Aktuelno

Petak, 18.03.2022.

11:58

Nova Honda HR-V stigla u Srbiju, poznate i cene FOTO

Izvor: B92

Nova Honda HR-V stigla u Srbiju, poznate i cene FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Ivan ZG

pre 2 godine

Honda je firma sa specifičnom filozofijom koja nije uvijek diktirana sa tržištem, a ako i je onda je puno više okrenuta tržištu USA nego EU jer im je tamo i prodaja 10 puta veća nego u EU.
Oni su iz iskustva sa motociklima naučili da je svaka kila važna za performanse i upravljanje i malo se kompromisa radi "šminke".
Zato i lim na blatobranima nije debeo i vrata nisu teška iako su sigurna u sudaru. Zato se i puno kalkulira sa debljinom zvučne izolacije iako su novi modeli u odnosu na one od prije 10 godina puno tiši u vožnji.
Honda je bez konkurencije po pitanju veličine i iskorištenja prostora.
Tako jedan Jazz ima prostor na zadnjoj klupi veći od Golfa iako spada u klasu Pola(po komforu za noge i glavu, ne po širini).
Civic po prostranosti u kabini nadmašuje sve konkurente u klasi, a i neke u klasi iznad (Peugeot 508, Citroen C5, Mazda 6...).
Štedljivost motora je usporediva samo sa motorima Suzukija ako gledamo nehibride dok ostali zaostaju. Politika EU o ispuštanju CO2 ih tjera da prodaju samo hibride ili najslabije motore kako bi ostali u granicama dopuštenog miksa CO2 za cijelu gamu modela.
Ono što na žalost jedino neugodno iznenadi je cijena (u Europi) po kojoj je Honda uvijek pri vrhu. Međutim kada usporedite prostranost konkurentskih modela, tehničku izvrsnost, pouzdanost i štedljivost lako dođete do zaključka da je jedina prednost konkurencije - bolji image tj. percepcija marke u očima kupca (kupim klot A4 za te novce pa se vozim k'o čo'ek).

hm

pre 2 godine

@Kikilišur
Japanska vozila se generalno slabije prodaju u Evropi od evropskih. Možeš slično poređenje da napraviš za Ameriku, ali će rezultati biti u korist japanskih vozila. Camry koji je znatno svežiji model od Accorda, u Evropi se proda 10-tak hiljada komada godišnje. Za to vreme u Americi ih ode 300-400 hiljada komada.

Molder

pre 2 godine

@analiticar
Dobar si ti analiticar,ali za maglu...Dokle vise te dezinformacije?Prvo,mnoge japanske fabrike proizvode vozila u Evropi,pa se ista tretiraju kao evropska i nikakvih izmisljenih carina nema,poput hondine fabrike u Svindonu.Drugo,za neke modele iz Japana carina je samo 9,2% ,sto je daleko od ovih tvojih izmisljenih 20%.I konacno ova Honda je takva kanta,do to ne vredi ni trecinu novca koji traze,bilo koja nemacka taraba je bolja...

analiticar amater

pre 2 godine

Vec je 100 puta prezvakana prica, ali neki izgleda ne mogu da zapamte.

Honda se 100% proizvodi u Japanu, i cena ukljucuje carinu, i porez na carinu koji se ne placa na vozila proizvedena u EU.

Prema tome, kad bise prodavala pod istim uslovima kao Audi, bila bi oko 15 do 20% jeftinija.

Porediti ovo sa Audijem je greh, najgore je to sto vecina ni ne razume kako ovaj hibrid radi, a niko nije svestan kolik ovaj suv malo trosi.

KAd se uzmu u obzir i svi bebzednosni sistemi koji su kod Honde pouzdani.... i dalje je skup, ali vredi.

Japnaci nisu narocito uspesni u EU jer tu nemaci zavode red, a Japanci nece da se prodaju sa gubitkom, ali tamo gde nemci nemaju veliki uticaj, kao sto su Azija i SAD, uvek u top 3 po svemu.

Civic, CRV, RAV4 - naprodavanija vozila u SAD, a tamo se bas vozi.

rajkonen

pre 2 godine

imam a3 2.0 tdi sa predjenih (pravih) 100tinak hiljada...htedoh do skoro da ga prodajem da kupim nesto drugo...
Shvatio sam da mi je pametnije da ulozim malo u sredjivanje i teram ga i dalje u sreci i veselnu jer je trenutno ponuda NIKAKVA a za VELIKE PARE..!
Kakav hibrid, kakvi bakrači...šta se desilo sa normalnim autima? Gde su one Tojote d4d, gde su one pouzdane Honde?
Ne znam gde ide ovaj svet i ko je ubedio ljude da će kola na baterije da nas spasu?

Pogan

pre 2 godine

Vozio je probno pre neki dan, plastika unutra sve losija a vrata sve laksa, jeftina
Ni Honda nije kao sto je bila
(Alex m, 18. mart 2022 22:36)

Ti si onaj lik sto ode na pijac i proba sve sa svake tezge, a ne kupi nista.

Sto se tice ovog modela, meni nije jasno zasto bi neko kupio ovo, a ne crv za iste ili malo vece pare.

pokojnik

pre 2 godine

Prelepa je.
Kasni za Toyotom tehnološki, to sve ima u CHR i Rav-u, ali slicna je i cena, kraća garancija.
(Poznavalac, 18. mart 2022 20:58)

Na hibridni sklop Honda daje FABRIČKU garanciju od 8 godina ili 160.000 km, a Toyota 5 godina ili 100.000 km.

Pročitaj na sajtu Tooyta.rs. Lepo ti piše: "5-godišnja garancija na hibridne delove pokriva određene komponente hibridnog pogona. Ona važi 5 godina ili 100,000 km, šta pre nastupi."

