Srbija

Ponedeljak, 04.03.2024.

11:11

Mali najavio: Stupa na snagu primena sistema za prepoznavanje radnih dozvola

Od utorka počinje primena sistema za prepoznavanje radnih dozvola u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Izvor: Tanjug

Mali najavio: Stupa na snagu primena sistema za prepoznavanje radnih dozvola
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ nr

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je na Kopaonik biznis forumu da od sutra počinje primena sistema za prepoznavanje zajedničkih radnih dozvola između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

"Sutra je 5. mart, dakle stupa na snagu i biće primenjen sistem za prepoznavanje radnih dozvola između Severne Makedonije, Albanije i Srbije. To će mnogo da doprinese razvoju tržišta rada i fluktuaciji kadrova", istakao je Mali.

On je kazao da će to značiti da neko ko ima radnu dozvolu, na primer, u Albaniji može da radi u Srbiji i obrnuto.

"Imajući u vidu visinu plata, stepen razvijenosti i visinu BDP-a, mi neskromno očekujemo da će najveći broj ljudi upravo svoje rešenje i želju da radi naći u Srbiji", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: