Četvrtak, 24.03.2011.

20:18

Seks turizam za žene – vikend romansa

Izvor: Dajana Debiæ

Seks turizam za žene – vikend romansa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

mhmm

pre 13 godina

@ (nisam crnac, 25. mart 2011 07:26)

Ako si mlad, a sada i to vise nije uslov, pali iz ove zemlje u kojoj su zene sve samo ne liberalne i opusteno vaspitane.
Izbegavaj spaniju i italiju, sve ostalo dolazi u obzir.
Srecno.

serpico

pre 13 godina

Prvo,doticne gospodje ili gospodjice da na nesto lice,nasle bi nekog frajera(obavezna veza ili ne),a ne mucenog crnca na nekom ostrvu.

Drgo,ko je Hriscanin/ka,treba malo da razmisli o svom moralu i produhovljenosti,verujte da covek koji to nema je siromasan,i sklon depresiji,bas onako kao sto je na zapadu-koji je ovaj nemoral izmislio,al' zato posle traze spas kod psihoterapeta.

opšte obrazovanje

pre 13 godina

@Brrr struja

Mišići prstiju i šake se pri udaru struje trenutno grče u čvrst stisak koji ne možemo kontrolisati. Ako dodirneš fazu unutrašnjom stranom prstiju ili dlana, šaka će se čvrsto stisnuti i struja će te ubiti jer nećeš moći da pustiš žicu ili metalni predmet kojim si dotakao fazu.
Čak i ako se faza dotakne spoljnom stranom prstiju ili šake, to što će te zbog grčenja na kontra stranu "odbiti" ne mora da znači bezbednost, posebno ne ako je u pitanju leva ruka, osigurač/sigurnosna sklopka visoke amperaže, ili ako si u čarapama ili bosonog.
Ako nisi bio na tom času opštetehničkog u osnovnoj, onda nemoj ljude navoditi da poveruju da je benigno ono što je defakto smrtonosno.

ex-galeb

pre 13 godina

prosao sam zivot na ostrvima, doduse nekim juzno evropskim, gde sam radio, i tacna je prica o romans-turizmu, ja sam te stvari doziveo sa Svabicom, Finkinjom, Engleskinjom, jedna je htela i da se uda, ali eto ja se vratio u BG i poceo svoj biznis, i ne kajem se, mozda kupim kucu tu gde sam radio i povremeno odem sa zenom i decom....
nase srpsko meso je bilo prilicno trazeno, prvo od lokalnih devojki, pa do turistkinja, inace bila je dobra prodja, mogao si otici gde si hteo...

Brrr struja

pre 13 godina

@lekarka treba da zna da struja iz utičnice (bolje reći napon) ne ubija. Da ubija, polovina nas ne bi bila ovde. Samo malo protrese, refleks povuče ruku i gotovo. Ubija u izuzetnim slučajevima kod rada na mešalici gde onaj koga udari stoji u vodi ili recimo radnika visoki napon u trafo-stanici. To se dešava veoma, veoma retko.

Sad povucite analogiju s onim o čemu ste vi pričali.

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

"I"., Jeste, samo sto Izrael ima atomsku bombu, i vec nekoliko decenija "gomila" americko naoruzanje upereno prema potrebi americke spoljne politike. Tok istorije se ne moze promeniti, bilo je sta je bilo, tuzno je sto se istorija ponavlja. Ako mislis da je Izrael primer demokratske zemlje, gresis. Ono sto taj isti Izrael cini nad Palestincima moze se u nekim tackama uporediti sa Holokaustom pa i nekom vrstom genocidne politike. Ipak, nije tema kolonijalna brutalnost (primer Konga, gde su Belgijanci primenjivali kaznu odsecanjem saka - macetama...). Tema je seks turizam, a jasno po spisku navodi drzave koje imaju kolonijalnu proslost. To su po meni neke nove "Divizije za uzivanja - Joy divisions", raspitajte se, eto internet je jedna od prednosti globalnog drustva, svaka informacija je lako dostupna.

i

pre 13 godina

@Slobodan Djakovic

e aj nemoj da lupas... Izrael je bio Britanska kolonija, a danas se razvijenost Izraela moze porediti sa vecinu zemalja Evropske unije. Juzno Africka Republika je najrazvijenija Africka zemlja, a pre bio kolonija.
Ima jos primera sigurno. A to sto su ostale zemlje siromasne, to u 90% slucajeva nema veze sa kolonijalizmom.

komentator

pre 13 godina

U suštini, bogati (u ovom slučaju žene) koriste siromašne kao instrument za ispunjenje, kao i obično, svojih niskih pobuda. Nije čudo što Gambijci "uopšte nemaju poštovanja za njih".

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

Bio sam na Jamajci nekoliko puta, izvan tzv "rezorta" ogradjenog bodljikavom zicom su gladni i siromasni, bolesni i ponizeni. A izaci iza te zice znaci malo vise od osecaja koji se moze svesti na rec "napeto". Tako je u vecini bivsih kolonija, zaostavstina "evropskih tekovina", gde su se nasiljem i torturom ugradjivale vrednosti i "moral" onima koje su vekovima smatrali inferiornim. Tako u Kolumbiji, npr, americki turisti upiru prstom na rucno pravljene predmete i jedino sto kazu "jedan dolar". Toliko prosecna svest amerikanca biduje druge kulture, dok ide da pronadje svoju Meku -Mekdonalds ili Burger King (ako ga kolonija ima) , jer se tamo oseca vise kao kod kuce. Sto se prostitucije tice, o cemu ovaj tekst indirektno govori, tela i duse siromasnih su na prodaju obesnim kreaturama potrosackog drustva kojima nista, nista nije sveto. I naravno, posto je i Srbija gubi identitet u trci za novcem i modernim zivotom, ne zacudite se ako jednog dana vasa rodjena deca budu "roblje jeftine zabave", bez samopostovanja i identiteta. To je druga strana neoliberalnog i globalnog poretka koji uzgaja milione zombija u potrazi za jeftinim provoda.

