili kurirskoj službi... Takav test bi imao neku težinu..ne ovi u laboratorijskim uslovima..!

Milutin

pre 1 godinu

Kakve su ovo gluposti. "Bez problema 1000000km"? Kako da ne.

Ovde su navedeni retki primeri ovih automobila koji su prešli toliko. Od stotine hiljada (miliona) primeraka koji su proizvedeni i crkli na 100-200 hiljada predjenih km.

To je kao kad bi rekli da Srbi "bez problema" preživljavaju padove sa 10000km zato što je Vesna Vulović preživela jedan takav pad 1972ge.

Žurkolomac

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)

Tako je klozetaru stari!

kole

pre 1 godinu

Kupio sam Fiat Stila sa ko zna koliko km, vozio ga 8 godina i nekih 130.000km, prodao ga liku iz naselja i dalje ga vidjam. Od zamene do zqamene ni gram ulja se ne doliva, jer je to takav motor. Ako pocne da trosi ulje bezite od njega, jer mu je kraj blizu. Kovane klipove koje ima JTD u serijskoj proizvodnji nemaju ni premijum brendovi svetog trojstva, vec morate da posegnete za AMG, M, S, R i slicnim zverkama sa 300 i vise konja. Gotovo da nema Alfe 159 dizel koja je iz Italije presla manje od pola miliona, pa do 700.000km, ali ni dalje ne staju. 1.9 TDI svaki drugi se raspao zbog pucanja glave ili idiotske konstrukcije uljne pumpe. Kompresor klime crkava kao i led sijalica u klozetu. Tvrdoglavo su se drzali prevazidjenog koncepta pumpa-dizna, dok su Alfa i Fiat imali comon reil sistem ubrizgavanja.

kele®

pre 1 godinu

zamena seta kvacila na 200.000 !
(Serviser, 29. april 2023 16:30)
Kako izgleda zamjena seta kvačila na automatiku? 1.6 tdi je neopjevano smeće. Kome nije produvala glava motora do 250.000, taj je srećan čovjek.

Realno

pre 1 godinu

Mršava lista. Pouzadano HDI može mnogo bar milionče kao i stari TDI 1.9 onaj crveno di, bmw 320d takođe mnogo. Razlika je što se svaki pa i taj BMW vozi do panja jako i takvom vožnjom može mnogo. Bio je jako dobar i pouzdan. Ove novije ne znam

Dali Bocek

pre 1 godinu

Buba? Laz. Ni deseti deo toga, a potrosnja koliko hoces! 20 godina je imali, kupljena nova. A tek korozija. Gori krs nije usao u garazu.

Djoda

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)
Tako je krki, imaš ga pravo.

bembara

pre 1 godinu

bembara mama

pre imamo golfa dvojku gtd u koju sam se kleo
ali avaj 2 puta generalka, potrosi karike jede ulje .... radi ko traktor
ali daj pouzdana jeste

posle bembara bemzinac 1.9 sa 8 ventila
presla pola miliona bez problema jedino zaptivac glave smoli i pusta malo ulja ali drugo fercera za 10

Blok45

pre 1 godinu

Pezo 2.0 hdi 16v, 400.000km, zamena ulja na svakih 10.000, izmedju dve zamene bez kapi dolivanja. Menjac, turbina i dizne jos fabricki, zamajac menjan na 200.000, egr negde na 300 i nesto hiljada. Moze jos ko zna koliko da predje.

Preddy Baer

pre 1 godinu

@BMW? postavili auto na rolling road i konstantnom brzinom presli tolike kilometre. ucek su bili muvare. svi auti kada se voze konstantnom brzinom bi izdezali slicno. problem su ubrzavanja, menjanja brzina, udarne rupe, dzandzenje do daske itd

cosmo

pre 1 godinu

Nekad prije 15-ak godina, 1991 Golf II D CL - dogurali do 360.000 km i počeo da sagorijeva sve osim dizela - ulje, vodu... Sljedeći vlasnik ga je sređivao, vozio još neki period.

BDj

pre 1 godinu

... i Tesla, samo moraš da promeniš jedno 8 motora. Al' i to nam ovde na B92 komentatori objasniše da je normalno, jer kad rikne ležaj menjaš ceo motor. Pa da, logično zar ne?!
Doduše, goxyjaretinasrbin se nije oglašavao pa nisam 100% ubeđen, bez njega ništa, on i AV znaju sve na ovom svetu.
A što se tiče teme... zaboravljen je Volvo serije 240 sa čuvenim "crvenim" motorom, to je neuništivo.
Znam to i iz prve ruke, imam jedan što mi osmeh na lice vraća svaki put

Serviser

pre 1 godinu

VW Touran 1.6 TDI sa 105 ks Automatik iz 2012 , presao do sada 800.000 km bez ikakvih problema !
Samo redovan servis na 15.000 km i
zamena seta kvacila na 200.000 !

Milutin

pre 1 godinu

Kakve su ovo gluposti. "Bez problema 1000000km"? Kako da ne.

Ovde su navedeni retki primeri ovih automobila koji su prešli toliko. Od stotine hiljada (miliona) primeraka koji su proizvedeni i crkli na 100-200 hiljada predjenih km.

To je kao kad bi rekli da Srbi "bez problema" preživljavaju padove sa 10000km zato što je Vesna Vulović preživela jedan takav pad 1972ge.

Žurkolomac

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)

Tako je klozetaru stari!

Sale

pre 1 godinu

Vozim Opel Corsu C 2005 , prešla je 357.000 km. Nemam nikakvih problema .
(budioza, 29. april 2023 19:19)

Imaš problema, ali finansijskih...

Preddy Baer

pre 1 godinu

@BMW? postavili auto na rolling road i konstantnom brzinom presli tolike kilometre. ucek su bili muvare. svi auti kada se voze konstantnom brzinom bi izdezali slicno. problem su ubrzavanja, menjanja brzina, udarne rupe, dzandzenje do daske itd

kole

pre 1 godinu

Kupio sam Fiat Stila sa ko zna koliko km, vozio ga 8 godina i nekih 130.000km, prodao ga liku iz naselja i dalje ga vidjam. Od zamene do zqamene ni gram ulja se ne doliva, jer je to takav motor. Ako pocne da trosi ulje bezite od njega, jer mu je kraj blizu. Kovane klipove koje ima JTD u serijskoj proizvodnji nemaju ni premijum brendovi svetog trojstva, vec morate da posegnete za AMG, M, S, R i slicnim zverkama sa 300 i vise konja. Gotovo da nema Alfe 159 dizel koja je iz Italije presla manje od pola miliona, pa do 700.000km, ali ni dalje ne staju. 1.9 TDI svaki drugi se raspao zbog pucanja glave ili idiotske konstrukcije uljne pumpe. Kompresor klime crkava kao i led sijalica u klozetu. Tvrdoglavo su se drzali prevazidjenog koncepta pumpa-dizna, dok su Alfa i Fiat imali comon reil sistem ubrizgavanja.

BDj

pre 1 godinu

kele- u normalnim državama niko ne vozi automobil sa 250 000 km. Nema šanse apsolutno ni za džabe da bi uzeo. Takvo smeće se vozi po Srbiji iz uvoza, čitaj otpada.
(Aleksa 78, 29. april 2023 20:41)

Kako to misliš da niko ne vozi, kad kod nas dolaze baš ti automobili sa velikim kilometražama?
Pa nisu s Marsa pali..

Dali Bocek

pre 1 godinu

Buba? Laz. Ni deseti deo toga, a potrosnja koliko hoces! 20 godina je imali, kupljena nova. A tek korozija. Gori krs nije usao u garazu.

boki

pre 1 godinu

au bre ljudi sta vam je..pa 80% automobila kod nas ima preko 500.000 km..zaborivimo sta pise na satu,kupovao auto star 5 ili 25 god vecina pise izmedju 180.000-300.000km..ja uvezao auto 2010-to god pre dve godine imao na satu 830.000 vratio na 210.000 I sada ima 290.000 I jos ga vozim a svi drugari jao puno presao a niko ne zna pravu km..nije problem u kilometrazi vec u odrzavanju..

šta reči

pre 1 godinu

Sad, svima automobili presli milion, a u oglasima ni jedan iznad 186 hiljada!?
(gagit, 29. april 2023 19:46)

Kupim na placu 2010. godine Pežo dizel karavan njemu tada 8 godina i čuvenih 170000km za relativno malu sumu, kontam skinuto bar još toliko ali velik motor pa poslužiće i ispostavilo se dobar a svakako nisam imao lovu za ništa bolje. Svaki radni dan do posla i nazad 75km, plus duža putovanja itd... 2018. prodam ga liku u mom mestu sa 363000 na satu, čovek radi posao, kad vidim auto uvek vuče teret, vozi se po Srbiji. Prošle godine na staklu piše prodaje se, reko baš da vidim da li je u oglasima i pronađem, prešao 275000km. Eto.

Kikilišur

pre 1 godinu

Buba je ozbiljno sr..nje od kola. Sve na njemu je katastrofa i vozio ga je onaj ko baš nije hteo Zastavu.
Buba je auto koji zimi ne možeš da ugreješ a leti ne možeš da ohladiš. Ozbiljna budalaština od kola.

Serviser

pre 1 godinu

VW Touran 1.6 TDI sa 105 ks Automatik iz 2012 , presao do sada 800.000 km bez ikakvih problema !
Samo redovan servis na 15.000 km i
zamena seta kvacila na 200.000 !

gagit

pre 1 godinu

Vecina motora ce preci milion uz normalno odrazavanje, ali to ne znaci da je auto dobar, jer sve ostalo moze da ti zivot zagorca. Vozim taksi, i sa svakim svojim automobilom prelazim jako puno. Sa motorima nikada nisam imao problema, a znao sam da kupim auto sa 450 hiljada km na satu (Mercedes E klasa), pa da sa njim predjem jos toliko, sve po gradu. Ali zato, amortizeri, trap, senzori, alternator, anlaser, razni ventili, lezajevi, roleri, spaneri, itd, itd... U mehanici postoji nesto sto se zove "zamor materijala", i to je neizbezno da krene nakon 200 hiljada, ma koji auto bio. Zato se i kupuje nov auto, ko moze, ko ne moze, taj menja delove i laze okolo kako ga auto sluzi fantasticno. Ne racunam one koji prelaze 5 hiljada godisnje, njih moze da sluzi i auto koji je presao 2 miliona.

Zoran

pre 1 godinu

Nekada sam radio kod majstor Baneta,Vozdovac,koji je radio bube.Te od milion kilometara nisam video pa cak ni sa pola te kilometraze.A price su price.

Vozač

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)

Da, to je moglo pre dvadeset godina možda. Danas sam srećan ako ga zamenim pre 200.000 km.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

"Honda" je na sajmu automobila reklamirala svoj 1,6 i- ctdi motor sa garancijom od 1,000,000 km ...

Samo da podsetim...

Blok45

pre 1 godinu

Pezo 2.0 hdi 16v, 400.000km, zamena ulja na svakih 10.000, izmedju dve zamene bez kapi dolivanja. Menjac, turbina i dizne jos fabricki, zamajac menjan na 200.000, egr negde na 300 i nesto hiljada. Moze jos ko zna koliko da predje.

Djoda

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)
Tako je krki, imaš ga pravo.

Mirko

pre 1 godinu

adolf je pomagao u dizajnu bube, istorijski fakt
posle i nazvali golf (adolf) po njemu
(dux, 30. april 2023 09:32)

Jeste, kažu da je on osmislio ona dva auspuha pozadi da kad se pokvari ili ostane bez goriva možeš kao ručna kolica da je odguraš... Ajde ne lupetaj...

Srećko Nesreća

pre 1 godinu

Pezo 2.0 hdi 16v, 400.000km, zamena ulja na svakih 10.000, izmedju dve zamene bez kapi dolivanja. Menjac, turbina i dizne jos fabricki, zamajac menjan na 200.000, egr negde na 300 i nesto hiljada. Moze jos ko zna koliko da predje.
(Blok45,
400000!? Praktično svi automobili u Srbiji pre uvoza.

Eto

pre 1 godinu

Ja sam imao Juga, 2004o godiste, prodao ga 175.000, bez greske. Ulje i filtere menjao na 7-10.000, na 100.000 uradio veliki. Kad je otisao bio je kao nov, kap ulja nije trosio, 5 litara na 100km. Mislim da je tako mogao jos mnogo. Problem je sto srbadija kad ima juga, tretira ga kao mazgu pred lipsanje, ali ako se isprsi za polovnog golfa onda se ponasa drugacije.

BDj

pre 1 godinu

... i Tesla, samo moraš da promeniš jedno 8 motora. Al' i to nam ovde na B92 komentatori objasniše da je normalno, jer kad rikne ležaj menjaš ceo motor. Pa da, logično zar ne?!
Doduše, goxyjaretinasrbin se nije oglašavao pa nisam 100% ubeđen, bez njega ništa, on i AV znaju sve na ovom svetu.
A što se tiče teme... zaboravljen je Volvo serije 240 sa čuvenim "crvenim" motorom, to je neuništivo.
Znam to i iz prve ruke, imam jedan što mi osmeh na lice vraća svaki put

Boogey

pre 1 godinu

Iz iskustva, loš motor pa čak i ako troši ulje me nikad nije sekirao. Upropastili me ovi sa budalaštinama koje se kvare non stop, loš dizajn gde moram da vadim motor sa menjam lamelu, limarija, zamajci, sajle, senzori, pumpe, manžetne, karburatori, lageri.

RajKonen

pre 1 godinu

mogle bi fabrike da se otvore za neki pravi test izdržljivosti, da daju vozilo recimo nekom taksi udruženju ili kurirskoj službi... Takav test bi imao neku težinu..ne ovi u laboratorijskim uslovima..!

Zevsov kum

pre 1 godinu

Neki majstori favorizuju ili pljuju određene modele.Ali svi se slažu u tome da je uvek bolje kupiti i najnepouzdaniji održavan auto nego obrnuto!

Bajo Moj do Mojega

pre 1 godinu

Ponosni sam vlasnik Fiat Multipla 1,9 JTD, 2001 godina, prešla 630 000 km. Plus još par stotina hiljada što su vratili kilometražu, skoro 1.000.000 km.

Dobro

pre 1 godinu

Samo Volvo.
B18 i B20 motori.
Milioni kilometara bez problema.
Neverovatni cilindri, radilice, ležajevi. Bez zupčastih kaiševa i lanaca, sa zupčastim prenosom.
Neuništivi su.

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Interesantno je da su većina nabrojanih modela iz "mehaničke" ere ili sa vrlo malo elektronike. Šta nam to govori? Pa jednostavno,koliko god udeo elektronike ili mehatronike bio praktičan on ujedno i smanjuje pouzdanost sistema. Dovoljno je da neki senzor zabrljavi i vi ostadoste na putu. O nekoj samostalnoj intervenciji tu nema govora. Sa druge strane današnji automobili kao i cela njihova industrija je dosta smanjila kvalitet delova kako bi se automobili češće menjali. Nešto slično što se pre 20-25 godina desilo sa belom tehnikom sada je prisutno i u autoindustriji. Nema više vozila koje će dve ili tri generacije u porodici voziti...vozis 10 godina max i uzimaš drugi jer je tvoj već prevalio 100k km i očekuj uskoro krupnije popravke.

kele®

pre 1 godinu

zamena seta kvacila na 200.000 !
(Serviser, 29. april 2023 16:30)
Kako izgleda zamjena seta kvačila na automatiku? 1.6 tdi je neopjevano smeće. Kome nije produvala glava motora do 250.000, taj je srećan čovjek.

CLS

pre 1 godinu

Individualna stvar. Dugotrajnost ovisi o puno faktora. Nacin voznje, servisiranje… Mada je vec opste poznata svar makar medju taxistima da je 1,9 jtd motor bez premca. Dugotrajan i pouzdan. Za taj motor ostali su komedija.

Sd

pre 1 godinu

Odgovorno tvrdim više od
1 000 000 km sam prešao sa 1.6 mpi reno motor u loganu i da trenutno na tržištu mema jednostavnijeg i jeftinijeg motora za održavanje od pomenutog.

Poznavalac

pre 1 godinu

U Srbiji danas imamo više stotina hiljada automobila sa oko milion predjenih km, samo im to na satu ne piše..
Znači, uz dobro održavanje, skipe servise, svaki auto može da predje milion km.

ax

pre 1 godinu

Svi ovi su od Yuga najmanje sedam puta skuplji. Sedam Yuga pređe više od dva miliona kilometara. I koji auto onda može da pređe najviše kilometara? Pa naravno Yugo.

Kralj

pre 1 godinu

Ja se ne razumem toliko u automobile i vozim Nemački auto , ali mislim da rekord u Srbiji , još uvek drži Pirotski , bolnički Citroen karavan , sad dali je GS ili ona ajkula pojma nemam. Bilo je u novinama , pre desetak i jače godina . Znam da je bio prešao 2 000 000 km bez otvaranja motora uz redovno održavanje tj male i velike servise.
Iz Citroena su dolazili uzeli automobil i oterali u Francusku a zauzvrat su Bolnici u Pirotu dali Citoen kombije i automobile za prvu pomoć.

cosmo

pre 1 godinu

Nekad prije 15-ak godina, 1991 Golf II D CL - dogurali do 360.000 km i počeo da sagorijeva sve osim dizela - ulje, vodu... Sljedeći vlasnik ga je sređivao, vozio još neki period.

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 12:21)
Bilo kakva rasprava sa VW sektom je trošenje vremena. 10 godina pričaš jedno te isto o Golfovima. Sve si ih imao i svi su bili savršeni. Niti jedan kritički post nisi imao, za razliku od mene. Eto par pitanja za tebe : zašto je Golf V pravljen samo 5 godina? Zašto je 1.6 tdi zamijenjen 1.5 motorom, ako je tako dobar? Zašto je VW lagao o izduvnim gasovima svojih TDI motora? Btw upravo vodom hlađeni EGR je i pravio probleme ljudima. I na 2.0 TDi motorima. Konkretno je radni kolega imao na Passat 8 (2015) taj problem. Drugi na ženinoj Oktaviji 2014. samo 1.6 TDi.
Uostalom, zabole me za vašim roza naočarima.

Dragi zeka

pre 1 godinu

Čitao sam pre par godina tekst o nekom Citroen sanitetu iz Leskovca koji je prešao 1.300.000 kilometara. Dobar rezultat, ali ništa nezamislivo. Mašina je to - kada se pokvari popraviš i ide dalje. Nije me to začudilo, već činjenica da Kineza ima toliko da ih možete staviti po jednog na svaki metar puta dugačkog 1.300.000 kilometara! Zamislite to: vozite 1.300.000 kilometara, a pored pita stoje Kinezi i mašu...

Углавном

pre 1 godinu

Олдтајмери, што показује да је време добрих и квалитетних аутомобила прошло.

Sale

pre 1 godinu

Al' najjače je BMW 325i Cabrio, kao da taj motor nije ugradjivan i u gomilu drugih modela ovog proizvodjača, baš se vidi da je ekspert pisao tekst...

Bravo

pre 1 godinu

Milion kilometara je već uobičajena stvar na automobilima u Srbiji. Koliko vlasnika promeni jedan auto za 20 godina vožnje, nije ni čudo. U normalnim zemljama je milion km kuriozitet a ovde je to svakodnevica.

Koja

pre 1 godinu

Kao Triger i metla. Mada,što se tiče kvaliteta motora najduže traje Toyota. Ostalo prosek.Ima i zašto. Mali obrtni đoment,manje konjskih snaga,više kubika,atkinsov ciklus = manje habanja motora i duži vek. Sa druge strane mrtvaci i sporaći od automobila.

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Ja imao škodu Feliciju, 2000 godište, sa milion (1.000 000) km. Vozio bi je i dalje da se nije jedna budaletina, koja je kucala poruku na telefonu, zakucala u mene. Na semaforu.

nidža

pre 1 godinu

Obožavam over stare Saab-ove, ne one GM-ove, nego ove do 1993godine. Čak sam radio u Saab-ovom servisu. Nijedan nije dolazio ni približno sa toliko visokom kilometrazom. Skupljali bi dihtunge glava, pa bi na kraju godine brojali ko je više zamenio. Menjači i turbo takođe. Bez obrizra na sve, rado bi vozio ovog sa slike...

neutral felš ;)

pre 1 godinu

Samo ću reći Volvo B18, skoro 5 miliona kilometara i dalje se vozi. Nadživeo vlasnika odavno.
(Blok 70, 29. april 2023 21:29)

nije valjda da ide sam bez šofera?

Realno

pre 1 godinu

Mršava lista. Pouzadano HDI može mnogo bar milionče kao i stari TDI 1.9 onaj crveno di, bmw 320d takođe mnogo. Razlika je što se svaki pa i taj BMW vozi do panja jako i takvom vožnjom može mnogo. Bio je jako dobar i pouzdan. Ove novije ne znam

H H

pre 1 godinu

"Honda" je na sajmu automobila reklamirala svoj 1,6 i- ctdi motor sa garancijom od 1,000,000 km ...

Samo da podsetim...
(Čeki opinionista del cazzo, 29. april 2023 21:40)

Klasicni srbin, ne ukljucuje mozak, ne zna da koristi digitron i ne cita sitna slova.
Milion kilometra ili 5 godina uz redovno odrzavanje u ovlscenom servisu.
Predji 200K godisnje kad kupis tu Hondu, preplati redovne servise i imaces garanciju milion kilometra.

Kaligula

pre 1 godinu

VW "golf" nije dobio ime po Adolfu Hitleru, kako je to neko napisao. VW tradicionalno daje ime svojim vozilima po nazivima vetrova koji duvaju u pojedinim delovima sveta. Golf je naziv za vetar koji duva u zapadnoj evropi iz pravca Atlantika.

Ljubisav

pre 1 godinu

Ovu listu je sastavljao neki novinar koji nema pojma o motoristici..o mehanici i automobilima.Verovatno u nekoj kafani slusajuci hvalisanje polupijanih vozaca.Da je usao u neku radionicu.Lista bi bila realnija.Ovakoo.Nista

kentaur

pre 1 godinu

Mercedes 123 i po milion i po km su prelazili.
Golf 2, puna ih BiH sa preko milion km, gdje su 1/3 ili 1/4 vremena se voženi na lož ulje :)

Geografija

pre 1 godinu

Pa bila je davno reportaža čoveka iz Šumadije, Mercedes sa preko milion km. Dolazili iz Mercedesa da ga proda za njihov muzej....

Cimaj me za bleju

pre 1 godinu

adolf je pomagao u dizajnu bube, istorijski fakt
posle i nazvali golf (adolf) po njemu
(dux, 30. april 2023 09:32)

Hmm, zanimljivo. Bilo bi lepo da napišete neki istorijski roman, da čitamo i uživamo.

regrut

pre 1 godinu

Kada sam davnih godina sluzio vojni rok u Bileci tamo su imali jedan Austin FX4 (isti kao cuveni londonski taxi) koji je tada vec presao 1000000 kilometara. Cini mi se da je ova vasa lista dosta suzena
po izboru.

flesh

pre 1 godinu

Čak i na fabričkoj slici jedna strana "bubinog" branika je niže postavljena :-)
(MG, 29. april 2023 17:17)
U pravu si . Volim moć Zapažanja.

Uzicanin

pre 1 godinu

Imao cale svojevremeno Reno 21 (90-to godiste). Presao je nesto preko 640000 kilomatara. Prodao ga komsiji koji ga jos uvek vozi!!!

billy_the_cat

pre 1 godinu

Golf Kec koji smo imali dugo u porodici. Limarija otišla do vraga, trap varen bar 20 puta, jedno 3 smederevca najmanje su otisla samo u trap. Na 466000 se pokvario brojac km, to je bilo nekad 2005. Vozili ga do 2013, Bosna-Njemačka 6 puta. Na kraju Motor i dalje dobar, neunistiv, trosio bukvalno sve ali limarija izdala.

Marko

pre 1 godinu

Fabija je na skoro 300k. Radi, nista joj ne fali. Redovno servisirana i to je to. Jaca stvar danas preci 1.000.000 sa nekim automobilom. Svaki moze, samo treba kvalitetno odrzavati.

Dada

pre 1 godinu

Što se tiče Golf II, najizdrživiji motor u njima je bio 1.8 66kW (razne verzije, RP konkretno i još par izvedbi), oko 700000 bez generalne sigurno, ali pogledajte taj motor na šasiju ispod 900 kg, 90 ks, samo 50 ks po litru zapremine, logično da će trajati. Uz to i menjač je bio kratak pa nije imalo šanse da ubacite u 4. ili 5. a da mučite motor.

Osim toga, ovde ne vidim da je pomenut a traje jako dugo VW SDI 1.9. I naravno mnogo pominjani i realno najbolji motor u Euro 3/4 eri 1.9 JTD u bilo kom FIAT-u, Alfi i Opelu (da 1.9 CDTI je JTD 1.9).

sve je relativno

pre 1 godinu

Sve je to relativno, stil vožnje, odrzavanje...
Skoro mi 1.9 TDI prolupso na 240.000( mozda su me zavrnuli za 100.000 pri kupovini ali više teško jer je kupljen sa 4 god i 120.000). Odrzavan kako treba ali motor off. Probio klip blok.
Sa druge strane mjet se sa 290.000 dobro drzi. Isto kupljen sa 4 god i 160.000( ajde i tu da su skinuli max 100.000). Od problema one klapne( skinute) i egr čišćen 2,3 puta. Naravno zamajac menjan pre 20.000 ali to je već druga tema. U principu sve je lutrija i sa novim a ne sa polovnim automobilima.
E, da... Mjet je raketa za TDI bilo koji.
(Max, 30. april 2023 09:25)

Haha, zavrnuli te za 100.000. Pre nekoliko godina, u novobeogradskim blokovima, Škoda Oktavija tdi, bela, ok izgleda, vidim oglas za prodaju na prozoru. Pisalo, kupljena nova u Srbiji, 4 godine stara, 450.000 km. Kako li je i za koliko prodao, ako nije vraćao kilometražu, ko to zna.

nikos

pre 1 godinu

Na ovaj spisak (ipak) nisu uvrsteni pravi maratonci: "amerikanci" sa Kube! Za njih se ne zna koliko su presli ... svaki. Godina proizvodnje 1945-1953 ... pa sada izracunajte za 70+ godina ...

bembara

pre 1 godinu

bembara mama

pre imamo golfa dvojku gtd u koju sam se kleo
ali avaj 2 puta generalka, potrosi karike jede ulje .... radi ko traktor
ali daj pouzdana jeste

posle bembara bemzinac 1.9 sa 8 ventila
presla pola miliona bez problema jedino zaptivac glave smoli i pusta malo ulja ali drugo fercera za 10

The Unforgiven

pre 1 godinu

Saab 900 iz price sam video uzivo. Nalazi se u Wisconsin Automotive Museum u Hartford, Wisconsin.

Evo slika tokom posete:
https://i.postimg.cc/gJbDcTjs/17.jpg

Aleksa 78

pre 1 godinu

kele- u normalnim državama niko ne vozi automobil sa 250 000 km. Nema šanse apsolutno ni za džabe da bi uzeo. Takvo smeće se vozi po Srbiji iz uvoza, čitaj otpada.

Brane

pre 1 godinu

strašno, kao propaganda "kolektivnog zapada" protiv Rusije. Niko da pomene Passat 1,9.tdi, imao dva. B4 110ks i B5,5 130 KS, oba više od milion. A "milion" ih ima u Srbiji, i svi se "džaba" voze, delovi jeftini, mala potrošnja, snažni, pouzdani.

Драган Б.

pre 1 godinu

Bajo Moj do Mojega,
evo ja vozim doblo 1.9jtd sa 860000 km,kupio ga sa 300000 al lažnih,ja sam prešao 150000 i tek skoro mi majstor kaže pravu kilometražu,ide još uvek a motor kod mene nije diran,čuo sam od taksista da prelaze po 1M3 kilometara sa redovnim održavanjem

Објављен коментар

pre 1 godinu

Астра Г 1.7, туче већ 600.000км у фирми. Нема ко је није возио, малтретирао, газио. Уље се некад мењало на 40.000 пређених. И даље има фабрички сет квачила, фабричка турбина.

Prizren549mtbr

pre 1 godinu

Skoro sam imao priliku da se se provozam u C4 Picasso, mislim da je 2006god bio. Na satu je prešao verovali ili ne 987.000km.
Motor je bio 1.6 hdi.
Firmino vozilo je bilo u Austriji. Ljudi sa nisam mogao da poverujem da je u stanju prevaliti onoliki br km. A zapravo je zaista dobrom stanju. Enterijer sem tragova na volanu bez ogrebotina. Naravno, odrađen je detailing i vraćena km kasnije zbog prodaje.

drajver

pre 1 godinu

Od dizela istakao bih JTD naravno veoma dobri. Benzinci Vagen i Pežo. Mercedes više ni blizu nekadašnje slave, kako koji model. BMW teško razočarenje.

Max

pre 1 godinu

Sve je to relativno, stil vožnje, odrzavanje...
Skoro mi 1.9 TDI prolupso na 240.000( mozda su me zavrnuli za 100.000 pri kupovini ali više teško jer je kupljen sa 4 god i 120.000). Odrzavan kako treba ali motor off. Probio klip blok.
Sa druge strane mjet se sa 290.000 dobro drzi. Isto kupljen sa 4 god i 160.000( ajde i tu da su skinuli max 100.000). Od problema one klapne( skinute) i egr čišćen 2,3 puta. Naravno zamajac menjan pre 20.000 ali to je već druga tema. U principu sve je lutrija i sa novim a ne sa polovnim automobilima.
E, da... Mjet je raketa za TDI bilo koji.

Max

pre 1 godinu

@ sve je relativno
"Hahahaha, zavrnuli te za 100.000"
"Oktavija sa 450.000 hiljada posle 4 godine"
Pa prosto je nemoguće da svi kupljeni polovnjaci kod nas prelaze bar 100.000 godišnje!?
Inače kad sam kupovao automobile, km je bila sporedna stavka. Majstor pregleda opšte stanje i da svoj sud. Da su me zeznuli za tih 300.000 hiljada sto insinuiraš zalomili bi mi se svi prateći agregati motora( kompresor klime, anlaser, servo, alternator).

nije moderno pominjati Ruse

pre 1 godinu

@Lala; pitaj Marka Miloševića kako je prošao ma reliju protiv Lade Nive (braće Todorović iz Čestina kod Kragujevca)?Drugo pominješ tehnologiju, za tvoju informaciju osnove automobilizma (teorija) postavio je još dvadesetih godina prošlog veka Aza Zubakin.A što malo ta tehnološka "čuda" ne testiraju negde u Rusiji?Kamaz neprikosnoveni pobednik Camel Trofy relija i Pariz-Dakar u klasi kamiona.A zamisli nisam rusofil već poznavalac automobilizma.

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 29. april 2023 21:45)
Au brajo, pa ti kao da me uhodiš po forumima. Polako već postaje bolest. 1.6 tdi je sranje. Barem kod apsolutno svih ljudi koje znam da ga imaju ili su ga imali. HDI (tdci) je tata za sve VW dizele poslije 1.9. Kraj priče.
Kad upišeš 1.5 tsi sljedeća stvar koju google nudi je 'problems'. Toliko o objektivnosti sa tvoje strane. I lagano od.ebi od komentarisanja mojih postova.

x

pre 1 godinu

Uvezeni polovni automobil kod nas u proseku ima oko pola miliona pređenih kilometara (zvanično 180.000). Tako da mnogi Srbi kasnije doguraju do blizu milion kilometara, a da toga nisu ni svesni.

pacificka-obala

pre 1 godinu

Lista automobila sa najvecom registrovanom kilometrazom, Volvo P1800 iz 1966 rekorder.
https://www.hotcars.com/15-cars-with-the-highest-mileage-ever-recorded/#1966-volvo-p1800-ndash-3-25-million-miles

petar markovic

pre 1 godinu

ja ne mogu da verujem da vi pravite pricu i svetsko cudo sto je tamo neko negde presao milion i vise km svojim kolima. pa ko zna koliko kod nas ima automobila ciji vlasnici i sami ne znaju da je to preslo milion+ km. znam i ja taksistu koji je svojim kolima ubio uveliko preko milion km, dal bese milion i 400, ne mogu tacno da se setim

Stojko

pre 1 godinu

Moj cale vozi Renault 9 iz 1984. Presao je vise od milion, na kraju morao da menja celu instrument tablu jer je crkao brzinomer.Na novoj pise mnogo manje od 100000 :)

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Pa DSG ima kvacilo... Evo kod mene dva 1.6 TDi (jedan 235.000, drugi 215.000km) pa nema najava duvanja glava motora...
Bolje "kucaj" na netu listu problema za 1.5 TDCI...

Gagi

pre 1 godinu

Lista vam nije uopste tacns lupate teske gluposti sitroenove hitne pomoci su odvezene u Francusku jedna je presla milion i dvesta druga milion ipo ja sam imao reno 2000kubika130konja prodao ga sa milion km.bez diranja motora i covek ga jos uvek vozi zato ne lupajte gluposti pezovov motor od 2500 kubika neinistiv.

mile@

pre 1 godinu

@Kele
Svi proizvođači su u svojoj istoriji menjali motore,od većeg ka manjem i obrnuto.Zašto je bezgrešna honda recimo prekinula sa 1.8 i prešla na 1.5 turbo pa vrlo brzo prekinula i prešla na 2.0 ? Čuj sekta,sekta je svako ko ne deli mišljenje sa takvima kao što si ti i ima pozitivna iskustva.

igor

pre 1 godinu

Prosečan vozač u Srbiji prelazi 10 hiljada km godišnje. Auto koji pređe 300000 km meni će trajati 30 godina. Motori u svim automobilima su toliko usavršeni, da bez problema skoro svi prelaze više od milion. Postoji mnogo primera da su taksisti sa Dačijama 1.4 benzin prešli više od milion kilometara. Šta onda da očekujemo od drugih, boljih i zvučnijih marki automobila?

pacificka-obala

pre 1 godinu

Toyota Tacoma skoro 2.5 milion km, sa novim motorom 1.4 miliona
https://www.auto123.com/en/news/toyota-tacoma-2008-2.45-million-km/68292/

Dragi

pre 1 godinu

Corsa b,1.2 benzinac.Neunistiv.Vozimo ga 14 godina,sad je na oko 450000, bez generalne i većih kvarova osim zamene svecica.Inace proizveden 1993.Ne mogu da nadjem isti takav.

BDj

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?
(i tako godinama, 30. april 2023 22:32)

Inženjer ili inžinjer pitanje je sad?
Čovek nije nepismen, baš naprotiv.
Oba termina su pravilna s tim da se u vojsci koristi više reč inžinjer a u civilatvu inženjer.
Istina, nick mu je napisan velikim slovima, ali to je svakako manje iritantno od npr. likova koji prvo pljunu svoju zemlju i svoj narod pa započnu rečenicu u kojoj obavezno pljunu i nekog od komentatora ovde na B92.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
EGR pravi probleme kod prethodne generacije 1.6 TDI (Golf 6, Pasat 7), na Golfu 7 nema problema sa tim, jer je potpuno drugaciji (interkuler hladjen vodom i EGR zajedno). Dizne ce sigurno izgurati 300.000 km posto nekada na malom servisu provjerimo kroz dijagnostiku stanje, a filter goriva mijenjam svakih 20.000km...
Samo ti brigu brigaj za sebe, ne sikiraj se za druge (poput seoskih snajki kojima je sve "prefektno" u kuci, al' su svi drugi glavna zivotna briga), pogotovu za vlasnike VW-a...

Живота

pre 1 godinu

Obojica grešite. To je samo na prvi pogled. pogledajte bolje
(Žarkovac, 30. april 2023 08:13)

Погледај мало боље...колико се виде лево/десно нпр. црне тачке где је браник на споју са каросеријом. Ова двојица не греше, осим ако је "немачка медицина најбоља"

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
p.s. posto si vec negdje prije to spomenuo, a opet pitas (a ne znas pravi razlog) zato je petica "trajala" pet godina, iako je setica "trajala" cetiri (Golf sa najkracim stazom)....
Da si pratio auto revije u vrijeme pojave Golfa 5 znao bi da je bilo velikih primjedbi za dizajn koji je potpisao Murat Gunak... Cim se pojavio pocelo se pricati i facelift varijanti... Na kraju je u VW dosao Valter da Silva (iz Alfe) i dizajnirao sesticu po uzoru na Alfu 147 u facelift varijanti... Osim toga prelazili su na CR ubrizgavanje pa je sestica trebala biti prvi model sa CR-om...
Svidjelo se tebi ili ne, ali G7 je bio prvi "nejapanski" auto koji je osvojio titulu japanskog auta godine.
Sto se tice laganja na izduvnim gasovima i sam si poslije mogao vidjeti da su i drugi lagali... Nije slucajno VW dosao na "tapet" kao dezurni krivac jer je postao prejak igrac kao i Njemacka ekonomija. Sve ova desavanja oko Krima, Ukrajine, sve su to znali veliki igraci sta ce se desavati... Elektrifikacija i takav rast Tesle je trebao zrtveno janje, a VW je bio odlicna prilika jer je jasno da se ide na slabljenje njihove ekonomije i uticaja... Cinjenica da ce u Kanadi praviti gigafabriku EV ukljcujuci i baterije samo govori da moraju raditi sta im se kaze...