Na sajtu Honde ti piše: "8 godina IMA garancije. Honda garantuje da vozilo Honda specificirano u Vašem Garantnom listu neće imati nikakve greške u materijalu, izradi i montaži na IMA sistemu za specifične komponente* u periodu od 8 godina od dana početka garantnog roka ili pređenih 160.000 km u zavisnosti od toga koji se uslov pre ispuni. IMA , Integrated Motor Assistant garancija je dodatak standardnoj garanciji.

Specifične komponente su:
Stator elektro motora
Rotor elektro motora
Nadzorni modul za stanje akumulatora
Pretvarački modul snage motora
Sklop akumulatora
Kontrolna jedinica motora
Kontrolna jedinica akumulatora
AC/DC pretvarač"

Govorim o FABRIČKOJ garanciji.

pokojnik

pre 2 godine

Pre nego se kaže da je ovo vozilo "(pre)skupo", čovek bi trebalo da zna aktuelne cene istovrsnih hibrida u Srbiji u toj klasi, kao i šta ovaj HRV ima u standaradnoj opremi u kom paketu.

Ja mislim da ovaj HRV uopšte nije (pre)skup. A pri tome se uopšte ne šalim, pri čemu sam imao prilike da ga uživo vidim.

Čak i ako ćete da ga cenovno poredite sa vozilima slične velične koja nisu klasični hibridi, nemojte porediti babe i žabe od opreme. A od aktivne bezbednosne opreme ovaj HRV ima sve standardno. A primera radi, čak i da kupite najskuplji 2008 (benzinac sa 3 cilindra koji je oko 34 hiljade i koji nije klasičan hibrid ), vi nećete imati sve one sisteme aktivne bezbednosti koje ovaj HRV ima. Niti možete ni da doplatite. Ne mislim da je 2008 loš, naprotiv, fantastičan je, ali, eto, on nije klasičam hibrid, a košta kao i ovaj HRV uz subvenciju.

Kikilišur

pre 2 godine

@ Kikilišur

"Iako taj Accord nije neki auto..." - ala se ti nalupeta čoveče!
(ckoZlo, 18. mart 2022 18:21)

Ja pričam argumentovano i uglavnom ne "lupam" . Pogledaj mu limariju,to nije lim,nego pleh koji se ugiba pod prstom ,tanak sloj laka i farbe, očaj, plastike branika tanke da tanje nisu mogle biti, katastrofalno loša zvučna izolacija,posebno na brzinama preko 100 km/h a naročito po kiši,dizajn spolja još i djene djene ali unutra Hirošima.

Baš nikakav poseban auto nije,nije loš onaj motor bio 2.0 sa lancem,ali generalno šupalj i neubedljiv automobil,što bi se reklo "bez duše". Doduše,te pare je vredeo. 2008. je mogao da se kupi u odličnoj opremi za manje od 25.000 Eura nov . Ja sam tada kupio Legend koji imam i dan danas,dakle ne mrzim ja Honde,ali mora čovek da bude objektivan.
Kao što rekoh, tržište ne možeš da prevariš. Već nekoliko godina ga ne prodaju u Evropi jer niko nije hteo da ga kupi. Accord je u klasi sa Audijem 4 pa uporedite brojeve prodatih primeraka,ima na netu zvanična statistika.To su činjenice koje ovi iz Hondine sekte ne žele sebi da priznaju.
Accord je promašen model,nestao sa Evropskog tržišta. Da je valjao prodavao bi se u 400.000 komada kao Audi A4. Pozdrav!

Mislav

pre 2 godine

Između ostalog što aute filuju sa baterijama i hibridnom tehnikom plus sve ostale džidže, i same pare realno sve manje vrijede (a neće da nam kažu tačno kolika je inflacija), pa imamo efekt da sve poskupljuje naglije nego što bi realno i trebalo . Zamaskirana inflacija u razne krize oko energenata i sankcija (čitaj politika i štampanje para, i još x faktora)
Rezultate vidimo svi

Poznavalac

pre 2 godine

Prelepa je.
Kasni za Toyotom tehnološki, to sve ima u CHR i Rav-u, ali slicna je i cena, kraća garancija. Prodaće se max 20 komada ove godine, ako ima subvenciju.

Astro-Kosmo-Naut

pre 2 godine

Treba videti kako izgleda uživo, na slikama mi nije nesto privlačan. U svakom slučaju, cena jako visoka za auto te klase, preko 30 hiljada eura, bez obzira sto je hibrid, je mnogo. Ustvari, vrednost novca je drastično opala u zadnjih 10 godina, a plate iako u porastu, nisu u dovoljnom porastu da isprate rast cena mnogih proizvoda, ne samo kod nas, nego i u mnogim drugim državama.

Inače vozim Hondu Accord, zadnje generacije za Evropu sa 2.4 motorom, krajem 2008 godine u executive paketu opreme plaćen 28900 EUR. Sa skoro 180 hiljada km i evo 14 godina nikakve probleme nisam imao. Sjajan automobil!

Medjutim, pravac dizajna Honde za Evropu od 2012 godine mi nije bas jasan, ni jedan model mi ne leži, ne znam zašto. Ali kvalitet i pouzdanost Honde je vrhunska!

antiprotivan

pre 2 godine

stvarno suluda cena...koliko mi se cini, ova emisija co2 ne upada u naše subvencije, tako da stvarno bolje da je nisu ni uvozili.

NIKOLA

pre 2 godine

To su danas cene,voleo bi da grešim ali mislim da su novi automobili bez obzira na šta se kreću poskupeli i u zadnjih nekoliko meseci a gledano zadnje 2-3 godine jedno 25-30 posto.Kad se setim februara 2015 poručim Kugu 1.5 ecobust 150 konja zaokružio dodatnu opremu po želji metalik boja,krovni nosači,zatamljena stakla,parking senzori,grejanje šoferke i sedišta,prskalice za farove uključena automatska klima,naprave je u martu i isporuče mi je u apriliu i sve to za 19.400 eura,neka druga vremena.

realno

pre 2 godine

H-RV mnogo bolji i lepsi nego prethodni svakako.
Bas sam cekao da objave cene za SRB...
Ali wauuuu, koliko su cene otisle u besmisao, auto 4,3m i 330L prtljaznog prostora (znacajno manje od hatchback golf klase), a cena 32k-36+k evra!!!
Automobili u ovoj crossover klasi su u odlicnoj opremi bili 25-26.000 evra, a sada +10k evra!

Opravdano? Toliko su napredniji i sa savremenijom opremom? Ma vazi...
(Mickey, 18. mart 2022 14:25)

Potpuno se slazem. Dodao bih da je 2019 kada sam kupovao auto, HRV imao pocetnu cenu od 19990e. Nije dosao u obzir jer je bio vec zastareo i preskup za svoju klasu. Sada ga pogotovo ne bih razmatrao za ovoliki novac, jer stvarno ne pruza gotovo nista.

Kikilišur

pre 2 godine

Preskupo djubre kao i skoro sve Honde unazad 10 godina.
Prodaće jedno 6 komada u Srbiji.
Samo je Honda "Legend" iole ozbiljan auto,mada nije ni on bez greške bio. Ostale Honde čista socijala,povoljne su ranije bile,vozio samo onaj ko mora,a sada su još i skupe ko djavo,dodaš još 2.000 i kupiš BMW ili Audi k'o čovek.
Zato i beleže prodaju u Evropi,pusti me da vrištim.
To već godinama niko živ ne kupuje.

Prvo su izbacili Legend,jer ga nije niko kupovao,pa su izbacili Accord,ni njega nikome nisu mogli da prodaju,pa su unakazili CRV,koji ionako nije bio Bog zna šta,pa su izbacili sve motore koji su nešto vredeli, 1.8 , 2.0 i 2.2 a ubacili one kosačice za travu od 1.5 litar zapremine,ma smejurija od marke.

Niko ne može da uništi marku kao loš menadžment. U Hondi sve rade naopako već otprilike 10 godina a možda i duže.
Umesto da prave što bolja a što jeftinija kola,oni rade suprotno. Moj prijatelj je 2008. kupio ganc nov Accord za 23.000 Eura,ja iste godine Legend. Iako taj Accord nije neki auto,on ga vozi i danas,i za te pare super kola,još nov kupljen. Sad ispada da za ovu preslicu treba da platiš 30.000 sa tim smešnim motorčićem,a o promašenom dizajnu da ne govorimo.
Honda za dve tri godine više neće postojati na tržištu Evrope. Jedan po jedan model nestaje.
Tržište ne možeš da prevariš.

Vladimir

pre 2 godine

Nisu kola poskupela...vec evro ne vredi nista!

X5 2018-te kostao sa 10-tak hiljada km, 2018-to godiste, 64000€
X5 2021-ve, sa slicno malom kilometrazom, 2021-vo godiste, kosta 95000€.

Isto je i za sva druga kola, Toyota je poskupela Hybride za 1500-2000€ pre mesec dana.

Mickey

pre 2 godine

H-RV mnogo bolji i lepsi nego prethodni svakako.
Bas sam cekao da objave cene za SRB...
Ali wauuuu, koliko su cene otisle u besmisao, auto 4,3m i 330L prtljaznog prostora (znacajno manje od hatchback golf klase), a cena 32k-36+k evra!!!
Automobili u ovoj crossover klasi su u odlicnoj opremi bili 25-26.000 evra, a sada +10k evra!

Opravdano? Toliko su napredniji i sa savremenijom opremom? Ma vazi...

Mickey

pre 2 godine

H-RV mnogo bolji i lepsi nego prethodni svakako.
Bas sam cekao da objave cene za SRB...
Ali wauuuu, koliko su cene otisle u besmisao, auto 4,3m i 330L prtljaznog prostora (znacajno manje od hatchback golf klase), a cena 32k-36+k evra!!!
Automobili u ovoj crossover klasi su u odlicnoj opremi bili 25-26.000 evra, a sada +10k evra!

Opravdano? Toliko su napredniji i sa savremenijom opremom? Ma vazi...

NIKOLA

pre 2 godine

To su danas cene,voleo bi da grešim ali mislim da su novi automobili bez obzira na šta se kreću poskupeli i u zadnjih nekoliko meseci a gledano zadnje 2-3 godine jedno 25-30 posto.Kad se setim februara 2015 poručim Kugu 1.5 ecobust 150 konja zaokružio dodatnu opremu po želji metalik boja,krovni nosači,zatamljena stakla,parking senzori,grejanje šoferke i sedišta,prskalice za farove uključena automatska klima,naprave je u martu i isporuče mi je u apriliu i sve to za 19.400 eura,neka druga vremena.

Vladimir

pre 2 godine

Nisu kola poskupela...vec evro ne vredi nista!

X5 2018-te kostao sa 10-tak hiljada km, 2018-to godiste, 64000€
X5 2021-ve, sa slicno malom kilometrazom, 2021-vo godiste, kosta 95000€.

Isto je i za sva druga kola, Toyota je poskupela Hybride za 1500-2000€ pre mesec dana.