Gedza Gedzetlija

pre 13 godina

I sad se svi kao zgrazavaju, pa se tri puta krste, okrecu prema Istoku, ljube slavsku ikonu, teraju sotonu i sta ti ja sve ne znam ...

A svi tako slatko zaboravljaju da je seks turizma bilo i u 19. veku po takozvanim "banjama za nerotkinje" u srcu konzervativno-pravoslavne Kraljevine Srbije. Jedino se to tada nije zvalo tim imenom. Nego, uda se gospodja Hadzi-Melentijevic za gospodina advokata Agatonovica. On da prostite smotan u onu stvar, a svekrva besno rezi: "Rodi mi unuce, nerotkinjo!". Upomoc dolazi tetka-Saveta, koja je cula da u se banji X nerotkinje uspesno lece i odmah zatrudne. Snajku posalju u banju, tamo je privedu nekom lokalnom momku ... i eto nje trudne. Svi vuci siti i koze na broju, a svekrva kaze: "Dobro je, spasli smo obraz pred svetom".

makro

pre 13 godina

Interesantno da B92, koji pokusava da se predstavi kao ozbiljna medijska kuca, na svom sajtu promovise prostituciju (pa makar bila i muska).

докон

pre 13 godina

Свет постаје све болеснији и изопаченији... Полако али сигурно... Данас су и штампани и електронски медији преплављени садржајима који су у време мог пубертета (и не тако давно) могли да се нађу само у порнографским и еротским часописима.

dragan obrenovic

pre 13 godina

Meni je najbolje od svega sto se to naziva drugacije za muskarce i zene. Kod muskaraca je to seks turizam a kod zena romans turizam. Studiram Menadzment turizam biznisa u engleskoj i naslusao sam se pro et contra diskusija ali meni je to uglavnom isto.

mislilac

pre 13 godina

Seksualne slobode ce postojati tek kada zene smeju da urade u svojoj okolini ono sto rade na dalekim ostrvima. Muskaraca ima svuda okolo ali zene se oslobode samo tamo gde ih niko ne poznaje. Seks mogu da nadju svuda, ne samo na nekim ostrvima. Mada smatram da zene koje bas ciljano idu na seks turizam, to su one malo starije i manje lepe, koje ne mogu na uobicajen nacin da nadju muskarca. Isto je i sa muskarcima koji koriste seks turizam, debeli i nikakvi i kad plate zahtevaju da zenska radi sve sto on hoce. Tako da su takvi turisti razmazeni, imaju lovu i ruzni su. I nema tu neke romanse, nego on placa a ona mora da radi sve kako njemu treba. Tako da romansa postoji samo u reklamama. Uostalom, da sam bogat, nikad ne bih koristio tudje siromastvo da dodjem do seksa.

Iko

pre 13 godina

Seks turizam -DIVNO! Zaboraviliste, ima ga u svim evropskim zemljama, kao i u Srbiji, na Kosovu, Makedoniji. Belo roblje se preprodaje svuda oko nas, kriminalci ih drze pod cizmom, oduzimaju sve sto su zaradile, prate, ucenjuju njihove clanove porodica, decu, dok su ove u strahu terorisane i premlacivane, oduzetih dokumenata od strane njihovih "vlasnika". Ovo su teme za pisanje. Ove debele Amerikanke ili evropljanke ne rade nista drugo nego sto radi demokratski svet, uzima za sitne pare sve sto moze.

čika velja

pre 13 godina

Ova pojava se u normalnim vremenima i zemljama zove PROSTITUCIJA! I posle se čudimo našoj deci... pa šta očekivati od ne normalnih roditelja?!

Lion

pre 13 godina

Za mene je ovaj tekst uvredljiv jer, s obzirom da su u pitanju iskljucivo bele zene iz pomenutih zemalja, sugerise da beli muskarci ne mogu da zadovolje svoje zene, pa one moraju da idu kod crnaca ili Azijata. Cak ste i na sliku dole stavili belkinju i crnca. Zaboravljeno je, medjutim da se u visestruko vecem broju takve avanture desavaju u svim Evropskim mediteranskim zemljama. Na Jadranu su takvi muskarci poznati kao - galebovi.

Toriton

pre 13 godina

Vidim da je autocenzura na B92 prilicno opala, sada se promovise prostitucija na globalnom nivou. Zanimljiv tekst, ali neocekivan ovde, gde se bombarduje svakodnevno sa clancima o pravima homoseksualaca i sl. Znaci promiskuitet se odobrava, ali kritika istog nije pozeljna u modernom drustvu...S&G

damir

pre 13 godina

U,ovo je baš dobra ideja za nas "mačo srbende" da popunimo budžet ordinirajući po zapuštenim banjama.Samo još da napravimo zube ...

nisam crnac

pre 13 godina

Najžalosnije je to što ja jesam i mlad i lep i zelenook i visok i atletski građen (pritom nisam gay); ali me ovde ni stare ni mlade žene uopšte ne primećuju...

Markiza

pre 13 godina

@NikolaVB

Znaci ti samo volis "lepe" zene? "Ruzne" ne volis? Znaci neko ti upakuje zdravu jabuku u ruzno pakovanje i neces je kupiti, ali bi sa zadovoljstvom kupio npr. go*no upakovano u najfiniju svilu? Zanimljiv rezon...

Dejan

pre 13 godina

Kakve veze ima ljubav sa vikend romansama ?!?!
Pa onda i ne moraju da idu. Naci ce i kod kuce takve koji govore volim te vec sledeci dan, a neki i odmah. Znaci, muski nalaze kao seks, a zene nalaze kao ljubav. As'ti... Pa nazovimo to pravim imenom. Radi se o klasicnoj prostituciji tipa - daleko od ociju. Kao i Englezi. Napijaju se kao svinje kada odu negde (samo primer), a kod kuce glume gotovo mormone.

Mirjana

pre 13 godina

Biće da sam konzervativna, ali jedino dobro u opisanoj pojavi jeste to što su muške prostitutke napokon nazvane svojim imenom i što je mačo retorika dospela tamo gde joj je uvek i bilo mesto. Osim te dragocenosti, zaista odvratno. Nemam baš ništa protiv golišavih crnaca, naprotiv, ali nekako više volim kad je za dž.Dakle, da sam starija imućna gospođa, što nisam, zadovoljila bih se i nekim besplatnim primerkom, makar bio i stariji od mene.

lekarka

pre 13 godina

Zašto B92 kao medijska kuća koja podržava akcije po pitanju zdravlja žena, informisanje o zaštiti od SPB i sl. istovremo objavljuje članke poput ovih koji promovišu promiskuitet i rizično ponašanje?

Zašto se čitaocima sugeriše da je to iz članka nešto bez ikakve opasnosti, a opasnost je ogromna. HIV ćete ili dobili ili nećete. Šanse su 50-50. Kao utičnica za struju na zidu - ili je nula ili je faza, a ako je faza onda zbogom. Posebno u državama trećeg sveta gde je broj HIV pozitivnih ogroman.

Seks sa neproverenim partnerom je ruski rulet sa revolverom koji ima samo dva mesta u burencetu.

Preko cele godine ovakvi članci, a onda za 1. decemebar malo tužne priče i statistike o HIV-u pa opet po starom. Zašto?

Imam utisak da vam je deo redakcije koji se bavi prenošenjem ovih članaka iz žute štampe u potpunoj koliziji sa onim što promoviše vrh vaše kuće kroz akcije tipa mobilni mamograf i sl. kao i druge aktivnosti koje imaju za cilj edukaciju populacije o zdravlju i prevenciji.

NikolaVB

pre 13 godina

To rade ruzne, debele, uglavnom starije Englezkinje i Nemice. Provodim dosta vremena u Nemackoj i gledao sam dokumentacije i reportaze u vezi sa tim "Sex Touristen" odvratni, perverzni muskarci i zene. BLJAK!

Зоран

pre 13 godina

Свиђа ми се овај ваш стил око тих основних животних вредности.
Кад смо већ код њих, ево да вам испричам истинити догађај. Ми смо отишли из Србије пре око 10 година.
Одлазили смо тамо, чешће, али се нисмо виђали баш са свим људима, тако да псоел једно 7 година моја супруга се види са једном са којом се баш лепо дружиле на факултету, и ценила је. Ја причам са њеним мужем, моја жена са њом. Ништа посебно, стандардне приче.
Лепо се растанемо, а мени жена приђе и отоври оволиек очи:

- Знаш шта ми ова каже сад?
- Шта?
- Један је живот, не треаб га проћердати, треба ипак искористии ту шансу...
- Па треба, јесте у праву је.
- Чекај бре, ниси чуо до краја. Ја сам исто то у први мах мислила, али она креће даље и каже, треба тако са неким, мало ово, оно...
- !?
- Ја јој кажем да ја то не би радила. Она ми се смеје, каже да сам блесава, још додаје како тамо у болници где ради, поакзују жене једне другој какав доњи веш носе, труба си ако немаш тамо нешто.
- Реко, знаш шта, мора да смо ми мало постали ненормални у овој Америци, вероватно је то.

Veličina nije bitna :)

pre 13 godina

Heh, skoro sve same zemlje gde su crnci :)

Šalu na stranu... U Srbiji nikad više samaca, nikad manje dece, al' zato nikad više članaka o sex turizmu, i to nekom na egzotičnim destinacijama

Veličina nije bitna :)

pre 13 godina

Heh, skoro sve same zemlje gde su crnci :)

Šalu na stranu... U Srbiji nikad više samaca, nikad manje dece, al' zato nikad više članaka o sex turizmu, i to nekom na egzotičnim destinacijama

lekarka

pre 13 godina

Zašto B92 kao medijska kuća koja podržava akcije po pitanju zdravlja žena, informisanje o zaštiti od SPB i sl. istovremo objavljuje članke poput ovih koji promovišu promiskuitet i rizično ponašanje?

Zašto se čitaocima sugeriše da je to iz članka nešto bez ikakve opasnosti, a opasnost je ogromna. HIV ćete ili dobili ili nećete. Šanse su 50-50. Kao utičnica za struju na zidu - ili je nula ili je faza, a ako je faza onda zbogom. Posebno u državama trećeg sveta gde je broj HIV pozitivnih ogroman.

Seks sa neproverenim partnerom je ruski rulet sa revolverom koji ima samo dva mesta u burencetu.

Preko cele godine ovakvi članci, a onda za 1. decemebar malo tužne priče i statistike o HIV-u pa opet po starom. Zašto?

Imam utisak da vam je deo redakcije koji se bavi prenošenjem ovih članaka iz žute štampe u potpunoj koliziji sa onim što promoviše vrh vaše kuće kroz akcije tipa mobilni mamograf i sl. kao i druge aktivnosti koje imaju za cilj edukaciju populacije o zdravlju i prevenciji.

