Sreda, 03.12.2008.

15:46

Đoković: ''Prvo mesto je dostižno''

Novak Đoković rekao je da veruje da bi neredne sezone mogao postane najbolji teniser sveta.

Izvor: B92

Ðokoviæ: ''Prvo mesto je dostižno'' IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Vesna Henc

pre 15 godina

Sta mislite koliko su se svi spremili za pocetak ezone i dali ce Nole moci da je pocne dobro kao prosle godine?
Uh, ima jos dosta da se ceka. Alio vredece ako sve podje po dobrom.

Nana

pre 15 godina

Slabo posecen sajt. A ovo i nije prava vest, ona kada se dobija ili gubi. Jedva cekam prve turnire, nedostaju mi.
Nadam se da ce Nole biti spremna, doduse i drugi takodje, ali, izgleda da se momak malo promenio.
Zelim mu puno uspeha, ostalo je na njemu.

verujuci

pre 15 godina

@ Maxima,
Moja greska. Zamenila sam te sa nekim drugim. Uzrok zabune je bio tvoj prvi komentar u kome pominjes moje pojavljivanje na Federerovom sajtu i to pre nego se taj komentar pojavio na mom racunaru.
Iznela si interesantne, polemicne i, po obicaju, delimicno kontradiktorne stavove. Ako budem imala vremena odgovoricu ti u toku dana. Molim te da se dotle uzdrzis i ne potegnes crveni karton.

Maxima

pre 15 godina

@Viktorija
Dakle, pitanje nije nikako glasilo, jer ga na sajtu nije ni bilo.
Ne umem da dokučim podrazumevajuće stvari koje ne izadju iz glave emitera poruke, moraš ubuduće to što misliš i pisati.
Ono na šta sam reagovala je
tema lepote i komparacije koje meni deluju daboksačuva neukusno.
Zatim sam poslala komentar koji nije imao veze s tobom i tom smislu mi nije jasno zašto mi šalješ odgovor.
No, sad - šta je tu je.
Očigledno se po pitanju kvaliteta sajta i odziva ne slažemo.
Ja lično ne volim proročke komentare, jer me je život naučio da su iznenadjenja potpuno egal sa očekivanjima.
Inače sam po prirodi subjektivna (dakle NEOBJEKTIVNA), ali to ne pišem na sajtu.
Gledam da mi komentar bude kratak, da ne smara, niti "prodaje" pamet, ne potcenjujem niti vredjam saučesnike na sajtu.
Smeta mi odvlačenje teme na privatne raspre, kao i sasvim nevezane teme. Uopšte ne razumem tvoje interesovanje za temu "Religija i tenis". Čista nebuloza, za moj ukus. I svakako se ne bih javljala na takav sajt, niti polemisala o tome.
Ako treba da ti malo pomognem da skapiraš s kim pričaš, evo: ja sam u ovakvim prilikama i situacijama jednostavna, jer pretpostavljam da to čita raznovrsna publika, pa je red da ne demonstriram akademičnost ili filosofičnost, nego jednostavan sportski pogled na neke pojave i ljude. Kao drugo, ne patim od preteranih zahteva. Ja to tražim od sebe, i svako to neka traži od sebe. Za druge imam razumevanje i toleranciju, što ne znači da neke stvari ne vidim. Ali ih uvek gledam prvo sa povoljnije strane. Žuti karton ako mora, crveni skoro nikada. Tako ja lepše živim.Jasno? Zadovoljna?

Viktorija

pre 15 godina

@ Bobi,
Saznaces tako sto procitas sledeci odgovor Maximi.

Maxima, slazem se sa tobom. Ali moje pitanje je sustinski bilo upuceno siroj javnosti koja konzumira ovaj sajt, a mozda najvise meni samoj. Dakle pitanje je glasilo: " Da li smo sa 70-tak komentara iscrpli analiticke resurse". I odgovor je ocigledno da jesmo. Ne mislim pri tome da ovom forumu treba davati vestacko disanje. Ali sam malo razocarana slabijim odzivom. Jer ipak je Noletova izjava velika tema, a ovo vreme izmedju dve sezone je idealno da se podvuce crta ispod prethodne takmicarske godine i napravi projekcija za sledecu. Jer kad pocnu tuniri, nista od akademske diskusije. Bice ili cepaj, gazi majstore, ili ce biti pljuvke. Nije da ne uzivam u takvim euforicnim komentarima. I sama ih i pisem, i rado ih i citam i citiram. Ali u ovim mirnim vremenima i na ovakvim temama nam se pruza prilika da vezbamo vijuge i malo porastemo.
Sta je ono sto je propusteno u ovoj diskusiji koja se skoro plebiscitno vrtela oko toga da li Nole moze ili ne moze da bude prvi. Prvo, na kojoj podlozi ce Nole napraviti prodor ka vrhu. Na betonu AO ili US Opena, ili ce to biti na sljaci ili travi. Drugo, ko i zasto pretpstavlja najvecu opasnost za takav plan. Da li su to momci ispred ili iza Noleta. I kako ce, ako ce, oni spreciti Noleta u naumu. Trece. Da Nole recimo i dodje do mesta br. 1, kolike su njegove sanse da se tamo zadrzi u nekom pristojnom periodu. Ne mislim na njegovo igracko umece vec na psiholoski profil.
Iako je ranije vec uocena, u ovim komentarima je samo dotaknuta promena Noletovog odnosa prema Rafi i Fedeksu. Meni je licno interesantna ta nova retorika. Da li je Nole istinski sazreo i malo realnije gleda na svet oko sebe, ili PR dobro radi svoj posao. Ako je u pitanju menadzment mozga, plasim se da ce dugorocno gledano to imati samo negativnih efekata.
Sta ako Nole ne napravi proboj ka vrhu u 2009 godini. Da li ce on to doziveti kao neuspeh. Ima li Nole snage da kao Rafa godinama ceka priliku da postane br. 1, ili ce posle druge "neuspesne" godine poceti lagano da se gasi.
Naravno da ne mislim da su gornja pitanja jedina koja su se mogla postaviti, niti mislim da su odgovori na ta pitanja kljucna za opstanak planete. Ali da su postavljena, i nasa bi zabava bila veca. Mislim trajala bi duze.
Da ne bude da sam samo kriticna, moram da pohvalim ekumenski dijalog vernika na temu "Bog i tenis" koji je inicirala Svetlana.
Bobi, nadam se da sada vidis na sta sam ciljala. Ideja je bila da se javi neko ko ima vremena i zelje da talasa. Dok cekam tvoj odgovor skoknucu malo na rukometnu stranicu. Imam nesto da objasnim braci Makedoncima. Esej ce se u verziji na srpskom jeziku zvati " Ko se saka taj se ne zvizdi".

Maxima

pre 15 godina

Sve u svemu, ovaj mi je sajt pruzio poprilicno zadovoljstva, a ujedno i otvorio neka pitanja.Licno sam iznenadjena zreloscu Noletovih fanova (ipak je takvih najvise), kao da sa njim sazrevaju i oni. Izborili su se sa "pljuvacima" iz sopstvenih redova i, valjda, shvatili da rade produktivnu, a ne kontraproduktivnu stvar. Naravno, tu i tamo poneko "prolupa", ali o tome ne treba previse voditi racuna. Uvek ce biti pojedinaca koji su na margini, koji su recimo, ekstremi, bilo u divinizaciji ili satanizaciji nekoga ili necega.
Kada ucestvuje ovako puno ljudi, i ovakav broj glasaca, zaista se moze reci da je Novak jedan popularan i intrigantan mladic koji ima svoju kvalitetnu publiku.Za ostalo se mora pobrinuti sam.

Maxima

pre 15 godina

@Viktorija
Posto si na dva sajta (Nole, Fed) napisala da je on MNOOOGO LEEEEPSI od Feda i Aninog i Jeleninog decka, ajde, majke ti, napisi i kod Zikija od koga je lepsi, pa da odahnemo.

Molitva

pre 15 godina

Nesto mi ova teoloska rasprava izmice. Ne mogu da pratim o kome se vise prica. Koliko sam ja obavestena postoji samo jedan bog. Zove se Rafael. Prijatelji ga zovu Rafa. Sladak mali.
Svako vece izgovaram molitvu: "Uzmi me boze. Zgresicu."
I kao verujuca, ocekujem da mi se molitva uslisi.

Dusan

pre 15 godina

Culi smo Noletove planove. Moguce i dostizno. Nista manje ambicionzno nisam ni ocekovao od njega. Decko je broj 3 na svetu i treba da gleda napred. Mislim, pocelo je odbrojavanje. 3,2,1. Zelim mu puno uspeha.
Voleo bih da cujem nesto o Janku i Viktoru i njihovim pripremama i planovima za novu sezonu.

svetlana

pre 15 godina

Evora,
ti bre ne kapiras da ja nisam katolik i da se pravi hriscani ne ispovedaju svaki dan,
covek se jednom pokaje za grehe i on su mu svi oprosteni, i prosli i buduci.
grehe sam moje sve ja ispovedala im molila za oprostaj pre 11 godina Bogu direktno.
Ako ti je komentar iz neznanja, sto je verovatno slucaj , ne ljutim se, i ja sam zivela u mraku neznanja mnogo godina, zato i kazem, citaj Boziju rec jer samo u njoj ces naci istinu, ljudi su svi gresni i svi vole da je izvrcu u svoju korist.
Seti se lopova na krstu pored Hrista sta ga je pitao i sta mu je odgovoreno.
Ajde, voli te tvoja
svetlana

Robin Hud

pre 15 godina

Ako neko zeli da procita jedan zanimljiv komentar, neka ide na 2.12. (sajt o JOVANI Vukovic), imace o cemu da razmislja ceo dan.

JOTA

pre 15 godina

Citajuci izjavu Novaka Djokovica nisam primetio da je nekoga od kolega iz teniskog ringispila diskreditovao, deranzirao ili omalovazio. Naprotiv, prema svim svojim najblizim konkurentima na ATP se poneo kao pravi dzentlmen u svojoj izjavi. Sto se tice ambicija u narednoj sezoni, sasvim je prirodno da Novak izjavi da mu prvo mesto nije nedostizno, ne vidim sta bi teniser njegovog teniskog znanja i ambicija mogao nesto drugo da kaze. Sto se tice analize svoje prosle teniske sezone, sve sto je izjavio stoji kao nepobitna cinjenica. Nista pretenciozno i bez pravdanja na razne povrede, bolesti ili nesto drugo. Sve u svemu moje misljenje je da je izjava sasvim korektna i principijelna sa velikom dozom optimizma i ocekivanja u narednoj sezoni, kao i realnosti da nije jedini koji u ovom momentu dobro igra tenis.
Novace zelim ti uspeh u novoj teniskoj godini. A kompaniji koju vode tvoji roditelji i ti mnogo poslovnog uspeha, jer se novac zaradjen upornim radom i znojem ipak ulaze u nasu drazavu Srbiju, tako da cemo svi biti privilegovani da imamo mogucnosti da na novim teniskim terenima gledamo vrhunske tenisere iz celog sveta, a nasa deca mogucnost da u teniskom smislu napreduju na tim istim terenima. Lepo bi bilo da su i plivacki sportovi bolje placeni. Verovatno bi i Cavic u tom slucaju postupio isto kao i Novakova familija. Mislim na izgradnju novih bazena i pratece opreme za sportove u bazenima.
Mi tvoji navijaci zelimo da dodjes do No.1 na ATP listi, ali ako se to i ne ostvari hvala ti za sve radosti koje si nam vec pruzio.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Odlican sajt. Polemican, na momente zustar, ali ipak je, konacno, otisao u dobrom pravcu.I dok ga ne skinete,
ako moze, javno bih pohvalila komentar pod br. 19, potpisao ga je ALEX.
Jasno, dobronamerno, realno, bez podizanja navijackih strasti bilo kojeg smera.
U to ime, Alex, puno pozdrava i hvala, s moje strane.

Vilin konjic

pre 15 godina

@Svetlana,
da li te je neko pitao sta mu preporucujes u vreme Bozica ili uopste?
Koji si ti "faktor" da uzimas sebi za pravo da svima ovde popujes?!!
Sredi sebe i svoj zivot, pucas od frustracija i bedaka na ocigled svih koji te ovde citaju.

Biljce Fruskogorce

pre 15 godina

Volim celog Noleta, al najvise one sasave zelene oci. Jesam li prosla na ispitu naklonosti? Ne umem ja da intelektualiziram, a i cemu? Decko je dobar teniser i sladak je. Taman kako treba da se svima svidi.

Bella

pre 15 godina

@Svetlana
Nesto me ovo"MI hriscani" mnogo podseca na jednu drugu istovetnu frazu "Mi srpski radikali". Ne?A onda eto i asocijacije na rasnu, versku i svaku drugu netrpeljivost. Jezik je cudo, toliko toga otkriva i kad se bas potrudimo da zamaskiramo.

Ostatak teksta je van konteksta koji bi bio dostupan ljudskom razumevanju,pa se ne bih o tom fenomenu izjasnjavala.

Andjela

pre 15 godina

Jako me interesuje gdje je zivio ovaj sto naziva Noleta maminim i tatinim sincicem kada je njemu bilo 20 godina. Vjerovantno sa roditeljima i vjerovatno su ga oni izdrzavali! Pa u nas djeca zive sa roditeljima do 30-te.

Divno je to sto je Novak ostao privrzen familiji sada kada ima novac. To samo govori da cijeni kroz sta su oni prosli da mu omoguce treniranje i putovanja od njegove seste do njegove devetnaeste godine (kada je poceo da zaradjuje vise nego sto trosi). Sada svi vide i zavide sto je milioner a cinjenica je da je prije par godina bio u ogromnim dugovima. Da se povrijedio (sto je cesto kod juniora) ili dostigao plato i danas bi bio u ogromnim dugovim.

Njegov otac jeste nagao covjek i za Novaka bi bilo bolje da mu otac daje manje izjava u javnosti. S druge strane odatle vjerovatno i potice Noletov borbeni duh koji ga je doveo do 10 poena iza Feda.

Nole je ove godine imao bolju godinu nego Fed s obzirom da je osvojio vece turnire. Obojica su osvojili po jedan grand slam. Fed je osvojio tri manja turnira a Nole je osvojio dva mastersa i masters cup. Ove cinjenice govore da on moze da bude broj 1. u svijetu vec sljedece godine s obzirom da Nadal tesko moze ponoviti fenomenalnu 2008 godinu.

Hoce li ikada biti prvi na svijetu? Ja se iskreno nadam posto volim da gledam njegove meceve.

svetlana

pre 15 godina

Bella & co,

biti katolika nema nikakve veze sa biti hriscanin.
Mi hriscani citmo Boziju rec a ne placamo lovu svestenicima da nam prastaju grehove.....a i ne pecemo ljude na lomaci zato sto prevode Boziju rec na jezike koji ljudi mogu da razumeju...
Sad u vreme bozica preporucujem citanje 4 jevandjelja.
Mir Boziji!

Kiss-Kiss

pre 15 godina

Cenim ja razne cuce, muce i fuce sa ovog foruma, ali mi iskreno nedostaje Maja Majcek. Kada je Noletu bilo najteze, u periodu od Vimbldona pa negde do jeseni, kada nije mogao da ubode ni jedan turnir, Majcek Cisto Srce je uvek bila tu da ga bodri.
A onda su se nasli neki pametnjakovici da joj trljaju nos.
I sada dzaba nama analize da li ce Nole biti ili ne biti prvi ako nema nje da vikne: NAPRED NOLE! VOLIMO TE NOLE!
Jer jedan iskren glas u sportu vredi vise nego doktorska disertacija.
Majcek, vrati se. Molim te. Volim te.

Cvetko

pre 15 godina

Dalje moguce implikacije dolaska Djokovica na prvo mesto su:
- Viskovic je srecan ako dobije da prenosi kvalkfikacioni mec u brzom strikanju na zonskom turniru u Maloj Mostanici, naravno u repriznom terminu oko 3 ujutro
- Tenis se uvodi u redovnu nastavu sa obaveznom zimskom, letnjom, prolecnom i jesenjom praksom u teniskom centru u Kragujevcu
- TV dnevnik se prikazuje izmedju reklama u kojima glavnu ulogu igra Nole
- U buticima se prodaje iskljucivo Adidas oprema u bogatom asortimanu boja: fluorescetno zeleno, fluorescentno narandzasto i crno sa zlatnim detaljima

Cvetko

pre 15 godina

Zaista ne razumem muske Srbe. Jednostavno nemaju osecaj za perspektivu i od drveta (dnevne teme) ne vide sumu (crnu buducnost).
Evo sto sam hteo da kazem.
Nole je trenutno najpozeljniji momak u Srbiji. Da li treba za njega navijati da postane jos pozeljniji. Mislim da ne, osim ukoliko ne volite da pisete tuzne ljubavne pesme. Zato papani srpski, stavite prst na nisko celo i razmislite sta vam je ciniti. Jer ako nemate jedno 10 kila kesa, kucu u Monte Karlu, gajbu u Nici, stancugu na Menhetenu, vikendicu u Majamiju, garsonjeru u Alpima i sojenicu na Maldivima, necete moci vise da opepelite, ako razumete sta hocu da vam docaram.
I gle cuda kako se stvari menjaju u teoriji tenisa. Odjednom se namece zakljucak da Nole u novoj sezoni treba maksimalno da forsira drop sot udarac.
Mislim, dosta je njemu i trece mesto. Ne mora u svemu da bude prvi.

Nikita Afanasijevič Burkin

pre 15 godina

Novak Djoković je mamin i tatin sinčić i još uvek nije samostalan. Nisam siguran da ne trpi štetu zbog njihovoih postupaka ponekad. I to je život. Dobar je savet da se usredsredi i osloni na sebe. Ako je verujući čovek, i to je u redu.
A da je teniski talenat par exelance, to niko ne poriče. NA TALENTU treba mnogo RADITI i ne rasipati energiju. To je MOJE MIŠLJENJE.

SM

pre 15 godina

Nole je imao i ima veliko uporiste u samom sebi kao i svojoj porodici (sto je takodje jako vazno) i da nije tako sigurno sigurno je da ne bi postigao do sada te rezultate koje je postigao. Nadam se, zbog njega samog a i zbog svih ljubitelja tenisa da ce biti jos vecih i boljih rezultata

Opozicija

pre 15 godina

Mašala, mašala, a sad je našao uporište i u državnom vrhu.
"Similis simile gaudet", što bi rekli Srbi. Stari Latini, pak, kažu: "Sličan se sličnom raduje."
@ Svetlana
Za ovakvo veličanje N.Dj. Bog će ti zameriti. Ne voli konkurenciju, pazi šta radiš. I nek ti ne bude brži jezik, no pamet. Ni to Bog ne voli.
A VOLI bližnjeg svoga (čitaj:Bellu) kao samog sebe. Ti znaš koja je to Božja zapovest, je li tako, Hrišćanko ?

Bella

pre 15 godina

@Svetlana
-nastavak-
1. "Je l ti to iz iskustva?
-Ne zadiri u tudj život, nije hrišćanski
2."Nismo mi ovde od juče"
-Ne pozivaj se na starosedelačke i prvoboračke prioritete, davno je prošlo VUNENO vreme
3."Nemoj mnogo da prosipaš mudrost"
-Hvala na zapažanju o tome MNOGO, šta da radim, ima je pa kipi sama
4. "To malo (mudrosti-prim. Bella)"
- Gde si videla da se malo može mnogo prosipati?
5. "Jer se samo na sebe oslanjaš"
- Da, jer to je dozvoljeno, po mom mišljenju poželjno i UOPŠTE NIJE ŠTETNO ZA OKOLINU
6. "Ja, lično, jedino u BOga"
- Pozdravljam pravo na različitost i Tvoj izbor oslonca u životu. jedino što ne prihvatam da smatraš sebe paradigmom za sav svet.

Poradi, Svetlana, na TOLERANCIJI, a komentatori na OBJAVLJIVANJU moje odbrane.

Prometej

pre 15 godina

Taman se smirili nezgodni navijači, kad eto, opet...
Neka svako sebi bira uporište i oslonac: neko u sebi, ti u Bogu, a Nole u državnom vrhu.
Ajd sad prokomentariši,baš bih voleo da znam šta ceš na ovo reći.
JA MU TO NE ZAMERAM, SAMO DA SE ZNA.

svetlana

pre 15 godina

Bella,
a je l ti to iz iskustva?

Ajde, nismo mi svi ovde od juce, nemoj mnogo da prosipas mudrost...cuvaj to malo sto imas za sebe, jer se samo na sebe oslanjas, ja , licno, jedino u Boga polazem nadu i na Njega se oslanjam....a i neki dobri ljudi nisu za bacanje....
Sto se NOleta tice, ja n birnm, NOle je mlad momak, 21 godina, i za svoje godine je fantastican u svakom pogledu, kamo srece da ih je bar pola kao on!

Bella

pre 15 godina

Nole je interesantan i kontroverzan covek. Posten kao sunce na terenu, lukav sa medijima. Preambiciozan, a lako lomljiv. Hteo bi da daje, ali da se to vrati.Covek sa vise talenata, ali nigde da do kraja zagrize. Povrsina koja bi da se ponasa kao dubina. Da se razumemo, ovo nije uvredljiva i jereticna misao. Samo smatram da su mu stalno potrebna svetla pozornice, a to nije najbolje, jer publika nikada nije bila pouzdan oslonac. Morao bi da nadje uporiste u sebi samom. To je pocetak i kraj svakog uspeha.

Nebo Sky

pre 15 godina

Sa velikim zadovoljstvom konstatujem trenutnu cinjenicu na sajtu: vodi komentar koji zamera nazivanje Rafe "krmkom", a na zacelju je upravo taj koji mu je bio nezvani "kum".
Sve pohvale ucesnicima sajta, pravi ste i sve vas puno pozdravljam.

postar

pre 15 godina

Ma sve je to super, nek pici on to svoje, ali zasto bi ga sponzorisao PTT, TELEKOM, koja su javna preduzeca...ili grad Beograd. Posle ce Djilas da kuka, nemam za Gazelu, nemam za vrtice, Republiko pomozi... Ili Radujko, da li bi se razbacivao tako sa parama i sponzorisao sve i svasta da nije monopolista, da ima drugog fiksnog operatera, onda bTi pazio svaki dinar... Ili Ciric, postari mu strajkuju, on se uhvatio tenisa... Smorili ste vise sa tim tenisom, do juce niko nije znao za dva igraca, sad su svi strucnjaci, postali smo kao Hrvati za skijanje, gde smo dobri, to je najvaznije...
Uostalom, neka tata Djokovic sam finansira turnir, ili neka mu daju Milka Forcan, Djordjo Antelj, Misa Beko, ionako ce oni to da gledaju, necu ja sigurno...Tako mogu i ja da organizujem turnir, da stanu drzavni giganti iza mene i posle ja promovisem drzavu, ja sam brend Srbije... Finansijska kriza, smanjenje javne potrosnje, a vi se zamlacujete tenisom...

pinokio

pre 15 godina

@Dorcolac,morao sam ti nekako ukazati na grijeh.:)
Navratim povremeno da vidim napise li neko nesto zanimljivo,pa vidim da se od 100 komentara 95 se odnosi na prepucavanja.
Nadam se da je sad jasnije zasto sam i ja ostavio "neteniski" komentar.

Bosanac

pre 15 godina

@Pinokio
A sta si ti komentarisao, matere ti? Evo, reci cu ti ja: komentar drugog coveka, dakle, opet ne tenis. I sta sad? Sad izgrdi sam sebe, a i mene, jer vidis sta radim - isto sto i vi.
Glupo ti je bilo uopste komentarisati,jer lik ima pravo: ovde lepo pise da vrijedjanja nema. Pa, onda, neka takve komentare bace u kos za otpatke.

Mirjam

pre 15 godina

@Cakana
Hm, i ja tebe volim i rado te se secam, samo nemoj vise o Buci, to je bio njegov trip, a moj inat. Dakle, daleko od strasti.
Tvoj recentni komentar je vise nego ODLICAN. Cak mu ni duzina nije ozbiljnija mana. Ne vidim ni da je u koliziji ni sa jednim komentarom koji na pristojan nacin govori za ili protiv Noleta. U koliziji je sa onim komentarima koji su ili nepristojni, uvredljivi, bezobrazni ili, opet, sasvim beslovesni. Ko god se potrudi, i iskljuci licni afinitet, lako ce ih razvrstati.
Drugarice?

No coments

pre 15 godina

@pinokio i SAS
Eto, kada neko "nagazi" Noleta, isto se bunite kao i ja.
Ljudi, nevaspitanje je nevaspitanje, uvek ce ostati nevaspitanje i svi treba da ga izbegavamo i opominjemo druge da je VASPITANJE nesto mnogo bolje.
Nisam pobornik dugih polemika i uzimanja prostora, kao sto ponekad biva na sajtovima, ali, evo, i sami se osecate lose kad neko nema meru, odnosno ima zlu nameru. Valjda smo se konacno skapirali. Ja licno zaista nemam frustracije na temu zivotnog uspeha, bar ne neke koje bih "lecila" na momku koji bi mi mogao biti sin po godinama. Nije to moje igraliste. Ja sam za postovanje ljudi kao i za pridrzavanje pravila. Ovo se posebno odnosi na one koji ih PISMENO, dakle, CRNO NA BELO postave, a zatim svasta tolerisu, pa i vredjanje Novaka Djokovica.NE ZABORAVITE, DRAGI MOJI, DA JE TAJ I TAKAV KOMENTAR, ODOBREN!!!

Cuca Trandafilovic

pre 15 godina

@ dr. House
Predpostavljam da ste doktorirali na zafrkantskom fakultetu univerziteta Fox-Live. Rado vas gledam i zato ocekujem od vas da se ovom slucaju ozbiljno posvetite, da pacijentu date nekoliko dijagnoza i anamneza, i na kraju da uz dobro propisan tretman zavrsite epizodu sa hepiendom.

Dorcolac

pre 15 godina

@Pinokio
Jesi li se, prijatelju sasvim probudio? Procitaj sta si poslednje napisao, pa se javni.
Ili da negde uz kaficu raspravimo ovu tautolosku dilemu?

Cakana, Noletova odbrambena sila

pre 15 godina

O.K. Vidim da su "objektivni komentatori" danas vrlo aktivni. Ili je moderator danas dobio napad politickog pluralizma pa pusta uglavnom komentare koji osvetljavaju "problem" sa druge strane.
Meni jednostavno ovaj clanak dodje kao neki visak, odnosno mogao je da se spoji u jedan sa clankom o Jovani Vukovic i tada bi komentatori nevladinih teniskih organizacija "Pljuvanje u dalj" mogli o jednom trosku da nam demonstriraju svoju otvorenost ka svetskim integracijama. Ili u prevodu zapljuni sve sto je dobro u ovoj zemlji.
Ne kazem da podrzavam stav "Rafa krmak" i "Fedeks ciciste", naprotiv veliki sam navijac ove dvojice, pa mi se gade takvi komentari. Ali jos vise
mi ide na "ono sto bozjom voljom nemam" oni komentari u kojima se svaka Noletova izjava o planovima u buducnosti docekuje na noz.
Pa sta covek treba da radi. Da ucuti samo zato sto sve sto kaze moze da se protumaci ovako i onako. A mnogi njegove izjave tumace onako.
Slicne izjave o planovima za 2009 daju i mnogi drugi teniseri. I te izjave su uglavnom odgovori na pitanja novinara. Sta Nole moze da odgovori na pitanje "Kakvi su Vam planovi za sledecu godinu? Da li mislite da mozete da dostignete poziciju br.1 sledece godine?" Da li moze da odgovori iskreno ili da prvo razmisli o svom imidzu medju srpskom elitom koja konzumira tenis iz kancelarijske stolice.
I da se vratim na temu. Da li je prvo mesto dostizno (za Noleta). Dilema je po mom misljenju najbolje formulisana konstantacijom
"Kako za koga" koju je izneo izvesni Mirjam, poznat siroj publici po svojoj stravstvenoj vezi sa Bucom sirovinom. Da li je za Noleta to mesto dostizno? Pa na to je sam Novak najbolje odgovorio rekavsi koliko ce to biti tesko pored Nadala i Federera ispred, i Marija i Conge iza njega. Izjava Noletova je i zrela i dzentlmenska. I ne znam sta bi se od njega moglo vise ocekivatai.
Mozda bi neki sa ovoga sajta mogli da procitaju i ono sto pise ispod naslova. A mozda bi mogli nekada i da razmisle pre nego sto ih ponesu emocije i e-svrabitis.
Noletove sanse u 2009 je tesko proceniti. Mnogo je nepoznatih u toj jednacini. Od boje dresa i patika (najodvratnije patike na svetu su one Adidas), preko zdravlja, biznisa koji je u toku, pa sve do onih koji se takodje pitaju kako ce se sledeca godina zavrsiti. Mislim na druge tenisere. Ali ako se nesto o sledecoj sezoni moze reci na osnovu prethodne, mislim da su sledece stvari kljucne.
Nole mora da pobedi Rafu na sljaci i to na turnirima koji su uvod u RG. I da te/takvu pobedu overi u Parizu. To je bio plan i u 2008 ali sticajem raznih okolnosti nije ostvaren. Oni koji ne kapiraju o cemu pricam neka ponovo pogledaju polufinalni mec u Hamburgu izmedju Noleta i Rafe. I videce da je to bio kljucni momenat prosle sezone koji je i odredio trenutni poredak u muskom tenisu.
Sta Rafa o tome misli ne znamo ovog trenutka, ali je sigurno da i on ima neki plan. Prateci Rafinu karijeru rekla bih da je njegov plan vrlo jednostavan. Nece protivnicima dati ni jedan set.
Rafa je jedan od tenisera koji je najvise unapredio svoju igru - poredeci 2008 sa 2007 god. Da ne tupim dalje, oni koji imaju tehnickih mogucnosti neka uporede gde je Rafino teziste sada i onda. Spustanjem tezista Rafa je na opste iznenadjenje svojih protivnika dodao jos vise spina i snage svojim udarcima. Rezultat je poznat. Oduvao je verovatno Fedeksa u penzijiu, Noleta bacio u najcrnji bedak tako da mu je trebalo pola godine da dodje sebi, a nama natovario na vrat Rafaelicu. Onima koji misle da je tako nesto lako uraditi moj je savet: Ne pokusavajte pre nego sto ste rezervisali mesto na ortopediji.
Sta je ono sto Nole mora da popravi sledece godine. Hmmm... spisak je neverovatno dugacak za nekog ko je treci na svetu. Ali o tom drugi put.
Za sada samo: Napred Nole!

pinokio

pre 15 godina

Joj sto volim ljude koji sve znaju.
@Dorcolac, Novakovi navijaci se uopste ne razlikuju od navijaca drugih tenisera.
Stvarno ne vidim potrebu za vrijedjanjem, tako da smatram da je ovo tvoje pisanije odraz opste ne(kulture).
I jos pises da su Novakovi navijaci losa reklama za njega?! Nevjerovatno! Da li ti pratis tenis i nacin igre nekog tenisera ili njegove navijace?
Imam utisak da se ovdje komentarise sve osim samog tenisa...