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?
(i tako godinama, 30. april 2023 22:32)
Kulturni ljudi ne ismejavaju ljude sa nekom manom, recimo one koje mucaju, ovi drugi ismejavaju i one koji jedno slovo pogrešno napišu, i tako godinama kroz život "stiču" prijatelje.

Vlada

pre 1 godinu

@nikos

Bio sam na Kubi dva puta i kao automehanicar mogu da ti kazem da ti automobili sem lima nemaju skoro do apsolutno nista originalno u sebi! A i lim je uglavnom menjan i varen ili kitosan na vise mesta jer je vlaznost vazduha velika tokom cele godine a ostrvska zemlja znaci i da je vazduh zbog kolicine soli izuzetno korozivan.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Pa ti sve znas od kolega... Eto i moj jedan kolega imao VW sa 1.9 TDi, pa 1.6 TDI... onda malo presao na francuze Peugeot 308 1.6 HDI, pa Citroen C4 1.6 i sa oba imao probleme, koji su mu ogadili PSA i opet se vratio na VW...
Jos jednom ti ponavljam da EGR kod VW poslije 2013. nije problematican, vec 2008-2012., a kakve ti je probleme imao kolega to me interesuje...
Cinjenica je da sa EGR-om ima dosta problema i PSA na svojim motorima, cak i 1.5 TDCI...
Recimo da na oba moja auta nikada ne prekidam regeneracije DPF-a (i to sam radniku na drugom autu strogo "podvukao"), a imas vlasnike koji to ne postuju i prekidaju proces pa onda idu problemi sa DPF-om i EGR-om...
Nakon skoro 1.000.000 km na raznim verzijama Golfa (uključujući i drugi auto za radnika koji odrzavam) bez ostavljanja na putu i bez za...cija sa elektronikom ti si mi bas kompetentan da pises sta je sr...e.
Gledaj sebe i svoje probleme i ne sikiraj se za nas "glupake, sektase" (sto vozimo VW), jer si ti pametan sto ga zaobilazis...
Kafanskih prica o Fordu ima koliko hoces, a licno znam covjeka koji je prodao S-maxa jer nije mogao da rijese probleme koje je imao...
Jos mi samo napisi da tvoj Ford 1.5 TDCI moze 500.000 sa fabrickim diznama, jer ako Fordu riknu na 300.000 to je potrosni materijal, a kod VW-a na tim kilometrima to je sr..nje. Bas mi je drago sto sam "glupan" kraj takvih "pametnjakovica" (dezurnih)...

Dragi zeka

pre 1 godinu

"@Dragi Zeka,

Nedostaju ti još tri nule za Kineze. Hiljadu puta jos toliko.

1.300.000.000"
cosmo, 30. april 2023 10:35

Jedan kilometar ima 1000 metara, ok? Hiljedu Kineza na svaki kilometar puta dugog 1.300.000 kilometara je ukupno 1.300.000.000 Kineza. Pročitaj još jednom pažljivo šta sam napisao u prvom komentaru.

kele®

pre 1 godinu

kele
Pa DSG ima kvacilo... Evo kod mene dva 1.6 TDi (jedan 235.000, drugi 215.000km) pa nema najava duvanja glava motora...
Bolje "kucaj" na netu listu problema za 1.5 TDCI...
(Srđan BL, 29. april 2023 21:45)
Preventivno pregledaj i zamijeni EGR ventil, da ne bi bilo kuku lele. Dizne takođe. A i imaš još fore do 250.000 da se riješiš smeća.

Vlada

pre 1 godinu

@serviser

Isti kao vlasnici zastave. Svima super auto a ono raspala krsotina sa 3 generalke iza sebe a da ubacis u brzinu imas mapu podzemnih odaja piramide.

DnK (°~°)

pre 1 godinu

Provertite ciji dizel motor se nalazi u Fordu,Citroenu i jos bar najmanje 3-4 proizvodjača a ti isti motori guraju i preko milion km.

i tako godinama

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?

Žarkovac

pre 1 godinu

Čak i na fabričkoj slici jedna strana "bubinog" branika je niže postavljena :-)
(MG, 29. april 2023 17:17)
U pravu si . Volim moć Zapažanja.
(flesh, 29. april 2023 23:21)

Obojica grešite. To je samo na prvi pogled. pogledajte bolje

Кокорин

pre 1 godinu

Мој Нисан Алмера дизел 2,2 је прешао милион и иде као сатић.Ни једном није мењана ламела ни водена пумпа.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Za razliku od tebe svoje komentare ne zapocinjem "pljuvanjem" po markama koje ne vozim, jer od 10 komentara koje napises 7 ti pocinje komentarisanjem VW-a u negativnom kontekstu o stvarima koje su rekla-kazala... Zato imas moje redovne replike, pa nije problem i za ubuduce... Imao sam priliku da vozim aute od 50.000-250.000 maraka i ne smatram VW najboljim, vec vozim zato sto imam svoju racunicu koja mi odgovara u poslu koji radim. Recimo za Ford je opšte poznato da na BL regiji nema pouzdanog majstora, ima jedan prema Laktasima, ali se zna da radi kako mu dan naidje. Nista bolje nije ni sa Volvoom... Provjereno znam da su prije 1-2 godine vlasniku jednog novog Focusa (kupljenog tu u jedinom salonu u Bl) kada je trebao da radi prvi serivis da saceka dok nadju majstora koji ce to uraditi.
Dok recimo ja za taj isti Golf koji vozim mogu naci sve 4 nove i originalne dizne (sto bi Delboy rekao: roba ispala iz kamiona) za 1000 evra koje ce okrenuti sigurno jos 300.000km, dok su kod ovlastenog sigurno 500 evra po komadu.
Ti imas svoj izbor i tvoja stvar, ali kada se osvrnem oko sebe poznajem vise vlasnika francuza ili italijana koji su im okrenuli ledja nego obrnuto... VW svako popravlja i svako se "razumije" u njih, a realno mozda 30% mehanicara ih stvarno poznaje (a i moj je medju njima) pa valjda zato i nemam glavobolje sa njima.
Nikada nikome ko kupuje auto nisam savjetovao isljucivo VW, vec prema budzetu i preferencama... Ocu sam nasao
Klija, bratu Pezoa, iako sad vozi Megana za kojeg mogu reci da ima dobar motor i mjenjac a ostatak auta se puno brza raspada od VW-a... Da sam toliki Germanofil umjesto Iveca Dailya i Eurocarga bih imao MAN ili Craftera...
Sto ce reci malo si lose procijenio, a dobro se sjecam tvoje price o italijanima, a srecu nasao u VW-u na americki nacin...

Velja Selja

pre 1 godinu

"Bio sam na Kubi dva puta i kao automehanicar mogu da ti kazem da ti automobili sem lima nemaju skoro do apsolutno nista originalno u sebi"

Potpuno tacno, Vlado. Ja pricao sa lokalcima, kazu da u te lesine iz 50-ih godina stavljaju relativno (nisam siguran kakav je kubanski pojam o relativnom) no ije Hundai motore. A sto se tice krpljenja tih starudija, uglavnom u svakoj ulicu zivi neki baja koji popravlja kola komsiluku budzasto.

Malo po babu, malo po lažovima

pre 1 godinu

Ne znate vi za ove 1.o i 1.2b i 100kW... Ima 2,3 mil. da prelaze kao iz šale, samo jos nisu stigli da pređu toliko
(milenko, 29. april 2023 21:08)

1.4 Turbo benzina, 190 propetih konjića, od prvog dana negovan i oštro vožen. Kada uleti u Debelo brdo iz druge ne izlazi. Ponekad treća.
Da je vožen nežno prešao bi 500.000 km bez generalke. Ali ko vozi Alfu nežno ?
Preko 330.000 km, visoki obrtaji ga sustižu i dolivam ulje na 5 - 6000 km. Uskoro ide na generalnu, baš kada mu se ubacuju bregasta i klipovi iz N1. Ide na preko 240 vrištećih konjina.
Eto Milenko, sada svi znate jednog.
Nego Milenko, da li i vi trčite brže na pravcu i zavojima kada vam zalepe ženu na leđa ?
Moj drug, bivši golman, sa ženom na leđima leti i sleti na prečku. Istrčava do protivničkih 16 m.
Samo on i RSQ8 to rade

dux

pre 1 godinu

Hmm, zanimljivo. Bilo bi lepo da napišete neki istorijski roman, da čitamo i uživamo.
(Cimaj me za bleju, 30. april 2023 12:00)


evo za početak

https://www.bbc.com/culture/article/20130830-the-nazi-car-we-came-to-love

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 21:51)
Ja za razliku od tebe i ostalih wagenovaca nigdje nisam rekao da Ford Focus 1.5 tdci može preći 500.000 km. Takve gluposti ostavljam vama. Činjenica je da samo rijetki dizeli danas mogu bez problema preći tu kilometražu. Btw imao sam svemogući VW jednom u životu. Zato ga i ne vozim više. A ti kad promijeniš toliko marki vozila i modela kao ja, javi se. Do tada imaš pozdrav.

kele®

pre 1 godinu

Biće da me fortuna pogledala, jer nijednom još nisam imao potrebu za ovlaštenim servisom. Ono što mi nije jasno, a dugo sam u ovim vodama, kako Bosch dizna u JTD motoru traje 500.000 km, a recimo u TDI 250.000 km. Uz iste uslove rada. Common rail, naravno. I zašto je popravak glave motora na Passatu 7 jednak popravci sijalice štop svjetla ili krajnice na Alfa Romeu. Mislim na značaj samog kvara.

Zok1

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 23:02) Otvaraju fabriku u Kanadi da bi imali slobodan pristup američkom tržištu, ali i da ne bi bili na milost i nemilost nemačkim sindikalcima. Tesla je uspeo jer je napravio električni automobil od nule. VW je pokušavao da prepravi svoje automobile u električne.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Tih 500.000km je mozda mogla Boschova prva generacija CR-a zbog manjih tolerancija unutar dizni, kao sto je mogao i PD sistem kod VW-a... Makar to znam jer sam prodao peticu sa 300.000km i drugi vlasnik je prodao trecem (kojeg opet poznajem) sa oko 400.000km a dizne nisu mijenjane...
Kod prve generacije TDI (Golf 6, Passat 7) su dizne najkrace trajale ne zbog njih vec zbog rotacione pumpe koja citav sistem punila opiljcima pa su dizne bila kolateralna steta. Preporuka je bila da se mijenja rezervoar i svi vodovi za gorivo ili makar da se dobro ispere, a cesto majstori "strucnjaci" nisu znali za to, pa zamijene dizne i pumpu, a zbog kontaminiranog sistema dizne opet stradaju.
Sto se tice CR 2012-... nema problema sa pumpama, pa je sve do dizni koje prebacuju 250.000km. Dizne svim evropskim proizvodjacima radi Bosch i kod svih to je danas podjednako sto se tice trajnosti ako se pazi na gorivo i redovno mijenja filter goriva. Nema tu nekakve razlike i sve drugo je rekla-kazala...
Nisam ni ja nikada isao u ovlasteni servis, ali jedini iznenadni problem koji sam do sada sa imao sa 1.6 je pumpa za gorivo u rezervoaru, koja je na jednom autu otisla mojom krivicom posto sam dva dana prije cijedio gorivo do zadnje kapi debelo u rezervi iako sam znao da to ne bi trebao raditi... To za glave motora me ne interesuje, jer evo od tebe samo cujem da se desava (iako zbog zakazivanja vodo pumpe prije hoce stradati bregaste, pa ti evo "gratis" jedan problem koji se realnije moze desiti). Znajuci kako vozim i odrzavam aute nemam brige o tome. To hoce kod kombinacije celicni blok i alu glava ako se motor pregrije (da li zbog agresivne voznje ili termostata). Rekla-kazala price me ne interesuju, a takvih prica o Pezou, Renou, Fordu koliko hoces, a zadnji motor koji sam otvarao je bio na G1...