Зоран

pre 13 godina

Свиђа ми се овај ваш стил око тих основних животних вредности.
Кад смо већ код њих, ево да вам испричам истинити догађај. Ми смо отишли из Србије пре око 10 година.
Одлазили смо тамо, чешће, али се нисмо виђали баш са свим људима, тако да псоел једно 7 година моја супруга се види са једном са којом се баш лепо дружиле на факултету, и ценила је. Ја причам са њеним мужем, моја жена са њом. Ништа посебно, стандардне приче.
Лепо се растанемо, а мени жена приђе и отоври оволиек очи:

- Знаш шта ми ова каже сад?
- Шта?
- Један је живот, не треаб га проћердати, треба ипак искористии ту шансу...
- Па треба, јесте у праву је.
- Чекај бре, ниси чуо до краја. Ја сам исто то у први мах мислила, али она креће даље и каже, треба тако са неким, мало ово, оно...
- !?
- Ја јој кажем да ја то не би радила. Она ми се смеје, каже да сам блесава, још додаје како тамо у болници где ради, поакзују жене једне другој какав доњи веш носе, труба си ако немаш тамо нешто.
- Реко, знаш шта, мора да смо ми мало постали ненормални у овој Америци, вероватно је то.

NikolaVB

pre 13 godina

To rade ruzne, debele, uglavnom starije Englezkinje i Nemice. Provodim dosta vremena u Nemackoj i gledao sam dokumentacije i reportaze u vezi sa tim "Sex Touristen" odvratni, perverzni muskarci i zene. BLJAK!

Gedza Gedzetlija

pre 13 godina

I sad se svi kao zgrazavaju, pa se tri puta krste, okrecu prema Istoku, ljube slavsku ikonu, teraju sotonu i sta ti ja sve ne znam ...

A svi tako slatko zaboravljaju da je seks turizma bilo i u 19. veku po takozvanim "banjama za nerotkinje" u srcu konzervativno-pravoslavne Kraljevine Srbije. Jedino se to tada nije zvalo tim imenom. Nego, uda se gospodja Hadzi-Melentijevic za gospodina advokata Agatonovica. On da prostite smotan u onu stvar, a svekrva besno rezi: "Rodi mi unuce, nerotkinjo!". Upomoc dolazi tetka-Saveta, koja je cula da u se banji X nerotkinje uspesno lece i odmah zatrudne. Snajku posalju u banju, tamo je privedu nekom lokalnom momku ... i eto nje trudne. Svi vuci siti i koze na broju, a svekrva kaze: "Dobro je, spasli smo obraz pred svetom".

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

Bio sam na Jamajci nekoliko puta, izvan tzv "rezorta" ogradjenog bodljikavom zicom su gladni i siromasni, bolesni i ponizeni. A izaci iza te zice znaci malo vise od osecaja koji se moze svesti na rec "napeto". Tako je u vecini bivsih kolonija, zaostavstina "evropskih tekovina", gde su se nasiljem i torturom ugradjivale vrednosti i "moral" onima koje su vekovima smatrali inferiornim. Tako u Kolumbiji, npr, americki turisti upiru prstom na rucno pravljene predmete i jedino sto kazu "jedan dolar". Toliko prosecna svest amerikanca biduje druge kulture, dok ide da pronadje svoju Meku -Mekdonalds ili Burger King (ako ga kolonija ima) , jer se tamo oseca vise kao kod kuce. Sto se prostitucije tice, o cemu ovaj tekst indirektno govori, tela i duse siromasnih su na prodaju obesnim kreaturama potrosackog drustva kojima nista, nista nije sveto. I naravno, posto je i Srbija gubi identitet u trci za novcem i modernim zivotom, ne zacudite se ako jednog dana vasa rodjena deca budu "roblje jeftine zabave", bez samopostovanja i identiteta. To je druga strana neoliberalnog i globalnog poretka koji uzgaja milione zombija u potrazi za jeftinim provoda.

Mirjana

pre 13 godina

Biće da sam konzervativna, ali jedino dobro u opisanoj pojavi jeste to što su muške prostitutke napokon nazvane svojim imenom i što je mačo retorika dospela tamo gde joj je uvek i bilo mesto. Osim te dragocenosti, zaista odvratno. Nemam baš ništa protiv golišavih crnaca, naprotiv, ali nekako više volim kad je za dž.Dakle, da sam starija imućna gospođa, što nisam, zadovoljila bih se i nekim besplatnim primerkom, makar bio i stariji od mene.

nisam crnac

pre 13 godina

Najžalosnije je to što ja jesam i mlad i lep i zelenook i visok i atletski građen (pritom nisam gay); ali me ovde ni stare ni mlade žene uopšte ne primećuju...

makro

pre 13 godina

Interesantno da B92, koji pokusava da se predstavi kao ozbiljna medijska kuca, na svom sajtu promovise prostituciju (pa makar bila i muska).

докон

pre 13 godina

Свет постаје све болеснији и изопаченији... Полако али сигурно... Данас су и штампани и електронски медији преплављени садржајима који су у време мог пубертета (и не тако давно) могли да се нађу само у порнографским и еротским часописима.

damir

pre 13 godina

U,ovo je baš dobra ideja za nas "mačo srbende" da popunimo budžet ordinirajući po zapuštenim banjama.Samo još da napravimo zube ...

Toriton

pre 13 godina

Vidim da je autocenzura na B92 prilicno opala, sada se promovise prostitucija na globalnom nivou. Zanimljiv tekst, ali neocekivan ovde, gde se bombarduje svakodnevno sa clancima o pravima homoseksualaca i sl. Znaci promiskuitet se odobrava, ali kritika istog nije pozeljna u modernom drustvu...S&G

čika velja

pre 13 godina

Ova pojava se u normalnim vremenima i zemljama zove PROSTITUCIJA! I posle se čudimo našoj deci... pa šta očekivati od ne normalnih roditelja?!

Iko

pre 13 godina

Seks turizam -DIVNO! Zaboraviliste, ima ga u svim evropskim zemljama, kao i u Srbiji, na Kosovu, Makedoniji. Belo roblje se preprodaje svuda oko nas, kriminalci ih drze pod cizmom, oduzimaju sve sto su zaradile, prate, ucenjuju njihove clanove porodica, decu, dok su ove u strahu terorisane i premlacivane, oduzetih dokumenata od strane njihovih "vlasnika". Ovo su teme za pisanje. Ove debele Amerikanke ili evropljanke ne rade nista drugo nego sto radi demokratski svet, uzima za sitne pare sve sto moze.

dragan obrenovic

pre 13 godina

Meni je najbolje od svega sto se to naziva drugacije za muskarce i zene. Kod muskaraca je to seks turizam a kod zena romans turizam. Studiram Menadzment turizam biznisa u engleskoj i naslusao sam se pro et contra diskusija ali meni je to uglavnom isto.

mislilac

pre 13 godina

Seksualne slobode ce postojati tek kada zene smeju da urade u svojoj okolini ono sto rade na dalekim ostrvima. Muskaraca ima svuda okolo ali zene se oslobode samo tamo gde ih niko ne poznaje. Seks mogu da nadju svuda, ne samo na nekim ostrvima. Mada smatram da zene koje bas ciljano idu na seks turizam, to su one malo starije i manje lepe, koje ne mogu na uobicajen nacin da nadju muskarca. Isto je i sa muskarcima koji koriste seks turizam, debeli i nikakvi i kad plate zahtevaju da zenska radi sve sto on hoce. Tako da su takvi turisti razmazeni, imaju lovu i ruzni su. I nema tu neke romanse, nego on placa a ona mora da radi sve kako njemu treba. Tako da romansa postoji samo u reklamama. Uostalom, da sam bogat, nikad ne bih koristio tudje siromastvo da dodjem do seksa.

komentator

pre 13 godina

U suštini, bogati (u ovom slučaju žene) koriste siromašne kao instrument za ispunjenje, kao i obično, svojih niskih pobuda. Nije čudo što Gambijci "uopšte nemaju poštovanja za njih".

Dejan

pre 13 godina

Kakve veze ima ljubav sa vikend romansama ?!?!
Pa onda i ne moraju da idu. Naci ce i kod kuce takve koji govore volim te vec sledeci dan, a neki i odmah. Znaci, muski nalaze kao seks, a zene nalaze kao ljubav. As'ti... Pa nazovimo to pravim imenom. Radi se o klasicnoj prostituciji tipa - daleko od ociju. Kao i Englezi. Napijaju se kao svinje kada odu negde (samo primer), a kod kuce glume gotovo mormone.

Lion

pre 13 godina

Za mene je ovaj tekst uvredljiv jer, s obzirom da su u pitanju iskljucivo bele zene iz pomenutih zemalja, sugerise da beli muskarci ne mogu da zadovolje svoje zene, pa one moraju da idu kod crnaca ili Azijata. Cak ste i na sliku dole stavili belkinju i crnca. Zaboravljeno je, medjutim da se u visestruko vecem broju takve avanture desavaju u svim Evropskim mediteranskim zemljama. Na Jadranu su takvi muskarci poznati kao - galebovi.

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

"I"., Jeste, samo sto Izrael ima atomsku bombu, i vec nekoliko decenija "gomila" americko naoruzanje upereno prema potrebi americke spoljne politike. Tok istorije se ne moze promeniti, bilo je sta je bilo, tuzno je sto se istorija ponavlja. Ako mislis da je Izrael primer demokratske zemlje, gresis. Ono sto taj isti Izrael cini nad Palestincima moze se u nekim tackama uporediti sa Holokaustom pa i nekom vrstom genocidne politike. Ipak, nije tema kolonijalna brutalnost (primer Konga, gde su Belgijanci primenjivali kaznu odsecanjem saka - macetama...). Tema je seks turizam, a jasno po spisku navodi drzave koje imaju kolonijalnu proslost. To su po meni neke nove "Divizije za uzivanja - Joy divisions", raspitajte se, eto internet je jedna od prednosti globalnog drustva, svaka informacija je lako dostupna.

Markiza

pre 13 godina

@NikolaVB

Znaci ti samo volis "lepe" zene? "Ruzne" ne volis? Znaci neko ti upakuje zdravu jabuku u ruzno pakovanje i neces je kupiti, ali bi sa zadovoljstvom kupio npr. go*no upakovano u najfiniju svilu? Zanimljiv rezon...

i

pre 13 godina

@Slobodan Djakovic

e aj nemoj da lupas... Izrael je bio Britanska kolonija, a danas se razvijenost Izraela moze porediti sa vecinu zemalja Evropske unije. Juzno Africka Republika je najrazvijenija Africka zemlja, a pre bio kolonija.
Ima jos primera sigurno. A to sto su ostale zemlje siromasne, to u 90% slucajeva nema veze sa kolonijalizmom.

ex-galeb

pre 13 godina

prosao sam zivot na ostrvima, doduse nekim juzno evropskim, gde sam radio, i tacna je prica o romans-turizmu, ja sam te stvari doziveo sa Svabicom, Finkinjom, Engleskinjom, jedna je htela i da se uda, ali eto ja se vratio u BG i poceo svoj biznis, i ne kajem se, mozda kupim kucu tu gde sam radio i povremeno odem sa zenom i decom....
nase srpsko meso je bilo prilicno trazeno, prvo od lokalnih devojki, pa do turistkinja, inace bila je dobra prodja, mogao si otici gde si hteo...

opšte obrazovanje

pre 13 godina

@Brrr struja

Mišići prstiju i šake se pri udaru struje trenutno grče u čvrst stisak koji ne možemo kontrolisati. Ako dodirneš fazu unutrašnjom stranom prstiju ili dlana, šaka će se čvrsto stisnuti i struja će te ubiti jer nećeš moći da pustiš žicu ili metalni predmet kojim si dotakao fazu.
Čak i ako se faza dotakne spoljnom stranom prstiju ili šake, to što će te zbog grčenja na kontra stranu "odbiti" ne mora da znači bezbednost, posebno ne ako je u pitanju leva ruka, osigurač/sigurnosna sklopka visoke amperaže, ili ako si u čarapama ili bosonog.
Ako nisi bio na tom času opštetehničkog u osnovnoj, onda nemoj ljude navoditi da poveruju da je benigno ono što je defakto smrtonosno.

serpico

pre 13 godina

Prvo,doticne gospodje ili gospodjice da na nesto lice,nasle bi nekog frajera(obavezna veza ili ne),a ne mucenog crnca na nekom ostrvu.

Drgo,ko je Hriscanin/ka,treba malo da razmisli o svom moralu i produhovljenosti,verujte da covek koji to nema je siromasan,i sklon depresiji,bas onako kao sto je na zapadu-koji je ovaj nemoral izmislio,al' zato posle traze spas kod psihoterapeta.

Brrr struja

pre 13 godina

@lekarka treba da zna da struja iz utičnice (bolje reći napon) ne ubija. Da ubija, polovina nas ne bi bila ovde. Samo malo protrese, refleks povuče ruku i gotovo. Ubija u izuzetnim slučajevima kod rada na mešalici gde onaj koga udari stoji u vodi ili recimo radnika visoki napon u trafo-stanici. To se dešava veoma, veoma retko.

Sad povucite analogiju s onim o čemu ste vi pričali.

mhmm

pre 13 godina

@ (nisam crnac, 25. mart 2011 07:26)

Ako si mlad, a sada i to vise nije uslov, pali iz ove zemlje u kojoj su zene sve samo ne liberalne i opusteno vaspitane.
Izbegavaj spaniju i italiju, sve ostalo dolazi u obzir.
Srecno.

Зоран

pre 13 godina

Свиђа ми се овај ваш стил око тих основних животних вредности.
Кад смо већ код њих, ево да вам испричам истинити догађај. Ми смо отишли из Србије пре око 10 година.
Одлазили смо тамо, чешће, али се нисмо виђали баш са свим људима, тако да псоел једно 7 година моја супруга се види са једном са којом се баш лепо дружиле на факултету, и ценила је. Ја причам са њеним мужем, моја жена са њом. Ништа посебно, стандардне приче.
Лепо се растанемо, а мени жена приђе и отоври оволиек очи:

- Знаш шта ми ова каже сад?
- Шта?
- Један је живот, не треаб га проћердати, треба ипак искористии ту шансу...
- Па треба, јесте у праву је.
- Чекај бре, ниси чуо до краја. Ја сам исто то у први мах мислила, али она креће даље и каже, треба тако са неким, мало ово, оно...
- !?
- Ја јој кажем да ја то не би радила. Она ми се смеје, каже да сам блесава, још додаје како тамо у болници где ради, поакзују жене једне другој какав доњи веш носе, труба си ако немаш тамо нешто.
- Реко, знаш шта, мора да смо ми мало постали ненормални у овој Америци, вероватно је то.

NikolaVB

pre 13 godina

To rade ruzne, debele, uglavnom starije Englezkinje i Nemice. Provodim dosta vremena u Nemackoj i gledao sam dokumentacije i reportaze u vezi sa tim "Sex Touristen" odvratni, perverzni muskarci i zene. BLJAK!

lekarka

pre 13 godina

Zašto B92 kao medijska kuća koja podržava akcije po pitanju zdravlja žena, informisanje o zaštiti od SPB i sl. istovremo objavljuje članke poput ovih koji promovišu promiskuitet i rizično ponašanje?

Zašto se čitaocima sugeriše da je to iz članka nešto bez ikakve opasnosti, a opasnost je ogromna. HIV ćete ili dobili ili nećete. Šanse su 50-50. Kao utičnica za struju na zidu - ili je nula ili je faza, a ako je faza onda zbogom. Posebno u državama trećeg sveta gde je broj HIV pozitivnih ogroman.

Seks sa neproverenim partnerom je ruski rulet sa revolverom koji ima samo dva mesta u burencetu.

Preko cele godine ovakvi članci, a onda za 1. decemebar malo tužne priče i statistike o HIV-u pa opet po starom. Zašto?

Imam utisak da vam je deo redakcije koji se bavi prenošenjem ovih članaka iz žute štampe u potpunoj koliziji sa onim što promoviše vrh vaše kuće kroz akcije tipa mobilni mamograf i sl. kao i druge aktivnosti koje imaju za cilj edukaciju populacije o zdravlju i prevenciji.

Mirjana

pre 13 godina

Biće da sam konzervativna, ali jedino dobro u opisanoj pojavi jeste to što su muške prostitutke napokon nazvane svojim imenom i što je mačo retorika dospela tamo gde joj je uvek i bilo mesto. Osim te dragocenosti, zaista odvratno. Nemam baš ništa protiv golišavih crnaca, naprotiv, ali nekako više volim kad je za dž.Dakle, da sam starija imućna gospođa, što nisam, zadovoljila bih se i nekim besplatnim primerkom, makar bio i stariji od mene.

i

pre 13 godina

@Slobodan Djakovic

e aj nemoj da lupas... Izrael je bio Britanska kolonija, a danas se razvijenost Izraela moze porediti sa vecinu zemalja Evropske unije. Juzno Africka Republika je najrazvijenija Africka zemlja, a pre bio kolonija.
Ima jos primera sigurno. A to sto su ostale zemlje siromasne, to u 90% slucajeva nema veze sa kolonijalizmom.

