Petak, 11.03.2011.

10:23

Dodik: Dejton ili disolucija

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da taj entitet prihvata samo dejtonsku Bosnu i Hercegovinu i da će u drugom slučaju krenuti u "disoluciju" te države.

Izvor: B92

Dodik: Dejton ili disolucija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

rade

pre 13 godina

Ako vec nije imala odjeka u federaciji BiH Dodikova izjava, zasto se onda ovde komentatori iste "ubise" da objasne da on nije u pravu?? Malo konfuzno i kontradiktorno priznacete. :))) Ocigledno da su se Bosnjaci "uzmuvali" jer ovo nije Dodik prvi izjavio. Tu ideju su sami evropljani dali jos pre par meseci kako ce se, kako stvari stoje, desiti "miran razvod" Republike Srpske od federacije (Dodik to naziva disolucijom) i kako je pravtnotehnicki neodrziva BiH ukoliko nije kontrolisana spolja a zasta oni nemaju vise ni politicke volje ni materijalnih sredstava za odrzavanje iste. Braco sa velikom radoscu ocekujemo ujedinjenje sa vama. Pozdrav iz Budisave, seoceta kraj Novog Sada.

Velibor, USA

pre 13 godina

Ono shto je ochito je to da Dodiku narochito smetaju oni Srbi koji nisu mislili niti se ponashali na liniji Sloba Miloshevic-Rasho Karadzic-Mladic-Sheshelj pa je ovako vrisnuo na oslobadjanje Divjaka koji NIJE KRIV za Dobrovoljachku NITI za ikoji zlochin nad Srbima. To sve samo govori koliko je Dodik nisko pao kada je ovako vrisnuo a nije bio ovako vrisnuo kada su se blago odnosili prema zlochincu Naseru Oricu, Mushanu Topalovicu Caci, Celi i ostalim stvarnim boshnjachkim zlochincima. Takvi mu ne smetaju toliko jer mu idu na ruku predstavljanjem BiH kao antisrpske, muslimanske drzave itd.... ali mu Divjak koji je za stvarnu multietnichku i pro-gradjansku BiH itekako smeta.

p.s. ja sam kao gradjanin srpske nacionalnosti napustio BiH ne zato jer su me Boshnjaci neshto narochito ugrozavali, zapravo vishe ce biti da su me ugrozavali Dodikovi saveznici velikohrvatski hadezeovci i desnichari (pre(o)zivljavao sam u zapadnom Mostaru). napustio sam BiH jer sam totalno bio iscrpljen od tog primitivnog naci-shovinizma tipa "podijelimo BiH na tri etnichko-stranachka tora". Toga krajem 20-og i pochetkom 231-og vijeka ne bi smjelo biti vec vishe saradnje da se moze uspjeshnije snositi s izazovima 21-og vijeka a ne stalnim podgrijavanjem primitivnih naci-shovinistichkih chorbi.

Srbin iz "RS" koji nece na silu da prihvati BIH a nece ni moja deca niti ijedan Srbin za narednih 10000000 vekova

pre 13 godina

Do otcepljenja ce doci bez ikakvog rata. To ce se desiti kada tzv. Bosnjaci(izmisljeni 1992. do tada su se izjasnjavali kao muslimani) shvate da ih niko u Evropi nece podrzati u projektu odrzavanja nefunkcionalne drzave. Bas kao sto je Srbija ostala bez Kosova jer nije mogla na silu da integrise Albance, tako ce i BIH ostati bez Republike Srpske je ne moze na silu da integrise Srbe.

DUGY

pre 13 godina

Zaime BOGA. Sklonite to ******* Dodika. da Nebruka Srpski Narod ne samo u Bosnu vec svuda po Svetu kuda ima Srba!!!Povra ca se Coveku kod ga vidi na slic fyyyjjjjjjjjjjj

Milan

pre 13 godina

U Sarajevu i u citavoj BiH ce morati da nauce da postuju Dejton. A tamo pise da je Bosna iz dva dijela RS i Federacije BiH.
E sve dok to ne shvatite imacete problema, a i pritisak ce da vam raste.
A Dodik ce tu da vam to napominje svaki dan ako treba.

Zorica

pre 13 godina

Porediti Dodika i Zukorlica je u najmanju ruku bez veze. Dodika je izabrala na demokratskim izborima ogromna vecina stanovnika Republike Srpske, i kao takav ima mandat da kaze u njihovo ime ono sto ako zelite mozete dobiti svakom anketom u svakom dijelu RS.

Zukorlic je vjerski vodja, jedne struje u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Eu...

pre 13 godina

BiH ima svoga Dodika a Srbija svoga Zurkolica. Meni se cini da njihovo djelovanje je usko povezano a da narod podrzava u svome krugu takve politicare. Kome to odgovara, neznam ali znam da sa takvom elitom se ne moze se ici dalje.

qsarks

pre 13 godina

@ slobodan milošević

koliko je meni poznato srpske su vojske ratovale u 90-im godinama 4 puta (protiv Hrvata, protiv Bosanaca, protiv Albanaca i protiv NATO- pakta) i svaki put su izgubile.

Miloševićev san kojeg je elokventno predočio Šešelj bio je granica na liniji Virovitica - Karlovac - Karlobag. Danas, ne samo da Srbija nije prešla Drinu nego je i ostala bez dijela svoje teritorije.

Isto tako, ne vjerujem da bi predsjednik Tadić podržao odcjepljenje RS, a kamoli da bi se upustio u rat s Hrvatskom, BiH i NATO savezom zbog RS.

Matija Gubec

pre 13 godina

Milorade...da prostiš... *******. BiH je pod suverenitetom EU kao i Dejtonskim sporazumom o jedinstvenoj državi... Sanjaj samo sanjaj... Što se prije "otrijezniš" to bolje za sve stanovnike BiH..

Miljan.RS

pre 13 godina

Sto je Novak komentarisao,to zaista ima smisla.Sta je sa pravima Srba u Federaciji,tamo se od pola miliona protjeranih vratilo 30000.Zasto milion Srba koji su rodjeni u BiH,a sada zive u Srbiji,nemaju pravo na BiH drzavljanstvo jer se migracija stanovnistva od 1945-92 odvijala unutar jedne drzave Jugoslavije,sta je sa 100000 prognanih iz Sarajeva,kad se zna da je citav zapadni dio Sarajevskog polja bio u vlasnistvu Srba,da ne spominjem kako je u Sarajevu muslimanska vecina bila relativna a da su Srbi i Hrvati cinili 60% stanovnistva Sarajeva.Srbi moraju da povrate svoja prava u Federaciji,zaboga,pa citav predio od Bihaca do Kupresa koji je po povrsini jednak Crnoj Gori,a dje su Srbi cinili apsolutnu vecinu,je sada potpuno pust i napusten a vecina mogracija prema Srbiji je bas iz tih krajeva.Zasto ti ljudi ne bi ostvarili pravo da sacuvaju svoju zemlju,nasele je i tamo zive kad im je to ostalo od predaka?

sloboda

pre 13 godina

Milose, imali ste Milosevica, sto ga ne cuvaste, on se bas borio za srpsku stvar, a gdje je danas, jesi li mu bar cvijce odnio na grob? Vidim da prizeljkujes nekoga kao Milorada, pa izvoli, mozes da ga usvojis ako je tako dobar.

Dusan

pre 13 godina

Sta je strasno to sto je Dodik rekao realnu sliku o totalno ne funkcionalnoj drzavi? Propala je velika Jugoslavija a logika kaze da nece opstati ni mala!

cudno

pre 13 godina

Zaista postaje DEGUTANTNO da komentatori iz RS [samo neki, svom srecom] prozivaju federaciju zato sto pomaze OPTUZENIM za ratne zlocine, a u RS se salje vladin avion po osobe koje su na sudu PRIZNALE da su ratni zlocinci. I to salje avion novcem od poreza i onih koji su zrtve tog ratnog zlocinca ???

Sajo

pre 13 godina

Zalosno je videti necija misljenja i komentare,kompas je nesto sto ocigledno je neko izgubio,Bosnjaci su bili i bice vecina u Bosni,i bice Bosne uvjek,a ovaj sto prica ovakve stvari bi mu mnogo bolje bilo da se po zabavi svojim narodom i budzetom,ocigledno da mu prijeti bankrot a narod je na ivici siromastva a on dvaputa bogatiji,bojim se g.Dodik da ces veoma brzo da ostane s bez RS!!!

buruchaga

pre 13 godina

@ reality nikakva vojska nece ratovati nego narod bosnjacki koji ne da svoje zemlje to bar shvatite jednom bosnjaci nisu vise sto su bili pa bujrum

banjalucanin NEsrb

pre 13 godina

Naravno da nema nista zajednicko MILORADE,kad ti docekujes,ljubis,ugoscujes GOSPODJICU BILJANU PLAVSIC.Zenu RATNOG ZLOCINCA,koja je priznala GENOCID nad HRVATIMA i MUSLIMANIMA.Sta mislis MILORADE,kako smo se mi tad osjecali.Sto se tice rata,bolje ga ne pocinji.Bitke ste dobijali,sve ratove izgubili.Srbija ti pomoci ne moze,pokusala je ratom spasiti kolijevku srpskog naroda KOSOVO,pa je bila PONIZENA,nato bombama.Milorade,jedino su SRBIJA i srpski narod u BOSNI, bombardovani od strane NATO alijanse,u EX-YU ratovima.AMERIKA,EUROPA nisu prijateljski raspolozene prema srpskim ratovima.MILOSEVIC nije shvatio ,a TI MILORADE??