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
p.s. prve generacije CR sistema (jtd) i PD u koristile solenoide za otvaranje dizni, dok je Siemens poceo eksperimentisati sa Piezzo efektom u diznama i zato je dosao na los glas... Isti problem je Siemens imao sa PD (2.0 TDI 16V) kao i sa CR diznama za PSA 1.6 HDI (2005-06)... Potom se PSA vratio na solenoid dizne, ali je Bosch poceo raditi za Mercedes Piezzo, pa je od 2008. i VW presao na taj sistem. Manje vise svi evropski proizvodjaci koriste takve dizne, jer brze reaguju na otvaranje/zatvaranje (pri vise ciklusa ubrizgavanja) i zbog evro 5-6 normi su nametnute na rijesenje... Tako da je to kod svih danas isto...

Mike

pre 1 godinu

Ma i Mazde,bar kod amera mogu, kod nas ne.Pitanje je samo održavanja.Interesantno je da taksisti mahom i prelaze veliku kilometrazu,siguran sam da je zbog negativnog efekta paljenja i vožnje na kratke relacije,ličnog auta.Mehanicki uredjaji su stvoreni da rade. Jer,evo,i u Tuzli,a i jos kojegde,tip prešao Fabiom 1mil.Sreo sam taksistu,sa Oktavijom,770K i dalje tera,ali kaze,prva verzija.Samo redovno odrzavanje i našao je drugačije ulje,100% sintetičko,
0W100,Sunoco - Sun Oil kompanije.Brat mu ima noviju,ali nije tako dobra.Kaze,jednom oštetio tačno saraf kartera u voznji, iscurilo ulje ali prešao 50ak km,bez ulja.I to je taj isti motor.Ništa mu nije bilo.A o kvaliteti vozila uopšte,nekad i sad,to je opšte poznato.Pre se nije toliko stedilo na masi,robusnosti necega nauštrb cene,pa si mogao Hondu npr, 2000 ccm,a 55 konja,ladno srediti motor,izbrusiti cilindre,glavu,doterati da ima i 150 konja,kad ima rezerve metala na sve strane.Danas,možeš samo čipovati auto.

Aleksa 78

pre 1 godinu

kele- u normalnim državama niko ne vozi automobil sa 250 000 km. Nema šanse apsolutno ni za džabe da bi uzeo. Takvo smeće se vozi po Srbiji iz uvoza, čitaj otpada.

bembara

pre 1 godinu

bembara mama

pre imamo golfa dvojku gtd u koju sam se kleo
ali avaj 2 puta generalka, potrosi karike jede ulje .... radi ko traktor
ali daj pouzdana jeste

posle bembara bemzinac 1.9 sa 8 ventila
presla pola miliona bez problema jedino zaptivac glave smoli i pusta malo ulja ali drugo fercera za 10

Sale

pre 1 godinu

Vozim Opel Corsu C 2005 , prešla je 357.000 km. Nemam nikakvih problema .
(budioza, 29. april 2023 19:19)

Imaš problema, ali finansijskih...

i tako godinama

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?

Milutin

pre 1 godinu

Kakve su ovo gluposti. "Bez problema 1000000km"? Kako da ne.

Ovde su navedeni retki primeri ovih automobila koji su prešli toliko. Od stotine hiljada (miliona) primeraka koji su proizvedeni i crkli na 100-200 hiljada predjenih km.

To je kao kad bi rekli da Srbi "bez problema" preživljavaju padove sa 10000km zato što je Vesna Vulović preživela jedan takav pad 1972ge.

Brane

pre 1 godinu

strašno, kao propaganda "kolektivnog zapada" protiv Rusije. Niko da pomene Passat 1,9.tdi, imao dva. B4 110ks i B5,5 130 KS, oba više od milion. A "milion" ih ima u Srbiji, i svi se "džaba" voze, delovi jeftini, mala potrošnja, snažni, pouzdani.

Kikilišur

pre 1 godinu

Buba je ozbiljno sr..nje od kola. Sve na njemu je katastrofa i vozio ga je onaj ko baš nije hteo Zastavu.
Buba je auto koji zimi ne možeš da ugreješ a leti ne možeš da ohladiš. Ozbiljna budalaština od kola.

Dali Bocek

pre 1 godinu

Buba? Laz. Ni deseti deo toga, a potrosnja koliko hoces! 20 godina je imali, kupljena nova. A tek korozija. Gori krs nije usao u garazu.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Pa ti sve znas od kolega... Eto i moj jedan kolega imao VW sa 1.9 TDi, pa 1.6 TDI... onda malo presao na francuze Peugeot 308 1.6 HDI, pa Citroen C4 1.6 i sa oba imao probleme, koji su mu ogadili PSA i opet se vratio na VW...
Jos jednom ti ponavljam da EGR kod VW poslije 2013. nije problematican, vec 2008-2012., a kakve ti je probleme imao kolega to me interesuje...
Cinjenica je da sa EGR-om ima dosta problema i PSA na svojim motorima, cak i 1.5 TDCI...
Recimo da na oba moja auta nikada ne prekidam regeneracije DPF-a (i to sam radniku na drugom autu strogo "podvukao"), a imas vlasnike koji to ne postuju i prekidaju proces pa onda idu problemi sa DPF-om i EGR-om...
Nakon skoro 1.000.000 km na raznim verzijama Golfa (uključujući i drugi auto za radnika koji odrzavam) bez ostavljanja na putu i bez za...cija sa elektronikom ti si mi bas kompetentan da pises sta je sr...e.
Gledaj sebe i svoje probleme i ne sikiraj se za nas "glupake, sektase" (sto vozimo VW), jer si ti pametan sto ga zaobilazis...
Kafanskih prica o Fordu ima koliko hoces, a licno znam covjeka koji je prodao S-maxa jer nije mogao da rijese probleme koje je imao...
Jos mi samo napisi da tvoj Ford 1.5 TDCI moze 500.000 sa fabrickim diznama, jer ako Fordu riknu na 300.000 to je potrosni materijal, a kod VW-a na tim kilometrima to je sr..nje. Bas mi je drago sto sam "glupan" kraj takvih "pametnjakovica" (dezurnih)...

kole

pre 1 godinu

Kupio sam Fiat Stila sa ko zna koliko km, vozio ga 8 godina i nekih 130.000km, prodao ga liku iz naselja i dalje ga vidjam. Od zamene do zqamene ni gram ulja se ne doliva, jer je to takav motor. Ako pocne da trosi ulje bezite od njega, jer mu je kraj blizu. Kovane klipove koje ima JTD u serijskoj proizvodnji nemaju ni premijum brendovi svetog trojstva, vec morate da posegnete za AMG, M, S, R i slicnim zverkama sa 300 i vise konja. Gotovo da nema Alfe 159 dizel koja je iz Italije presla manje od pola miliona, pa do 700.000km, ali ni dalje ne staju. 1.9 TDI svaki drugi se raspao zbog pucanja glave ili idiotske konstrukcije uljne pumpe. Kompresor klime crkava kao i led sijalica u klozetu. Tvrdoglavo su se drzali prevazidjenog koncepta pumpa-dizna, dok su Alfa i Fiat imali comon reil sistem ubrizgavanja.

ax

pre 1 godinu

Svi ovi su od Yuga najmanje sedam puta skuplji. Sedam Yuga pređe više od dva miliona kilometara. I koji auto onda može da pređe najviše kilometara? Pa naravno Yugo.

Malo po babu, malo po lažovima

pre 1 godinu

Ne znate vi za ove 1.o i 1.2b i 100kW... Ima 2,3 mil. da prelaze kao iz šale, samo jos nisu stigli da pređu toliko
(milenko, 29. april 2023 21:08)

1.4 Turbo benzina, 190 propetih konjića, od prvog dana negovan i oštro vožen. Kada uleti u Debelo brdo iz druge ne izlazi. Ponekad treća.
Da je vožen nežno prešao bi 500.000 km bez generalke. Ali ko vozi Alfu nežno ?
Preko 330.000 km, visoki obrtaji ga sustižu i dolivam ulje na 5 - 6000 km. Uskoro ide na generalnu, baš kada mu se ubacuju bregasta i klipovi iz N1. Ide na preko 240 vrištećih konjina.
Eto Milenko, sada svi znate jednog.
Nego Milenko, da li i vi trčite brže na pravcu i zavojima kada vam zalepe ženu na leđa ?
Moj drug, bivši golman, sa ženom na leđima leti i sleti na prečku. Istrčava do protivničkih 16 m.
Samo on i RSQ8 to rade

Serviser

pre 1 godinu

VW Touran 1.6 TDI sa 105 ks Automatik iz 2012 , presao do sada 800.000 km bez ikakvih problema !
Samo redovan servis na 15.000 km i
zamena seta kvacila na 200.000 !

BDj

pre 1 godinu

... i Tesla, samo moraš da promeniš jedno 8 motora. Al' i to nam ovde na B92 komentatori objasniše da je normalno, jer kad rikne ležaj menjaš ceo motor. Pa da, logično zar ne?!
Doduše, goxyjaretinasrbin se nije oglašavao pa nisam 100% ubeđen, bez njega ništa, on i AV znaju sve na ovom svetu.
A što se tiče teme... zaboravljen je Volvo serije 240 sa čuvenim "crvenim" motorom, to je neuništivo.
Znam to i iz prve ruke, imam jedan što mi osmeh na lice vraća svaki put

Djoda

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)
Tako je krki, imaš ga pravo.

Blok45

pre 1 godinu

Pezo 2.0 hdi 16v, 400.000km, zamena ulja na svakih 10.000, izmedju dve zamene bez kapi dolivanja. Menjac, turbina i dizne jos fabricki, zamajac menjan na 200.000, egr negde na 300 i nesto hiljada. Moze jos ko zna koliko da predje.

kele®

pre 1 godinu

zamena seta kvacila na 200.000 !
(Serviser, 29. april 2023 16:30)
Kako izgleda zamjena seta kvačila na automatiku? 1.6 tdi je neopjevano smeće. Kome nije produvala glava motora do 250.000, taj je srećan čovjek.

Žurkolomac

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)

Tako je klozetaru stari!

Prizren549mtbr

pre 1 godinu

Skoro sam imao priliku da se se provozam u C4 Picasso, mislim da je 2006god bio. Na satu je prešao verovali ili ne 987.000km.
Motor je bio 1.6 hdi.
Firmino vozilo je bilo u Austriji. Ljudi sa nisam mogao da poverujem da je u stanju prevaliti onoliki br km. A zapravo je zaista dobrom stanju. Enterijer sem tragova na volanu bez ogrebotina. Naravno, odrađen je detailing i vraćena km kasnije zbog prodaje.

Preddy Baer

pre 1 godinu

@BMW? postavili auto na rolling road i konstantnom brzinom presli tolike kilometre. ucek su bili muvare. svi auti kada se voze konstantnom brzinom bi izdezali slicno. problem su ubrzavanja, menjanja brzina, udarne rupe, dzandzenje do daske itd

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 12:21)
Bilo kakva rasprava sa VW sektom je trošenje vremena. 10 godina pričaš jedno te isto o Golfovima. Sve si ih imao i svi su bili savršeni. Niti jedan kritički post nisi imao, za razliku od mene. Eto par pitanja za tebe : zašto je Golf V pravljen samo 5 godina? Zašto je 1.6 tdi zamijenjen 1.5 motorom, ako je tako dobar? Zašto je VW lagao o izduvnim gasovima svojih TDI motora? Btw upravo vodom hlađeni EGR je i pravio probleme ljudima. I na 2.0 TDi motorima. Konkretno je radni kolega imao na Passat 8 (2015) taj problem. Drugi na ženinoj Oktaviji 2014. samo 1.6 TDi.
Uostalom, zabole me za vašim roza naočarima.

Realno

pre 1 godinu

Mršava lista. Pouzadano HDI može mnogo bar milionče kao i stari TDI 1.9 onaj crveno di, bmw 320d takođe mnogo. Razlika je što se svaki pa i taj BMW vozi do panja jako i takvom vožnjom može mnogo. Bio je jako dobar i pouzdan. Ove novije ne znam

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

"Honda" je na sajmu automobila reklamirala svoj 1,6 i- ctdi motor sa garancijom od 1,000,000 km ...

Samo da podsetim...

Bravo

pre 1 godinu

Milion kilometara je već uobičajena stvar na automobilima u Srbiji. Koliko vlasnika promeni jedan auto za 20 godina vožnje, nije ni čudo. U normalnim zemljama je milion km kuriozitet a ovde je to svakodnevica.