Brrr struja

pre 13 godina

@lekarka treba da zna da struja iz utičnice (bolje reći napon) ne ubija. Da ubija, polovina nas ne bi bila ovde. Samo malo protrese, refleks povuče ruku i gotovo. Ubija u izuzetnim slučajevima kod rada na mešalici gde onaj koga udari stoji u vodi ili recimo radnika visoki napon u trafo-stanici. To se dešava veoma, veoma retko.

Sad povucite analogiju s onim o čemu ste vi pričali.

Lion

pre 13 godina

Za mene je ovaj tekst uvredljiv jer, s obzirom da su u pitanju iskljucivo bele zene iz pomenutih zemalja, sugerise da beli muskarci ne mogu da zadovolje svoje zene, pa one moraju da idu kod crnaca ili Azijata. Cak ste i na sliku dole stavili belkinju i crnca. Zaboravljeno je, medjutim da se u visestruko vecem broju takve avanture desavaju u svim Evropskim mediteranskim zemljama. Na Jadranu su takvi muskarci poznati kao - galebovi.

Markiza

pre 13 godina

@NikolaVB

Znaci ti samo volis "lepe" zene? "Ruzne" ne volis? Znaci neko ti upakuje zdravu jabuku u ruzno pakovanje i neces je kupiti, ali bi sa zadovoljstvom kupio npr. go*no upakovano u najfiniju svilu? Zanimljiv rezon...

makro

pre 13 godina

Interesantno da B92, koji pokusava da se predstavi kao ozbiljna medijska kuca, na svom sajtu promovise prostituciju (pa makar bila i muska).

Veličina nije bitna :)

pre 13 godina

Heh, skoro sve same zemlje gde su crnci :)

Šalu na stranu... U Srbiji nikad više samaca, nikad manje dece, al' zato nikad više članaka o sex turizmu, i to nekom na egzotičnim destinacijama

докон

pre 13 godina

Свет постаје све болеснији и изопаченији... Полако али сигурно... Данас су и штампани и електронски медији преплављени садржајима који су у време мог пубертета (и не тако давно) могли да се нађу само у порнографским и еротским часописима.

serpico

pre 13 godina

Prvo,doticne gospodje ili gospodjice da na nesto lice,nasle bi nekog frajera(obavezna veza ili ne),a ne mucenog crnca na nekom ostrvu.

Drgo,ko je Hriscanin/ka,treba malo da razmisli o svom moralu i produhovljenosti,verujte da covek koji to nema je siromasan,i sklon depresiji,bas onako kao sto je na zapadu-koji je ovaj nemoral izmislio,al' zato posle traze spas kod psihoterapeta.

ex-galeb

pre 13 godina

prosao sam zivot na ostrvima, doduse nekim juzno evropskim, gde sam radio, i tacna je prica o romans-turizmu, ja sam te stvari doziveo sa Svabicom, Finkinjom, Engleskinjom, jedna je htela i da se uda, ali eto ja se vratio u BG i poceo svoj biznis, i ne kajem se, mozda kupim kucu tu gde sam radio i povremeno odem sa zenom i decom....
nase srpsko meso je bilo prilicno trazeno, prvo od lokalnih devojki, pa do turistkinja, inace bila je dobra prodja, mogao si otici gde si hteo...

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

Bio sam na Jamajci nekoliko puta, izvan tzv "rezorta" ogradjenog bodljikavom zicom su gladni i siromasni, bolesni i ponizeni. A izaci iza te zice znaci malo vise od osecaja koji se moze svesti na rec "napeto". Tako je u vecini bivsih kolonija, zaostavstina "evropskih tekovina", gde su se nasiljem i torturom ugradjivale vrednosti i "moral" onima koje su vekovima smatrali inferiornim. Tako u Kolumbiji, npr, americki turisti upiru prstom na rucno pravljene predmete i jedino sto kazu "jedan dolar". Toliko prosecna svest amerikanca biduje druge kulture, dok ide da pronadje svoju Meku -Mekdonalds ili Burger King (ako ga kolonija ima) , jer se tamo oseca vise kao kod kuce. Sto se prostitucije tice, o cemu ovaj tekst indirektno govori, tela i duse siromasnih su na prodaju obesnim kreaturama potrosackog drustva kojima nista, nista nije sveto. I naravno, posto je i Srbija gubi identitet u trci za novcem i modernim zivotom, ne zacudite se ako jednog dana vasa rodjena deca budu "roblje jeftine zabave", bez samopostovanja i identiteta. To je druga strana neoliberalnog i globalnog poretka koji uzgaja milione zombija u potrazi za jeftinim provoda.

čika velja

pre 13 godina

Ova pojava se u normalnim vremenima i zemljama zove PROSTITUCIJA! I posle se čudimo našoj deci... pa šta očekivati od ne normalnih roditelja?!

Gedza Gedzetlija

pre 13 godina

I sad se svi kao zgrazavaju, pa se tri puta krste, okrecu prema Istoku, ljube slavsku ikonu, teraju sotonu i sta ti ja sve ne znam ...

A svi tako slatko zaboravljaju da je seks turizma bilo i u 19. veku po takozvanim "banjama za nerotkinje" u srcu konzervativno-pravoslavne Kraljevine Srbije. Jedino se to tada nije zvalo tim imenom. Nego, uda se gospodja Hadzi-Melentijevic za gospodina advokata Agatonovica. On da prostite smotan u onu stvar, a svekrva besno rezi: "Rodi mi unuce, nerotkinjo!". Upomoc dolazi tetka-Saveta, koja je cula da u se banji X nerotkinje uspesno lece i odmah zatrudne. Snajku posalju u banju, tamo je privedu nekom lokalnom momku ... i eto nje trudne. Svi vuci siti i koze na broju, a svekrva kaze: "Dobro je, spasli smo obraz pred svetom".

Toriton

pre 13 godina

Vidim da je autocenzura na B92 prilicno opala, sada se promovise prostitucija na globalnom nivou. Zanimljiv tekst, ali neocekivan ovde, gde se bombarduje svakodnevno sa clancima o pravima homoseksualaca i sl. Znaci promiskuitet se odobrava, ali kritika istog nije pozeljna u modernom drustvu...S&G

mhmm

pre 13 godina

@ (nisam crnac, 25. mart 2011 07:26)

Ako si mlad, a sada i to vise nije uslov, pali iz ove zemlje u kojoj su zene sve samo ne liberalne i opusteno vaspitane.
Izbegavaj spaniju i italiju, sve ostalo dolazi u obzir.
Srecno.

nisam crnac

pre 13 godina

Najžalosnije je to što ja jesam i mlad i lep i zelenook i visok i atletski građen (pritom nisam gay); ali me ovde ni stare ni mlade žene uopšte ne primećuju...

Iko

pre 13 godina

Seks turizam -DIVNO! Zaboraviliste, ima ga u svim evropskim zemljama, kao i u Srbiji, na Kosovu, Makedoniji. Belo roblje se preprodaje svuda oko nas, kriminalci ih drze pod cizmom, oduzimaju sve sto su zaradile, prate, ucenjuju njihove clanove porodica, decu, dok su ove u strahu terorisane i premlacivane, oduzetih dokumenata od strane njihovih "vlasnika". Ovo su teme za pisanje. Ove debele Amerikanke ili evropljanke ne rade nista drugo nego sto radi demokratski svet, uzima za sitne pare sve sto moze.

komentator

pre 13 godina

U suštini, bogati (u ovom slučaju žene) koriste siromašne kao instrument za ispunjenje, kao i obično, svojih niskih pobuda. Nije čudo što Gambijci "uopšte nemaju poštovanja za njih".

damir

pre 13 godina

U,ovo je baš dobra ideja za nas "mačo srbende" da popunimo budžet ordinirajući po zapuštenim banjama.Samo još da napravimo zube ...

mislilac

pre 13 godina

Seksualne slobode ce postojati tek kada zene smeju da urade u svojoj okolini ono sto rade na dalekim ostrvima. Muskaraca ima svuda okolo ali zene se oslobode samo tamo gde ih niko ne poznaje. Seks mogu da nadju svuda, ne samo na nekim ostrvima. Mada smatram da zene koje bas ciljano idu na seks turizam, to su one malo starije i manje lepe, koje ne mogu na uobicajen nacin da nadju muskarca. Isto je i sa muskarcima koji koriste seks turizam, debeli i nikakvi i kad plate zahtevaju da zenska radi sve sto on hoce. Tako da su takvi turisti razmazeni, imaju lovu i ruzni su. I nema tu neke romanse, nego on placa a ona mora da radi sve kako njemu treba. Tako da romansa postoji samo u reklamama. Uostalom, da sam bogat, nikad ne bih koristio tudje siromastvo da dodjem do seksa.

Dejan

pre 13 godina

Kakve veze ima ljubav sa vikend romansama ?!?!
Pa onda i ne moraju da idu. Naci ce i kod kuce takve koji govore volim te vec sledeci dan, a neki i odmah. Znaci, muski nalaze kao seks, a zene nalaze kao ljubav. As'ti... Pa nazovimo to pravim imenom. Radi se o klasicnoj prostituciji tipa - daleko od ociju. Kao i Englezi. Napijaju se kao svinje kada odu negde (samo primer), a kod kuce glume gotovo mormone.

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

"I"., Jeste, samo sto Izrael ima atomsku bombu, i vec nekoliko decenija "gomila" americko naoruzanje upereno prema potrebi americke spoljne politike. Tok istorije se ne moze promeniti, bilo je sta je bilo, tuzno je sto se istorija ponavlja. Ako mislis da je Izrael primer demokratske zemlje, gresis. Ono sto taj isti Izrael cini nad Palestincima moze se u nekim tackama uporediti sa Holokaustom pa i nekom vrstom genocidne politike. Ipak, nije tema kolonijalna brutalnost (primer Konga, gde su Belgijanci primenjivali kaznu odsecanjem saka - macetama...). Tema je seks turizam, a jasno po spisku navodi drzave koje imaju kolonijalnu proslost. To su po meni neke nove "Divizije za uzivanja - Joy divisions", raspitajte se, eto internet je jedna od prednosti globalnog drustva, svaka informacija je lako dostupna.

opšte obrazovanje

pre 13 godina

@Brrr struja

Mišići prstiju i šake se pri udaru struje trenutno grče u čvrst stisak koji ne možemo kontrolisati. Ako dodirneš fazu unutrašnjom stranom prstiju ili dlana, šaka će se čvrsto stisnuti i struja će te ubiti jer nećeš moći da pustiš žicu ili metalni predmet kojim si dotakao fazu.
Čak i ako se faza dotakne spoljnom stranom prstiju ili šake, to što će te zbog grčenja na kontra stranu "odbiti" ne mora da znači bezbednost, posebno ne ako je u pitanju leva ruka, osigurač/sigurnosna sklopka visoke amperaže, ili ako si u čarapama ili bosonog.
Ako nisi bio na tom času opštetehničkog u osnovnoj, onda nemoj ljude navoditi da poveruju da je benigno ono što je defakto smrtonosno.

dragan obrenovic

pre 13 godina

Meni je najbolje od svega sto se to naziva drugacije za muskarce i zene. Kod muskaraca je to seks turizam a kod zena romans turizam. Studiram Menadzment turizam biznisa u engleskoj i naslusao sam se pro et contra diskusija ali meni je to uglavnom isto.