Kikilišur

pre 2 godine

Preskupo djubre kao i skoro sve Honde unazad 10 godina.
Prodaće jedno 6 komada u Srbiji.
Samo je Honda "Legend" iole ozbiljan auto,mada nije ni on bez greške bio. Ostale Honde čista socijala,povoljne su ranije bile,vozio samo onaj ko mora,a sada su još i skupe ko djavo,dodaš još 2.000 i kupiš BMW ili Audi k'o čovek.
Zato i beleže prodaju u Evropi,pusti me da vrištim.
To već godinama niko živ ne kupuje.

Prvo su izbacili Legend,jer ga nije niko kupovao,pa su izbacili Accord,ni njega nikome nisu mogli da prodaju,pa su unakazili CRV,koji ionako nije bio Bog zna šta,pa su izbacili sve motore koji su nešto vredeli, 1.8 , 2.0 i 2.2 a ubacili one kosačice za travu od 1.5 litar zapremine,ma smejurija od marke.

Niko ne može da uništi marku kao loš menadžment. U Hondi sve rade naopako već otprilike 10 godina a možda i duže.
Umesto da prave što bolja a što jeftinija kola,oni rade suprotno. Moj prijatelj je 2008. kupio ganc nov Accord za 23.000 Eura,ja iste godine Legend. Iako taj Accord nije neki auto,on ga vozi i danas,i za te pare super kola,još nov kupljen. Sad ispada da za ovu preslicu treba da platiš 30.000 sa tim smešnim motorčićem,a o promašenom dizajnu da ne govorimo.
Honda za dve tri godine više neće postojati na tržištu Evrope. Jedan po jedan model nestaje.
Tržište ne možeš da prevariš.

realno

pre 2 godine

H-RV mnogo bolji i lepsi nego prethodni svakako.
Bas sam cekao da objave cene za SRB...
Ali wauuuu, koliko su cene otisle u besmisao, auto 4,3m i 330L prtljaznog prostora (znacajno manje od hatchback golf klase), a cena 32k-36+k evra!!!
Automobili u ovoj crossover klasi su u odlicnoj opremi bili 25-26.000 evra, a sada +10k evra!

Opravdano? Toliko su napredniji i sa savremenijom opremom? Ma vazi...
(Mickey, 18. mart 2022 14:25)

Potpuno se slazem. Dodao bih da je 2019 kada sam kupovao auto, HRV imao pocetnu cenu od 19990e. Nije dosao u obzir jer je bio vec zastareo i preskup za svoju klasu. Sada ga pogotovo ne bih razmatrao za ovoliki novac, jer stvarno ne pruza gotovo nista.

Astro-Kosmo-Naut

pre 2 godine

Treba videti kako izgleda uživo, na slikama mi nije nesto privlačan. U svakom slučaju, cena jako visoka za auto te klase, preko 30 hiljada eura, bez obzira sto je hibrid, je mnogo. Ustvari, vrednost novca je drastično opala u zadnjih 10 godina, a plate iako u porastu, nisu u dovoljnom porastu da isprate rast cena mnogih proizvoda, ne samo kod nas, nego i u mnogim drugim državama.

Inače vozim Hondu Accord, zadnje generacije za Evropu sa 2.4 motorom, krajem 2008 godine u executive paketu opreme plaćen 28900 EUR. Sa skoro 180 hiljada km i evo 14 godina nikakve probleme nisam imao. Sjajan automobil!

Medjutim, pravac dizajna Honde za Evropu od 2012 godine mi nije bas jasan, ni jedan model mi ne leži, ne znam zašto. Ali kvalitet i pouzdanost Honde je vrhunska!

pokojnik

pre 2 godine

Prelepa je.
Kasni za Toyotom tehnološki, to sve ima u CHR i Rav-u, ali slicna je i cena, kraća garancija.
(Poznavalac, 18. mart 2022 20:58)

Na hibridni sklop Honda daje FABRIČKU garanciju od 8 godina ili 160.000 km, a Toyota 5 godina ili 100.000 km.

Pročitaj na sajtu Tooyta.rs. Lepo ti piše: "5-godišnja garancija na hibridne delove pokriva određene komponente hibridnog pogona. Ona važi 5 godina ili 100,000 km, šta pre nastupi."

Na sajtu Honde ti piše: "8 godina IMA garancije. Honda garantuje da vozilo Honda specificirano u Vašem Garantnom listu neće imati nikakve greške u materijalu, izradi i montaži na IMA sistemu za specifične komponente* u periodu od 8 godina od dana početka garantnog roka ili pređenih 160.000 km u zavisnosti od toga koji se uslov pre ispuni. IMA , Integrated Motor Assistant garancija je dodatak standardnoj garanciji.

Specifične komponente su:
Stator elektro motora
Rotor elektro motora
Nadzorni modul za stanje akumulatora
Pretvarački modul snage motora
Sklop akumulatora
Kontrolna jedinica motora
Kontrolna jedinica akumulatora
AC/DC pretvarač"

Govorim o FABRIČKOJ garanciji.

Mislav

pre 2 godine

Između ostalog što aute filuju sa baterijama i hibridnom tehnikom plus sve ostale džidže, i same pare realno sve manje vrijede (a neće da nam kažu tačno kolika je inflacija), pa imamo efekt da sve poskupljuje naglije nego što bi realno i trebalo . Zamaskirana inflacija u razne krize oko energenata i sankcija (čitaj politika i štampanje para, i još x faktora)
Rezultate vidimo svi

antiprotivan

pre 2 godine

stvarno suluda cena...koliko mi se cini, ova emisija co2 ne upada u naše subvencije, tako da stvarno bolje da je nisu ni uvozili.

pokojnik

pre 2 godine

Pre nego se kaže da je ovo vozilo "(pre)skupo", čovek bi trebalo da zna aktuelne cene istovrsnih hibrida u Srbiji u toj klasi, kao i šta ovaj HRV ima u standaradnoj opremi u kom paketu.

Ja mislim da ovaj HRV uopšte nije (pre)skup. A pri tome se uopšte ne šalim, pri čemu sam imao prilike da ga uživo vidim.

Čak i ako ćete da ga cenovno poredite sa vozilima slične velične koja nisu klasični hibridi, nemojte porediti babe i žabe od opreme. A od aktivne bezbednosne opreme ovaj HRV ima sve standardno. A primera radi, čak i da kupite najskuplji 2008 (benzinac sa 3 cilindra koji je oko 34 hiljade i koji nije klasičan hibrid ), vi nećete imati sve one sisteme aktivne bezbednosti koje ovaj HRV ima. Niti možete ni da doplatite. Ne mislim da je 2008 loš, naprotiv, fantastičan je, ali, eto, on nije klasičam hibrid, a košta kao i ovaj HRV uz subvenciju.

rajkonen

pre 2 godine

imam a3 2.0 tdi sa predjenih (pravih) 100tinak hiljada...htedoh do skoro da ga prodajem da kupim nesto drugo...
Shvatio sam da mi je pametnije da ulozim malo u sredjivanje i teram ga i dalje u sreci i veselnu jer je trenutno ponuda NIKAKVA a za VELIKE PARE..!
Kakav hibrid, kakvi bakrači...šta se desilo sa normalnim autima? Gde su one Tojote d4d, gde su one pouzdane Honde?
Ne znam gde ide ovaj svet i ko je ubedio ljude da će kola na baterije da nas spasu?

Kikilišur

pre 2 godine

@ Kikilišur

"Iako taj Accord nije neki auto..." - ala se ti nalupeta čoveče!
(ckoZlo, 18. mart 2022 18:21)

Ja pričam argumentovano i uglavnom ne "lupam" . Pogledaj mu limariju,to nije lim,nego pleh koji se ugiba pod prstom ,tanak sloj laka i farbe, očaj, plastike branika tanke da tanje nisu mogle biti, katastrofalno loša zvučna izolacija,posebno na brzinama preko 100 km/h a naročito po kiši,dizajn spolja još i djene djene ali unutra Hirošima.

Baš nikakav poseban auto nije,nije loš onaj motor bio 2.0 sa lancem,ali generalno šupalj i neubedljiv automobil,što bi se reklo "bez duše". Doduše,te pare je vredeo. 2008. je mogao da se kupi u odličnoj opremi za manje od 25.000 Eura nov . Ja sam tada kupio Legend koji imam i dan danas,dakle ne mrzim ja Honde,ali mora čovek da bude objektivan.
Kao što rekoh, tržište ne možeš da prevariš. Već nekoliko godina ga ne prodaju u Evropi jer niko nije hteo da ga kupi. Accord je u klasi sa Audijem 4 pa uporedite brojeve prodatih primeraka,ima na netu zvanična statistika.To su činjenice koje ovi iz Hondine sekte ne žele sebi da priznaju.
Accord je promašen model,nestao sa Evropskog tržišta. Da je valjao prodavao bi se u 400.000 komada kao Audi A4. Pozdrav!

Poznavalac

pre 2 godine

Prelepa je.
Kasni za Toyotom tehnološki, to sve ima u CHR i Rav-u, ali slicna je i cena, kraća garancija. Prodaće se max 20 komada ove godine, ako ima subvenciju.

Pogan

pre 2 godine

Vozio je probno pre neki dan, plastika unutra sve losija a vrata sve laksa, jeftina
Ni Honda nije kao sto je bila
(Alex m, 18. mart 2022 22:36)

Ti si onaj lik sto ode na pijac i proba sve sa svake tezge, a ne kupi nista.

Sto se tice ovog modela, meni nije jasno zasto bi neko kupio ovo, a ne crv za iste ili malo vece pare.

analiticar amater

pre 2 godine

Vec je 100 puta prezvakana prica, ali neki izgleda ne mogu da zapamte.

Honda se 100% proizvodi u Japanu, i cena ukljucuje carinu, i porez na carinu koji se ne placa na vozila proizvedena u EU.

Prema tome, kad bise prodavala pod istim uslovima kao Audi, bila bi oko 15 do 20% jeftinija.

Porediti ovo sa Audijem je greh, najgore je to sto vecina ni ne razume kako ovaj hibrid radi, a niko nije svestan kolik ovaj suv malo trosi.

KAd se uzmu u obzir i svi bebzednosni sistemi koji su kod Honde pouzdani.... i dalje je skup, ali vredi.

Japnaci nisu narocito uspesni u EU jer tu nemaci zavode red, a Japanci nece da se prodaju sa gubitkom, ali tamo gde nemci nemaju veliki uticaj, kao sto su Azija i SAD, uvek u top 3 po svemu.

Civic, CRV, RAV4 - naprodavanija vozila u SAD, a tamo se bas vozi.