Eto

pre 1 godinu

Ja sam imao Juga, 2004o godiste, prodao ga 175.000, bez greske. Ulje i filtere menjao na 7-10.000, na 100.000 uradio veliki. Kad je otisao bio je kao nov, kap ulja nije trosio, 5 litara na 100km. Mislim da je tako mogao jos mnogo. Problem je sto srbadija kad ima juga, tretira ga kao mazgu pred lipsanje, ali ako se isprsi za polovnog golfa onda se ponasa drugacije.

nije moderno pominjati Ruse

pre 1 godinu

@Lala; pitaj Marka Miloševića kako je prošao ma reliju protiv Lade Nive (braće Todorović iz Čestina kod Kragujevca)?Drugo pominješ tehnologiju, za tvoju informaciju osnove automobilizma (teorija) postavio je još dvadesetih godina prošlog veka Aza Zubakin.A što malo ta tehnološka "čuda" ne testiraju negde u Rusiji?Kamaz neprikosnoveni pobednik Camel Trofy relija i Pariz-Dakar u klasi kamiona.A zamisli nisam rusofil već poznavalac automobilizma.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
p.s. posto si vec negdje prije to spomenuo, a opet pitas (a ne znas pravi razlog) zato je petica "trajala" pet godina, iako je setica "trajala" cetiri (Golf sa najkracim stazom)....
Da si pratio auto revije u vrijeme pojave Golfa 5 znao bi da je bilo velikih primjedbi za dizajn koji je potpisao Murat Gunak... Cim se pojavio pocelo se pricati i facelift varijanti... Na kraju je u VW dosao Valter da Silva (iz Alfe) i dizajnirao sesticu po uzoru na Alfu 147 u facelift varijanti... Osim toga prelazili su na CR ubrizgavanje pa je sestica trebala biti prvi model sa CR-om...
Svidjelo se tebi ili ne, ali G7 je bio prvi "nejapanski" auto koji je osvojio titulu japanskog auta godine.
Sto se tice laganja na izduvnim gasovima i sam si poslije mogao vidjeti da su i drugi lagali... Nije slucajno VW dosao na "tapet" kao dezurni krivac jer je postao prejak igrac kao i Njemacka ekonomija. Sve ova desavanja oko Krima, Ukrajine, sve su to znali veliki igraci sta ce se desavati... Elektrifikacija i takav rast Tesle je trebao zrtveno janje, a VW je bio odlicna prilika jer je jasno da se ide na slabljenje njihove ekonomije i uticaja... Cinjenica da ce u Kanadi praviti gigafabriku EV ukljcujuci i baterije samo govori da moraju raditi sta im se kaze...

CLS

pre 1 godinu

Individualna stvar. Dugotrajnost ovisi o puno faktora. Nacin voznje, servisiranje… Mada je vec opste poznata svar makar medju taxistima da je 1,9 jtd motor bez premca. Dugotrajan i pouzdan. Za taj motor ostali su komedija.

boki

pre 1 godinu

au bre ljudi sta vam je..pa 80% automobila kod nas ima preko 500.000 km..zaborivimo sta pise na satu,kupovao auto star 5 ili 25 god vecina pise izmedju 180.000-300.000km..ja uvezao auto 2010-to god pre dve godine imao na satu 830.000 vratio na 210.000 I sada ima 290.000 I jos ga vozim a svi drugari jao puno presao a niko ne zna pravu km..nije problem u kilometrazi vec u odrzavanju..

Sd

pre 1 godinu

Odgovorno tvrdim više od
1 000 000 km sam prešao sa 1.6 mpi reno motor u loganu i da trenutno na tržištu mema jednostavnijeg i jeftinijeg motora za održavanje od pomenutog.

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Interesantno je da su većina nabrojanih modela iz "mehaničke" ere ili sa vrlo malo elektronike. Šta nam to govori? Pa jednostavno,koliko god udeo elektronike ili mehatronike bio praktičan on ujedno i smanjuje pouzdanost sistema. Dovoljno je da neki senzor zabrljavi i vi ostadoste na putu. O nekoj samostalnoj intervenciji tu nema govora. Sa druge strane današnji automobili kao i cela njihova industrija je dosta smanjila kvalitet delova kako bi se automobili češće menjali. Nešto slično što se pre 20-25 godina desilo sa belom tehnikom sada je prisutno i u autoindustriji. Nema više vozila koje će dve ili tri generacije u porodici voziti...vozis 10 godina max i uzimaš drugi jer je tvoj već prevalio 100k km i očekuj uskoro krupnije popravke.

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 29. april 2023 21:45)
Au brajo, pa ti kao da me uhodiš po forumima. Polako već postaje bolest. 1.6 tdi je sranje. Barem kod apsolutno svih ljudi koje znam da ga imaju ili su ga imali. HDI (tdci) je tata za sve VW dizele poslije 1.9. Kraj priče.
Kad upišeš 1.5 tsi sljedeća stvar koju google nudi je 'problems'. Toliko o objektivnosti sa tvoje strane. I lagano od.ebi od komentarisanja mojih postova.

Објављен коментар

pre 1 godinu

Астра Г 1.7, туче већ 600.000км у фирми. Нема ко је није возио, малтретирао, газио. Уље се некад мењало на 40.000 пређених. И даље има фабрички сет квачила, фабричка турбина.

drajver

pre 1 godinu

Od dizela istakao bih JTD naravno veoma dobri. Benzinci Vagen i Pežo. Mercedes više ni blizu nekadašnje slave, kako koji model. BMW teško razočarenje.

Max

pre 1 godinu

Sve je to relativno, stil vožnje, odrzavanje...
Skoro mi 1.9 TDI prolupso na 240.000( mozda su me zavrnuli za 100.000 pri kupovini ali više teško jer je kupljen sa 4 god i 120.000). Odrzavan kako treba ali motor off. Probio klip blok.
Sa druge strane mjet se sa 290.000 dobro drzi. Isto kupljen sa 4 god i 160.000( ajde i tu da su skinuli max 100.000). Od problema one klapne( skinute) i egr čišćen 2,3 puta. Naravno zamajac menjan pre 20.000 ali to je već druga tema. U principu sve je lutrija i sa novim a ne sa polovnim automobilima.
E, da... Mjet je raketa za TDI bilo koji.

Vozač

pre 1 godinu

Niko normalan ne vozi auto sa više od 100k kilometara.
Nakon 70-80k se. uzima novi ili polovni koji ima do 10k km...
(Istrebljivač vonjevina, 29. april 2023 16:10)

Da, to je moglo pre dvadeset godina možda. Danas sam srećan ako ga zamenim pre 200.000 km.

BDj

pre 1 godinu

kele- u normalnim državama niko ne vozi automobil sa 250 000 km. Nema šanse apsolutno ni za džabe da bi uzeo. Takvo smeće se vozi po Srbiji iz uvoza, čitaj otpada.
(Aleksa 78, 29. april 2023 20:41)

Kako to misliš da niko ne vozi, kad kod nas dolaze baš ti automobili sa velikim kilometražama?
Pa nisu s Marsa pali..

Ljubisav

pre 1 godinu

Ovu listu je sastavljao neki novinar koji nema pojma o motoristici..o mehanici i automobilima.Verovatno u nekoj kafani slusajuci hvalisanje polupijanih vozaca.Da je usao u neku radionicu.Lista bi bila realnija.Ovakoo.Nista

Žarkovac

pre 1 godinu

Čak i na fabričkoj slici jedna strana "bubinog" branika je niže postavljena :-)
(MG, 29. april 2023 17:17)
U pravu si . Volim moć Zapažanja.
(flesh, 29. april 2023 23:21)

Obojica grešite. To je samo na prvi pogled. pogledajte bolje

Dragi zeka

pre 1 godinu

Čitao sam pre par godina tekst o nekom Citroen sanitetu iz Leskovca koji je prešao 1.300.000 kilometara. Dobar rezultat, ali ništa nezamislivo. Mašina je to - kada se pokvari popraviš i ide dalje. Nije me to začudilo, već činjenica da Kineza ima toliko da ih možete staviti po jednog na svaki metar puta dugačkog 1.300.000 kilometara! Zamislite to: vozite 1.300.000 kilometara, a pored pita stoje Kinezi i mašu...

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
EGR pravi probleme kod prethodne generacije 1.6 TDI (Golf 6, Pasat 7), na Golfu 7 nema problema sa tim, jer je potpuno drugaciji (interkuler hladjen vodom i EGR zajedno). Dizne ce sigurno izgurati 300.000 km posto nekada na malom servisu provjerimo kroz dijagnostiku stanje, a filter goriva mijenjam svakih 20.000km...
Samo ti brigu brigaj za sebe, ne sikiraj se za druge (poput seoskih snajki kojima je sve "prefektno" u kuci, al' su svi drugi glavna zivotna briga), pogotovu za vlasnike VW-a...

H H

pre 1 godinu

"Honda" je na sajmu automobila reklamirala svoj 1,6 i- ctdi motor sa garancijom od 1,000,000 km ...

Samo da podsetim...
(Čeki opinionista del cazzo, 29. april 2023 21:40)

Klasicni srbin, ne ukljucuje mozak, ne zna da koristi digitron i ne cita sitna slova.
Milion kilometra ili 5 godina uz redovno odrzavanje u ovlscenom servisu.
Predji 200K godisnje kad kupis tu Hondu, preplati redovne servise i imaces garanciju milion kilometra.

Mirko

pre 1 godinu

adolf je pomagao u dizajnu bube, istorijski fakt
posle i nazvali golf (adolf) po njemu
(dux, 30. april 2023 09:32)

Jeste, kažu da je on osmislio ona dva auspuha pozadi da kad se pokvari ili ostane bez goriva možeš kao ručna kolica da je odguraš... Ajde ne lupetaj...

Marko

pre 1 godinu

Fabija je na skoro 300k. Radi, nista joj ne fali. Redovno servisirana i to je to. Jaca stvar danas preci 1.000.000 sa nekim automobilom. Svaki moze, samo treba kvalitetno odrzavati.

kentaur

pre 1 godinu

Mercedes 123 i po milion i po km su prelazili.
Golf 2, puna ih BiH sa preko milion km, gdje su 1/3 ili 1/4 vremena se voženi na lož ulje :)

Углавном

pre 1 godinu

Олдтајмери, што показује да је време добрих и квалитетних аутомобила прошло.

Gagi

pre 1 godinu

Lista vam nije uopste tacns lupate teske gluposti sitroenove hitne pomoci su odvezene u Francusku jedna je presla milion i dvesta druga milion ipo ja sam imao reno 2000kubika130konja prodao ga sa milion km.bez diranja motora i covek ga jos uvek vozi zato ne lupajte gluposti pezovov motor od 2500 kubika neinistiv.

cosmo

pre 1 godinu

Nekad prije 15-ak godina, 1991 Golf II D CL - dogurali do 360.000 km i počeo da sagorijeva sve osim dizela - ulje, vodu... Sljedeći vlasnik ga je sređivao, vozio još neki period.

Koja

pre 1 godinu

Kao Triger i metla. Mada,što se tiče kvaliteta motora najduže traje Toyota. Ostalo prosek.Ima i zašto. Mali obrtni đoment,manje konjskih snaga,više kubika,atkinsov ciklus = manje habanja motora i duži vek. Sa druge strane mrtvaci i sporaći od automobila.

mile@

pre 1 godinu

@Kele
Svi proizvođači su u svojoj istoriji menjali motore,od većeg ka manjem i obrnuto.Zašto je bezgrešna honda recimo prekinula sa 1.8 i prešla na 1.5 turbo pa vrlo brzo prekinula i prešla na 2.0 ? Čuj sekta,sekta je svako ko ne deli mišljenje sa takvima kao što si ti i ima pozitivna iskustva.

Vlada

pre 1 godinu

@serviser

Isti kao vlasnici zastave. Svima super auto a ono raspala krsotina sa 3 generalke iza sebe a da ubacis u brzinu imas mapu podzemnih odaja piramide.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Pa DSG ima kvacilo... Evo kod mene dva 1.6 TDi (jedan 235.000, drugi 215.000km) pa nema najava duvanja glava motora...
Bolje "kucaj" na netu listu problema za 1.5 TDCI...

Zevsov kum

pre 1 godinu

Neki majstori favorizuju ili pljuju određene modele.Ali svi se slažu u tome da je uvek bolje kupiti i najnepouzdaniji održavan auto nego obrnuto!

neutral felš ;)

pre 1 godinu

Samo ću reći Volvo B18, skoro 5 miliona kilometara i dalje se vozi. Nadživeo vlasnika odavno.
(Blok 70, 29. april 2023 21:29)

nije valjda da ide sam bez šofera?