Sabo

pre 13 godina

Kukavicki vapaj od strane Dodika savovi pucaju u Republici Srpskoj pa mu kriva Federacija.Nema Mile vise budjeta prazan pojeli tajkuni tipa tebe.Zalostan si i smjesan kad se bavis Federacijom a tvoja Srpska tone malo pomalo jos malo pa bankrot Rebublika Srpska.

pfc

pre 13 godina

(ARBIH, 11. mart 2011 13:06)

Da da, ti majstore pricas kao da se Srbi i Srbija bas nista ne pitaju. Kakav uragan kakva oluja ? Pa ako bude referendum za odvajanje RS od BIH sta ti tu mozes ? Isto tako se i CG odvojila od Srbije pa sta ? A kad vec spominjes ratovanje, mislim da je svima vise dosta krvoprolica, a i kojom bi vojskom vi nesto uradili ? Kakva je to vojska u kojoj vojnici polazu zakletvu da ce braniti Republiku Srpsku a ne BIH ? Verujem da bi vas i hrvati iskulirali. Ne budi smesan...

srovac

pre 13 godina

MI U RS KOJI MISLIMO 'SVOJOM GLAVOM' SE BOJIMO DODIKA !!
Jer sve/svi organi u RS rade u njegovu korist. I sindikati, i borci i svi.
A, realnost je da rade za njega zato sto ga se plase.
Najbolje je to vidjeti na primjeru direktora fonda PIO [Mastilo] koji je u decembru dobio najvece odlikovanje koje postojiu RS, a naredni mjesec osvanuo u stampi kao negativac zato sto se usprotivio Dodiku koji kontrolise sve medije u RS.

Zoki

pre 13 godina

@ARBIH
Od koga bi ti oslobađao BiH? Od nekih 30-40% populacije, koja od 1995. na ovamo na svakim izborima demokratski pokazuje da ne želi da živi u unitarnoj BiH, u kojoj će se vršiti majorizacija konstitutivnih naroda. U kojoj će državni ministar inostranih poslova i član kolektivnog šefa države trčati da obiđu osumnjičenog ratnog zločinca, a država plaćati kauciju?

Novak

pre 13 godina

Ne razemem cemu odvajanje kad je 60% privatnog poseda u BiH srpsko vlasnistvo.Treba obezbediti povratak 500000 prognanih u Srba u Federaciju,zatim omoguciti drzavljanstvo za oko milion Srba iz Vojvodine i ostatka Srbije koji su kao kolonisti dosli u Srbiju,medju koje i ja spadam,i kad se svi ove posledice raspada Jugoslavije isprave,onda ce se doci do logicnog omera u stanovnistvu pre svih velikih ratova vodjenih u BiH,a to je da su Srbi vecinski narod u BiH i da je BiH vecinski srpska drzava,kao sto je vekovima i bila.

Slobodan Milosevic

pre 13 godina

qsarks,mislis i ubedjen si da se Srbija ne bi smela umesati u odbranu R.Srpske ako bi Hrvatska izvrsila agresiju na nju??? :-) :-) :-) :-) hahaha
Cim vidim pretnje na forumima znam da se kraj BiH blizi. KOGA SVRBI ON SE CESE. Mitar Miric i pesma ne "moze nam niko nista"!

Miki - RS

pre 13 godina

Gospodo mozda bi bilo dobro da pocnete da citate sta je Dodik rekao i na sta upozorava godinama. Republika Srpska ne poziva na rat, kao sto vidimo "jedva cekaju" neki od komentatora iz Federacije BiH. Upozorava se na neodrziv odnos prema zrtvama i stavovima Srba u BiH , a posebno iz Republike Srpske. Mozda vam treba nacrtati da shvatite da Republika Srpska trazi samo ono sto joj pripada. Jednak tretman i zivih i mrtivh.
U kojoj se drzavi moze iz budzeta izdvojiti 1 milion maraka za kauciju optuzenom za ratne zlocine ? Samo u Federaciji BiH. E mi cemo se fino na demokratski nacin odvojiti od ove smijurije od drzave, a za one sto bi da nas sprijece oruzijem, idite popijte po neki Besadin za smirenje.

Bosanka

pre 13 godina

Narod u BiH je oguglao na njegove izjave.

Zato niko iz BiH i ne reaguje.
Nesto mi ga stvarno zao, nema vise cime da prijeti, sve smo culi do sada, nista novo.

Pozdrav iz BiH

Reality on the Ground

pre 13 godina

Puna podrska Dodiku. RS mora naci svoj put jer BiH nema svog puta, a carsijska kamarila se ponasa kao nekad Milosevic. Ovima sto prijete Uraganom ili domobranima sto prijete intervencijom - zapamtite, svaki napad je tezi od odbrane, vama treba 4 vojnika na svakog jednog branitelja, a vi to nemate. Niti BiH ima vojsku, niti HR ima Armiju. Hrvatska intervencija bi vodila do puca u Srbiji i regionalnog rata. Srbija ne moze prihvatiti 1.5M izbjeglica, i kada bi, to bi opet vodilo na puc i na jos veci rat. Nas je Srba ipak najvise na Balkanu, tako da nam ne trebate prijetit, jer vas se ne bojimo (niti HR niti Muslimana). Nas je porazio NATO a ne vi. I vi to dobro znate, a i mi znamo. Danasnji NATO vodi rat sa muslimanima sirom svijeta, i razvucen je na puno strana. I to znamo. A Rusija je stala na noge. I to znamo. Mi cemo svoju RS branit, tako bujrum, dodjite i pokusajte. Ali nam nikada vise necete krojit sudbinu. Ovo sto sam napisao predstavlja vecinsko misljenje ne samo u Srpskoj nego i u Srbiji, ali nije "cool" ... Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje.

Starac

pre 13 godina

@qsarks

I meni Dalmacija i Zapadna Hercegovina izgledaju prilicno odseceni od Sljemena i u vrlo neprijateljskom okruzenju, pa eto trenutno je to tako.

magna

pre 13 godina

Da tužilaštvo u RS sprovede ozbiljne kriminalističke istrage protiv Dodika, kao što to rade Hrvati i Austrijanci protiv Sanadera vidjeli bi smo da je Sanader mala kradljiva beba u poređenju sa Dodikom.

Protiv Dodika je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela Tužilaštvu BiH kaznenu prijavu zato što je bez natječaja koncesiju za izgradnju autoceste Banja Luka - Bosanska Gradiška dodijelio konzorciju Integral Engineering iz Laktaša. Na čelu toga konzorcija je Dodikov kum Slobodan Stanković, a novčani iznos koji je taj konzorcij po ugovoru trebao dobiti višestruko premašuje okvirne vrijednosti koje projekt izgradnje te autoceste predviđa. U prilogu te kaznene prijave su i izvještaji koja Dodika terete za malverzacije povezane sa gradnjom zgrade vlade srpskog entiteta u BiH u Banjoj Luci i banjolučkog doma RTV-a, te prodajom naftne rafinerije u Bosanskom Brodu i termoelektrane Gacko.

Tom kaznenom prijavom protiv Milorada Dodika unutar Tužilaštva BiH bavit će se međunarodni tužioci iz Posebnog odjela za organizovani kriminal i korupciju (Odjel II), a prijava je istodobno proslijeđena i Protukorupcijskom timu Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

qsarks

pre 13 godina

Valjda je jasno da priključenje Srbiji dijela teritorija BiH nije moguće provesti mirnim putem. A kad bi i bilo moguće zapadni dio RS (zapadno od Distrikta Brčkog) bi postao izdvojeno područje, u izolaciji i sa svim stranama okruženo neprijateljskim teritorijem.

Ovdje u Hrvatskoj samo predsjednik Josipović smatra Dodika političarem s kojim se može razgovarati dok ga ostali hrvatski političari (osim hercegovačkih) drže nekom vrstom klauna.

Prema mišljenju bivšeg predsjednika Mesića, Hrvatska bi trebala u slučaju odcjepljenja RS intervenirati u Bosanskoj Posavini. U tom bi se slučaju Hrvatska našla u lagodnoj situaciji jer nju samu nitko ne bi mogao napasti jer prema ugovoru NATO saveza svaki napad na Hrvatsku automatski znači napad na cijeli NATO savez. Uz to, u eventualnom ratu za odcjepljenje RS ne bi imala ozbiljnih šansi za uspjeh jer ona i nema vojsku.

Dodika ne bi trebalo shvaćati ozbiljno jer je on prije svega
tajkun koji se koncentrirao da očuva svoje bogastvo i kojem nije u interesu da centralna država ispita porijeklo njegove imovine.

Prije osam godina Okružno tužiteljstvo Banje Luke podnijelo je protiv Dodika kaznenu prijavu u kojoj ga se tereti da je kao tadašnji premijer 90-ih oštetio državni proračun za 3 milijuna maraka. Međutim, zbog Dodikova utjecaja nikada nije provedena cjelovita istraga. Iz istih razloga dosad nisu ozbiljno istražene ni tvrdnje da se Dodik okoristio i prilikom prodaje Telekoma srpskog entiteta u BiH, kao ni tvrdnje da je Dodik novcem nepoznata podrijetla kupio vilu na Dedinju u Beogradu i jedno lovište u Srbiji.

Procjene govore da je Dodik u posljednjih 5 godina udvostručio svoje bogastvo, a njegovo nedoticanje sa siromašnom stvarnošću najbolje govori izjava koju je dao za televiziju: "Da nisam dao svome sinu 2 miliona maraka, on bi završio drogirajući se na ulici".

bobo

pre 13 godina

(Luka, 11. mart 2011 10:45)

Najsmješniju su takvi kao što se bojite da će se Republika Srpska pripojiti Srbiji. S obzirom u šta se ljudi tamo pretvaraju možda bi i najbolje bilo da kad se jednom otcijepimo ostanemo nezavisni. A ti i takvi kao i ne valjate sami sebi a kamoli ko drugi.
Naravno ovi komentari su bezazlena stvar i ne oslikavaju ništa ali eto čisto da se napiše

i bih i ne bih

pre 13 godina

@ARBIH
Nakon poezije, evo malo poučne proze:
''Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama.
Do jucer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti.
Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaceni.
Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušca, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjecanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja.
Preziru nas i braca i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom.
Htjeli smo da se sacuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo.
Nesreca je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje.
A sve se placa, pa i ova ljubav''.
Meša Selimović

prolupo je - udarila slava u glavu

pre 13 godina

Pitanje:
Sta ce RS uraditi sa tim koji uhapsi tj na osnovu cega ce ih uhapsiti ako uopste nema raspisane poternice?
Ko ce im suditi?
Na osnovu cega?
Kome ce ih isporuciti?

Dodik se ponasa ne kao kralj nego kao car u RS i nipodastava pravni sistem kako RS tako i Bosne

ARBIH

pre 13 godina

Nije moglo 1992...ko ste ste mastali...mi se radujemo spremno drugom poluvremenu,jer pravda nije pobijedila,a pobijedice sigurno !!!

Jer mi druge ( rezervne ) Domovine
nemamo !!!

Neces odvojiti ni pedalj nego cete osjetiti nesto mnogo jace od Oluje !!!

Bice to URAGAN koji ce osloboditi BIH takvih likova ko sto si ti.

I mi se nismo niti bi se borili za Islamsku drzavu, vec za Slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

" Sta se ono tamo cuje ko to tamo pjesme pjeva, to Heroji idu majko, branioci Sarajevaa !!!

Mashinovodja

pre 13 godina

Disolucija! L(ij)epe li srpske r(ij)eči!
Koristiš je kad se još usuđuješ da kažeš "rušenje", a u međuvremenu sebi pripremiš rezervni položaj u vidu vile na beogradskom Dedinju, u skladu s vojno-političkom doktrinom "Republika Srpska se brani na Dedinju!"
Oduvek me je čudio zanimljiv detalj da neverovatan broj onih koji se kao nešto ubiše od "odbrane Republike Srpske" ali to im ni najmanje ne smeta da budu vlasnici vila, stanova, lokala, kafića, pekara, benzinskih pumpi, raznih firmi i čega sve ne još po Beogradu! Imam utisak da oni strašno mnogo vole RS, ali za svaki slučaj, Beograd je ipak Beograd. Valjda u skladu sa već pomenutom vojno-političkom doktrinom...

deki

pre 13 godina

Nevidim razlog za brigu a pogotovo ne za mesanje osecanja sa pravdom. Pravni sistem RS treba da postupa kao i svaki drugi: da hapsi po medjunarodnim potjernicama a sud da donese eventualnu odluku o izrucenju.
Sto se tica stranog predstavnika to je stara prica - on namece svoju volju jer za to mozda ima amandman. Treba pricati sa ljudima koji su mu ga dali.
A nezavisnost neka trazi mozda sledeca generacija, posle EU. Nezaboravimo da je Amerima najvaznija stabilnost. RS treba da garantuje stabilnost, pogotovo kontrolu pretnje islamista. Sve ce na svoje doci.

Pavle

pre 13 godina

Ne bih Dodikovo obracanje nazivao "ostrim". Pre bih rekao da je to jedna razumna reakcija na kontinuirane pretnje i pokusaje majorizacije koji stizu od politicara u Sarajevu. Na zalost, jedan narod u BiH pokusava da izvrsi dominaciju nad druga dva -- sto milom, sto silom. Normalno je da druga dva naroda to nece dopustiti jer je to krsenje osnovnih principa demokratije.

Boban

pre 13 godina

Pa to je i potpisano. Malo je licemerno da se sada u ime "Evrope" traži da Srbi daju dodatne ustupke. Srbima BiH nije matica, Srbima je to nužno zno na koje su morali da pristanu i na koje su pristali pod uslovima iz Dejtona.

Izgleda da su se jedino Srbi odrekli nacionalnih interesa, svi ostali vredno rade kao i 90-tih, samo sada malo mirnije.

vidakis

pre 13 godina

A ni oružane bitke nisu isključene što reče ZLIKOVAC na Gazimestanu 1989 Godine!

Dodik reci narodu da "disolucija"znači rat!

Reci narodu da nema JNA!

Reci narodu da nije pokupljeno oružje TO od Hrvata i Muslimana!

Pitaj narod jasno i glasno-da li je ZA RAT!

To bi bilo pošteno,da narod zna šta ga čeka!

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 13 godina

Sve ove izjave kojima se cilja i preti razaranjem BiH, su vec veliki razlog za hapsanu. Ali narod BiH je strpljiv, i ovo osjeca ipak ne kao ubode komarca, nego obada.
Posledica ujeda obada vodi pomahnitalosti ujedonga.

Luka

pre 13 godina

Moli se veliki predstavnik BH, da ne dozvoli disoluciju, nego amputaciju nezdravog tkiva kojim je obuhvacena RS. Da se to bolesno tkivo ne bi prosirilo na ostatak BH i Srbije, nuzno je ovoga nadripoliticara poslati u ranu penziju.

sudnji dan

pre 13 godina

U Federaciji gotovo i nema reakcija...
Ovo je kljucni razlog Dodikove nervoze. U prethodne 4 godine navikao je da mu Silajdzic nabacuje loptu na volej. I onda kao Dodik spasava RS, a ovamo krade lopatom. Sad nema reakcija iz Federacije i valja se suociti sa obespravljenim radnicima, penzionerima, studentima... Opet bi malo da loptu prebaci na federalni teren huskanjem Hrvata, ali i to mu traljavo ide. Uglavnom, potrosile se pare od telekoma, rafinerije, a prosjecna plata i penzija u RS-u i dalje 30 posto manji nego u federaciji, a po nesreci za njega, niko iz federacije ne prica vise o nuznosti ukidanja RS. A kad voda dodje do grla, onda je i Jovan Divjak dobar za dizanje tenzija.

Milan

pre 13 godina

A jesi dosadan vise Milorade samo pricas pricas i pricas nista ne radis, i prosipas ljudim suplju pricu o nekoj secesiji. Nisu BiH uspjeli razdvojiti ni vijekovima prije tebe nekako se BiH uvijek nadje u svojim prirodnim granicama. Imao je Nebojsa Radmanovic priliku da kao clan Predsjednistva BIH ode u Austriju i izrazi svoje (partijsko) nezadovoljstvo, ali nije, i ti sad tu skupljas neke ofucale politicke poene, budi Mile bar malo mastovit ponudi ljudima nesto novo.

savet: smiri loptu

pre 13 godina

E moj Mile, ti udario na Evropu buzdovanom. Tvoja politika, retorika i politicka tehnika me podsecaju na crtane filmove iz doba Kremenka.

pikac

pre 13 godina

To što govori "takozvani Dodik" je priča koju smo slušali od Miloševića. Znamo kako je prošao mnogostruko jači Milošević. A "takozvanko" će se morati posipati pepelom

ne legitimisem se

pre 13 godina

Dodik: „Možda bi najbolje bilo da ih trajno oslobodimo bilo kakvog našeg prisustva u BiH ali to prisustvo neće podrazumevati da se pokupimo i odemo mi ćemo odneti i RS.

Isto tako je i Karadzic nameravao da "odnese" deo BiH u Srbiju, nije uspeo u tome i zavrsio je u Hagu !
Dodik koji ratne zlocince docekuje kao "nobelovce" jasno svima stavlja do znanja da i on "sanja" isti san koji su sanjali najveci ratni zlocinci koji su proterivanjem nesrpskog stanovnistva i genocidnim zlocinima stvarali RS !
Dodik i pored Tadiceve podrske njegovoj suludoj politici moze iz BiH odneti samo onoliko zemlje koliko mu se "zalepi za opanke" !

Pavle

pre 13 godina

Ne bih Dodikovo obracanje nazivao "ostrim". Pre bih rekao da je to jedna razumna reakcija na kontinuirane pretnje i pokusaje majorizacije koji stizu od politicara u Sarajevu. Na zalost, jedan narod u BiH pokusava da izvrsi dominaciju nad druga dva -- sto milom, sto silom. Normalno je da druga dva naroda to nece dopustiti jer je to krsenje osnovnih principa demokratije.

Boban

pre 13 godina

Pa to je i potpisano. Malo je licemerno da se sada u ime "Evrope" traži da Srbi daju dodatne ustupke. Srbima BiH nije matica, Srbima je to nužno zno na koje su morali da pristanu i na koje su pristali pod uslovima iz Dejtona.

Izgleda da su se jedino Srbi odrekli nacionalnih interesa, svi ostali vredno rade kao i 90-tih, samo sada malo mirnije.

sudnji dan

pre 13 godina

U Federaciji gotovo i nema reakcija...
Ovo je kljucni razlog Dodikove nervoze. U prethodne 4 godine navikao je da mu Silajdzic nabacuje loptu na volej. I onda kao Dodik spasava RS, a ovamo krade lopatom. Sad nema reakcija iz Federacije i valja se suociti sa obespravljenim radnicima, penzionerima, studentima... Opet bi malo da loptu prebaci na federalni teren huskanjem Hrvata, ali i to mu traljavo ide. Uglavnom, potrosile se pare od telekoma, rafinerije, a prosjecna plata i penzija u RS-u i dalje 30 posto manji nego u federaciji, a po nesreci za njega, niko iz federacije ne prica vise o nuznosti ukidanja RS. A kad voda dodje do grla, onda je i Jovan Divjak dobar za dizanje tenzija.

vidakis

pre 13 godina

A ni oružane bitke nisu isključene što reče ZLIKOVAC na Gazimestanu 1989 Godine!

Dodik reci narodu da "disolucija"znači rat!

Reci narodu da nema JNA!

Reci narodu da nije pokupljeno oružje TO od Hrvata i Muslimana!

Pitaj narod jasno i glasno-da li je ZA RAT!

To bi bilo pošteno,da narod zna šta ga čeka!

ne legitimisem se

pre 13 godina

Dodik: „Možda bi najbolje bilo da ih trajno oslobodimo bilo kakvog našeg prisustva u BiH ali to prisustvo neće podrazumevati da se pokupimo i odemo mi ćemo odneti i RS.

Isto tako je i Karadzic nameravao da "odnese" deo BiH u Srbiju, nije uspeo u tome i zavrsio je u Hagu !
Dodik koji ratne zlocince docekuje kao "nobelovce" jasno svima stavlja do znanja da i on "sanja" isti san koji su sanjali najveci ratni zlocinci koji su proterivanjem nesrpskog stanovnistva i genocidnim zlocinima stvarali RS !
Dodik i pored Tadiceve podrske njegovoj suludoj politici moze iz BiH odneti samo onoliko zemlje koliko mu se "zalepi za opanke" !

i bih i ne bih

pre 13 godina

@ARBIH
Nakon poezije, evo malo poučne proze:
''Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama.
Do jucer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti.
Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaceni.
Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušca, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjecanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja.
Preziru nas i braca i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom.
Htjeli smo da se sacuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo.
Nesreca je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje.
A sve se placa, pa i ova ljubav''.
Meša Selimović

deki

pre 13 godina

Nevidim razlog za brigu a pogotovo ne za mesanje osecanja sa pravdom. Pravni sistem RS treba da postupa kao i svaki drugi: da hapsi po medjunarodnim potjernicama a sud da donese eventualnu odluku o izrucenju.
Sto se tica stranog predstavnika to je stara prica - on namece svoju volju jer za to mozda ima amandman. Treba pricati sa ljudima koji su mu ga dali.
A nezavisnost neka trazi mozda sledeca generacija, posle EU. Nezaboravimo da je Amerima najvaznija stabilnost. RS treba da garantuje stabilnost, pogotovo kontrolu pretnje islamista. Sve ce na svoje doci.

Mashinovodja

pre 13 godina

Disolucija! L(ij)epe li srpske r(ij)eči!
Koristiš je kad se još usuđuješ da kažeš "rušenje", a u međuvremenu sebi pripremiš rezervni položaj u vidu vile na beogradskom Dedinju, u skladu s vojno-političkom doktrinom "Republika Srpska se brani na Dedinju!"
Oduvek me je čudio zanimljiv detalj da neverovatan broj onih koji se kao nešto ubiše od "odbrane Republike Srpske" ali to im ni najmanje ne smeta da budu vlasnici vila, stanova, lokala, kafića, pekara, benzinskih pumpi, raznih firmi i čega sve ne još po Beogradu! Imam utisak da oni strašno mnogo vole RS, ali za svaki slučaj, Beograd je ipak Beograd. Valjda u skladu sa već pomenutom vojno-političkom doktrinom...

pikac

pre 13 godina

To što govori "takozvani Dodik" je priča koju smo slušali od Miloševića. Znamo kako je prošao mnogostruko jači Milošević. A "takozvanko" će se morati posipati pepelom

Milan

pre 13 godina

A jesi dosadan vise Milorade samo pricas pricas i pricas nista ne radis, i prosipas ljudim suplju pricu o nekoj secesiji. Nisu BiH uspjeli razdvojiti ni vijekovima prije tebe nekako se BiH uvijek nadje u svojim prirodnim granicama. Imao je Nebojsa Radmanovic priliku da kao clan Predsjednistva BIH ode u Austriju i izrazi svoje (partijsko) nezadovoljstvo, ali nije, i ti sad tu skupljas neke ofucale politicke poene, budi Mile bar malo mastovit ponudi ljudima nesto novo.

savet: smiri loptu

pre 13 godina

E moj Mile, ti udario na Evropu buzdovanom. Tvoja politika, retorika i politicka tehnika me podsecaju na crtane filmove iz doba Kremenka.

Reality on the Ground

pre 13 godina

Puna podrska Dodiku. RS mora naci svoj put jer BiH nema svog puta, a carsijska kamarila se ponasa kao nekad Milosevic. Ovima sto prijete Uraganom ili domobranima sto prijete intervencijom - zapamtite, svaki napad je tezi od odbrane, vama treba 4 vojnika na svakog jednog branitelja, a vi to nemate. Niti BiH ima vojsku, niti HR ima Armiju. Hrvatska intervencija bi vodila do puca u Srbiji i regionalnog rata. Srbija ne moze prihvatiti 1.5M izbjeglica, i kada bi, to bi opet vodilo na puc i na jos veci rat. Nas je Srba ipak najvise na Balkanu, tako da nam ne trebate prijetit, jer vas se ne bojimo (niti HR niti Muslimana). Nas je porazio NATO a ne vi. I vi to dobro znate, a i mi znamo. Danasnji NATO vodi rat sa muslimanima sirom svijeta, i razvucen je na puno strana. I to znamo. A Rusija je stala na noge. I to znamo. Mi cemo svoju RS branit, tako bujrum, dodjite i pokusajte. Ali nam nikada vise necete krojit sudbinu. Ovo sto sam napisao predstavlja vecinsko misljenje ne samo u Srpskoj nego i u Srbiji, ali nije "cool" ... Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje.

Dusan

pre 13 godina

Sta je strasno to sto je Dodik rekao realnu sliku o totalno ne funkcionalnoj drzavi? Propala je velika Jugoslavija a logika kaze da nece opstati ni mala!

ARBIH

pre 13 godina

Nije moglo 1992...ko ste ste mastali...mi se radujemo spremno drugom poluvremenu,jer pravda nije pobijedila,a pobijedice sigurno !!!

Jer mi druge ( rezervne ) Domovine
nemamo !!!

Neces odvojiti ni pedalj nego cete osjetiti nesto mnogo jace od Oluje !!!

Bice to URAGAN koji ce osloboditi BIH takvih likova ko sto si ti.

I mi se nismo niti bi se borili za Islamsku drzavu, vec za Slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

" Sta se ono tamo cuje ko to tamo pjesme pjeva, to Heroji idu majko, branioci Sarajevaa !!!

Luka

pre 13 godina

Moli se veliki predstavnik BH, da ne dozvoli disoluciju, nego amputaciju nezdravog tkiva kojim je obuhvacena RS. Da se to bolesno tkivo ne bi prosirilo na ostatak BH i Srbije, nuzno je ovoga nadripoliticara poslati u ranu penziju.

Matija Gubec

pre 13 godina

Milorade...da prostiš... *******. BiH je pod suverenitetom EU kao i Dejtonskim sporazumom o jedinstvenoj državi... Sanjaj samo sanjaj... Što se prije "otrijezniš" to bolje za sve stanovnike BiH..

pfc

pre 13 godina

(ARBIH, 11. mart 2011 13:06)

Da da, ti majstore pricas kao da se Srbi i Srbija bas nista ne pitaju. Kakav uragan kakva oluja ? Pa ako bude referendum za odvajanje RS od BIH sta ti tu mozes ? Isto tako se i CG odvojila od Srbije pa sta ? A kad vec spominjes ratovanje, mislim da je svima vise dosta krvoprolica, a i kojom bi vojskom vi nesto uradili ? Kakva je to vojska u kojoj vojnici polazu zakletvu da ce braniti Republiku Srpsku a ne BIH ? Verujem da bi vas i hrvati iskulirali. Ne budi smesan...

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 13 godina

Sve ove izjave kojima se cilja i preti razaranjem BiH, su vec veliki razlog za hapsanu. Ali narod BiH je strpljiv, i ovo osjeca ipak ne kao ubode komarca, nego obada.
Posledica ujeda obada vodi pomahnitalosti ujedonga.

cudno

pre 13 godina

Zaista postaje DEGUTANTNO da komentatori iz RS [samo neki, svom srecom] prozivaju federaciju zato sto pomaze OPTUZENIM za ratne zlocine, a u RS se salje vladin avion po osobe koje su na sudu PRIZNALE da su ratni zlocinci. I to salje avion novcem od poreza i onih koji su zrtve tog ratnog zlocinca ???

Bosanka

pre 13 godina

Narod u BiH je oguglao na njegove izjave.

Zato niko iz BiH i ne reaguje.
Nesto mi ga stvarno zao, nema vise cime da prijeti, sve smo culi do sada, nista novo.

Pozdrav iz BiH

Sabo

pre 13 godina

Kukavicki vapaj od strane Dodika savovi pucaju u Republici Srpskoj pa mu kriva Federacija.Nema Mile vise budjeta prazan pojeli tajkuni tipa tebe.Zalostan si i smjesan kad se bavis Federacijom a tvoja Srpska tone malo pomalo jos malo pa bankrot Rebublika Srpska.

qsarks

pre 13 godina

Valjda je jasno da priključenje Srbiji dijela teritorija BiH nije moguće provesti mirnim putem. A kad bi i bilo moguće zapadni dio RS (zapadno od Distrikta Brčkog) bi postao izdvojeno područje, u izolaciji i sa svim stranama okruženo neprijateljskim teritorijem.

Ovdje u Hrvatskoj samo predsjednik Josipović smatra Dodika političarem s kojim se može razgovarati dok ga ostali hrvatski političari (osim hercegovačkih) drže nekom vrstom klauna.

Prema mišljenju bivšeg predsjednika Mesića, Hrvatska bi trebala u slučaju odcjepljenja RS intervenirati u Bosanskoj Posavini. U tom bi se slučaju Hrvatska našla u lagodnoj situaciji jer nju samu nitko ne bi mogao napasti jer prema ugovoru NATO saveza svaki napad na Hrvatsku automatski znači napad na cijeli NATO savez. Uz to, u eventualnom ratu za odcjepljenje RS ne bi imala ozbiljnih šansi za uspjeh jer ona i nema vojsku.

Dodika ne bi trebalo shvaćati ozbiljno jer je on prije svega
tajkun koji se koncentrirao da očuva svoje bogastvo i kojem nije u interesu da centralna država ispita porijeklo njegove imovine.

Prije osam godina Okružno tužiteljstvo Banje Luke podnijelo je protiv Dodika kaznenu prijavu u kojoj ga se tereti da je kao tadašnji premijer 90-ih oštetio državni proračun za 3 milijuna maraka. Međutim, zbog Dodikova utjecaja nikada nije provedena cjelovita istraga. Iz istih razloga dosad nisu ozbiljno istražene ni tvrdnje da se Dodik okoristio i prilikom prodaje Telekoma srpskog entiteta u BiH, kao ni tvrdnje da je Dodik novcem nepoznata podrijetla kupio vilu na Dedinju u Beogradu i jedno lovište u Srbiji.

Procjene govore da je Dodik u posljednjih 5 godina udvostručio svoje bogastvo, a njegovo nedoticanje sa siromašnom stvarnošću najbolje govori izjava koju je dao za televiziju: "Da nisam dao svome sinu 2 miliona maraka, on bi završio drogirajući se na ulici".

Zoki

pre 13 godina

@ARBIH
Od koga bi ti oslobađao BiH? Od nekih 30-40% populacije, koja od 1995. na ovamo na svakim izborima demokratski pokazuje da ne želi da živi u unitarnoj BiH, u kojoj će se vršiti majorizacija konstitutivnih naroda. U kojoj će državni ministar inostranih poslova i član kolektivnog šefa države trčati da obiđu osumnjičenog ratnog zločinca, a država plaćati kauciju?

srovac

pre 13 godina

MI U RS KOJI MISLIMO 'SVOJOM GLAVOM' SE BOJIMO DODIKA !!
Jer sve/svi organi u RS rade u njegovu korist. I sindikati, i borci i svi.
A, realnost je da rade za njega zato sto ga se plase.
Najbolje je to vidjeti na primjeru direktora fonda PIO [Mastilo] koji je u decembru dobio najvece odlikovanje koje postojiu RS, a naredni mjesec osvanuo u stampi kao negativac zato sto se usprotivio Dodiku koji kontrolise sve medije u RS.

banjalucanin NEsrb

pre 13 godina

Naravno da nema nista zajednicko MILORADE,kad ti docekujes,ljubis,ugoscujes GOSPODJICU BILJANU PLAVSIC.Zenu RATNOG ZLOCINCA,koja je priznala GENOCID nad HRVATIMA i MUSLIMANIMA.Sta mislis MILORADE,kako smo se mi tad osjecali.Sto se tice rata,bolje ga ne pocinji.Bitke ste dobijali,sve ratove izgubili.Srbija ti pomoci ne moze,pokusala je ratom spasiti kolijevku srpskog naroda KOSOVO,pa je bila PONIZENA,nato bombama.Milorade,jedino su SRBIJA i srpski narod u BOSNI, bombardovani od strane NATO alijanse,u EX-YU ratovima.AMERIKA,EUROPA nisu prijateljski raspolozene prema srpskim ratovima.MILOSEVIC nije shvatio ,a TI MILORADE??

qsarks

pre 13 godina

@ slobodan milošević

koliko je meni poznato srpske su vojske ratovale u 90-im godinama 4 puta (protiv Hrvata, protiv Bosanaca, protiv Albanaca i protiv NATO- pakta) i svaki put su izgubile.

Miloševićev san kojeg je elokventno predočio Šešelj bio je granica na liniji Virovitica - Karlovac - Karlobag. Danas, ne samo da Srbija nije prešla Drinu nego je i ostala bez dijela svoje teritorije.

Isto tako, ne vjerujem da bi predsjednik Tadić podržao odcjepljenje RS, a kamoli da bi se upustio u rat s Hrvatskom, BiH i NATO savezom zbog RS.

magna

pre 13 godina

Da tužilaštvo u RS sprovede ozbiljne kriminalističke istrage protiv Dodika, kao što to rade Hrvati i Austrijanci protiv Sanadera vidjeli bi smo da je Sanader mala kradljiva beba u poređenju sa Dodikom.

Protiv Dodika je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela Tužilaštvu BiH kaznenu prijavu zato što je bez natječaja koncesiju za izgradnju autoceste Banja Luka - Bosanska Gradiška dodijelio konzorciju Integral Engineering iz Laktaša. Na čelu toga konzorcija je Dodikov kum Slobodan Stanković, a novčani iznos koji je taj konzorcij po ugovoru trebao dobiti višestruko premašuje okvirne vrijednosti koje projekt izgradnje te autoceste predviđa. U prilogu te kaznene prijave su i izvještaji koja Dodika terete za malverzacije povezane sa gradnjom zgrade vlade srpskog entiteta u BiH u Banjoj Luci i banjolučkog doma RTV-a, te prodajom naftne rafinerije u Bosanskom Brodu i termoelektrane Gacko.

Tom kaznenom prijavom protiv Milorada Dodika unutar Tužilaštva BiH bavit će se međunarodni tužioci iz Posebnog odjela za organizovani kriminal i korupciju (Odjel II), a prijava je istodobno proslijeđena i Protukorupcijskom timu Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Miki - RS

pre 13 godina

Gospodo mozda bi bilo dobro da pocnete da citate sta je Dodik rekao i na sta upozorava godinama. Republika Srpska ne poziva na rat, kao sto vidimo "jedva cekaju" neki od komentatora iz Federacije BiH. Upozorava se na neodrziv odnos prema zrtvama i stavovima Srba u BiH , a posebno iz Republike Srpske. Mozda vam treba nacrtati da shvatite da Republika Srpska trazi samo ono sto joj pripada. Jednak tretman i zivih i mrtivh.
U kojoj se drzavi moze iz budzeta izdvojiti 1 milion maraka za kauciju optuzenom za ratne zlocine ? Samo u Federaciji BiH. E mi cemo se fino na demokratski nacin odvojiti od ove smijurije od drzave, a za one sto bi da nas sprijece oruzijem, idite popijte po neki Besadin za smirenje.

prolupo je - udarila slava u glavu

pre 13 godina

Pitanje:
Sta ce RS uraditi sa tim koji uhapsi tj na osnovu cega ce ih uhapsiti ako uopste nema raspisane poternice?
Ko ce im suditi?
Na osnovu cega?
Kome ce ih isporuciti?

Dodik se ponasa ne kao kralj nego kao car u RS i nipodastava pravni sistem kako RS tako i Bosne

Milan

pre 13 godina

U Sarajevu i u citavoj BiH ce morati da nauce da postuju Dejton. A tamo pise da je Bosna iz dva dijela RS i Federacije BiH.
E sve dok to ne shvatite imacete problema, a i pritisak ce da vam raste.
A Dodik ce tu da vam to napominje svaki dan ako treba.

Novak

pre 13 godina

Ne razemem cemu odvajanje kad je 60% privatnog poseda u BiH srpsko vlasnistvo.Treba obezbediti povratak 500000 prognanih u Srba u Federaciju,zatim omoguciti drzavljanstvo za oko milion Srba iz Vojvodine i ostatka Srbije koji su kao kolonisti dosli u Srbiju,medju koje i ja spadam,i kad se svi ove posledice raspada Jugoslavije isprave,onda ce se doci do logicnog omera u stanovnistvu pre svih velikih ratova vodjenih u BiH,a to je da su Srbi vecinski narod u BiH i da je BiH vecinski srpska drzava,kao sto je vekovima i bila.

DUGY

pre 13 godina

Zaime BOGA. Sklonite to ******* Dodika. da Nebruka Srpski Narod ne samo u Bosnu vec svuda po Svetu kuda ima Srba!!!Povra ca se Coveku kod ga vidi na slic fyyyjjjjjjjjjjj

Slobodan Milosevic

pre 13 godina

qsarks,mislis i ubedjen si da se Srbija ne bi smela umesati u odbranu R.Srpske ako bi Hrvatska izvrsila agresiju na nju??? :-) :-) :-) :-) hahaha
Cim vidim pretnje na forumima znam da se kraj BiH blizi. KOGA SVRBI ON SE CESE. Mitar Miric i pesma ne "moze nam niko nista"!

Sajo

pre 13 godina

Zalosno je videti necija misljenja i komentare,kompas je nesto sto ocigledno je neko izgubio,Bosnjaci su bili i bice vecina u Bosni,i bice Bosne uvjek,a ovaj sto prica ovakve stvari bi mu mnogo bolje bilo da se po zabavi svojim narodom i budzetom,ocigledno da mu prijeti bankrot a narod je na ivici siromastva a on dvaputa bogatiji,bojim se g.Dodik da ces veoma brzo da ostane s bez RS!!!

bobo

pre 13 godina

(Luka, 11. mart 2011 10:45)

Najsmješniju su takvi kao što se bojite da će se Republika Srpska pripojiti Srbiji. S obzirom u šta se ljudi tamo pretvaraju možda bi i najbolje bilo da kad se jednom otcijepimo ostanemo nezavisni. A ti i takvi kao i ne valjate sami sebi a kamoli ko drugi.
Naravno ovi komentari su bezazlena stvar i ne oslikavaju ništa ali eto čisto da se napiše

buruchaga

pre 13 godina

@ reality nikakva vojska nece ratovati nego narod bosnjacki koji ne da svoje zemlje to bar shvatite jednom bosnjaci nisu vise sto su bili pa bujrum

Miljan.RS

pre 13 godina

Sto je Novak komentarisao,to zaista ima smisla.Sta je sa pravima Srba u Federaciji,tamo se od pola miliona protjeranih vratilo 30000.Zasto milion Srba koji su rodjeni u BiH,a sada zive u Srbiji,nemaju pravo na BiH drzavljanstvo jer se migracija stanovnistva od 1945-92 odvijala unutar jedne drzave Jugoslavije,sta je sa 100000 prognanih iz Sarajeva,kad se zna da je citav zapadni dio Sarajevskog polja bio u vlasnistvu Srba,da ne spominjem kako je u Sarajevu muslimanska vecina bila relativna a da su Srbi i Hrvati cinili 60% stanovnistva Sarajeva.Srbi moraju da povrate svoja prava u Federaciji,zaboga,pa citav predio od Bihaca do Kupresa koji je po povrsini jednak Crnoj Gori,a dje su Srbi cinili apsolutnu vecinu,je sada potpuno pust i napusten a vecina mogracija prema Srbiji je bas iz tih krajeva.Zasto ti ljudi ne bi ostvarili pravo da sacuvaju svoju zemlju,nasele je i tamo zive kad im je to ostalo od predaka?

sloboda

pre 13 godina

Milose, imali ste Milosevica, sto ga ne cuvaste, on se bas borio za srpsku stvar, a gdje je danas, jesi li mu bar cvijce odnio na grob? Vidim da prizeljkujes nekoga kao Milorada, pa izvoli, mozes da ga usvojis ako je tako dobar.

Zorica

pre 13 godina

Porediti Dodika i Zukorlica je u najmanju ruku bez veze. Dodika je izabrala na demokratskim izborima ogromna vecina stanovnika Republike Srpske, i kao takav ima mandat da kaze u njihovo ime ono sto ako zelite mozete dobiti svakom anketom u svakom dijelu RS.

Zukorlic je vjerski vodja, jedne struje u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Srbin iz "RS" koji nece na silu da prihvati BIH a nece ni moja deca niti ijedan Srbin za narednih 10000000 vekova

pre 13 godina

Do otcepljenja ce doci bez ikakvog rata. To ce se desiti kada tzv. Bosnjaci(izmisljeni 1992. do tada su se izjasnjavali kao muslimani) shvate da ih niko u Evropi nece podrzati u projektu odrzavanja nefunkcionalne drzave. Bas kao sto je Srbija ostala bez Kosova jer nije mogla na silu da integrise Albance, tako ce i BIH ostati bez Republike Srpske je ne moze na silu da integrise Srbe.

Starac

pre 13 godina

@qsarks

I meni Dalmacija i Zapadna Hercegovina izgledaju prilicno odseceni od Sljemena i u vrlo neprijateljskom okruzenju, pa eto trenutno je to tako.

Eu...

pre 13 godina

BiH ima svoga Dodika a Srbija svoga Zurkolica. Meni se cini da njihovo djelovanje je usko povezano a da narod podrzava u svome krugu takve politicare. Kome to odgovara, neznam ali znam da sa takvom elitom se ne moze se ici dalje.

Velibor, USA

pre 13 godina

Ono shto je ochito je to da Dodiku narochito smetaju oni Srbi koji nisu mislili niti se ponashali na liniji Sloba Miloshevic-Rasho Karadzic-Mladic-Sheshelj pa je ovako vrisnuo na oslobadjanje Divjaka koji NIJE KRIV za Dobrovoljachku NITI za ikoji zlochin nad Srbima. To sve samo govori koliko je Dodik nisko pao kada je ovako vrisnuo a nije bio ovako vrisnuo kada su se blago odnosili prema zlochincu Naseru Oricu, Mushanu Topalovicu Caci, Celi i ostalim stvarnim boshnjachkim zlochincima. Takvi mu ne smetaju toliko jer mu idu na ruku predstavljanjem BiH kao antisrpske, muslimanske drzave itd.... ali mu Divjak koji je za stvarnu multietnichku i pro-gradjansku BiH itekako smeta.

p.s. ja sam kao gradjanin srpske nacionalnosti napustio BiH ne zato jer su me Boshnjaci neshto narochito ugrozavali, zapravo vishe ce biti da su me ugrozavali Dodikovi saveznici velikohrvatski hadezeovci i desnichari (pre(o)zivljavao sam u zapadnom Mostaru). napustio sam BiH jer sam totalno bio iscrpljen od tog primitivnog naci-shovinizma tipa "podijelimo BiH na tri etnichko-stranachka tora". Toga krajem 20-og i pochetkom 231-og vijeka ne bi smjelo biti vec vishe saradnje da se moze uspjeshnije snositi s izazovima 21-og vijeka a ne stalnim podgrijavanjem primitivnih naci-shovinistichkih chorbi.

rade

pre 13 godina

Ako vec nije imala odjeka u federaciji BiH Dodikova izjava, zasto se onda ovde komentatori iste "ubise" da objasne da on nije u pravu?? Malo konfuzno i kontradiktorno priznacete. :))) Ocigledno da su se Bosnjaci "uzmuvali" jer ovo nije Dodik prvi izjavio. Tu ideju su sami evropljani dali jos pre par meseci kako ce se, kako stvari stoje, desiti "miran razvod" Republike Srpske od federacije (Dodik to naziva disolucijom) i kako je pravtnotehnicki neodrziva BiH ukoliko nije kontrolisana spolja a zasta oni nemaju vise ni politicke volje ni materijalnih sredstava za odrzavanje iste. Braco sa velikom radoscu ocekujemo ujedinjenje sa vama. Pozdrav iz Budisave, seoceta kraj Novog Sada.

ARBIH

pre 13 godina

Nije moglo 1992...ko ste ste mastali...mi se radujemo spremno drugom poluvremenu,jer pravda nije pobijedila,a pobijedice sigurno !!!

Jer mi druge ( rezervne ) Domovine
nemamo !!!

Neces odvojiti ni pedalj nego cete osjetiti nesto mnogo jace od Oluje !!!

Bice to URAGAN koji ce osloboditi BIH takvih likova ko sto si ti.

I mi se nismo niti bi se borili za Islamsku drzavu, vec za Slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

" Sta se ono tamo cuje ko to tamo pjesme pjeva, to Heroji idu majko, branioci Sarajevaa !!!

vidakis

pre 13 godina

A ni oružane bitke nisu isključene što reče ZLIKOVAC na Gazimestanu 1989 Godine!

Dodik reci narodu da "disolucija"znači rat!

Reci narodu da nema JNA!

Reci narodu da nije pokupljeno oružje TO od Hrvata i Muslimana!

Pitaj narod jasno i glasno-da li je ZA RAT!

To bi bilo pošteno,da narod zna šta ga čeka!

ne legitimisem se

pre 13 godina

Dodik: „Možda bi najbolje bilo da ih trajno oslobodimo bilo kakvog našeg prisustva u BiH ali to prisustvo neće podrazumevati da se pokupimo i odemo mi ćemo odneti i RS.

Isto tako je i Karadzic nameravao da "odnese" deo BiH u Srbiju, nije uspeo u tome i zavrsio je u Hagu !
Dodik koji ratne zlocince docekuje kao "nobelovce" jasno svima stavlja do znanja da i on "sanja" isti san koji su sanjali najveci ratni zlocinci koji su proterivanjem nesrpskog stanovnistva i genocidnim zlocinima stvarali RS !
Dodik i pored Tadiceve podrske njegovoj suludoj politici moze iz BiH odneti samo onoliko zemlje koliko mu se "zalepi za opanke" !

Meho Tuzlak, jaran RS

pre 13 godina

Sve ove izjave kojima se cilja i preti razaranjem BiH, su vec veliki razlog za hapsanu. Ali narod BiH je strpljiv, i ovo osjeca ipak ne kao ubode komarca, nego obada.
Posledica ujeda obada vodi pomahnitalosti ujedonga.

pikac

pre 13 godina

To što govori "takozvani Dodik" je priča koju smo slušali od Miloševića. Znamo kako je prošao mnogostruko jači Milošević. A "takozvanko" će se morati posipati pepelom

savet: smiri loptu

pre 13 godina

E moj Mile, ti udario na Evropu buzdovanom. Tvoja politika, retorika i politicka tehnika me podsecaju na crtane filmove iz doba Kremenka.

Luka

pre 13 godina

Moli se veliki predstavnik BH, da ne dozvoli disoluciju, nego amputaciju nezdravog tkiva kojim je obuhvacena RS. Da se to bolesno tkivo ne bi prosirilo na ostatak BH i Srbije, nuzno je ovoga nadripoliticara poslati u ranu penziju.

Milan

pre 13 godina

A jesi dosadan vise Milorade samo pricas pricas i pricas nista ne radis, i prosipas ljudim suplju pricu o nekoj secesiji. Nisu BiH uspjeli razdvojiti ni vijekovima prije tebe nekako se BiH uvijek nadje u svojim prirodnim granicama. Imao je Nebojsa Radmanovic priliku da kao clan Predsjednistva BIH ode u Austriju i izrazi svoje (partijsko) nezadovoljstvo, ali nije, i ti sad tu skupljas neke ofucale politicke poene, budi Mile bar malo mastovit ponudi ljudima nesto novo.

sudnji dan

pre 13 godina

U Federaciji gotovo i nema reakcija...
Ovo je kljucni razlog Dodikove nervoze. U prethodne 4 godine navikao je da mu Silajdzic nabacuje loptu na volej. I onda kao Dodik spasava RS, a ovamo krade lopatom. Sad nema reakcija iz Federacije i valja se suociti sa obespravljenim radnicima, penzionerima, studentima... Opet bi malo da loptu prebaci na federalni teren huskanjem Hrvata, ali i to mu traljavo ide. Uglavnom, potrosile se pare od telekoma, rafinerije, a prosjecna plata i penzija u RS-u i dalje 30 posto manji nego u federaciji, a po nesreci za njega, niko iz federacije ne prica vise o nuznosti ukidanja RS. A kad voda dodje do grla, onda je i Jovan Divjak dobar za dizanje tenzija.

qsarks

pre 13 godina

Valjda je jasno da priključenje Srbiji dijela teritorija BiH nije moguće provesti mirnim putem. A kad bi i bilo moguće zapadni dio RS (zapadno od Distrikta Brčkog) bi postao izdvojeno područje, u izolaciji i sa svim stranama okruženo neprijateljskim teritorijem.

Ovdje u Hrvatskoj samo predsjednik Josipović smatra Dodika političarem s kojim se može razgovarati dok ga ostali hrvatski političari (osim hercegovačkih) drže nekom vrstom klauna.

Prema mišljenju bivšeg predsjednika Mesića, Hrvatska bi trebala u slučaju odcjepljenja RS intervenirati u Bosanskoj Posavini. U tom bi se slučaju Hrvatska našla u lagodnoj situaciji jer nju samu nitko ne bi mogao napasti jer prema ugovoru NATO saveza svaki napad na Hrvatsku automatski znači napad na cijeli NATO savez. Uz to, u eventualnom ratu za odcjepljenje RS ne bi imala ozbiljnih šansi za uspjeh jer ona i nema vojsku.

Dodika ne bi trebalo shvaćati ozbiljno jer je on prije svega
tajkun koji se koncentrirao da očuva svoje bogastvo i kojem nije u interesu da centralna država ispita porijeklo njegove imovine.

Prije osam godina Okružno tužiteljstvo Banje Luke podnijelo je protiv Dodika kaznenu prijavu u kojoj ga se tereti da je kao tadašnji premijer 90-ih oštetio državni proračun za 3 milijuna maraka. Međutim, zbog Dodikova utjecaja nikada nije provedena cjelovita istraga. Iz istih razloga dosad nisu ozbiljno istražene ni tvrdnje da se Dodik okoristio i prilikom prodaje Telekoma srpskog entiteta u BiH, kao ni tvrdnje da je Dodik novcem nepoznata podrijetla kupio vilu na Dedinju u Beogradu i jedno lovište u Srbiji.

Procjene govore da je Dodik u posljednjih 5 godina udvostručio svoje bogastvo, a njegovo nedoticanje sa siromašnom stvarnošću najbolje govori izjava koju je dao za televiziju: "Da nisam dao svome sinu 2 miliona maraka, on bi završio drogirajući se na ulici".

Pavle

pre 13 godina

Ne bih Dodikovo obracanje nazivao "ostrim". Pre bih rekao da je to jedna razumna reakcija na kontinuirane pretnje i pokusaje majorizacije koji stizu od politicara u Sarajevu. Na zalost, jedan narod u BiH pokusava da izvrsi dominaciju nad druga dva -- sto milom, sto silom. Normalno je da druga dva naroda to nece dopustiti jer je to krsenje osnovnih principa demokratije.

magna

pre 13 godina

Da tužilaštvo u RS sprovede ozbiljne kriminalističke istrage protiv Dodika, kao što to rade Hrvati i Austrijanci protiv Sanadera vidjeli bi smo da je Sanader mala kradljiva beba u poređenju sa Dodikom.

Protiv Dodika je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnijela Tužilaštvu BiH kaznenu prijavu zato što je bez natječaja koncesiju za izgradnju autoceste Banja Luka - Bosanska Gradiška dodijelio konzorciju Integral Engineering iz Laktaša. Na čelu toga konzorcija je Dodikov kum Slobodan Stanković, a novčani iznos koji je taj konzorcij po ugovoru trebao dobiti višestruko premašuje okvirne vrijednosti koje projekt izgradnje te autoceste predviđa. U prilogu te kaznene prijave su i izvještaji koja Dodika terete za malverzacije povezane sa gradnjom zgrade vlade srpskog entiteta u BiH u Banjoj Luci i banjolučkog doma RTV-a, te prodajom naftne rafinerije u Bosanskom Brodu i termoelektrane Gacko.

Tom kaznenom prijavom protiv Milorada Dodika unutar Tužilaštva BiH bavit će se međunarodni tužioci iz Posebnog odjela za organizovani kriminal i korupciju (Odjel II), a prijava je istodobno proslijeđena i Protukorupcijskom timu Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Sabo

pre 13 godina

Kukavicki vapaj od strane Dodika savovi pucaju u Republici Srpskoj pa mu kriva Federacija.Nema Mile vise budjeta prazan pojeli tajkuni tipa tebe.Zalostan si i smjesan kad se bavis Federacijom a tvoja Srpska tone malo pomalo jos malo pa bankrot Rebublika Srpska.

prolupo je - udarila slava u glavu

pre 13 godina

Pitanje:
Sta ce RS uraditi sa tim koji uhapsi tj na osnovu cega ce ih uhapsiti ako uopste nema raspisane poternice?
Ko ce im suditi?
Na osnovu cega?
Kome ce ih isporuciti?

Dodik se ponasa ne kao kralj nego kao car u RS i nipodastava pravni sistem kako RS tako i Bosne

Mashinovodja

pre 13 godina

Disolucija! L(ij)epe li srpske r(ij)eči!
Koristiš je kad se još usuđuješ da kažeš "rušenje", a u međuvremenu sebi pripremiš rezervni položaj u vidu vile na beogradskom Dedinju, u skladu s vojno-političkom doktrinom "Republika Srpska se brani na Dedinju!"
Oduvek me je čudio zanimljiv detalj da neverovatan broj onih koji se kao nešto ubiše od "odbrane Republike Srpske" ali to im ni najmanje ne smeta da budu vlasnici vila, stanova, lokala, kafića, pekara, benzinskih pumpi, raznih firmi i čega sve ne još po Beogradu! Imam utisak da oni strašno mnogo vole RS, ali za svaki slučaj, Beograd je ipak Beograd. Valjda u skladu sa već pomenutom vojno-političkom doktrinom...

buruchaga

pre 13 godina

@ reality nikakva vojska nece ratovati nego narod bosnjacki koji ne da svoje zemlje to bar shvatite jednom bosnjaci nisu vise sto su bili pa bujrum

banjalucanin NEsrb

pre 13 godina

Naravno da nema nista zajednicko MILORADE,kad ti docekujes,ljubis,ugoscujes GOSPODJICU BILJANU PLAVSIC.Zenu RATNOG ZLOCINCA,koja je priznala GENOCID nad HRVATIMA i MUSLIMANIMA.Sta mislis MILORADE,kako smo se mi tad osjecali.Sto se tice rata,bolje ga ne pocinji.Bitke ste dobijali,sve ratove izgubili.Srbija ti pomoci ne moze,pokusala je ratom spasiti kolijevku srpskog naroda KOSOVO,pa je bila PONIZENA,nato bombama.Milorade,jedino su SRBIJA i srpski narod u BOSNI, bombardovani od strane NATO alijanse,u EX-YU ratovima.AMERIKA,EUROPA nisu prijateljski raspolozene prema srpskim ratovima.MILOSEVIC nije shvatio ,a TI MILORADE??

Bosanka

pre 13 godina

Narod u BiH je oguglao na njegove izjave.

Zato niko iz BiH i ne reaguje.
Nesto mi ga stvarno zao, nema vise cime da prijeti, sve smo culi do sada, nista novo.

Pozdrav iz BiH

DUGY

pre 13 godina

Zaime BOGA. Sklonite to ******* Dodika. da Nebruka Srpski Narod ne samo u Bosnu vec svuda po Svetu kuda ima Srba!!!Povra ca se Coveku kod ga vidi na slic fyyyjjjjjjjjjjj

Dusan

pre 13 godina

Sta je strasno to sto je Dodik rekao realnu sliku o totalno ne funkcionalnoj drzavi? Propala je velika Jugoslavija a logika kaze da nece opstati ni mala!

cudno

pre 13 godina

Zaista postaje DEGUTANTNO da komentatori iz RS [samo neki, svom srecom] prozivaju federaciju zato sto pomaze OPTUZENIM za ratne zlocine, a u RS se salje vladin avion po osobe koje su na sudu PRIZNALE da su ratni zlocinci. I to salje avion novcem od poreza i onih koji su zrtve tog ratnog zlocinca ???

Matija Gubec

pre 13 godina

Milorade...da prostiš... *******. BiH je pod suverenitetom EU kao i Dejtonskim sporazumom o jedinstvenoj državi... Sanjaj samo sanjaj... Što se prije "otrijezniš" to bolje za sve stanovnike BiH..

Reality on the Ground

pre 13 godina

Puna podrska Dodiku. RS mora naci svoj put jer BiH nema svog puta, a carsijska kamarila se ponasa kao nekad Milosevic. Ovima sto prijete Uraganom ili domobranima sto prijete intervencijom - zapamtite, svaki napad je tezi od odbrane, vama treba 4 vojnika na svakog jednog branitelja, a vi to nemate. Niti BiH ima vojsku, niti HR ima Armiju. Hrvatska intervencija bi vodila do puca u Srbiji i regionalnog rata. Srbija ne moze prihvatiti 1.5M izbjeglica, i kada bi, to bi opet vodilo na puc i na jos veci rat. Nas je Srba ipak najvise na Balkanu, tako da nam ne trebate prijetit, jer vas se ne bojimo (niti HR niti Muslimana). Nas je porazio NATO a ne vi. I vi to dobro znate, a i mi znamo. Danasnji NATO vodi rat sa muslimanima sirom svijeta, i razvucen je na puno strana. I to znamo. A Rusija je stala na noge. I to znamo. Mi cemo svoju RS branit, tako bujrum, dodjite i pokusajte. Ali nam nikada vise necete krojit sudbinu. Ovo sto sam napisao predstavlja vecinsko misljenje ne samo u Srpskoj nego i u Srbiji, ali nije "cool" ... Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje.

Zorica

pre 13 godina

Porediti Dodika i Zukorlica je u najmanju ruku bez veze. Dodika je izabrala na demokratskim izborima ogromna vecina stanovnika Republike Srpske, i kao takav ima mandat da kaze u njihovo ime ono sto ako zelite mozete dobiti svakom anketom u svakom dijelu RS.

Zukorlic je vjerski vodja, jedne struje u Islamskoj zajednici u Srbiji.

Eu...

pre 13 godina

BiH ima svoga Dodika a Srbija svoga Zurkolica. Meni se cini da njihovo djelovanje je usko povezano a da narod podrzava u svome krugu takve politicare. Kome to odgovara, neznam ali znam da sa takvom elitom se ne moze se ici dalje.

Boban

pre 13 godina

Pa to je i potpisano. Malo je licemerno da se sada u ime "Evrope" traži da Srbi daju dodatne ustupke. Srbima BiH nije matica, Srbima je to nužno zno na koje su morali da pristanu i na koje su pristali pod uslovima iz Dejtona.

Izgleda da su se jedino Srbi odrekli nacionalnih interesa, svi ostali vredno rade kao i 90-tih, samo sada malo mirnije.

Novak

pre 13 godina

Ne razemem cemu odvajanje kad je 60% privatnog poseda u BiH srpsko vlasnistvo.Treba obezbediti povratak 500000 prognanih u Srba u Federaciju,zatim omoguciti drzavljanstvo za oko milion Srba iz Vojvodine i ostatka Srbije koji su kao kolonisti dosli u Srbiju,medju koje i ja spadam,i kad se svi ove posledice raspada Jugoslavije isprave,onda ce se doci do logicnog omera u stanovnistvu pre svih velikih ratova vodjenih u BiH,a to je da su Srbi vecinski narod u BiH i da je BiH vecinski srpska drzava,kao sto je vekovima i bila.

Miki - RS

pre 13 godina

Gospodo mozda bi bilo dobro da pocnete da citate sta je Dodik rekao i na sta upozorava godinama. Republika Srpska ne poziva na rat, kao sto vidimo "jedva cekaju" neki od komentatora iz Federacije BiH. Upozorava se na neodrziv odnos prema zrtvama i stavovima Srba u BiH , a posebno iz Republike Srpske. Mozda vam treba nacrtati da shvatite da Republika Srpska trazi samo ono sto joj pripada. Jednak tretman i zivih i mrtivh.
U kojoj se drzavi moze iz budzeta izdvojiti 1 milion maraka za kauciju optuzenom za ratne zlocine ? Samo u Federaciji BiH. E mi cemo se fino na demokratski nacin odvojiti od ove smijurije od drzave, a za one sto bi da nas sprijece oruzijem, idite popijte po neki Besadin za smirenje.