Ivan ZG

pre 2 godine

Honda je firma sa specifičnom filozofijom koja nije uvijek diktirana sa tržištem, a ako i je onda je puno više okrenuta tržištu USA nego EU jer im je tamo i prodaja 10 puta veća nego u EU.
Oni su iz iskustva sa motociklima naučili da je svaka kila važna za performanse i upravljanje i malo se kompromisa radi "šminke".
Zato i lim na blatobranima nije debeo i vrata nisu teška iako su sigurna u sudaru. Zato se i puno kalkulira sa debljinom zvučne izolacije iako su novi modeli u odnosu na one od prije 10 godina puno tiši u vožnji.
Honda je bez konkurencije po pitanju veličine i iskorištenja prostora.
Tako jedan Jazz ima prostor na zadnjoj klupi veći od Golfa iako spada u klasu Pola(po komforu za noge i glavu, ne po širini).
Civic po prostranosti u kabini nadmašuje sve konkurente u klasi, a i neke u klasi iznad (Peugeot 508, Citroen C5, Mazda 6...).
Štedljivost motora je usporediva samo sa motorima Suzukija ako gledamo nehibride dok ostali zaostaju. Politika EU o ispuštanju CO2 ih tjera da prodaju samo hibride ili najslabije motore kako bi ostali u granicama dopuštenog miksa CO2 za cijelu gamu modela.
Ono što na žalost jedino neugodno iznenadi je cijena (u Europi) po kojoj je Honda uvijek pri vrhu. Međutim kada usporedite prostranost konkurentskih modela, tehničku izvrsnost, pouzdanost i štedljivost lako dođete do zaključka da je jedina prednost konkurencije - bolji image tj. percepcija marke u očima kupca (kupim klot A4 za te novce pa se vozim k'o čo'ek).

hm

pre 2 godine

@Kikilišur
Japanska vozila se generalno slabije prodaju u Evropi od evropskih. Možeš slično poređenje da napraviš za Ameriku, ali će rezultati biti u korist japanskih vozila. Camry koji je znatno svežiji model od Accorda, u Evropi se proda 10-tak hiljada komada godišnje. Za to vreme u Americi ih ode 300-400 hiljada komada.

Molder

pre 2 godine

@analiticar
Dobar si ti analiticar,ali za maglu...Dokle vise te dezinformacije?Prvo,mnoge japanske fabrike proizvode vozila u Evropi,pa se ista tretiraju kao evropska i nikakvih izmisljenih carina nema,poput hondine fabrike u Svindonu.Drugo,za neke modele iz Japana carina je samo 9,2% ,sto je daleko od ovih tvojih izmisljenih 20%.I konacno ova Honda je takva kanta,do to ne vredi ni trecinu novca koji traze,bilo koja nemacka taraba je bolja...

Kikilišur

pre 2 godine

Preskupo djubre kao i skoro sve Honde unazad 10 godina.
Prodaće jedno 6 komada u Srbiji.
Samo je Honda "Legend" iole ozbiljan auto,mada nije ni on bez greške bio. Ostale Honde čista socijala,povoljne su ranije bile,vozio samo onaj ko mora,a sada su još i skupe ko djavo,dodaš još 2.000 i kupiš BMW ili Audi k'o čovek.
Zato i beleže prodaju u Evropi,pusti me da vrištim.
To već godinama niko živ ne kupuje.

Prvo su izbacili Legend,jer ga nije niko kupovao,pa su izbacili Accord,ni njega nikome nisu mogli da prodaju,pa su unakazili CRV,koji ionako nije bio Bog zna šta,pa su izbacili sve motore koji su nešto vredeli, 1.8 , 2.0 i 2.2 a ubacili one kosačice za travu od 1.5 litar zapremine,ma smejurija od marke.

Niko ne može da uništi marku kao loš menadžment. U Hondi sve rade naopako već otprilike 10 godina a možda i duže.
Umesto da prave što bolja a što jeftinija kola,oni rade suprotno. Moj prijatelj je 2008. kupio ganc nov Accord za 23.000 Eura,ja iste godine Legend. Iako taj Accord nije neki auto,on ga vozi i danas,i za te pare super kola,još nov kupljen. Sad ispada da za ovu preslicu treba da platiš 30.000 sa tim smešnim motorčićem,a o promašenom dizajnu da ne govorimo.
Honda za dve tri godine više neće postojati na tržištu Evrope. Jedan po jedan model nestaje.
Tržište ne možeš da prevariš.

Kikilišur

pre 2 godine

@ Kikilišur

"Iako taj Accord nije neki auto..." - ala se ti nalupeta čoveče!
(ckoZlo, 18. mart 2022 18:21)

Ja pričam argumentovano i uglavnom ne "lupam" . Pogledaj mu limariju,to nije lim,nego pleh koji se ugiba pod prstom ,tanak sloj laka i farbe, očaj, plastike branika tanke da tanje nisu mogle biti, katastrofalno loša zvučna izolacija,posebno na brzinama preko 100 km/h a naročito po kiši,dizajn spolja još i djene djene ali unutra Hirošima.

Baš nikakav poseban auto nije,nije loš onaj motor bio 2.0 sa lancem,ali generalno šupalj i neubedljiv automobil,što bi se reklo "bez duše". Doduše,te pare je vredeo. 2008. je mogao da se kupi u odličnoj opremi za manje od 25.000 Eura nov . Ja sam tada kupio Legend koji imam i dan danas,dakle ne mrzim ja Honde,ali mora čovek da bude objektivan.
Kao što rekoh, tržište ne možeš da prevariš. Već nekoliko godina ga ne prodaju u Evropi jer niko nije hteo da ga kupi. Accord je u klasi sa Audijem 4 pa uporedite brojeve prodatih primeraka,ima na netu zvanična statistika.To su činjenice koje ovi iz Hondine sekte ne žele sebi da priznaju.
Accord je promašen model,nestao sa Evropskog tržišta. Da je valjao prodavao bi se u 400.000 komada kao Audi A4. Pozdrav!

pokojnik

pre 2 godine

Pre nego se kaže da je ovo vozilo "(pre)skupo", čovek bi trebalo da zna aktuelne cene istovrsnih hibrida u Srbiji u toj klasi, kao i šta ovaj HRV ima u standaradnoj opremi u kom paketu.

Ja mislim da ovaj HRV uopšte nije (pre)skup. A pri tome se uopšte ne šalim, pri čemu sam imao prilike da ga uživo vidim.