Sale

pre 1 godinu

Al' najjače je BMW 325i Cabrio, kao da taj motor nije ugradjivan i u gomilu drugih modela ovog proizvodjača, baš se vidi da je ekspert pisao tekst...

sve je relativno

pre 1 godinu

Sve je to relativno, stil vožnje, odrzavanje...
Skoro mi 1.9 TDI prolupso na 240.000( mozda su me zavrnuli za 100.000 pri kupovini ali više teško jer je kupljen sa 4 god i 120.000). Odrzavan kako treba ali motor off. Probio klip blok.
Sa druge strane mjet se sa 290.000 dobro drzi. Isto kupljen sa 4 god i 160.000( ajde i tu da su skinuli max 100.000). Od problema one klapne( skinute) i egr čišćen 2,3 puta. Naravno zamajac menjan pre 20.000 ali to je već druga tema. U principu sve je lutrija i sa novim a ne sa polovnim automobilima.
E, da... Mjet je raketa za TDI bilo koji.
(Max, 30. april 2023 09:25)

Haha, zavrnuli te za 100.000. Pre nekoliko godina, u novobeogradskim blokovima, Škoda Oktavija tdi, bela, ok izgleda, vidim oglas za prodaju na prozoru. Pisalo, kupljena nova u Srbiji, 4 godine stara, 450.000 km. Kako li je i za koliko prodao, ako nije vraćao kilometražu, ko to zna.

Max

pre 1 godinu

@ sve je relativno
"Hahahaha, zavrnuli te za 100.000"
"Oktavija sa 450.000 hiljada posle 4 godine"
Pa prosto je nemoguće da svi kupljeni polovnjaci kod nas prelaze bar 100.000 godišnje!?
Inače kad sam kupovao automobile, km je bila sporedna stavka. Majstor pregleda opšte stanje i da svoj sud. Da su me zeznuli za tih 300.000 hiljada sto insinuiraš zalomili bi mi se svi prateći agregati motora( kompresor klime, anlaser, servo, alternator).

Dragi

pre 1 godinu

Corsa b,1.2 benzinac.Neunistiv.Vozimo ga 14 godina,sad je na oko 450000, bez generalne i većih kvarova osim zamene svecica.Inace proizveden 1993.Ne mogu da nadjem isti takav.

nikos

pre 1 godinu

Na ovaj spisak (ipak) nisu uvrsteni pravi maratonci: "amerikanci" sa Kube! Za njih se ne zna koliko su presli ... svaki. Godina proizvodnje 1945-1953 ... pa sada izracunajte za 70+ godina ...

Geografija

pre 1 godinu

Pa bila je davno reportaža čoveka iz Šumadije, Mercedes sa preko milion km. Dolazili iz Mercedesa da ga proda za njihov muzej....

Srećko Nesreća

pre 1 godinu

Pezo 2.0 hdi 16v, 400.000km, zamena ulja na svakih 10.000, izmedju dve zamene bez kapi dolivanja. Menjac, turbina i dizne jos fabricki, zamajac menjan na 200.000, egr negde na 300 i nesto hiljada. Moze jos ko zna koliko da predje.
(Blok45,
400000!? Praktično svi automobili u Srbiji pre uvoza.

Dobro

pre 1 godinu

Samo Volvo.
B18 i B20 motori.
Milioni kilometara bez problema.
Neverovatni cilindri, radilice, ležajevi. Bez zupčastih kaiševa i lanaca, sa zupčastim prenosom.
Neuništivi su.

Zok1

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 23:02) Otvaraju fabriku u Kanadi da bi imali slobodan pristup američkom tržištu, ali i da ne bi bili na milost i nemilost nemačkim sindikalcima. Tesla je uspeo jer je napravio električni automobil od nule. VW je pokušavao da prepravi svoje automobile u električne.

Boogey

pre 1 godinu

Iz iskustva, loš motor pa čak i ako troši ulje me nikad nije sekirao. Upropastili me ovi sa budalaštinama koje se kvare non stop, loš dizajn gde moram da vadim motor sa menjam lamelu, limarija, zamajci, sajle, senzori, pumpe, manžetne, karburatori, lageri.

RajKonen

pre 1 godinu

mogle bi fabrike da se otvore za neki pravi test izdržljivosti, da daju vozilo recimo nekom taksi udruženju ili kurirskoj službi... Takav test bi imao neku težinu..ne ovi u laboratorijskim uslovima..!

pacificka-obala

pre 1 godinu

Lista automobila sa najvecom registrovanom kilometrazom, Volvo P1800 iz 1966 rekorder.
https://www.hotcars.com/15-cars-with-the-highest-mileage-ever-recorded/#1966-volvo-p1800-ndash-3-25-million-miles

The Unforgiven

pre 1 godinu

Saab 900 iz price sam video uzivo. Nalazi se u Wisconsin Automotive Museum u Hartford, Wisconsin.

Evo slika tokom posete:
https://i.postimg.cc/gJbDcTjs/17.jpg

petar markovic

pre 1 godinu

ja ne mogu da verujem da vi pravite pricu i svetsko cudo sto je tamo neko negde presao milion i vise km svojim kolima. pa ko zna koliko kod nas ima automobila ciji vlasnici i sami ne znaju da je to preslo milion+ km. znam i ja taksistu koji je svojim kolima ubio uveliko preko milion km, dal bese milion i 400, ne mogu tacno da se setim

kele®

pre 1 godinu

kele
Pa DSG ima kvacilo... Evo kod mene dva 1.6 TDi (jedan 235.000, drugi 215.000km) pa nema najava duvanja glava motora...
Bolje "kucaj" na netu listu problema za 1.5 TDCI...
(Srđan BL, 29. april 2023 21:45)
Preventivno pregledaj i zamijeni EGR ventil, da ne bi bilo kuku lele. Dizne takođe. A i imaš još fore do 250.000 da se riješiš smeća.

Poznavalac

pre 1 godinu

U Srbiji danas imamo više stotina hiljada automobila sa oko milion predjenih km, samo im to na satu ne piše..
Znači, uz dobro održavanje, skipe servise, svaki auto može da predje milion km.

Bajo Moj do Mojega

pre 1 godinu

Ponosni sam vlasnik Fiat Multipla 1,9 JTD, 2001 godina, prešla 630 000 km. Plus još par stotina hiljada što su vratili kilometražu, skoro 1.000.000 km.

billy_the_cat

pre 1 godinu

Golf Kec koji smo imali dugo u porodici. Limarija otišla do vraga, trap varen bar 20 puta, jedno 3 smederevca najmanje su otisla samo u trap. Na 466000 se pokvario brojac km, to je bilo nekad 2005. Vozili ga do 2013, Bosna-Njemačka 6 puta. Na kraju Motor i dalje dobar, neunistiv, trosio bukvalno sve ali limarija izdala.

dux

pre 1 godinu

Hmm, zanimljivo. Bilo bi lepo da napišete neki istorijski roman, da čitamo i uživamo.
(Cimaj me za bleju, 30. april 2023 12:00)


evo za početak

https://www.bbc.com/culture/article/20130830-the-nazi-car-we-came-to-love

Uzicanin

pre 1 godinu

Imao cale svojevremeno Reno 21 (90-to godiste). Presao je nesto preko 640000 kilomatara. Prodao ga komsiji koji ga jos uvek vozi!!!

x

pre 1 godinu

Uvezeni polovni automobil kod nas u proseku ima oko pola miliona pređenih kilometara (zvanično 180.000). Tako da mnogi Srbi kasnije doguraju do blizu milion kilometara, a da toga nisu ni svesni.

igor

pre 1 godinu

Prosečan vozač u Srbiji prelazi 10 hiljada km godišnje. Auto koji pređe 300000 km meni će trajati 30 godina. Motori u svim automobilima su toliko usavršeni, da bez problema skoro svi prelaze više od milion. Postoji mnogo primera da su taksisti sa Dačijama 1.4 benzin prešli više od milion kilometara. Šta onda da očekujemo od drugih, boljih i zvučnijih marki automobila?

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Za razliku od tebe svoje komentare ne zapocinjem "pljuvanjem" po markama koje ne vozim, jer od 10 komentara koje napises 7 ti pocinje komentarisanjem VW-a u negativnom kontekstu o stvarima koje su rekla-kazala... Zato imas moje redovne replike, pa nije problem i za ubuduce... Imao sam priliku da vozim aute od 50.000-250.000 maraka i ne smatram VW najboljim, vec vozim zato sto imam svoju racunicu koja mi odgovara u poslu koji radim. Recimo za Ford je opšte poznato da na BL regiji nema pouzdanog majstora, ima jedan prema Laktasima, ali se zna da radi kako mu dan naidje. Nista bolje nije ni sa Volvoom... Provjereno znam da su prije 1-2 godine vlasniku jednog novog Focusa (kupljenog tu u jedinom salonu u Bl) kada je trebao da radi prvi serivis da saceka dok nadju majstora koji ce to uraditi.
Dok recimo ja za taj isti Golf koji vozim mogu naci sve 4 nove i originalne dizne (sto bi Delboy rekao: roba ispala iz kamiona) za 1000 evra koje ce okrenuti sigurno jos 300.000km, dok su kod ovlastenog sigurno 500 evra po komadu.
Ti imas svoj izbor i tvoja stvar, ali kada se osvrnem oko sebe poznajem vise vlasnika francuza ili italijana koji su im okrenuli ledja nego obrnuto... VW svako popravlja i svako se "razumije" u njih, a realno mozda 30% mehanicara ih stvarno poznaje (a i moj je medju njima) pa valjda zato i nemam glavobolje sa njima.
Nikada nikome ko kupuje auto nisam savjetovao isljucivo VW, vec prema budzetu i preferencama... Ocu sam nasao
Klija, bratu Pezoa, iako sad vozi Megana za kojeg mogu reci da ima dobar motor i mjenjac a ostatak auta se puno brza raspada od VW-a... Da sam toliki Germanofil umjesto Iveca Dailya i Eurocarga bih imao MAN ili Craftera...
Sto ce reci malo si lose procijenio, a dobro se sjecam tvoje price o italijanima, a srecu nasao u VW-u na americki nacin...

flesh

pre 1 godinu

Čak i na fabričkoj slici jedna strana "bubinog" branika je niže postavljena :-)
(MG, 29. april 2023 17:17)
U pravu si . Volim moć Zapažanja.

Драган Б.

pre 1 godinu

Bajo Moj do Mojega,
evo ja vozim doblo 1.9jtd sa 860000 km,kupio ga sa 300000 al lažnih,ja sam prešao 150000 i tek skoro mi majstor kaže pravu kilometražu,ide još uvek a motor kod mene nije diran,čuo sam od taksista da prelaze po 1M3 kilometara sa redovnim održavanjem

Cimaj me za bleju

pre 1 godinu

adolf je pomagao u dizajnu bube, istorijski fakt
posle i nazvali golf (adolf) po njemu
(dux, 30. april 2023 09:32)

Hmm, zanimljivo. Bilo bi lepo da napišete neki istorijski roman, da čitamo i uživamo.

Dada

pre 1 godinu

Što se tiče Golf II, najizdrživiji motor u njima je bio 1.8 66kW (razne verzije, RP konkretno i još par izvedbi), oko 700000 bez generalne sigurno, ali pogledajte taj motor na šasiju ispod 900 kg, 90 ks, samo 50 ks po litru zapremine, logično da će trajati. Uz to i menjač je bio kratak pa nije imalo šanse da ubacite u 4. ili 5. a da mučite motor.

Osim toga, ovde ne vidim da je pomenut a traje jako dugo VW SDI 1.9. I naravno mnogo pominjani i realno najbolji motor u Euro 3/4 eri 1.9 JTD u bilo kom FIAT-u, Alfi i Opelu (da 1.9 CDTI je JTD 1.9).

Dragi zeka

pre 1 godinu

"@Dragi Zeka,

Nedostaju ti još tri nule za Kineze. Hiljadu puta jos toliko.

1.300.000.000"
cosmo, 30. april 2023 10:35

Jedan kilometar ima 1000 metara, ok? Hiljedu Kineza na svaki kilometar puta dugog 1.300.000 kilometara je ukupno 1.300.000.000 Kineza. Pročitaj još jednom pažljivo šta sam napisao u prvom komentaru.