SAS

pre 15 godina

Pa mozda i mozes ali su potrebna nekoliko uslova

1.Da dobijes krila
2.Da porastes jedno 20cm
3.Da pocne tenis da se igra lopticom za golf
4.Da Nadal polomi obe ruke i noge
5.Da Federera odvedu u staracki dom
6.Da se Marej udavi na letovanju
7.I da se jos nekoliko perspektivnih tenisera penzionise u 20 godina

Napred Jelena,Viktor i Zimonjic
(Marijus, 3. decembar 2008 23:47)
Stvarno ne razumem ovakve komentare i ljude koji ih pisu , sta si ti sad postigao ovim komentarom omalovazio si Novaka?Znas koliko njemu p.ca za tvoje misljenje i tebi slicnih decko je mlad,uspesan,pametan,lep boli ga uvo,a vi nastavite sa svojim glupavim komentarima jer to jedino i znate da radite da omalovazavate nekog tj. da lecite svoje komplekse i frustracije zbog cega on ima moze,a zbog cega vi ne mozete e ja cu da vam kazem.ZASTO STO ON GLEDA SVOJ ZIVOT TRENERA I NE BAVI SE DRUGIMA!

Predo

pre 15 godina

Novak Djokovic ima obavezu i prema svojim navijacima i sponzorima da se pojavljuje na raznoraznim konferencijama i TV emisijama, jer taj ogromni novac, koji on zaradjuje dolazi odnekuda, pa i od nas, koji gledamo meceve i kupujemo proizvode njegovih sponzora i sponzora teniskih turnira. Mnogo mi je draze da gledam neki teniski mec, nego emisije zabavnog karaktera, u kojima sportisti pjevaju i plesu (primjetio sam jednu slicnost izmedju Novaka i mene: Novak ocigledno voli da pjeva, ali mu ne ide i pored odlicnog osjecaja za ritam, a ja, kao profesionalni muzicar strasno volim da igram tenis, ali sam na nivou Novakovog pjevanja), ali me jako zanimao njegov karakter, koji ima itekakve veze sa njegovim rezultatima. Nije bilo puno iznenadjenja, barem ne onih negativnih. Radi se o vrlo mladoj osobi, koji razmislja slicno svojim vrsnjacima, vrlo inteligentnoj i disciplinovanoj, koja zna svoje limite i koja je do uspjeha dosla svojim radom i odricanjem od svakodnevnih zadovoljstava. Ima takvih mladih ljudi jos mnogo oko nas. Ono sto njega izdvaja je ogromni talenat. I kada izadje na teren, vi vise ne vidite mladica od 21 godinu, nego vrhunskog, zrelog tenisera, koji ima onaj killer instinkt i donosi odluku u djelicu sekunde. NOvak je perfekcionista i zeli da sve sto radi bude najbolje i odatle dolazi njegova nesigurnost u pojedinim trenucima, a njegov najveci problem je sto zeli da ga ljudi vole i cjene, pri tome precjenjujuci vrijednost prosjecnog ljudskog mozga. Onog trenutka, kada se prestane obazirati na to sta misle pojedini kompleksasi i gubitnici, bice puno blizi svom konacnom cilju. Meni licno je svejedno da je prvi, drugi ili treci, ali volim da dobro igra i pobjedjuje.

Glas razuma

pre 15 godina

Nole je dao dobru,umerenu izjavu. Deluje da se priprema ozbiljno i da ima cilj u 2009 !Mora malo i da odmori - ne zamerite mu !
Nole neka ti je srecna i uspesna 2009!

No comments

pre 15 godina

Predlažem Novaku da se, posle jedne utakmice, najbolje na svom turniru, najlepšim, biranim rečima, obrati svojoj cenjenoj publici i poruči im da mu krše ugled svojim nedoličnim i nekorektnim izjavama o drugim teniserima. Sva sreca je da takve reci ne odlučuju ama baš ništa. Jer da odlučuju davno bi Nole bio prvi. Ovako, samo vi svi lepo sanjajte i ne držite jezik na uzdi.
A Novak pred celim stadionom ume s mikrofonom. Pa, neka stisne petlju i svojoj publici očita zasluženu lekciju.
Pored nedostižnog broja 1, to bi možda mogao biti jedan od prioriteta.Mnogo ste se razbahatili, a i moderatori sa vama. Ukinite ono uputstvo, pa da onda svi raspalimo kome šta padne na pamet. Na ovaj način, vi uskraćujete meni nešto što drugome dozvoljavate, čak i mimo VAŠIH pravila. Ja lično, i da mi se dozvoli, ne bih nikada rekla ono što se ovde govori o Rafi, ili nedavno o Mariju (sačuvaj Bože!) ili o Federeru. Naravno, ni o Novaku, mada me izazivate na revanš!

Piter Finč

pre 15 godina

@Svetlana
Umeju li navijači Novaka Djokovića da daju komentar, a da na kraju ipak ne kažu i neku otrovnu opasku (naduvenko!), a potom i hvalospev svom favoritu. Pa, pobogu, Svetlana, imate sajt o Noletu, izvolite, raspišite se do mile volje.

Marijus

pre 15 godina

Pa mozda i mozes ali su potrebna nekoliko uslova

1.Da dobijes krila
2.Da porastes jedno 20cm
3.Da pocne tenis da se igra lopticom za golf
4.Da Nadal polomi obe ruke i noge
5.Da Federera odvedu u staracki dom
6.Da se Marej udavi na letovanju
7.I da se jos nekoliko perspektivnih tenisera penzionise u 20 godina

Napred Jelena,Viktor i Zimonjic

Dorcolac

pre 15 godina

@Marijana
Pre nego sto pocnes da pises, stavi GRAMATIKU pored sebe, pa nadji JEDNACENJE PO ZVUCNOSTI, e, onda neces pisati "Sbaciti", nego "ZBACITI".
Komentar polupismenog individuuma za mene kao i da ne postoji. Tako da sve grube reci kao da i nisi rekla.
Zao mi je Nola sto ima tako los sastav publike koja ga podrzava manje-vise na neprihvatljive nacine, recimo, vredjajuci druge.
Vi ste losa reklama za njega, kako to ne shvatate?!!!

bo

pre 15 godina

slazem se sa Markom. Sta cine Oliver Dulic i Djilas na konfreneciji. Prostorno planiraju, slikaju se, otimaju se za koji jeftin politicki poene, nista petnaest, nista trideset. Katastrofa!

Alex

pre 15 godina

Savko može biti prvi na svetu. Naravno, ako sakupi nešto više od 7000 bodova. Ali, to se ne radi na konferencijama ili prikupljanjem patriotskih hvalospeva, već na terenu.
Kao tvoj navijač, ali i veliki poštovaoc Nadala, poručujem ti, izađi na teren i pokaži koliko vrediš. Samo tako možeš postati no.1

tanja

pre 15 godina

Ja mislim,objektivno, da Djole ima realne sanse da bude najbolji na svetu. Sada je prilika da to dokaze. Mislim da moze da odbrani titulu na australian openu.

MARIJANA

pre 15 godina

samo nole napred ti mozes biti prvi i onog odvratnog nadala sbaciti s prestola i oduzeti mu krunu


samo napred jer svi te volimo i bodrimo

d

pre 15 godina

dobar je djokovic,ali preko nadala ne moze.jaci je i u igri, i u glavi nadal od njega.jedina mu je sansa ako se nadal pocne ozljeđivat.jaci je i federer u staroj formi od noleta

leba masti i paprike

pre 15 godina

Nole,daj nabaci koju kilu majku mu da mozes da se suprotstavis spanskom krmetu,pa i Fedja je propao kao igrac od kad je smrsao... Samo hasaj i ne boj se!!!

Marko

pre 15 godina

Smekeru, ne sumnjam ja da ces biti broj jedan, samo se plasim da ces i dalje nositi te fluorescentne dresove i patike Adidasa. Veruj mi, obicna kombinacija teget, belo bi ti mnogo bolje stajala.

vladko

pre 15 godina

Sve najbolje, ali uvek mislim da kojekakva gostovanja po emisijama, pres konferencijama i dugim nastupima van terana, obiliju raznoraznim hvalospevima i do kraja ce se covek nabediti da moze gren slemove sa pola snage, jednom rukom osvajati..
Svaka cast na ovoj godini, ali tek ce se u sledecoj dokazati ili kao broj 1 ili kao neko ko je zablisto i ischezo u plamenu slave..

Alex

pre 15 godina

Savko može biti prvi na svetu. Naravno, ako sakupi nešto više od 7000 bodova. Ali, to se ne radi na konferencijama ili prikupljanjem patriotskih hvalospeva, već na terenu.
Kao tvoj navijač, ali i veliki poštovaoc Nadala, poručujem ti, izađi na teren i pokaži koliko vrediš. Samo tako možeš postati no.1

No comments

pre 15 godina

Predlažem Novaku da se, posle jedne utakmice, najbolje na svom turniru, najlepšim, biranim rečima, obrati svojoj cenjenoj publici i poruči im da mu krše ugled svojim nedoličnim i nekorektnim izjavama o drugim teniserima. Sva sreca je da takve reci ne odlučuju ama baš ništa. Jer da odlučuju davno bi Nole bio prvi. Ovako, samo vi svi lepo sanjajte i ne držite jezik na uzdi.
A Novak pred celim stadionom ume s mikrofonom. Pa, neka stisne petlju i svojoj publici očita zasluženu lekciju.
Pored nedostižnog broja 1, to bi možda mogao biti jedan od prioriteta.Mnogo ste se razbahatili, a i moderatori sa vama. Ukinite ono uputstvo, pa da onda svi raspalimo kome šta padne na pamet. Na ovaj način, vi uskraćujete meni nešto što drugome dozvoljavate, čak i mimo VAŠIH pravila. Ja lično, i da mi se dozvoli, ne bih nikada rekla ono što se ovde govori o Rafi, ili nedavno o Mariju (sačuvaj Bože!) ili o Federeru. Naravno, ni o Novaku, mada me izazivate na revanš!

Bella

pre 15 godina

Nole je interesantan i kontroverzan covek. Posten kao sunce na terenu, lukav sa medijima. Preambiciozan, a lako lomljiv. Hteo bi da daje, ali da se to vrati.Covek sa vise talenata, ali nigde da do kraja zagrize. Povrsina koja bi da se ponasa kao dubina. Da se razumemo, ovo nije uvredljiva i jereticna misao. Samo smatram da su mu stalno potrebna svetla pozornice, a to nije najbolje, jer publika nikada nije bila pouzdan oslonac. Morao bi da nadje uporiste u sebi samom. To je pocetak i kraj svakog uspeha.

Dorcolac

pre 15 godina

@Marijana
Pre nego sto pocnes da pises, stavi GRAMATIKU pored sebe, pa nadji JEDNACENJE PO ZVUCNOSTI, e, onda neces pisati "Sbaciti", nego "ZBACITI".
Komentar polupismenog individuuma za mene kao i da ne postoji. Tako da sve grube reci kao da i nisi rekla.
Zao mi je Nola sto ima tako los sastav publike koja ga podrzava manje-vise na neprihvatljive nacine, recimo, vredjajuci druge.
Vi ste losa reklama za njega, kako to ne shvatate?!!!

d

pre 15 godina

dobar je djokovic,ali preko nadala ne moze.jaci je i u igri, i u glavi nadal od njega.jedina mu je sansa ako se nadal pocne ozljeđivat.jaci je i federer u staroj formi od noleta

Bella

pre 15 godina

@Svetlana
-nastavak-
1. "Je l ti to iz iskustva?
-Ne zadiri u tudj život, nije hrišćanski
2."Nismo mi ovde od juče"
-Ne pozivaj se na starosedelačke i prvoboračke prioritete, davno je prošlo VUNENO vreme
3."Nemoj mnogo da prosipaš mudrost"
-Hvala na zapažanju o tome MNOGO, šta da radim, ima je pa kipi sama
4. "To malo (mudrosti-prim. Bella)"
- Gde si videla da se malo može mnogo prosipati?
5. "Jer se samo na sebe oslanjaš"
- Da, jer to je dozvoljeno, po mom mišljenju poželjno i UOPŠTE NIJE ŠTETNO ZA OKOLINU
6. "Ja, lično, jedino u BOga"
- Pozdravljam pravo na različitost i Tvoj izbor oslonca u životu. jedino što ne prihvatam da smatraš sebe paradigmom za sav svet.

Poradi, Svetlana, na TOLERANCIJI, a komentatori na OBJAVLJIVANJU moje odbrane.

Nebo Sky

pre 15 godina

Sa velikim zadovoljstvom konstatujem trenutnu cinjenicu na sajtu: vodi komentar koji zamera nazivanje Rafe "krmkom", a na zacelju je upravo taj koji mu je bio nezvani "kum".
Sve pohvale ucesnicima sajta, pravi ste i sve vas puno pozdravljam.

Marijus

pre 15 godina

Pa mozda i mozes ali su potrebna nekoliko uslova

1.Da dobijes krila
2.Da porastes jedno 20cm
3.Da pocne tenis da se igra lopticom za golf
4.Da Nadal polomi obe ruke i noge
5.Da Federera odvedu u staracki dom
6.Da se Marej udavi na letovanju
7.I da se jos nekoliko perspektivnih tenisera penzionise u 20 godina

Napred Jelena,Viktor i Zimonjic

Opozicija

pre 15 godina

Mašala, mašala, a sad je našao uporište i u državnom vrhu.
"Similis simile gaudet", što bi rekli Srbi. Stari Latini, pak, kažu: "Sličan se sličnom raduje."
@ Svetlana
Za ovakvo veličanje N.Dj. Bog će ti zameriti. Ne voli konkurenciju, pazi šta radiš. I nek ti ne bude brži jezik, no pamet. Ni to Bog ne voli.
A VOLI bližnjeg svoga (čitaj:Bellu) kao samog sebe. Ti znaš koja je to Božja zapovest, je li tako, Hrišćanko ?

Marko

pre 15 godina

Smekeru, ne sumnjam ja da ces biti broj jedan, samo se plasim da ces i dalje nositi te fluorescentne dresove i patike Adidasa. Veruj mi, obicna kombinacija teget, belo bi ti mnogo bolje stajala.

Vilin konjic

pre 15 godina

@Svetlana,
da li te je neko pitao sta mu preporucujes u vreme Bozica ili uopste?
Koji si ti "faktor" da uzimas sebi za pravo da svima ovde popujes?!!
Sredi sebe i svoj zivot, pucas od frustracija i bedaka na ocigled svih koji te ovde citaju.

bo

pre 15 godina

slazem se sa Markom. Sta cine Oliver Dulic i Djilas na konfreneciji. Prostorno planiraju, slikaju se, otimaju se za koji jeftin politicki poene, nista petnaest, nista trideset. Katastrofa!

No coments

pre 15 godina

@pinokio i SAS
Eto, kada neko "nagazi" Noleta, isto se bunite kao i ja.
Ljudi, nevaspitanje je nevaspitanje, uvek ce ostati nevaspitanje i svi treba da ga izbegavamo i opominjemo druge da je VASPITANJE nesto mnogo bolje.
Nisam pobornik dugih polemika i uzimanja prostora, kao sto ponekad biva na sajtovima, ali, evo, i sami se osecate lose kad neko nema meru, odnosno ima zlu nameru. Valjda smo se konacno skapirali. Ja licno zaista nemam frustracije na temu zivotnog uspeha, bar ne neke koje bih "lecila" na momku koji bi mi mogao biti sin po godinama. Nije to moje igraliste. Ja sam za postovanje ljudi kao i za pridrzavanje pravila. Ovo se posebno odnosi na one koji ih PISMENO, dakle, CRNO NA BELO postave, a zatim svasta tolerisu, pa i vredjanje Novaka Djokovica.NE ZABORAVITE, DRAGI MOJI, DA JE TAJ I TAKAV KOMENTAR, ODOBREN!!!

Piter Finč

pre 15 godina

@Svetlana
Umeju li navijači Novaka Djokovića da daju komentar, a da na kraju ipak ne kažu i neku otrovnu opasku (naduvenko!), a potom i hvalospev svom favoritu. Pa, pobogu, Svetlana, imate sajt o Noletu, izvolite, raspišite se do mile volje.

vladko

pre 15 godina

Sve najbolje, ali uvek mislim da kojekakva gostovanja po emisijama, pres konferencijama i dugim nastupima van terana, obiliju raznoraznim hvalospevima i do kraja ce se covek nabediti da moze gren slemove sa pola snage, jednom rukom osvajati..
Svaka cast na ovoj godini, ali tek ce se u sledecoj dokazati ili kao broj 1 ili kao neko ko je zablisto i ischezo u plamenu slave..

Bella

pre 15 godina

@Svetlana
Nesto me ovo"MI hriscani" mnogo podseca na jednu drugu istovetnu frazu "Mi srpski radikali". Ne?A onda eto i asocijacije na rasnu, versku i svaku drugu netrpeljivost. Jezik je cudo, toliko toga otkriva i kad se bas potrudimo da zamaskiramo.

Ostatak teksta je van konteksta koji bi bio dostupan ljudskom razumevanju,pa se ne bih o tom fenomenu izjasnjavala.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Odlican sajt. Polemican, na momente zustar, ali ipak je, konacno, otisao u dobrom pravcu.I dok ga ne skinete,
ako moze, javno bih pohvalila komentar pod br. 19, potpisao ga je ALEX.
Jasno, dobronamerno, realno, bez podizanja navijackih strasti bilo kojeg smera.
U to ime, Alex, puno pozdrava i hvala, s moje strane.

Molitva

pre 15 godina

Nesto mi ova teoloska rasprava izmice. Ne mogu da pratim o kome se vise prica. Koliko sam ja obavestena postoji samo jedan bog. Zove se Rafael. Prijatelji ga zovu Rafa. Sladak mali.
Svako vece izgovaram molitvu: "Uzmi me boze. Zgresicu."
I kao verujuca, ocekujem da mi se molitva uslisi.

tanja

pre 15 godina

Ja mislim,objektivno, da Djole ima realne sanse da bude najbolji na svetu. Sada je prilika da to dokaze. Mislim da moze da odbrani titulu na australian openu.

leba masti i paprike

pre 15 godina

Nole,daj nabaci koju kilu majku mu da mozes da se suprotstavis spanskom krmetu,pa i Fedja je propao kao igrac od kad je smrsao... Samo hasaj i ne boj se!!!

Predo

pre 15 godina

Novak Djokovic ima obavezu i prema svojim navijacima i sponzorima da se pojavljuje na raznoraznim konferencijama i TV emisijama, jer taj ogromni novac, koji on zaradjuje dolazi odnekuda, pa i od nas, koji gledamo meceve i kupujemo proizvode njegovih sponzora i sponzora teniskih turnira. Mnogo mi je draze da gledam neki teniski mec, nego emisije zabavnog karaktera, u kojima sportisti pjevaju i plesu (primjetio sam jednu slicnost izmedju Novaka i mene: Novak ocigledno voli da pjeva, ali mu ne ide i pored odlicnog osjecaja za ritam, a ja, kao profesionalni muzicar strasno volim da igram tenis, ali sam na nivou Novakovog pjevanja), ali me jako zanimao njegov karakter, koji ima itekakve veze sa njegovim rezultatima. Nije bilo puno iznenadjenja, barem ne onih negativnih. Radi se o vrlo mladoj osobi, koji razmislja slicno svojim vrsnjacima, vrlo inteligentnoj i disciplinovanoj, koja zna svoje limite i koja je do uspjeha dosla svojim radom i odricanjem od svakodnevnih zadovoljstava. Ima takvih mladih ljudi jos mnogo oko nas. Ono sto njega izdvaja je ogromni talenat. I kada izadje na teren, vi vise ne vidite mladica od 21 godinu, nego vrhunskog, zrelog tenisera, koji ima onaj killer instinkt i donosi odluku u djelicu sekunde. NOvak je perfekcionista i zeli da sve sto radi bude najbolje i odatle dolazi njegova nesigurnost u pojedinim trenucima, a njegov najveci problem je sto zeli da ga ljudi vole i cjene, pri tome precjenjujuci vrijednost prosjecnog ljudskog mozga. Onog trenutka, kada se prestane obazirati na to sta misle pojedini kompleksasi i gubitnici, bice puno blizi svom konacnom cilju. Meni licno je svejedno da je prvi, drugi ili treci, ali volim da dobro igra i pobjedjuje.

Mirjam

pre 15 godina

@Cakana
Hm, i ja tebe volim i rado te se secam, samo nemoj vise o Buci, to je bio njegov trip, a moj inat. Dakle, daleko od strasti.
Tvoj recentni komentar je vise nego ODLICAN. Cak mu ni duzina nije ozbiljnija mana. Ne vidim ni da je u koliziji ni sa jednim komentarom koji na pristojan nacin govori za ili protiv Noleta. U koliziji je sa onim komentarima koji su ili nepristojni, uvredljivi, bezobrazni ili, opet, sasvim beslovesni. Ko god se potrudi, i iskljuci licni afinitet, lako ce ih razvrstati.
Drugarice?

Andjela

pre 15 godina

Jako me interesuje gdje je zivio ovaj sto naziva Noleta maminim i tatinim sincicem kada je njemu bilo 20 godina. Vjerovantno sa roditeljima i vjerovatno su ga oni izdrzavali! Pa u nas djeca zive sa roditeljima do 30-te.

Divno je to sto je Novak ostao privrzen familiji sada kada ima novac. To samo govori da cijeni kroz sta su oni prosli da mu omoguce treniranje i putovanja od njegove seste do njegove devetnaeste godine (kada je poceo da zaradjuje vise nego sto trosi). Sada svi vide i zavide sto je milioner a cinjenica je da je prije par godina bio u ogromnim dugovima. Da se povrijedio (sto je cesto kod juniora) ili dostigao plato i danas bi bio u ogromnim dugovim.

Njegov otac jeste nagao covjek i za Novaka bi bilo bolje da mu otac daje manje izjava u javnosti. S druge strane odatle vjerovatno i potice Noletov borbeni duh koji ga je doveo do 10 poena iza Feda.

Nole je ove godine imao bolju godinu nego Fed s obzirom da je osvojio vece turnire. Obojica su osvojili po jedan grand slam. Fed je osvojio tri manja turnira a Nole je osvojio dva mastersa i masters cup. Ove cinjenice govore da on moze da bude broj 1. u svijetu vec sljedece godine s obzirom da Nadal tesko moze ponoviti fenomenalnu 2008 godinu.

Hoce li ikada biti prvi na svijetu? Ja se iskreno nadam posto volim da gledam njegove meceve.

Biljce Fruskogorce

pre 15 godina

Volim celog Noleta, al najvise one sasave zelene oci. Jesam li prosla na ispitu naklonosti? Ne umem ja da intelektualiziram, a i cemu? Decko je dobar teniser i sladak je. Taman kako treba da se svima svidi.

Bosanac

pre 15 godina

@Pinokio
A sta si ti komentarisao, matere ti? Evo, reci cu ti ja: komentar drugog coveka, dakle, opet ne tenis. I sta sad? Sad izgrdi sam sebe, a i mene, jer vidis sta radim - isto sto i vi.
Glupo ti je bilo uopste komentarisati,jer lik ima pravo: ovde lepo pise da vrijedjanja nema. Pa, onda, neka takve komentare bace u kos za otpatke.

Dorcolac

pre 15 godina

@Pinokio
Jesi li se, prijatelju sasvim probudio? Procitaj sta si poslednje napisao, pa se javni.
Ili da negde uz kaficu raspravimo ovu tautolosku dilemu?

MARIJANA

pre 15 godina

samo nole napred ti mozes biti prvi i onog odvratnog nadala sbaciti s prestola i oduzeti mu krunu


samo napred jer svi te volimo i bodrimo

postar

pre 15 godina

Ma sve je to super, nek pici on to svoje, ali zasto bi ga sponzorisao PTT, TELEKOM, koja su javna preduzeca...ili grad Beograd. Posle ce Djilas da kuka, nemam za Gazelu, nemam za vrtice, Republiko pomozi... Ili Radujko, da li bi se razbacivao tako sa parama i sponzorisao sve i svasta da nije monopolista, da ima drugog fiksnog operatera, onda bTi pazio svaki dinar... Ili Ciric, postari mu strajkuju, on se uhvatio tenisa... Smorili ste vise sa tim tenisom, do juce niko nije znao za dva igraca, sad su svi strucnjaci, postali smo kao Hrvati za skijanje, gde smo dobri, to je najvaznije...
Uostalom, neka tata Djokovic sam finansira turnir, ili neka mu daju Milka Forcan, Djordjo Antelj, Misa Beko, ionako ce oni to da gledaju, necu ja sigurno...Tako mogu i ja da organizujem turnir, da stanu drzavni giganti iza mene i posle ja promovisem drzavu, ja sam brend Srbije... Finansijska kriza, smanjenje javne potrosnje, a vi se zamlacujete tenisom...

Maxima

pre 15 godina

@Viktorija
Posto si na dva sajta (Nole, Fed) napisala da je on MNOOOGO LEEEEPSI od Feda i Aninog i Jeleninog decka, ajde, majke ti, napisi i kod Zikija od koga je lepsi, pa da odahnemo.

JOTA

pre 15 godina

Citajuci izjavu Novaka Djokovica nisam primetio da je nekoga od kolega iz teniskog ringispila diskreditovao, deranzirao ili omalovazio. Naprotiv, prema svim svojim najblizim konkurentima na ATP se poneo kao pravi dzentlmen u svojoj izjavi. Sto se tice ambicija u narednoj sezoni, sasvim je prirodno da Novak izjavi da mu prvo mesto nije nedostizno, ne vidim sta bi teniser njegovog teniskog znanja i ambicija mogao nesto drugo da kaze. Sto se tice analize svoje prosle teniske sezone, sve sto je izjavio stoji kao nepobitna cinjenica. Nista pretenciozno i bez pravdanja na razne povrede, bolesti ili nesto drugo. Sve u svemu moje misljenje je da je izjava sasvim korektna i principijelna sa velikom dozom optimizma i ocekivanja u narednoj sezoni, kao i realnosti da nije jedini koji u ovom momentu dobro igra tenis.
Novace zelim ti uspeh u novoj teniskoj godini. A kompaniji koju vode tvoji roditelji i ti mnogo poslovnog uspeha, jer se novac zaradjen upornim radom i znojem ipak ulaze u nasu drazavu Srbiju, tako da cemo svi biti privilegovani da imamo mogucnosti da na novim teniskim terenima gledamo vrhunske tenisere iz celog sveta, a nasa deca mogucnost da u teniskom smislu napreduju na tim istim terenima. Lepo bi bilo da su i plivacki sportovi bolje placeni. Verovatno bi i Cavic u tom slucaju postupio isto kao i Novakova familija. Mislim na izgradnju novih bazena i pratece opreme za sportove u bazenima.
Mi tvoji navijaci zelimo da dodjes do No.1 na ATP listi, ali ako se to i ne ostvari hvala ti za sve radosti koje si nam vec pruzio.

SAS

pre 15 godina

Pa mozda i mozes ali su potrebna nekoliko uslova

1.Da dobijes krila
2.Da porastes jedno 20cm
3.Da pocne tenis da se igra lopticom za golf
4.Da Nadal polomi obe ruke i noge
5.Da Federera odvedu u staracki dom
6.Da se Marej udavi na letovanju
7.I da se jos nekoliko perspektivnih tenisera penzionise u 20 godina

Napred Jelena,Viktor i Zimonjic
(Marijus, 3. decembar 2008 23:47)
Stvarno ne razumem ovakve komentare i ljude koji ih pisu , sta si ti sad postigao ovim komentarom omalovazio si Novaka?Znas koliko njemu p.ca za tvoje misljenje i tebi slicnih decko je mlad,uspesan,pametan,lep boli ga uvo,a vi nastavite sa svojim glupavim komentarima jer to jedino i znate da radite da omalovazavate nekog tj. da lecite svoje komplekse i frustracije zbog cega on ima moze,a zbog cega vi ne mozete e ja cu da vam kazem.ZASTO STO ON GLEDA SVOJ ZIVOT TRENERA I NE BAVI SE DRUGIMA!

Prometej

pre 15 godina

Taman se smirili nezgodni navijači, kad eto, opet...
Neka svako sebi bira uporište i oslonac: neko u sebi, ti u Bogu, a Nole u državnom vrhu.
Ajd sad prokomentariši,baš bih voleo da znam šta ceš na ovo reći.
JA MU TO NE ZAMERAM, SAMO DA SE ZNA.

Maxima

pre 15 godina

Sve u svemu, ovaj mi je sajt pruzio poprilicno zadovoljstva, a ujedno i otvorio neka pitanja.Licno sam iznenadjena zreloscu Noletovih fanova (ipak je takvih najvise), kao da sa njim sazrevaju i oni. Izborili su se sa "pljuvacima" iz sopstvenih redova i, valjda, shvatili da rade produktivnu, a ne kontraproduktivnu stvar. Naravno, tu i tamo poneko "prolupa", ali o tome ne treba previse voditi racuna. Uvek ce biti pojedinaca koji su na margini, koji su recimo, ekstremi, bilo u divinizaciji ili satanizaciji nekoga ili necega.
Kada ucestvuje ovako puno ljudi, i ovakav broj glasaca, zaista se moze reci da je Novak jedan popularan i intrigantan mladic koji ima svoju kvalitetnu publiku.Za ostalo se mora pobrinuti sam.

Nikita Afanasijevič Burkin

pre 15 godina

Novak Djoković je mamin i tatin sinčić i još uvek nije samostalan. Nisam siguran da ne trpi štetu zbog njihovoih postupaka ponekad. I to je život. Dobar je savet da se usredsredi i osloni na sebe. Ako je verujući čovek, i to je u redu.
A da je teniski talenat par exelance, to niko ne poriče. NA TALENTU treba mnogo RADITI i ne rasipati energiju. To je MOJE MIŠLJENJE.

Glas razuma

pre 15 godina

Nole je dao dobru,umerenu izjavu. Deluje da se priprema ozbiljno i da ima cilj u 2009 !Mora malo i da odmori - ne zamerite mu !
Nole neka ti je srecna i uspesna 2009!

SM

pre 15 godina

Nole je imao i ima veliko uporiste u samom sebi kao i svojoj porodici (sto je takodje jako vazno) i da nije tako sigurno sigurno je da ne bi postigao do sada te rezultate koje je postigao. Nadam se, zbog njega samog a i zbog svih ljubitelja tenisa da ce biti jos vecih i boljih rezultata

Kiss-Kiss

pre 15 godina

Cenim ja razne cuce, muce i fuce sa ovog foruma, ali mi iskreno nedostaje Maja Majcek. Kada je Noletu bilo najteze, u periodu od Vimbldona pa negde do jeseni, kada nije mogao da ubode ni jedan turnir, Majcek Cisto Srce je uvek bila tu da ga bodri.
A onda su se nasli neki pametnjakovici da joj trljaju nos.
I sada dzaba nama analize da li ce Nole biti ili ne biti prvi ako nema nje da vikne: NAPRED NOLE! VOLIMO TE NOLE!
Jer jedan iskren glas u sportu vredi vise nego doktorska disertacija.
Majcek, vrati se. Molim te. Volim te.

Cvetko

pre 15 godina

Dalje moguce implikacije dolaska Djokovica na prvo mesto su:
- Viskovic je srecan ako dobije da prenosi kvalkfikacioni mec u brzom strikanju na zonskom turniru u Maloj Mostanici, naravno u repriznom terminu oko 3 ujutro
- Tenis se uvodi u redovnu nastavu sa obaveznom zimskom, letnjom, prolecnom i jesenjom praksom u teniskom centru u Kragujevcu
- TV dnevnik se prikazuje izmedju reklama u kojima glavnu ulogu igra Nole
- U buticima se prodaje iskljucivo Adidas oprema u bogatom asortimanu boja: fluorescetno zeleno, fluorescentno narandzasto i crno sa zlatnim detaljima

Cakana, Noletova odbrambena sila

pre 15 godina

O.K. Vidim da su "objektivni komentatori" danas vrlo aktivni. Ili je moderator danas dobio napad politickog pluralizma pa pusta uglavnom komentare koji osvetljavaju "problem" sa druge strane.
Meni jednostavno ovaj clanak dodje kao neki visak, odnosno mogao je da se spoji u jedan sa clankom o Jovani Vukovic i tada bi komentatori nevladinih teniskih organizacija "Pljuvanje u dalj" mogli o jednom trosku da nam demonstriraju svoju otvorenost ka svetskim integracijama. Ili u prevodu zapljuni sve sto je dobro u ovoj zemlji.
Ne kazem da podrzavam stav "Rafa krmak" i "Fedeks ciciste", naprotiv veliki sam navijac ove dvojice, pa mi se gade takvi komentari. Ali jos vise
mi ide na "ono sto bozjom voljom nemam" oni komentari u kojima se svaka Noletova izjava o planovima u buducnosti docekuje na noz.
Pa sta covek treba da radi. Da ucuti samo zato sto sve sto kaze moze da se protumaci ovako i onako. A mnogi njegove izjave tumace onako.
Slicne izjave o planovima za 2009 daju i mnogi drugi teniseri. I te izjave su uglavnom odgovori na pitanja novinara. Sta Nole moze da odgovori na pitanje "Kakvi su Vam planovi za sledecu godinu? Da li mislite da mozete da dostignete poziciju br.1 sledece godine?" Da li moze da odgovori iskreno ili da prvo razmisli o svom imidzu medju srpskom elitom koja konzumira tenis iz kancelarijske stolice.
I da se vratim na temu. Da li je prvo mesto dostizno (za Noleta). Dilema je po mom misljenju najbolje formulisana konstantacijom
"Kako za koga" koju je izneo izvesni Mirjam, poznat siroj publici po svojoj stravstvenoj vezi sa Bucom sirovinom. Da li je za Noleta to mesto dostizno? Pa na to je sam Novak najbolje odgovorio rekavsi koliko ce to biti tesko pored Nadala i Federera ispred, i Marija i Conge iza njega. Izjava Noletova je i zrela i dzentlmenska. I ne znam sta bi se od njega moglo vise ocekivatai.
Mozda bi neki sa ovoga sajta mogli da procitaju i ono sto pise ispod naslova. A mozda bi mogli nekada i da razmisle pre nego sto ih ponesu emocije i e-svrabitis.
Noletove sanse u 2009 je tesko proceniti. Mnogo je nepoznatih u toj jednacini. Od boje dresa i patika (najodvratnije patike na svetu su one Adidas), preko zdravlja, biznisa koji je u toku, pa sve do onih koji se takodje pitaju kako ce se sledeca godina zavrsiti. Mislim na druge tenisere. Ali ako se nesto o sledecoj sezoni moze reci na osnovu prethodne, mislim da su sledece stvari kljucne.
Nole mora da pobedi Rafu na sljaci i to na turnirima koji su uvod u RG. I da te/takvu pobedu overi u Parizu. To je bio plan i u 2008 ali sticajem raznih okolnosti nije ostvaren. Oni koji ne kapiraju o cemu pricam neka ponovo pogledaju polufinalni mec u Hamburgu izmedju Noleta i Rafe. I videce da je to bio kljucni momenat prosle sezone koji je i odredio trenutni poredak u muskom tenisu.
Sta Rafa o tome misli ne znamo ovog trenutka, ali je sigurno da i on ima neki plan. Prateci Rafinu karijeru rekla bih da je njegov plan vrlo jednostavan. Nece protivnicima dati ni jedan set.
Rafa je jedan od tenisera koji je najvise unapredio svoju igru - poredeci 2008 sa 2007 god. Da ne tupim dalje, oni koji imaju tehnickih mogucnosti neka uporede gde je Rafino teziste sada i onda. Spustanjem tezista Rafa je na opste iznenadjenje svojih protivnika dodao jos vise spina i snage svojim udarcima. Rezultat je poznat. Oduvao je verovatno Fedeksa u penzijiu, Noleta bacio u najcrnji bedak tako da mu je trebalo pola godine da dodje sebi, a nama natovario na vrat Rafaelicu. Onima koji misle da je tako nesto lako uraditi moj je savet: Ne pokusavajte pre nego sto ste rezervisali mesto na ortopediji.
Sta je ono sto Nole mora da popravi sledece godine. Hmmm... spisak je neverovatno dugacak za nekog ko je treci na svetu. Ali o tom drugi put.
Za sada samo: Napred Nole!

Cvetko

pre 15 godina

Zaista ne razumem muske Srbe. Jednostavno nemaju osecaj za perspektivu i od drveta (dnevne teme) ne vide sumu (crnu buducnost).
Evo sto sam hteo da kazem.
Nole je trenutno najpozeljniji momak u Srbiji. Da li treba za njega navijati da postane jos pozeljniji. Mislim da ne, osim ukoliko ne volite da pisete tuzne ljubavne pesme. Zato papani srpski, stavite prst na nisko celo i razmislite sta vam je ciniti. Jer ako nemate jedno 10 kila kesa, kucu u Monte Karlu, gajbu u Nici, stancugu na Menhetenu, vikendicu u Majamiju, garsonjeru u Alpima i sojenicu na Maldivima, necete moci vise da opepelite, ako razumete sta hocu da vam docaram.
I gle cuda kako se stvari menjaju u teoriji tenisa. Odjednom se namece zakljucak da Nole u novoj sezoni treba maksimalno da forsira drop sot udarac.
Mislim, dosta je njemu i trece mesto. Ne mora u svemu da bude prvi.

pinokio

pre 15 godina

Joj sto volim ljude koji sve znaju.
@Dorcolac, Novakovi navijaci se uopste ne razlikuju od navijaca drugih tenisera.
Stvarno ne vidim potrebu za vrijedjanjem, tako da smatram da je ovo tvoje pisanije odraz opste ne(kulture).
I jos pises da su Novakovi navijaci losa reklama za njega?! Nevjerovatno! Da li ti pratis tenis i nacin igre nekog tenisera ili njegove navijace?
Imam utisak da se ovdje komentarise sve osim samog tenisa...

Dusan

pre 15 godina

Culi smo Noletove planove. Moguce i dostizno. Nista manje ambicionzno nisam ni ocekovao od njega. Decko je broj 3 na svetu i treba da gleda napred. Mislim, pocelo je odbrojavanje. 3,2,1. Zelim mu puno uspeha.
Voleo bih da cujem nesto o Janku i Viktoru i njihovim pripremama i planovima za novu sezonu.

Robin Hud

pre 15 godina

Ako neko zeli da procita jedan zanimljiv komentar, neka ide na 2.12. (sajt o JOVANI Vukovic), imace o cemu da razmislja ceo dan.

Maxima

pre 15 godina

@Viktorija
Dakle, pitanje nije nikako glasilo, jer ga na sajtu nije ni bilo.
Ne umem da dokučim podrazumevajuće stvari koje ne izadju iz glave emitera poruke, moraš ubuduće to što misliš i pisati.
Ono na šta sam reagovala je
tema lepote i komparacije koje meni deluju daboksačuva neukusno.
Zatim sam poslala komentar koji nije imao veze s tobom i tom smislu mi nije jasno zašto mi šalješ odgovor.
No, sad - šta je tu je.
Očigledno se po pitanju kvaliteta sajta i odziva ne slažemo.
Ja lično ne volim proročke komentare, jer me je život naučio da su iznenadjenja potpuno egal sa očekivanjima.
Inače sam po prirodi subjektivna (dakle NEOBJEKTIVNA), ali to ne pišem na sajtu.
Gledam da mi komentar bude kratak, da ne smara, niti "prodaje" pamet, ne potcenjujem niti vredjam saučesnike na sajtu.
Smeta mi odvlačenje teme na privatne raspre, kao i sasvim nevezane teme. Uopšte ne razumem tvoje interesovanje za temu "Religija i tenis". Čista nebuloza, za moj ukus. I svakako se ne bih javljala na takav sajt, niti polemisala o tome.
Ako treba da ti malo pomognem da skapiraš s kim pričaš, evo: ja sam u ovakvim prilikama i situacijama jednostavna, jer pretpostavljam da to čita raznovrsna publika, pa je red da ne demonstriram akademičnost ili filosofičnost, nego jednostavan sportski pogled na neke pojave i ljude. Kao drugo, ne patim od preteranih zahteva. Ja to tražim od sebe, i svako to neka traži od sebe. Za druge imam razumevanje i toleranciju, što ne znači da neke stvari ne vidim. Ali ih uvek gledam prvo sa povoljnije strane. Žuti karton ako mora, crveni skoro nikada. Tako ja lepše živim.Jasno? Zadovoljna?

pinokio

pre 15 godina

@Dorcolac,morao sam ti nekako ukazati na grijeh.:)
Navratim povremeno da vidim napise li neko nesto zanimljivo,pa vidim da se od 100 komentara 95 se odnosi na prepucavanja.
Nadam se da je sad jasnije zasto sam i ja ostavio "neteniski" komentar.

Cuca Trandafilovic

pre 15 godina

@ dr. House
Predpostavljam da ste doktorirali na zafrkantskom fakultetu univerziteta Fox-Live. Rado vas gledam i zato ocekujem od vas da se ovom slucaju ozbiljno posvetite, da pacijentu date nekoliko dijagnoza i anamneza, i na kraju da uz dobro propisan tretman zavrsite epizodu sa hepiendom.

svetlana

pre 15 godina

Bella,
a je l ti to iz iskustva?

Ajde, nismo mi svi ovde od juce, nemoj mnogo da prosipas mudrost...cuvaj to malo sto imas za sebe, jer se samo na sebe oslanjas, ja , licno, jedino u Boga polazem nadu i na Njega se oslanjam....a i neki dobri ljudi nisu za bacanje....
Sto se NOleta tice, ja n birnm, NOle je mlad momak, 21 godina, i za svoje godine je fantastican u svakom pogledu, kamo srece da ih je bar pola kao on!

svetlana

pre 15 godina

Bella & co,

biti katolika nema nikakve veze sa biti hriscanin.
Mi hriscani citmo Boziju rec a ne placamo lovu svestenicima da nam prastaju grehove.....a i ne pecemo ljude na lomaci zato sto prevode Boziju rec na jezike koji ljudi mogu da razumeju...
Sad u vreme bozica preporucujem citanje 4 jevandjelja.
Mir Boziji!

svetlana

pre 15 godina

Evora,
ti bre ne kapiras da ja nisam katolik i da se pravi hriscani ne ispovedaju svaki dan,
covek se jednom pokaje za grehe i on su mu svi oprosteni, i prosli i buduci.
grehe sam moje sve ja ispovedala im molila za oprostaj pre 11 godina Bogu direktno.
Ako ti je komentar iz neznanja, sto je verovatno slucaj , ne ljutim se, i ja sam zivela u mraku neznanja mnogo godina, zato i kazem, citaj Boziju rec jer samo u njoj ces naci istinu, ljudi su svi gresni i svi vole da je izvrcu u svoju korist.
Seti se lopova na krstu pored Hrista sta ga je pitao i sta mu je odgovoreno.
Ajde, voli te tvoja
svetlana

Vesna Henc

pre 15 godina

Sta mislite koliko su se svi spremili za pocetak ezone i dali ce Nole moci da je pocne dobro kao prosle godine?
Uh, ima jos dosta da se ceka. Alio vredece ako sve podje po dobrom.

Nana

pre 15 godina

Slabo posecen sajt. A ovo i nije prava vest, ona kada se dobija ili gubi. Jedva cekam prve turnire, nedostaju mi.
Nadam se da ce Nole biti spremna, doduse i drugi takodje, ali, izgleda da se momak malo promenio.
Zelim mu puno uspeha, ostalo je na njemu.

Viktorija

pre 15 godina

@ Bobi,
Saznaces tako sto procitas sledeci odgovor Maximi.

Maxima, slazem se sa tobom. Ali moje pitanje je sustinski bilo upuceno siroj javnosti koja konzumira ovaj sajt, a mozda najvise meni samoj. Dakle pitanje je glasilo: " Da li smo sa 70-tak komentara iscrpli analiticke resurse". I odgovor je ocigledno da jesmo. Ne mislim pri tome da ovom forumu treba davati vestacko disanje. Ali sam malo razocarana slabijim odzivom. Jer ipak je Noletova izjava velika tema, a ovo vreme izmedju dve sezone je idealno da se podvuce crta ispod prethodne takmicarske godine i napravi projekcija za sledecu. Jer kad pocnu tuniri, nista od akademske diskusije. Bice ili cepaj, gazi majstore, ili ce biti pljuvke. Nije da ne uzivam u takvim euforicnim komentarima. I sama ih i pisem, i rado ih i citam i citiram. Ali u ovim mirnim vremenima i na ovakvim temama nam se pruza prilika da vezbamo vijuge i malo porastemo.
Sta je ono sto je propusteno u ovoj diskusiji koja se skoro plebiscitno vrtela oko toga da li Nole moze ili ne moze da bude prvi. Prvo, na kojoj podlozi ce Nole napraviti prodor ka vrhu. Na betonu AO ili US Opena, ili ce to biti na sljaci ili travi. Drugo, ko i zasto pretpstavlja najvecu opasnost za takav plan. Da li su to momci ispred ili iza Noleta. I kako ce, ako ce, oni spreciti Noleta u naumu. Trece. Da Nole recimo i dodje do mesta br. 1, kolike su njegove sanse da se tamo zadrzi u nekom pristojnom periodu. Ne mislim na njegovo igracko umece vec na psiholoski profil.
Iako je ranije vec uocena, u ovim komentarima je samo dotaknuta promena Noletovog odnosa prema Rafi i Fedeksu. Meni je licno interesantna ta nova retorika. Da li je Nole istinski sazreo i malo realnije gleda na svet oko sebe, ili PR dobro radi svoj posao. Ako je u pitanju menadzment mozga, plasim se da ce dugorocno gledano to imati samo negativnih efekata.
Sta ako Nole ne napravi proboj ka vrhu u 2009 godini. Da li ce on to doziveti kao neuspeh. Ima li Nole snage da kao Rafa godinama ceka priliku da postane br. 1, ili ce posle druge "neuspesne" godine poceti lagano da se gasi.
Naravno da ne mislim da su gornja pitanja jedina koja su se mogla postaviti, niti mislim da su odgovori na ta pitanja kljucna za opstanak planete. Ali da su postavljena, i nasa bi zabava bila veca. Mislim trajala bi duze.
Da ne bude da sam samo kriticna, moram da pohvalim ekumenski dijalog vernika na temu "Bog i tenis" koji je inicirala Svetlana.
Bobi, nadam se da sada vidis na sta sam ciljala. Ideja je bila da se javi neko ko ima vremena i zelje da talasa. Dok cekam tvoj odgovor skoknucu malo na rukometnu stranicu. Imam nesto da objasnim braci Makedoncima. Esej ce se u verziji na srpskom jeziku zvati " Ko se saka taj se ne zvizdi".

verujuci

pre 15 godina

@ Maxima,
Moja greska. Zamenila sam te sa nekim drugim. Uzrok zabune je bio tvoj prvi komentar u kome pominjes moje pojavljivanje na Federerovom sajtu i to pre nego se taj komentar pojavio na mom racunaru.
Iznela si interesantne, polemicne i, po obicaju, delimicno kontradiktorne stavove. Ako budem imala vremena odgovoricu ti u toku dana. Molim te da se dotle uzdrzis i ne potegnes crveni karton.

leba masti i paprike

pre 15 godina

Nole,daj nabaci koju kilu majku mu da mozes da se suprotstavis spanskom krmetu,pa i Fedja je propao kao igrac od kad je smrsao... Samo hasaj i ne boj se!!!

MARIJANA

pre 15 godina

samo nole napred ti mozes biti prvi i onog odvratnog nadala sbaciti s prestola i oduzeti mu krunu


samo napred jer svi te volimo i bodrimo

svetlana

pre 15 godina

Bella,
a je l ti to iz iskustva?

Ajde, nismo mi svi ovde od juce, nemoj mnogo da prosipas mudrost...cuvaj to malo sto imas za sebe, jer se samo na sebe oslanjas, ja , licno, jedino u Boga polazem nadu i na Njega se oslanjam....a i neki dobri ljudi nisu za bacanje....
Sto se NOleta tice, ja n birnm, NOle je mlad momak, 21 godina, i za svoje godine je fantastican u svakom pogledu, kamo srece da ih je bar pola kao on!

Marijus

pre 15 godina

Pa mozda i mozes ali su potrebna nekoliko uslova

1.Da dobijes krila
2.Da porastes jedno 20cm
3.Da pocne tenis da se igra lopticom za golf
4.Da Nadal polomi obe ruke i noge
5.Da Federera odvedu u staracki dom
6.Da se Marej udavi na letovanju
7.I da se jos nekoliko perspektivnih tenisera penzionise u 20 godina

Napred Jelena,Viktor i Zimonjic

svetlana

pre 15 godina

Bella & co,

biti katolika nema nikakve veze sa biti hriscanin.
Mi hriscani citmo Boziju rec a ne placamo lovu svestenicima da nam prastaju grehove.....a i ne pecemo ljude na lomaci zato sto prevode Boziju rec na jezike koji ljudi mogu da razumeju...
Sad u vreme bozica preporucujem citanje 4 jevandjelja.
Mir Boziji!

Cuca Trandafilovic

pre 15 godina

@ dr. House
Predpostavljam da ste doktorirali na zafrkantskom fakultetu univerziteta Fox-Live. Rado vas gledam i zato ocekujem od vas da se ovom slucaju ozbiljno posvetite, da pacijentu date nekoliko dijagnoza i anamneza, i na kraju da uz dobro propisan tretman zavrsite epizodu sa hepiendom.

d

pre 15 godina

dobar je djokovic,ali preko nadala ne moze.jaci je i u igri, i u glavi nadal od njega.jedina mu je sansa ako se nadal pocne ozljeđivat.jaci je i federer u staroj formi od noleta

Cakana, Noletova odbrambena sila

pre 15 godina

O.K. Vidim da su "objektivni komentatori" danas vrlo aktivni. Ili je moderator danas dobio napad politickog pluralizma pa pusta uglavnom komentare koji osvetljavaju "problem" sa druge strane.
Meni jednostavno ovaj clanak dodje kao neki visak, odnosno mogao je da se spoji u jedan sa clankom o Jovani Vukovic i tada bi komentatori nevladinih teniskih organizacija "Pljuvanje u dalj" mogli o jednom trosku da nam demonstriraju svoju otvorenost ka svetskim integracijama. Ili u prevodu zapljuni sve sto je dobro u ovoj zemlji.
Ne kazem da podrzavam stav "Rafa krmak" i "Fedeks ciciste", naprotiv veliki sam navijac ove dvojice, pa mi se gade takvi komentari. Ali jos vise
mi ide na "ono sto bozjom voljom nemam" oni komentari u kojima se svaka Noletova izjava o planovima u buducnosti docekuje na noz.
Pa sta covek treba da radi. Da ucuti samo zato sto sve sto kaze moze da se protumaci ovako i onako. A mnogi njegove izjave tumace onako.
Slicne izjave o planovima za 2009 daju i mnogi drugi teniseri. I te izjave su uglavnom odgovori na pitanja novinara. Sta Nole moze da odgovori na pitanje "Kakvi su Vam planovi za sledecu godinu? Da li mislite da mozete da dostignete poziciju br.1 sledece godine?" Da li moze da odgovori iskreno ili da prvo razmisli o svom imidzu medju srpskom elitom koja konzumira tenis iz kancelarijske stolice.
I da se vratim na temu. Da li je prvo mesto dostizno (za Noleta). Dilema je po mom misljenju najbolje formulisana konstantacijom
"Kako za koga" koju je izneo izvesni Mirjam, poznat siroj publici po svojoj stravstvenoj vezi sa Bucom sirovinom. Da li je za Noleta to mesto dostizno? Pa na to je sam Novak najbolje odgovorio rekavsi koliko ce to biti tesko pored Nadala i Federera ispred, i Marija i Conge iza njega. Izjava Noletova je i zrela i dzentlmenska. I ne znam sta bi se od njega moglo vise ocekivatai.
Mozda bi neki sa ovoga sajta mogli da procitaju i ono sto pise ispod naslova. A mozda bi mogli nekada i da razmisle pre nego sto ih ponesu emocije i e-svrabitis.
Noletove sanse u 2009 je tesko proceniti. Mnogo je nepoznatih u toj jednacini. Od boje dresa i patika (najodvratnije patike na svetu su one Adidas), preko zdravlja, biznisa koji je u toku, pa sve do onih koji se takodje pitaju kako ce se sledeca godina zavrsiti. Mislim na druge tenisere. Ali ako se nesto o sledecoj sezoni moze reci na osnovu prethodne, mislim da su sledece stvari kljucne.
Nole mora da pobedi Rafu na sljaci i to na turnirima koji su uvod u RG. I da te/takvu pobedu overi u Parizu. To je bio plan i u 2008 ali sticajem raznih okolnosti nije ostvaren. Oni koji ne kapiraju o cemu pricam neka ponovo pogledaju polufinalni mec u Hamburgu izmedju Noleta i Rafe. I videce da je to bio kljucni momenat prosle sezone koji je i odredio trenutni poredak u muskom tenisu.
Sta Rafa o tome misli ne znamo ovog trenutka, ali je sigurno da i on ima neki plan. Prateci Rafinu karijeru rekla bih da je njegov plan vrlo jednostavan. Nece protivnicima dati ni jedan set.
Rafa je jedan od tenisera koji je najvise unapredio svoju igru - poredeci 2008 sa 2007 god. Da ne tupim dalje, oni koji imaju tehnickih mogucnosti neka uporede gde je Rafino teziste sada i onda. Spustanjem tezista Rafa je na opste iznenadjenje svojih protivnika dodao jos vise spina i snage svojim udarcima. Rezultat je poznat. Oduvao je verovatno Fedeksa u penzijiu, Noleta bacio u najcrnji bedak tako da mu je trebalo pola godine da dodje sebi, a nama natovario na vrat Rafaelicu. Onima koji misle da je tako nesto lako uraditi moj je savet: Ne pokusavajte pre nego sto ste rezervisali mesto na ortopediji.
Sta je ono sto Nole mora da popravi sledece godine. Hmmm... spisak je neverovatno dugacak za nekog ko je treci na svetu. Ali o tom drugi put.
Za sada samo: Napred Nole!

tanja

pre 15 godina

Ja mislim,objektivno, da Djole ima realne sanse da bude najbolji na svetu. Sada je prilika da to dokaze. Mislim da moze da odbrani titulu na australian openu.

vladko

pre 15 godina

Sve najbolje, ali uvek mislim da kojekakva gostovanja po emisijama, pres konferencijama i dugim nastupima van terana, obiliju raznoraznim hvalospevima i do kraja ce se covek nabediti da moze gren slemove sa pola snage, jednom rukom osvajati..
Svaka cast na ovoj godini, ali tek ce se u sledecoj dokazati ili kao broj 1 ili kao neko ko je zablisto i ischezo u plamenu slave..

svetlana

pre 15 godina

Evora,
ti bre ne kapiras da ja nisam katolik i da se pravi hriscani ne ispovedaju svaki dan,
covek se jednom pokaje za grehe i on su mu svi oprosteni, i prosli i buduci.
grehe sam moje sve ja ispovedala im molila za oprostaj pre 11 godina Bogu direktno.
Ako ti je komentar iz neznanja, sto je verovatno slucaj , ne ljutim se, i ja sam zivela u mraku neznanja mnogo godina, zato i kazem, citaj Boziju rec jer samo u njoj ces naci istinu, ljudi su svi gresni i svi vole da je izvrcu u svoju korist.
Seti se lopova na krstu pored Hrista sta ga je pitao i sta mu je odgovoreno.
Ajde, voli te tvoja
svetlana

pinokio

pre 15 godina

Joj sto volim ljude koji sve znaju.
@Dorcolac, Novakovi navijaci se uopste ne razlikuju od navijaca drugih tenisera.
Stvarno ne vidim potrebu za vrijedjanjem, tako da smatram da je ovo tvoje pisanije odraz opste ne(kulture).
I jos pises da su Novakovi navijaci losa reklama za njega?! Nevjerovatno! Da li ti pratis tenis i nacin igre nekog tenisera ili njegove navijace?
Imam utisak da se ovdje komentarise sve osim samog tenisa...

SAS

pre 15 godina

Pa mozda i mozes ali su potrebna nekoliko uslova

1.Da dobijes krila
2.Da porastes jedno 20cm
3.Da pocne tenis da se igra lopticom za golf
4.Da Nadal polomi obe ruke i noge
5.Da Federera odvedu u staracki dom
6.Da se Marej udavi na letovanju
7.I da se jos nekoliko perspektivnih tenisera penzionise u 20 godina

Napred Jelena,Viktor i Zimonjic
(Marijus, 3. decembar 2008 23:47)
Stvarno ne razumem ovakve komentare i ljude koji ih pisu , sta si ti sad postigao ovim komentarom omalovazio si Novaka?Znas koliko njemu p.ca za tvoje misljenje i tebi slicnih decko je mlad,uspesan,pametan,lep boli ga uvo,a vi nastavite sa svojim glupavim komentarima jer to jedino i znate da radite da omalovazavate nekog tj. da lecite svoje komplekse i frustracije zbog cega on ima moze,a zbog cega vi ne mozete e ja cu da vam kazem.ZASTO STO ON GLEDA SVOJ ZIVOT TRENERA I NE BAVI SE DRUGIMA!

Kiss-Kiss

pre 15 godina

Cenim ja razne cuce, muce i fuce sa ovog foruma, ali mi iskreno nedostaje Maja Majcek. Kada je Noletu bilo najteze, u periodu od Vimbldona pa negde do jeseni, kada nije mogao da ubode ni jedan turnir, Majcek Cisto Srce je uvek bila tu da ga bodri.
A onda su se nasli neki pametnjakovici da joj trljaju nos.
I sada dzaba nama analize da li ce Nole biti ili ne biti prvi ako nema nje da vikne: NAPRED NOLE! VOLIMO TE NOLE!
Jer jedan iskren glas u sportu vredi vise nego doktorska disertacija.
Majcek, vrati se. Molim te. Volim te.

Predo

pre 15 godina

Novak Djokovic ima obavezu i prema svojim navijacima i sponzorima da se pojavljuje na raznoraznim konferencijama i TV emisijama, jer taj ogromni novac, koji on zaradjuje dolazi odnekuda, pa i od nas, koji gledamo meceve i kupujemo proizvode njegovih sponzora i sponzora teniskih turnira. Mnogo mi je draze da gledam neki teniski mec, nego emisije zabavnog karaktera, u kojima sportisti pjevaju i plesu (primjetio sam jednu slicnost izmedju Novaka i mene: Novak ocigledno voli da pjeva, ali mu ne ide i pored odlicnog osjecaja za ritam, a ja, kao profesionalni muzicar strasno volim da igram tenis, ali sam na nivou Novakovog pjevanja), ali me jako zanimao njegov karakter, koji ima itekakve veze sa njegovim rezultatima. Nije bilo puno iznenadjenja, barem ne onih negativnih. Radi se o vrlo mladoj osobi, koji razmislja slicno svojim vrsnjacima, vrlo inteligentnoj i disciplinovanoj, koja zna svoje limite i koja je do uspjeha dosla svojim radom i odricanjem od svakodnevnih zadovoljstava. Ima takvih mladih ljudi jos mnogo oko nas. Ono sto njega izdvaja je ogromni talenat. I kada izadje na teren, vi vise ne vidite mladica od 21 godinu, nego vrhunskog, zrelog tenisera, koji ima onaj killer instinkt i donosi odluku u djelicu sekunde. NOvak je perfekcionista i zeli da sve sto radi bude najbolje i odatle dolazi njegova nesigurnost u pojedinim trenucima, a njegov najveci problem je sto zeli da ga ljudi vole i cjene, pri tome precjenjujuci vrijednost prosjecnog ljudskog mozga. Onog trenutka, kada se prestane obazirati na to sta misle pojedini kompleksasi i gubitnici, bice puno blizi svom konacnom cilju. Meni licno je svejedno da je prvi, drugi ili treci, ali volim da dobro igra i pobjedjuje.

Glas razuma

pre 15 godina

Nole je dao dobru,umerenu izjavu. Deluje da se priprema ozbiljno i da ima cilj u 2009 !Mora malo i da odmori - ne zamerite mu !
Nole neka ti je srecna i uspesna 2009!

SM

pre 15 godina

Nole je imao i ima veliko uporiste u samom sebi kao i svojoj porodici (sto je takodje jako vazno) i da nije tako sigurno sigurno je da ne bi postigao do sada te rezultate koje je postigao. Nadam se, zbog njega samog a i zbog svih ljubitelja tenisa da ce biti jos vecih i boljih rezultata

pinokio

pre 15 godina

@Dorcolac,morao sam ti nekako ukazati na grijeh.:)
Navratim povremeno da vidim napise li neko nesto zanimljivo,pa vidim da se od 100 komentara 95 se odnosi na prepucavanja.
Nadam se da je sad jasnije zasto sam i ja ostavio "neteniski" komentar.

Marko

pre 15 godina

Smekeru, ne sumnjam ja da ces biti broj jedan, samo se plasim da ces i dalje nositi te fluorescentne dresove i patike Adidasa. Veruj mi, obicna kombinacija teget, belo bi ti mnogo bolje stajala.

Alex

pre 15 godina

Savko može biti prvi na svetu. Naravno, ako sakupi nešto više od 7000 bodova. Ali, to se ne radi na konferencijama ili prikupljanjem patriotskih hvalospeva, već na terenu.
Kao tvoj navijač, ali i veliki poštovaoc Nadala, poručujem ti, izađi na teren i pokaži koliko vrediš. Samo tako možeš postati no.1

Piter Finč

pre 15 godina

@Svetlana
Umeju li navijači Novaka Djokovića da daju komentar, a da na kraju ipak ne kažu i neku otrovnu opasku (naduvenko!), a potom i hvalospev svom favoritu. Pa, pobogu, Svetlana, imate sajt o Noletu, izvolite, raspišite se do mile volje.

Cvetko

pre 15 godina

Zaista ne razumem muske Srbe. Jednostavno nemaju osecaj za perspektivu i od drveta (dnevne teme) ne vide sumu (crnu buducnost).
Evo sto sam hteo da kazem.
Nole je trenutno najpozeljniji momak u Srbiji. Da li treba za njega navijati da postane jos pozeljniji. Mislim da ne, osim ukoliko ne volite da pisete tuzne ljubavne pesme. Zato papani srpski, stavite prst na nisko celo i razmislite sta vam je ciniti. Jer ako nemate jedno 10 kila kesa, kucu u Monte Karlu, gajbu u Nici, stancugu na Menhetenu, vikendicu u Majamiju, garsonjeru u Alpima i sojenicu na Maldivima, necete moci vise da opepelite, ako razumete sta hocu da vam docaram.
I gle cuda kako se stvari menjaju u teoriji tenisa. Odjednom se namece zakljucak da Nole u novoj sezoni treba maksimalno da forsira drop sot udarac.
Mislim, dosta je njemu i trece mesto. Ne mora u svemu da bude prvi.

Dorcolac

pre 15 godina

@Marijana
Pre nego sto pocnes da pises, stavi GRAMATIKU pored sebe, pa nadji JEDNACENJE PO ZVUCNOSTI, e, onda neces pisati "Sbaciti", nego "ZBACITI".
Komentar polupismenog individuuma za mene kao i da ne postoji. Tako da sve grube reci kao da i nisi rekla.
Zao mi je Nola sto ima tako los sastav publike koja ga podrzava manje-vise na neprihvatljive nacine, recimo, vredjajuci druge.
Vi ste losa reklama za njega, kako to ne shvatate?!!!

Cvetko

pre 15 godina

Dalje moguce implikacije dolaska Djokovica na prvo mesto su:
- Viskovic je srecan ako dobije da prenosi kvalkfikacioni mec u brzom strikanju na zonskom turniru u Maloj Mostanici, naravno u repriznom terminu oko 3 ujutro
- Tenis se uvodi u redovnu nastavu sa obaveznom zimskom, letnjom, prolecnom i jesenjom praksom u teniskom centru u Kragujevcu
- TV dnevnik se prikazuje izmedju reklama u kojima glavnu ulogu igra Nole
- U buticima se prodaje iskljucivo Adidas oprema u bogatom asortimanu boja: fluorescetno zeleno, fluorescentno narandzasto i crno sa zlatnim detaljima

postar

pre 15 godina

Ma sve je to super, nek pici on to svoje, ali zasto bi ga sponzorisao PTT, TELEKOM, koja su javna preduzeca...ili grad Beograd. Posle ce Djilas da kuka, nemam za Gazelu, nemam za vrtice, Republiko pomozi... Ili Radujko, da li bi se razbacivao tako sa parama i sponzorisao sve i svasta da nije monopolista, da ima drugog fiksnog operatera, onda bTi pazio svaki dinar... Ili Ciric, postari mu strajkuju, on se uhvatio tenisa... Smorili ste vise sa tim tenisom, do juce niko nije znao za dva igraca, sad su svi strucnjaci, postali smo kao Hrvati za skijanje, gde smo dobri, to je najvaznije...
Uostalom, neka tata Djokovic sam finansira turnir, ili neka mu daju Milka Forcan, Djordjo Antelj, Misa Beko, ionako ce oni to da gledaju, necu ja sigurno...Tako mogu i ja da organizujem turnir, da stanu drzavni giganti iza mene i posle ja promovisem drzavu, ja sam brend Srbije... Finansijska kriza, smanjenje javne potrosnje, a vi se zamlacujete tenisom...

Viktorija

pre 15 godina

@ Bobi,
Saznaces tako sto procitas sledeci odgovor Maximi.

Maxima, slazem se sa tobom. Ali moje pitanje je sustinski bilo upuceno siroj javnosti koja konzumira ovaj sajt, a mozda najvise meni samoj. Dakle pitanje je glasilo: " Da li smo sa 70-tak komentara iscrpli analiticke resurse". I odgovor je ocigledno da jesmo. Ne mislim pri tome da ovom forumu treba davati vestacko disanje. Ali sam malo razocarana slabijim odzivom. Jer ipak je Noletova izjava velika tema, a ovo vreme izmedju dve sezone je idealno da se podvuce crta ispod prethodne takmicarske godine i napravi projekcija za sledecu. Jer kad pocnu tuniri, nista od akademske diskusije. Bice ili cepaj, gazi majstore, ili ce biti pljuvke. Nije da ne uzivam u takvim euforicnim komentarima. I sama ih i pisem, i rado ih i citam i citiram. Ali u ovim mirnim vremenima i na ovakvim temama nam se pruza prilika da vezbamo vijuge i malo porastemo.
Sta je ono sto je propusteno u ovoj diskusiji koja se skoro plebiscitno vrtela oko toga da li Nole moze ili ne moze da bude prvi. Prvo, na kojoj podlozi ce Nole napraviti prodor ka vrhu. Na betonu AO ili US Opena, ili ce to biti na sljaci ili travi. Drugo, ko i zasto pretpstavlja najvecu opasnost za takav plan. Da li su to momci ispred ili iza Noleta. I kako ce, ako ce, oni spreciti Noleta u naumu. Trece. Da Nole recimo i dodje do mesta br. 1, kolike su njegove sanse da se tamo zadrzi u nekom pristojnom periodu. Ne mislim na njegovo igracko umece vec na psiholoski profil.
Iako je ranije vec uocena, u ovim komentarima je samo dotaknuta promena Noletovog odnosa prema Rafi i Fedeksu. Meni je licno interesantna ta nova retorika. Da li je Nole istinski sazreo i malo realnije gleda na svet oko sebe, ili PR dobro radi svoj posao. Ako je u pitanju menadzment mozga, plasim se da ce dugorocno gledano to imati samo negativnih efekata.
Sta ako Nole ne napravi proboj ka vrhu u 2009 godini. Da li ce on to doziveti kao neuspeh. Ima li Nole snage da kao Rafa godinama ceka priliku da postane br. 1, ili ce posle druge "neuspesne" godine poceti lagano da se gasi.
Naravno da ne mislim da su gornja pitanja jedina koja su se mogla postaviti, niti mislim da su odgovori na ta pitanja kljucna za opstanak planete. Ali da su postavljena, i nasa bi zabava bila veca. Mislim trajala bi duze.
Da ne bude da sam samo kriticna, moram da pohvalim ekumenski dijalog vernika na temu "Bog i tenis" koji je inicirala Svetlana.
Bobi, nadam se da sada vidis na sta sam ciljala. Ideja je bila da se javi neko ko ima vremena i zelje da talasa. Dok cekam tvoj odgovor skoknucu malo na rukometnu stranicu. Imam nesto da objasnim braci Makedoncima. Esej ce se u verziji na srpskom jeziku zvati " Ko se saka taj se ne zvizdi".

No comments

pre 15 godina

Predlažem Novaku da se, posle jedne utakmice, najbolje na svom turniru, najlepšim, biranim rečima, obrati svojoj cenjenoj publici i poruči im da mu krše ugled svojim nedoličnim i nekorektnim izjavama o drugim teniserima. Sva sreca je da takve reci ne odlučuju ama baš ništa. Jer da odlučuju davno bi Nole bio prvi. Ovako, samo vi svi lepo sanjajte i ne držite jezik na uzdi.
A Novak pred celim stadionom ume s mikrofonom. Pa, neka stisne petlju i svojoj publici očita zasluženu lekciju.
Pored nedostižnog broja 1, to bi možda mogao biti jedan od prioriteta.Mnogo ste se razbahatili, a i moderatori sa vama. Ukinite ono uputstvo, pa da onda svi raspalimo kome šta padne na pamet. Na ovaj način, vi uskraćujete meni nešto što drugome dozvoljavate, čak i mimo VAŠIH pravila. Ja lično, i da mi se dozvoli, ne bih nikada rekla ono što se ovde govori o Rafi, ili nedavno o Mariju (sačuvaj Bože!) ili o Federeru. Naravno, ni o Novaku, mada me izazivate na revanš!

Dorcolac

pre 15 godina

@Pinokio
Jesi li se, prijatelju sasvim probudio? Procitaj sta si poslednje napisao, pa se javni.
Ili da negde uz kaficu raspravimo ovu tautolosku dilemu?

Andjela

pre 15 godina

Jako me interesuje gdje je zivio ovaj sto naziva Noleta maminim i tatinim sincicem kada je njemu bilo 20 godina. Vjerovantno sa roditeljima i vjerovatno su ga oni izdrzavali! Pa u nas djeca zive sa roditeljima do 30-te.

Divno je to sto je Novak ostao privrzen familiji sada kada ima novac. To samo govori da cijeni kroz sta su oni prosli da mu omoguce treniranje i putovanja od njegove seste do njegove devetnaeste godine (kada je poceo da zaradjuje vise nego sto trosi). Sada svi vide i zavide sto je milioner a cinjenica je da je prije par godina bio u ogromnim dugovima. Da se povrijedio (sto je cesto kod juniora) ili dostigao plato i danas bi bio u ogromnim dugovim.

Njegov otac jeste nagao covjek i za Novaka bi bilo bolje da mu otac daje manje izjava u javnosti. S druge strane odatle vjerovatno i potice Noletov borbeni duh koji ga je doveo do 10 poena iza Feda.

Nole je ove godine imao bolju godinu nego Fed s obzirom da je osvojio vece turnire. Obojica su osvojili po jedan grand slam. Fed je osvojio tri manja turnira a Nole je osvojio dva mastersa i masters cup. Ove cinjenice govore da on moze da bude broj 1. u svijetu vec sljedece godine s obzirom da Nadal tesko moze ponoviti fenomenalnu 2008 godinu.

Hoce li ikada biti prvi na svijetu? Ja se iskreno nadam posto volim da gledam njegove meceve.

verujuci

pre 15 godina

@ Maxima,
Moja greska. Zamenila sam te sa nekim drugim. Uzrok zabune je bio tvoj prvi komentar u kome pominjes moje pojavljivanje na Federerovom sajtu i to pre nego se taj komentar pojavio na mom racunaru.
Iznela si interesantne, polemicne i, po obicaju, delimicno kontradiktorne stavove. Ako budem imala vremena odgovoricu ti u toku dana. Molim te da se dotle uzdrzis i ne potegnes crveni karton.

Bosanac

pre 15 godina

@Pinokio
A sta si ti komentarisao, matere ti? Evo, reci cu ti ja: komentar drugog coveka, dakle, opet ne tenis. I sta sad? Sad izgrdi sam sebe, a i mene, jer vidis sta radim - isto sto i vi.
Glupo ti je bilo uopste komentarisati,jer lik ima pravo: ovde lepo pise da vrijedjanja nema. Pa, onda, neka takve komentare bace u kos za otpatke.

Prometej

pre 15 godina

Taman se smirili nezgodni navijači, kad eto, opet...
Neka svako sebi bira uporište i oslonac: neko u sebi, ti u Bogu, a Nole u državnom vrhu.
Ajd sad prokomentariši,baš bih voleo da znam šta ceš na ovo reći.
JA MU TO NE ZAMERAM, SAMO DA SE ZNA.

bo

pre 15 godina

slazem se sa Markom. Sta cine Oliver Dulic i Djilas na konfreneciji. Prostorno planiraju, slikaju se, otimaju se za koji jeftin politicki poene, nista petnaest, nista trideset. Katastrofa!

Nikita Afanasijevič Burkin

pre 15 godina

Novak Djoković je mamin i tatin sinčić i još uvek nije samostalan. Nisam siguran da ne trpi štetu zbog njihovoih postupaka ponekad. I to je život. Dobar je savet da se usredsredi i osloni na sebe. Ako je verujući čovek, i to je u redu.
A da je teniski talenat par exelance, to niko ne poriče. NA TALENTU treba mnogo RADITI i ne rasipati energiju. To je MOJE MIŠLJENJE.

No coments

pre 15 godina

@pinokio i SAS
Eto, kada neko "nagazi" Noleta, isto se bunite kao i ja.
Ljudi, nevaspitanje je nevaspitanje, uvek ce ostati nevaspitanje i svi treba da ga izbegavamo i opominjemo druge da je VASPITANJE nesto mnogo bolje.
Nisam pobornik dugih polemika i uzimanja prostora, kao sto ponekad biva na sajtovima, ali, evo, i sami se osecate lose kad neko nema meru, odnosno ima zlu nameru. Valjda smo se konacno skapirali. Ja licno zaista nemam frustracije na temu zivotnog uspeha, bar ne neke koje bih "lecila" na momku koji bi mi mogao biti sin po godinama. Nije to moje igraliste. Ja sam za postovanje ljudi kao i za pridrzavanje pravila. Ovo se posebno odnosi na one koji ih PISMENO, dakle, CRNO NA BELO postave, a zatim svasta tolerisu, pa i vredjanje Novaka Djokovica.NE ZABORAVITE, DRAGI MOJI, DA JE TAJ I TAKAV KOMENTAR, ODOBREN!!!

Mirjam

pre 15 godina

@Cakana
Hm, i ja tebe volim i rado te se secam, samo nemoj vise o Buci, to je bio njegov trip, a moj inat. Dakle, daleko od strasti.
Tvoj recentni komentar je vise nego ODLICAN. Cak mu ni duzina nije ozbiljnija mana. Ne vidim ni da je u koliziji ni sa jednim komentarom koji na pristojan nacin govori za ili protiv Noleta. U koliziji je sa onim komentarima koji su ili nepristojni, uvredljivi, bezobrazni ili, opet, sasvim beslovesni. Ko god se potrudi, i iskljuci licni afinitet, lako ce ih razvrstati.
Drugarice?

Bella

pre 15 godina

Nole je interesantan i kontroverzan covek. Posten kao sunce na terenu, lukav sa medijima. Preambiciozan, a lako lomljiv. Hteo bi da daje, ali da se to vrati.Covek sa vise talenata, ali nigde da do kraja zagrize. Povrsina koja bi da se ponasa kao dubina. Da se razumemo, ovo nije uvredljiva i jereticna misao. Samo smatram da su mu stalno potrebna svetla pozornice, a to nije najbolje, jer publika nikada nije bila pouzdan oslonac. Morao bi da nadje uporiste u sebi samom. To je pocetak i kraj svakog uspeha.

Vilin konjic

pre 15 godina

@Svetlana,
da li te je neko pitao sta mu preporucujes u vreme Bozica ili uopste?
Koji si ti "faktor" da uzimas sebi za pravo da svima ovde popujes?!!
Sredi sebe i svoj zivot, pucas od frustracija i bedaka na ocigled svih koji te ovde citaju.

JOTA

pre 15 godina

Citajuci izjavu Novaka Djokovica nisam primetio da je nekoga od kolega iz teniskog ringispila diskreditovao, deranzirao ili omalovazio. Naprotiv, prema svim svojim najblizim konkurentima na ATP se poneo kao pravi dzentlmen u svojoj izjavi. Sto se tice ambicija u narednoj sezoni, sasvim je prirodno da Novak izjavi da mu prvo mesto nije nedostizno, ne vidim sta bi teniser njegovog teniskog znanja i ambicija mogao nesto drugo da kaze. Sto se tice analize svoje prosle teniske sezone, sve sto je izjavio stoji kao nepobitna cinjenica. Nista pretenciozno i bez pravdanja na razne povrede, bolesti ili nesto drugo. Sve u svemu moje misljenje je da je izjava sasvim korektna i principijelna sa velikom dozom optimizma i ocekivanja u narednoj sezoni, kao i realnosti da nije jedini koji u ovom momentu dobro igra tenis.
Novace zelim ti uspeh u novoj teniskoj godini. A kompaniji koju vode tvoji roditelji i ti mnogo poslovnog uspeha, jer se novac zaradjen upornim radom i znojem ipak ulaze u nasu drazavu Srbiju, tako da cemo svi biti privilegovani da imamo mogucnosti da na novim teniskim terenima gledamo vrhunske tenisere iz celog sveta, a nasa deca mogucnost da u teniskom smislu napreduju na tim istim terenima. Lepo bi bilo da su i plivacki sportovi bolje placeni. Verovatno bi i Cavic u tom slucaju postupio isto kao i Novakova familija. Mislim na izgradnju novih bazena i pratece opreme za sportove u bazenima.
Mi tvoji navijaci zelimo da dodjes do No.1 na ATP listi, ali ako se to i ne ostvari hvala ti za sve radosti koje si nam vec pruzio.

Nebo Sky

pre 15 godina

Sa velikim zadovoljstvom konstatujem trenutnu cinjenicu na sajtu: vodi komentar koji zamera nazivanje Rafe "krmkom", a na zacelju je upravo taj koji mu je bio nezvani "kum".
Sve pohvale ucesnicima sajta, pravi ste i sve vas puno pozdravljam.

Biljce Fruskogorce

pre 15 godina

Volim celog Noleta, al najvise one sasave zelene oci. Jesam li prosla na ispitu naklonosti? Ne umem ja da intelektualiziram, a i cemu? Decko je dobar teniser i sladak je. Taman kako treba da se svima svidi.

Bella

pre 15 godina

@Svetlana
-nastavak-
1. "Je l ti to iz iskustva?
-Ne zadiri u tudj život, nije hrišćanski
2."Nismo mi ovde od juče"
-Ne pozivaj se na starosedelačke i prvoboračke prioritete, davno je prošlo VUNENO vreme
3."Nemoj mnogo da prosipaš mudrost"
-Hvala na zapažanju o tome MNOGO, šta da radim, ima je pa kipi sama
4. "To malo (mudrosti-prim. Bella)"
- Gde si videla da se malo može mnogo prosipati?
5. "Jer se samo na sebe oslanjaš"
- Da, jer to je dozvoljeno, po mom mišljenju poželjno i UOPŠTE NIJE ŠTETNO ZA OKOLINU
6. "Ja, lično, jedino u BOga"
- Pozdravljam pravo na različitost i Tvoj izbor oslonca u životu. jedino što ne prihvatam da smatraš sebe paradigmom za sav svet.

Poradi, Svetlana, na TOLERANCIJI, a komentatori na OBJAVLJIVANJU moje odbrane.

Dusan

pre 15 godina

Culi smo Noletove planove. Moguce i dostizno. Nista manje ambicionzno nisam ni ocekovao od njega. Decko je broj 3 na svetu i treba da gleda napred. Mislim, pocelo je odbrojavanje. 3,2,1. Zelim mu puno uspeha.
Voleo bih da cujem nesto o Janku i Viktoru i njihovim pripremama i planovima za novu sezonu.

Opozicija

pre 15 godina

Mašala, mašala, a sad je našao uporište i u državnom vrhu.
"Similis simile gaudet", što bi rekli Srbi. Stari Latini, pak, kažu: "Sličan se sličnom raduje."
@ Svetlana
Za ovakvo veličanje N.Dj. Bog će ti zameriti. Ne voli konkurenciju, pazi šta radiš. I nek ti ne bude brži jezik, no pamet. Ni to Bog ne voli.
A VOLI bližnjeg svoga (čitaj:Bellu) kao samog sebe. Ti znaš koja je to Božja zapovest, je li tako, Hrišćanko ?

Robin Hud

pre 15 godina

Ako neko zeli da procita jedan zanimljiv komentar, neka ide na 2.12. (sajt o JOVANI Vukovic), imace o cemu da razmislja ceo dan.

Bella

pre 15 godina

@Svetlana
Nesto me ovo"MI hriscani" mnogo podseca na jednu drugu istovetnu frazu "Mi srpski radikali". Ne?A onda eto i asocijacije na rasnu, versku i svaku drugu netrpeljivost. Jezik je cudo, toliko toga otkriva i kad se bas potrudimo da zamaskiramo.

Ostatak teksta je van konteksta koji bi bio dostupan ljudskom razumevanju,pa se ne bih o tom fenomenu izjasnjavala.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Odlican sajt. Polemican, na momente zustar, ali ipak je, konacno, otisao u dobrom pravcu.I dok ga ne skinete,
ako moze, javno bih pohvalila komentar pod br. 19, potpisao ga je ALEX.
Jasno, dobronamerno, realno, bez podizanja navijackih strasti bilo kojeg smera.
U to ime, Alex, puno pozdrava i hvala, s moje strane.

Molitva

pre 15 godina

Nesto mi ova teoloska rasprava izmice. Ne mogu da pratim o kome se vise prica. Koliko sam ja obavestena postoji samo jedan bog. Zove se Rafael. Prijatelji ga zovu Rafa. Sladak mali.
Svako vece izgovaram molitvu: "Uzmi me boze. Zgresicu."
I kao verujuca, ocekujem da mi se molitva uslisi.

Maxima

pre 15 godina

@Viktorija
Posto si na dva sajta (Nole, Fed) napisala da je on MNOOOGO LEEEEPSI od Feda i Aninog i Jeleninog decka, ajde, majke ti, napisi i kod Zikija od koga je lepsi, pa da odahnemo.

Nana

pre 15 godina

Slabo posecen sajt. A ovo i nije prava vest, ona kada se dobija ili gubi. Jedva cekam prve turnire, nedostaju mi.
Nadam se da ce Nole biti spremna, doduse i drugi takodje, ali, izgleda da se momak malo promenio.
Zelim mu puno uspeha, ostalo je na njemu.

Maxima

pre 15 godina

@Viktorija
Dakle, pitanje nije nikako glasilo, jer ga na sajtu nije ni bilo.
Ne umem da dokučim podrazumevajuće stvari koje ne izadju iz glave emitera poruke, moraš ubuduće to što misliš i pisati.
Ono na šta sam reagovala je
tema lepote i komparacije koje meni deluju daboksačuva neukusno.
Zatim sam poslala komentar koji nije imao veze s tobom i tom smislu mi nije jasno zašto mi šalješ odgovor.
No, sad - šta je tu je.
Očigledno se po pitanju kvaliteta sajta i odziva ne slažemo.
Ja lično ne volim proročke komentare, jer me je život naučio da su iznenadjenja potpuno egal sa očekivanjima.
Inače sam po prirodi subjektivna (dakle NEOBJEKTIVNA), ali to ne pišem na sajtu.
Gledam da mi komentar bude kratak, da ne smara, niti "prodaje" pamet, ne potcenjujem niti vredjam saučesnike na sajtu.
Smeta mi odvlačenje teme na privatne raspre, kao i sasvim nevezane teme. Uopšte ne razumem tvoje interesovanje za temu "Religija i tenis". Čista nebuloza, za moj ukus. I svakako se ne bih javljala na takav sajt, niti polemisala o tome.
Ako treba da ti malo pomognem da skapiraš s kim pričaš, evo: ja sam u ovakvim prilikama i situacijama jednostavna, jer pretpostavljam da to čita raznovrsna publika, pa je red da ne demonstriram akademičnost ili filosofičnost, nego jednostavan sportski pogled na neke pojave i ljude. Kao drugo, ne patim od preteranih zahteva. Ja to tražim od sebe, i svako to neka traži od sebe. Za druge imam razumevanje i toleranciju, što ne znači da neke stvari ne vidim. Ali ih uvek gledam prvo sa povoljnije strane. Žuti karton ako mora, crveni skoro nikada. Tako ja lepše živim.Jasno? Zadovoljna?

Maxima

pre 15 godina

Sve u svemu, ovaj mi je sajt pruzio poprilicno zadovoljstva, a ujedno i otvorio neka pitanja.Licno sam iznenadjena zreloscu Noletovih fanova (ipak je takvih najvise), kao da sa njim sazrevaju i oni. Izborili su se sa "pljuvacima" iz sopstvenih redova i, valjda, shvatili da rade produktivnu, a ne kontraproduktivnu stvar. Naravno, tu i tamo poneko "prolupa", ali o tome ne treba previse voditi racuna. Uvek ce biti pojedinaca koji su na margini, koji su recimo, ekstremi, bilo u divinizaciji ili satanizaciji nekoga ili necega.
Kada ucestvuje ovako puno ljudi, i ovakav broj glasaca, zaista se moze reci da je Novak jedan popularan i intrigantan mladic koji ima svoju kvalitetnu publiku.Za ostalo se mora pobrinuti sam.

Vesna Henc

pre 15 godina

Sta mislite koliko su se svi spremili za pocetak ezone i dali ce Nole moci da je pocne dobro kao prosle godine?
Uh, ima jos dosta da se ceka. Alio vredece ako sve podje po dobrom.