Čak i ako ćete da ga cenovno poredite sa vozilima slične velične koja nisu klasični hibridi, nemojte porediti babe i žabe od opreme. A od aktivne bezbednosne opreme ovaj HRV ima sve standardno. A primera radi, čak i da kupite najskuplji 2008 (benzinac sa 3 cilindra koji je oko 34 hiljade i koji nije klasičan hibrid ), vi nećete imati sve one sisteme aktivne bezbednosti koje ovaj HRV ima. Niti možete ni da doplatite. Ne mislim da je 2008 loš, naprotiv, fantastičan je, ali, eto, on nije klasičam hibrid, a košta kao i ovaj HRV uz subvenciju.

Molder

pre 2 godine

@analiticar
Dobar si ti analiticar,ali za maglu...Dokle vise te dezinformacije?Prvo,mnoge japanske fabrike proizvode vozila u Evropi,pa se ista tretiraju kao evropska i nikakvih izmisljenih carina nema,poput hondine fabrike u Svindonu.Drugo,za neke modele iz Japana carina je samo 9,2% ,sto je daleko od ovih tvojih izmisljenih 20%.I konacno ova Honda je takva kanta,do to ne vredi ni trecinu novca koji traze,bilo koja nemacka taraba je bolja...

Poznavalac

pre 2 godine

Prelepa je.
Kasni za Toyotom tehnološki, to sve ima u CHR i Rav-u, ali slicna je i cena, kraća garancija. Prodaće se max 20 komada ove godine, ako ima subvenciju.

pokojnik

pre 2 godine

Prelepa je.
Kasni za Toyotom tehnološki, to sve ima u CHR i Rav-u, ali slicna je i cena, kraća garancija.
(Poznavalac, 18. mart 2022 20:58)

Na hibridni sklop Honda daje FABRIČKU garanciju od 8 godina ili 160.000 km, a Toyota 5 godina ili 100.000 km.

Pročitaj na sajtu Tooyta.rs. Lepo ti piše: "5-godišnja garancija na hibridne delove pokriva određene komponente hibridnog pogona. Ona važi 5 godina ili 100,000 km, šta pre nastupi."

Na sajtu Honde ti piše: "8 godina IMA garancije. Honda garantuje da vozilo Honda specificirano u Vašem Garantnom listu neće imati nikakve greške u materijalu, izradi i montaži na IMA sistemu za specifične komponente* u periodu od 8 godina od dana početka garantnog roka ili pređenih 160.000 km u zavisnosti od toga koji se uslov pre ispuni. IMA , Integrated Motor Assistant garancija je dodatak standardnoj garanciji.

Specifične komponente su:
Stator elektro motora
Rotor elektro motora
Nadzorni modul za stanje akumulatora
Pretvarački modul snage motora
Sklop akumulatora
Kontrolna jedinica motora
Kontrolna jedinica akumulatora
AC/DC pretvarač"

Govorim o FABRIČKOJ garanciji.

Astro-Kosmo-Naut

pre 2 godine

Treba videti kako izgleda uživo, na slikama mi nije nesto privlačan. U svakom slučaju, cena jako visoka za auto te klase, preko 30 hiljada eura, bez obzira sto je hibrid, je mnogo. Ustvari, vrednost novca je drastično opala u zadnjih 10 godina, a plate iako u porastu, nisu u dovoljnom porastu da isprate rast cena mnogih proizvoda, ne samo kod nas, nego i u mnogim drugim državama.

Inače vozim Hondu Accord, zadnje generacije za Evropu sa 2.4 motorom, krajem 2008 godine u executive paketu opreme plaćen 28900 EUR. Sa skoro 180 hiljada km i evo 14 godina nikakve probleme nisam imao. Sjajan automobil!

Medjutim, pravac dizajna Honde za Evropu od 2012 godine mi nije bas jasan, ni jedan model mi ne leži, ne znam zašto. Ali kvalitet i pouzdanost Honde je vrhunska!

Pogan

pre 2 godine

Vozio je probno pre neki dan, plastika unutra sve losija a vrata sve laksa, jeftina
Ni Honda nije kao sto je bila
(Alex m, 18. mart 2022 22:36)

Ti si onaj lik sto ode na pijac i proba sve sa svake tezge, a ne kupi nista.

Sto se tice ovog modela, meni nije jasno zasto bi neko kupio ovo, a ne crv za iste ili malo vece pare.

analiticar amater

pre 2 godine

Vec je 100 puta prezvakana prica, ali neki izgleda ne mogu da zapamte.

Honda se 100% proizvodi u Japanu, i cena ukljucuje carinu, i porez na carinu koji se ne placa na vozila proizvedena u EU.

Prema tome, kad bise prodavala pod istim uslovima kao Audi, bila bi oko 15 do 20% jeftinija.

Porediti ovo sa Audijem je greh, najgore je to sto vecina ni ne razume kako ovaj hibrid radi, a niko nije svestan kolik ovaj suv malo trosi.

KAd se uzmu u obzir i svi bebzednosni sistemi koji su kod Honde pouzdani.... i dalje je skup, ali vredi.

Japnaci nisu narocito uspesni u EU jer tu nemaci zavode red, a Japanci nece da se prodaju sa gubitkom, ali tamo gde nemci nemaju veliki uticaj, kao sto su Azija i SAD, uvek u top 3 po svemu.

Civic, CRV, RAV4 - naprodavanija vozila u SAD, a tamo se bas vozi.

antiprotivan

pre 2 godine

stvarno suluda cena...koliko mi se cini, ova emisija co2 ne upada u naše subvencije, tako da stvarno bolje da je nisu ni uvozili.

realno

pre 2 godine

H-RV mnogo bolji i lepsi nego prethodni svakako.
Bas sam cekao da objave cene za SRB...
Ali wauuuu, koliko su cene otisle u besmisao, auto 4,3m i 330L prtljaznog prostora (znacajno manje od hatchback golf klase), a cena 32k-36+k evra!!!
Automobili u ovoj crossover klasi su u odlicnoj opremi bili 25-26.000 evra, a sada +10k evra!

Opravdano? Toliko su napredniji i sa savremenijom opremom? Ma vazi...
(Mickey, 18. mart 2022 14:25)

Potpuno se slazem. Dodao bih da je 2019 kada sam kupovao auto, HRV imao pocetnu cenu od 19990e. Nije dosao u obzir jer je bio vec zastareo i preskup za svoju klasu. Sada ga pogotovo ne bih razmatrao za ovoliki novac, jer stvarno ne pruza gotovo nista.

rajkonen

pre 2 godine

imam a3 2.0 tdi sa predjenih (pravih) 100tinak hiljada...htedoh do skoro da ga prodajem da kupim nesto drugo...
Shvatio sam da mi je pametnije da ulozim malo u sredjivanje i teram ga i dalje u sreci i veselnu jer je trenutno ponuda NIKAKVA a za VELIKE PARE..!
Kakav hibrid, kakvi bakrači...šta se desilo sa normalnim autima? Gde su one Tojote d4d, gde su one pouzdane Honde?
Ne znam gde ide ovaj svet i ko je ubedio ljude da će kola na baterije da nas spasu?

Vladimir

pre 2 godine

Nisu kola poskupela...vec evro ne vredi nista!

X5 2018-te kostao sa 10-tak hiljada km, 2018-to godiste, 64000€
X5 2021-ve, sa slicno malom kilometrazom, 2021-vo godiste, kosta 95000€.

Isto je i za sva druga kola, Toyota je poskupela Hybride za 1500-2000€ pre mesec dana.

NIKOLA

pre 2 godine

To su danas cene,voleo bi da grešim ali mislim da su novi automobili bez obzira na šta se kreću poskupeli i u zadnjih nekoliko meseci a gledano zadnje 2-3 godine jedno 25-30 posto.Kad se setim februara 2015 poručim Kugu 1.5 ecobust 150 konja zaokružio dodatnu opremu po želji metalik boja,krovni nosači,zatamljena stakla,parking senzori,grejanje šoferke i sedišta,prskalice za farove uključena automatska klima,naprave je u martu i isporuče mi je u apriliu i sve to za 19.400 eura,neka druga vremena.

Mickey

pre 2 godine

H-RV mnogo bolji i lepsi nego prethodni svakako.
Bas sam cekao da objave cene za SRB...
Ali wauuuu, koliko su cene otisle u besmisao, auto 4,3m i 330L prtljaznog prostora (znacajno manje od hatchback golf klase), a cena 32k-36+k evra!!!
Automobili u ovoj crossover klasi su u odlicnoj opremi bili 25-26.000 evra, a sada +10k evra!

Opravdano? Toliko su napredniji i sa savremenijom opremom? Ma vazi...

Mislav

pre 2 godine

Između ostalog što aute filuju sa baterijama i hibridnom tehnikom plus sve ostale džidže, i same pare realno sve manje vrijede (a neće da nam kažu tačno kolika je inflacija), pa imamo efekt da sve poskupljuje naglije nego što bi realno i trebalo . Zamaskirana inflacija u razne krize oko energenata i sankcija (čitaj politika i štampanje para, i još x faktora)
Rezultate vidimo svi

Ivan ZG

pre 2 godine

Honda je firma sa specifičnom filozofijom koja nije uvijek diktirana sa tržištem, a ako i je onda je puno više okrenuta tržištu USA nego EU jer im je tamo i prodaja 10 puta veća nego u EU.
Oni su iz iskustva sa motociklima naučili da je svaka kila važna za performanse i upravljanje i malo se kompromisa radi "šminke".
Zato i lim na blatobranima nije debeo i vrata nisu teška iako su sigurna u sudaru. Zato se i puno kalkulira sa debljinom zvučne izolacije iako su novi modeli u odnosu na one od prije 10 godina puno tiši u vožnji.
Honda je bez konkurencije po pitanju veličine i iskorištenja prostora.
Tako jedan Jazz ima prostor na zadnjoj klupi veći od Golfa iako spada u klasu Pola(po komforu za noge i glavu, ne po širini).
Civic po prostranosti u kabini nadmašuje sve konkurente u klasi, a i neke u klasi iznad (Peugeot 508, Citroen C5, Mazda 6...).
Štedljivost motora je usporediva samo sa motorima Suzukija ako gledamo nehibride dok ostali zaostaju. Politika EU o ispuštanju CO2 ih tjera da prodaju samo hibride ili najslabije motore kako bi ostali u granicama dopuštenog miksa CO2 za cijelu gamu modela.
Ono što na žalost jedino neugodno iznenadi je cijena (u Europi) po kojoj je Honda uvijek pri vrhu. Međutim kada usporedite prostranost konkurentskih modela, tehničku izvrsnost, pouzdanost i štedljivost lako dođete do zaključka da je jedina prednost konkurencije - bolji image tj. percepcija marke u očima kupca (kupim klot A4 za te novce pa se vozim k'o čo'ek).

hm

pre 2 godine

@Kikilišur
Japanska vozila se generalno slabije prodaju u Evropi od evropskih. Možeš slično poređenje da napraviš za Ameriku, ali će rezultati biti u korist japanskih vozila. Camry koji je znatno svežiji model od Accorda, u Evropi se proda 10-tak hiljada komada godišnje. Za to vreme u Americi ih ode 300-400 hiljada komada.