Kaligula

pre 1 godinu

VW "golf" nije dobio ime po Adolfu Hitleru, kako je to neko napisao. VW tradicionalno daje ime svojim vozilima po nazivima vetrova koji duvaju u pojedinim delovima sveta. Golf je naziv za vetar koji duva u zapadnoj evropi iz pravca Atlantika.

kele®

pre 1 godinu

(Srđan BL, 30. april 2023 21:51)
Ja za razliku od tebe i ostalih wagenovaca nigdje nisam rekao da Ford Focus 1.5 tdci može preći 500.000 km. Takve gluposti ostavljam vama. Činjenica je da samo rijetki dizeli danas mogu bez problema preći tu kilometražu. Btw imao sam svemogući VW jednom u životu. Zato ga i ne vozim više. A ti kad promijeniš toliko marki vozila i modela kao ja, javi se. Do tada imaš pozdrav.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?
(i tako godinama, 30. april 2023 22:32)
Kulturni ljudi ne ismejavaju ljude sa nekom manom, recimo one koje mucaju, ovi drugi ismejavaju i one koji jedno slovo pogrešno napišu, i tako godinama kroz život "stiču" prijatelje.

BDj

pre 1 godinu

Dok su automobile pravili inžinjeri oni su mogli da predju 1 mil. km. Sad ih prave knjigovodje tako da od tog nema ništa.
(MARSUPILAMI, 30. april 2023 19:49)
Dok se išlo u školu pisalo se inženjeri a sada kada školuju društvene mreže vidi se pismenost na delu?I zašto vičeš?
(i tako godinama, 30. april 2023 22:32)

Inženjer ili inžinjer pitanje je sad?
Čovek nije nepismen, baš naprotiv.
Oba termina su pravilna s tim da se u vojsci koristi više reč inžinjer a u civilatvu inženjer.
Istina, nick mu je napisan velikim slovima, ali to je svakako manje iritantno od npr. likova koji prvo pljunu svoju zemlju i svoj narod pa započnu rečenicu u kojoj obavezno pljunu i nekog od komentatora ovde na B92.

kele®

pre 1 godinu

Biće da me fortuna pogledala, jer nijednom još nisam imao potrebu za ovlaštenim servisom. Ono što mi nije jasno, a dugo sam u ovim vodama, kako Bosch dizna u JTD motoru traje 500.000 km, a recimo u TDI 250.000 km. Uz iste uslove rada. Common rail, naravno. I zašto je popravak glave motora na Passatu 7 jednak popravci sijalice štop svjetla ili krajnice na Alfa Romeu. Mislim na značaj samog kvara.

pacificka-obala

pre 1 godinu

Toyota Tacoma skoro 2.5 milion km, sa novim motorom 1.4 miliona
https://www.auto123.com/en/news/toyota-tacoma-2008-2.45-million-km/68292/

Zoran

pre 1 godinu

Nekada sam radio kod majstor Baneta,Vozdovac,koji je radio bube.Te od milion kilometara nisam video pa cak ni sa pola te kilometraze.A price su price.

gagit

pre 1 godinu

Vecina motora ce preci milion uz normalno odrazavanje, ali to ne znaci da je auto dobar, jer sve ostalo moze da ti zivot zagorca. Vozim taksi, i sa svakim svojim automobilom prelazim jako puno. Sa motorima nikada nisam imao problema, a znao sam da kupim auto sa 450 hiljada km na satu (Mercedes E klasa), pa da sa njim predjem jos toliko, sve po gradu. Ali zato, amortizeri, trap, senzori, alternator, anlaser, razni ventili, lezajevi, roleri, spaneri, itd, itd... U mehanici postoji nesto sto se zove "zamor materijala", i to je neizbezno da krene nakon 200 hiljada, ma koji auto bio. Zato se i kupuje nov auto, ko moze, ko ne moze, taj menja delove i laze okolo kako ga auto sluzi fantasticno. Ne racunam one koji prelaze 5 hiljada godisnje, njih moze da sluzi i auto koji je presao 2 miliona.

Stojko

pre 1 godinu

Moj cale vozi Renault 9 iz 1984. Presao je vise od milion, na kraju morao da menja celu instrument tablu jer je crkao brzinomer.Na novoj pise mnogo manje od 100000 :)

regrut

pre 1 godinu

Kada sam davnih godina sluzio vojni rok u Bileci tamo su imali jedan Austin FX4 (isti kao cuveni londonski taxi) koji je tada vec presao 1000000 kilometara. Cini mi se da je ova vasa lista dosta suzena
po izboru.

Kralj

pre 1 godinu

Ja se ne razumem toliko u automobile i vozim Nemački auto , ali mislim da rekord u Srbiji , još uvek drži Pirotski , bolnički Citroen karavan , sad dali je GS ili ona ajkula pojma nemam. Bilo je u novinama , pre desetak i jače godina . Znam da je bio prešao 2 000 000 km bez otvaranja motora uz redovno održavanje tj male i velike servise.
Iz Citroena su dolazili uzeli automobil i oterali u Francusku a zauzvrat su Bolnici u Pirotu dali Citoen kombije i automobile za prvu pomoć.

Vlada

pre 1 godinu

@nikos

Bio sam na Kubi dva puta i kao automehanicar mogu da ti kazem da ti automobili sem lima nemaju skoro do apsolutno nista originalno u sebi! A i lim je uglavnom menjan i varen ili kitosan na vise mesta jer je vlaznost vazduha velika tokom cele godine a ostrvska zemlja znaci i da je vazduh zbog kolicine soli izuzetno korozivan.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
p.s. prve generacije CR sistema (jtd) i PD u koristile solenoide za otvaranje dizni, dok je Siemens poceo eksperimentisati sa Piezzo efektom u diznama i zato je dosao na los glas... Isti problem je Siemens imao sa PD (2.0 TDI 16V) kao i sa CR diznama za PSA 1.6 HDI (2005-06)... Potom se PSA vratio na solenoid dizne, ali je Bosch poceo raditi za Mercedes Piezzo, pa je od 2008. i VW presao na taj sistem. Manje vise svi evropski proizvodjaci koriste takve dizne, jer brze reaguju na otvaranje/zatvaranje (pri vise ciklusa ubrizgavanja) i zbog evro 5-6 normi su nametnute na rijesenje... Tako da je to kod svih danas isto...

Mike

pre 1 godinu

Ma i Mazde,bar kod amera mogu, kod nas ne.Pitanje je samo održavanja.Interesantno je da taksisti mahom i prelaze veliku kilometrazu,siguran sam da je zbog negativnog efekta paljenja i vožnje na kratke relacije,ličnog auta.Mehanicki uredjaji su stvoreni da rade. Jer,evo,i u Tuzli,a i jos kojegde,tip prešao Fabiom 1mil.Sreo sam taksistu,sa Oktavijom,770K i dalje tera,ali kaze,prva verzija.Samo redovno odrzavanje i našao je drugačije ulje,100% sintetičko,
0W100,Sunoco - Sun Oil kompanije.Brat mu ima noviju,ali nije tako dobra.Kaze,jednom oštetio tačno saraf kartera u voznji, iscurilo ulje ali prešao 50ak km,bez ulja.I to je taj isti motor.Ništa mu nije bilo.A o kvaliteti vozila uopšte,nekad i sad,to je opšte poznato.Pre se nije toliko stedilo na masi,robusnosti necega nauštrb cene,pa si mogao Hondu npr, 2000 ccm,a 55 konja,ladno srediti motor,izbrusiti cilindre,glavu,doterati da ima i 150 konja,kad ima rezerve metala na sve strane.Danas,možeš samo čipovati auto.

šta reči

pre 1 godinu

Sad, svima automobili presli milion, a u oglasima ni jedan iznad 186 hiljada!?
(gagit, 29. april 2023 19:46)

Kupim na placu 2010. godine Pežo dizel karavan njemu tada 8 godina i čuvenih 170000km za relativno malu sumu, kontam skinuto bar još toliko ali velik motor pa poslužiće i ispostavilo se dobar a svakako nisam imao lovu za ništa bolje. Svaki radni dan do posla i nazad 75km, plus duža putovanja itd... 2018. prodam ga liku u mom mestu sa 363000 na satu, čovek radi posao, kad vidim auto uvek vuče teret, vozi se po Srbiji. Prošle godine na staklu piše prodaje se, reko baš da vidim da li je u oglasima i pronađem, prešao 275000km. Eto.

nidža

pre 1 godinu

Obožavam over stare Saab-ove, ne one GM-ove, nego ove do 1993godine. Čak sam radio u Saab-ovom servisu. Nijedan nije dolazio ni približno sa toliko visokom kilometrazom. Skupljali bi dihtunge glava, pa bi na kraju godine brojali ko je više zamenio. Menjači i turbo takođe. Bez obrizra na sve, rado bi vozio ovog sa slike...

Живота

pre 1 godinu

Obojica grešite. To je samo na prvi pogled. pogledajte bolje
(Žarkovac, 30. april 2023 08:13)

Погледај мало боље...колико се виде лево/десно нпр. црне тачке где је браник на споју са каросеријом. Ова двојица не греше, осим ако је "немачка медицина најбоља"

Ikac Jagodinac

pre 1 godinu

Ja imao škodu Feliciju, 2000 godište, sa milion (1.000 000) km. Vozio bi je i dalje da se nije jedna budaletina, koja je kucala poruku na telefonu, zakucala u mene. Na semaforu.

Кокорин

pre 1 godinu

Мој Нисан Алмера дизел 2,2 је прешао милион и иде као сатић.Ни једном није мењана ламела ни водена пумпа.

DnK (°~°)

pre 1 godinu

Provertite ciji dizel motor se nalazi u Fordu,Citroenu i jos bar najmanje 3-4 proizvodjača a ti isti motori guraju i preko milion km.

Srđan BL

pre 1 godinu

kele
Tih 500.000km je mozda mogla Boschova prva generacija CR-a zbog manjih tolerancija unutar dizni, kao sto je mogao i PD sistem kod VW-a... Makar to znam jer sam prodao peticu sa 300.000km i drugi vlasnik je prodao trecem (kojeg opet poznajem) sa oko 400.000km a dizne nisu mijenjane...
Kod prve generacije TDI (Golf 6, Passat 7) su dizne najkrace trajale ne zbog njih vec zbog rotacione pumpe koja citav sistem punila opiljcima pa su dizne bila kolateralna steta. Preporuka je bila da se mijenja rezervoar i svi vodovi za gorivo ili makar da se dobro ispere, a cesto majstori "strucnjaci" nisu znali za to, pa zamijene dizne i pumpu, a zbog kontaminiranog sistema dizne opet stradaju.
Sto se tice CR 2012-... nema problema sa pumpama, pa je sve do dizni koje prebacuju 250.000km. Dizne svim evropskim proizvodjacima radi Bosch i kod svih to je danas podjednako sto se tice trajnosti ako se pazi na gorivo i redovno mijenja filter goriva. Nema tu nekakve razlike i sve drugo je rekla-kazala...
Nisam ni ja nikada isao u ovlasteni servis, ali jedini iznenadni problem koji sam do sada sa imao sa 1.6 je pumpa za gorivo u rezervoaru, koja je na jednom autu otisla mojom krivicom posto sam dva dana prije cijedio gorivo do zadnje kapi debelo u rezervi iako sam znao da to ne bi trebao raditi... To za glave motora me ne interesuje, jer evo od tebe samo cujem da se desava (iako zbog zakazivanja vodo pumpe prije hoce stradati bregaste, pa ti evo "gratis" jedan problem koji se realnije moze desiti). Znajuci kako vozim i odrzavam aute nemam brige o tome. To hoce kod kombinacije celicni blok i alu glava ako se motor pregrije (da li zbog agresivne voznje ili termostata). Rekla-kazala price me ne interesuju, a takvih prica o Pezou, Renou, Fordu koliko hoces, a zadnji motor koji sam otvarao je bio na G1...

Velja Selja

pre 1 godinu

"Bio sam na Kubi dva puta i kao automehanicar mogu da ti kazem da ti automobili sem lima nemaju skoro do apsolutno nista originalno u sebi"

Potpuno tacno, Vlado. Ja pricao sa lokalcima, kazu da u te lesine iz 50-ih godina stavljaju relativno (nisam siguran kakav je kubanski pojam o relativnom) no ije Hundai motore. A sto se tice krpljenja tih starudija, uglavnom u svakoj ulicu zivi neki baja koji popravlja kola komsiluku budzasto.