Miljan.RS

pre 13 godina

Sto je Novak komentarisao,to zaista ima smisla.Sta je sa pravima Srba u Federaciji,tamo se od pola miliona protjeranih vratilo 30000.Zasto milion Srba koji su rodjeni u BiH,a sada zive u Srbiji,nemaju pravo na BiH drzavljanstvo jer se migracija stanovnistva od 1945-92 odvijala unutar jedne drzave Jugoslavije,sta je sa 100000 prognanih iz Sarajeva,kad se zna da je citav zapadni dio Sarajevskog polja bio u vlasnistvu Srba,da ne spominjem kako je u Sarajevu muslimanska vecina bila relativna a da su Srbi i Hrvati cinili 60% stanovnistva Sarajeva.Srbi moraju da povrate svoja prava u Federaciji,zaboga,pa citav predio od Bihaca do Kupresa koji je po povrsini jednak Crnoj Gori,a dje su Srbi cinili apsolutnu vecinu,je sada potpuno pust i napusten a vecina mogracija prema Srbiji je bas iz tih krajeva.Zasto ti ljudi ne bi ostvarili pravo da sacuvaju svoju zemlju,nasele je i tamo zive kad im je to ostalo od predaka?

Slobodan Milosevic

pre 13 godina

qsarks,mislis i ubedjen si da se Srbija ne bi smela umesati u odbranu R.Srpske ako bi Hrvatska izvrsila agresiju na nju??? :-) :-) :-) :-) hahaha
Cim vidim pretnje na forumima znam da se kraj BiH blizi. KOGA SVRBI ON SE CESE. Mitar Miric i pesma ne "moze nam niko nista"!

srovac

pre 13 godina

MI U RS KOJI MISLIMO 'SVOJOM GLAVOM' SE BOJIMO DODIKA !!
Jer sve/svi organi u RS rade u njegovu korist. I sindikati, i borci i svi.
A, realnost je da rade za njega zato sto ga se plase.
Najbolje je to vidjeti na primjeru direktora fonda PIO [Mastilo] koji je u decembru dobio najvece odlikovanje koje postojiu RS, a naredni mjesec osvanuo u stampi kao negativac zato sto se usprotivio Dodiku koji kontrolise sve medije u RS.

deki

pre 13 godina

Nevidim razlog za brigu a pogotovo ne za mesanje osecanja sa pravdom. Pravni sistem RS treba da postupa kao i svaki drugi: da hapsi po medjunarodnim potjernicama a sud da donese eventualnu odluku o izrucenju.
Sto se tica stranog predstavnika to je stara prica - on namece svoju volju jer za to mozda ima amandman. Treba pricati sa ljudima koji su mu ga dali.
A nezavisnost neka trazi mozda sledeca generacija, posle EU. Nezaboravimo da je Amerima najvaznija stabilnost. RS treba da garantuje stabilnost, pogotovo kontrolu pretnje islamista. Sve ce na svoje doci.

Srbin iz "RS" koji nece na silu da prihvati BIH a nece ni moja deca niti ijedan Srbin za narednih 10000000 vekova

pre 13 godina

Do otcepljenja ce doci bez ikakvog rata. To ce se desiti kada tzv. Bosnjaci(izmisljeni 1992. do tada su se izjasnjavali kao muslimani) shvate da ih niko u Evropi nece podrzati u projektu odrzavanja nefunkcionalne drzave. Bas kao sto je Srbija ostala bez Kosova jer nije mogla na silu da integrise Albance, tako ce i BIH ostati bez Republike Srpske je ne moze na silu da integrise Srbe.

Sajo

pre 13 godina

Zalosno je videti necija misljenja i komentare,kompas je nesto sto ocigledno je neko izgubio,Bosnjaci su bili i bice vecina u Bosni,i bice Bosne uvjek,a ovaj sto prica ovakve stvari bi mu mnogo bolje bilo da se po zabavi svojim narodom i budzetom,ocigledno da mu prijeti bankrot a narod je na ivici siromastva a on dvaputa bogatiji,bojim se g.Dodik da ces veoma brzo da ostane s bez RS!!!

Zoki

pre 13 godina

@ARBIH
Od koga bi ti oslobađao BiH? Od nekih 30-40% populacije, koja od 1995. na ovamo na svakim izborima demokratski pokazuje da ne želi da živi u unitarnoj BiH, u kojoj će se vršiti majorizacija konstitutivnih naroda. U kojoj će državni ministar inostranih poslova i član kolektivnog šefa države trčati da obiđu osumnjičenog ratnog zločinca, a država plaćati kauciju?

bobo

pre 13 godina

(Luka, 11. mart 2011 10:45)

Najsmješniju su takvi kao što se bojite da će se Republika Srpska pripojiti Srbiji. S obzirom u šta se ljudi tamo pretvaraju možda bi i najbolje bilo da kad se jednom otcijepimo ostanemo nezavisni. A ti i takvi kao i ne valjate sami sebi a kamoli ko drugi.
Naravno ovi komentari su bezazlena stvar i ne oslikavaju ništa ali eto čisto da se napiše

pfc

pre 13 godina

(ARBIH, 11. mart 2011 13:06)

Da da, ti majstore pricas kao da se Srbi i Srbija bas nista ne pitaju. Kakav uragan kakva oluja ? Pa ako bude referendum za odvajanje RS od BIH sta ti tu mozes ? Isto tako se i CG odvojila od Srbije pa sta ? A kad vec spominjes ratovanje, mislim da je svima vise dosta krvoprolica, a i kojom bi vojskom vi nesto uradili ? Kakva je to vojska u kojoj vojnici polazu zakletvu da ce braniti Republiku Srpsku a ne BIH ? Verujem da bi vas i hrvati iskulirali. Ne budi smesan...

qsarks

pre 13 godina

@ slobodan milošević

koliko je meni poznato srpske su vojske ratovale u 90-im godinama 4 puta (protiv Hrvata, protiv Bosanaca, protiv Albanaca i protiv NATO- pakta) i svaki put su izgubile.

Miloševićev san kojeg je elokventno predočio Šešelj bio je granica na liniji Virovitica - Karlovac - Karlobag. Danas, ne samo da Srbija nije prešla Drinu nego je i ostala bez dijela svoje teritorije.

Isto tako, ne vjerujem da bi predsjednik Tadić podržao odcjepljenje RS, a kamoli da bi se upustio u rat s Hrvatskom, BiH i NATO savezom zbog RS.

Milan

pre 13 godina

U Sarajevu i u citavoj BiH ce morati da nauce da postuju Dejton. A tamo pise da je Bosna iz dva dijela RS i Federacije BiH.
E sve dok to ne shvatite imacete problema, a i pritisak ce da vam raste.
A Dodik ce tu da vam to napominje svaki dan ako treba.

sloboda

pre 13 godina

Milose, imali ste Milosevica, sto ga ne cuvaste, on se bas borio za srpsku stvar, a gdje je danas, jesi li mu bar cvijce odnio na grob? Vidim da prizeljkujes nekoga kao Milorada, pa izvoli, mozes da ga usvojis ako je tako dobar.

i bih i ne bih

pre 13 godina

@ARBIH
Nakon poezije, evo malo poučne proze:
''Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama.
Do jucer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti.
Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaceni.
Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušca, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjecanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, necemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja.
Preziru nas i braca i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom.
Htjeli smo da se sacuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo.
Nesreca je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje.
A sve se placa, pa i ova ljubav''.
Meša Selimović

rade

pre 13 godina

Ako vec nije imala odjeka u federaciji BiH Dodikova izjava, zasto se onda ovde komentatori iste "ubise" da objasne da on nije u pravu?? Malo konfuzno i kontradiktorno priznacete. :))) Ocigledno da su se Bosnjaci "uzmuvali" jer ovo nije Dodik prvi izjavio. Tu ideju su sami evropljani dali jos pre par meseci kako ce se, kako stvari stoje, desiti "miran razvod" Republike Srpske od federacije (Dodik to naziva disolucijom) i kako je pravtnotehnicki neodrziva BiH ukoliko nije kontrolisana spolja a zasta oni nemaju vise ni politicke volje ni materijalnih sredstava za odrzavanje iste. Braco sa velikom radoscu ocekujemo ujedinjenje sa vama. Pozdrav iz Budisave, seoceta kraj Novog Sada.

Starac

pre 13 godina

@qsarks

I meni Dalmacija i Zapadna Hercegovina izgledaju prilicno odseceni od Sljemena i u vrlo neprijateljskom okruzenju, pa eto trenutno je to tako.

Velibor, USA

pre 13 godina

Ono shto je ochito je to da Dodiku narochito smetaju oni Srbi koji nisu mislili niti se ponashali na liniji Sloba Miloshevic-Rasho Karadzic-Mladic-Sheshelj pa je ovako vrisnuo na oslobadjanje Divjaka koji NIJE KRIV za Dobrovoljachku NITI za ikoji zlochin nad Srbima. To sve samo govori koliko je Dodik nisko pao kada je ovako vrisnuo a nije bio ovako vrisnuo kada su se blago odnosili prema zlochincu Naseru Oricu, Mushanu Topalovicu Caci, Celi i ostalim stvarnim boshnjachkim zlochincima. Takvi mu ne smetaju toliko jer mu idu na ruku predstavljanjem BiH kao antisrpske, muslimanske drzave itd.... ali mu Divjak koji je za stvarnu multietnichku i pro-gradjansku BiH itekako smeta.

p.s. ja sam kao gradjanin srpske nacionalnosti napustio BiH ne zato jer su me Boshnjaci neshto narochito ugrozavali, zapravo vishe ce biti da su me ugrozavali Dodikovi saveznici velikohrvatski hadezeovci i desnichari (pre(o)zivljavao sam u zapadnom Mostaru). napustio sam BiH jer sam totalno bio iscrpljen od tog primitivnog naci-shovinizma tipa "podijelimo BiH na tri etnichko-stranachka tora". Toga krajem 20-og i pochetkom 231-og vijeka ne bi smjelo biti vec vishe saradnje da se moze uspjeshnije snositi s izazovima 21-og vijeka a ne stalnim podgrijavanjem primitivnih naci-shovinistichkih chorbi.