Moj kvadrat

Utorak, 03.10.2023.

13:05

Uzletele cene nekretnina u Hrvatskoj

Cene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromesečju su ove godine u proseku porasle za 3,5 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjem nivou rast cena iznosio 13,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Izvor: hrt.hr

Uzletele cene nekretnina u Hrvatskoj
Foto, ilustracija: Miroslav Posavec / Shutterstock.com

Podsetimo, na godišnjem nivou u prvom kvartalu ove godine rast cena stambenih objekata iznosio je 14 posto, prenosi HRT Vesti.

Rast cena stambenih nekretnina na godišnjem nivou u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017.

Novi stambeni objekti u drugom tromesečju 2023. poskupeli su u proseku za 5,3 posto u odnosu na prvi kvartal ove godine. U odnosu na drugo tromesečje 2022. godine, cene novogradnji ojačale su za 12,4 posto, pokazuje izveštaj DZS-a.

Cene postojećih stambenih objekata više su za 3,2 posto na kvartalnom, a 13,9 posto na godišnjem nivou.

Cene stambenih objekata u drugom tromesečju 2023. u odnosu na prvi kvartal ove godine u proseku su za Grad Zagreb više za 3,2 posto, za Jadran 2,5, dok su za ostala područja više za 7,5 posto.

Na godišnjem nivou cene stambenih objekata su u Zagrebu porasle u proseku za 14 posto.

Na Jadranu je rast iznosio 12,8 posto, a na ostalim područjima 17,7 posto, pokazuju statistički podaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: