Petak, 26.01.2024.

08:00

Kraj Novakove serije u Melburnu – briljantni Siner izborio finale

Seriji pobeda Novaka Đokovića u Melburnu, došao je kraj.

Izvor: Z.K.

Kraj Novakove serije u Melburnu – briljantni Siner izborio finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

pera ložač

pre 7 meseci

(Walter, 26. januar 2024 09:00)

E ovo je Srbija, nije ovo Hrvatska.
U HR Ivaniševića koji je osvojio jedan Vimblidon i dalje slavite, i treba.
Mi ovde svakog našeg moramo da omalovažavamo, da ga ismevamo kad izgubi, mi smo srećni kad naš izgubi.

nemanja

pre 7 meseci

Nije smak sveta, Nole ulazi u 38. godinu u maju, a izgubio je od najboljeg tenisera trenutno.

Mora doci trenutak za smenu generacija. On se priblizava, ali nije joa dosao.

Kanada

pre 7 meseci

I Majkl Dzordan je morao da završi karijeru jednom, tako da to je sve normalno i za Noleta.

Najbolji svih vremena sa rekordima koje drugi mogu da sanjaju, plus je ovu dvojicu tuko H2H kad su bili u prajmu.

Walter

pre 7 meseci

Molio bih sve one koji su godinama uživali,divili se i poistovjećivali sa genijalnim Đokovićem,da se sada suzdrže od kritika,pljuvanja i omalovažavanja.Dali bar toliko morala i kulture imate LUZERi!?Nole je jedan i jedini.Pozdrav iz Hrvatske!

Filip

pre 7 meseci

Juče sam pisao i svi mi lupali minuse, da nije lepo smejati se porazu Alkatrasa i da ne malerišemo time Novaka.
Al ne vredi, zloba i zluradost su postale naše primarne osobine.
(Eto, 26. januar 2024 08:20)
Takav narod, u srzi. Drugima zameramo ono sto najvise radimo.

aca

pre 7 meseci

Sve cestitke sineru!

Nisam previse razocaran, jer Djokovic nije prikazao svoj najbolji tenis pa ga Siner nije dobio u najboljem izadnju sto ostavlja NADU za pobede nad tim igracem u bliskoj buducnosti.

Jos jednom sve cestitke momku, a nasoj LEGENDI da brzo zaboravi ovo i nastavi dalje :)

ja

pre 7 meseci

Kad smo rekli da Siner zaslužuje sve najbolje nakon sportskog ponašanja na završnom turniru prošle godine, nismo baš mislili da mu Novak postane redovna mušterija

Nemo

pre 7 meseci

Zasluženo izgubio, očajna igra. Siner je odigrao fenomenalno, Novak neverovatno loše uzimajući u obzir da se igra polufinale na njegovom najomiljenijem turniru. Na 40:0 on gubi svoj Gem i samim time i meč. Ni jedna brejk lopta za 3 sata, neverovatno. Pretpostavljam da je ovo početak kraja što se tiče Novaka i GS titula , možda još ima koju šansu na Wimbledonu ali pored igrača poput Sinnera i Alcaraza neće biti mnogo šansi za GS trofeje.
Na kraju pokazalo se da godine čine svoje, nema sta vise reči

Nadam se da će taj-brek ukinuti

pre 7 meseci

Ako izbacimo taj-brek, mada je Ziner i tu vodio sa 5:4 i imao dve serve da završi meč, u tri seta "čiste igre" rezultrat je 18:6, možda je vreme da se pomirimo s činjenicom da Novak ima 37 godina. Hvala na pažnji.

Vukk

pre 7 meseci

Mislim da ne ovo jedno od najgorih Novakovih izadnja. Siner je dobio zahvaljujuci Djokovicu koji je bio katastrofalan u svakom segmentu igre. Podsjetio me igrom kao protiv Nisikorija kada je izgubio na Us openu

Živojin zvani Zvrk

pre 7 meseci

Pa šta? Idemo dalje, nije imao svoj dan i gotova priča. Nit’ prvi niti poslednji put ali zato Siner ubode sve što je probao, neverovatno koliko je imao sreće.

znanje-imanje

pre 7 meseci

Ja sam umereno zadovoljan. Polufinale Slema je svakome uspeh, a u ovim godinama i te kakav. Novak je bio povređen pred AO te i tehnički i fizički ne baš u formi. A na to, par dana pred AO - grip. Ne može gore. Zato je jedva prolazio, i umalo sve ovo da se desi protiv Poprina. Da jedva ona 3. set lopta nije zakačila liniju već bi možda i ispao. Ovako, na inerciju šampiona, stigao je čak dovde. Kraj gripa bio je jedini dobar dan, protiv Manarina. Već protiv Frica mučenje i zamor a ovo danas ukupna iscrpljenost. Nije imao šanse, ovako mrtav na kraju turnira. Siner je dobar igrač u punoj formi, potpuno zasluženo je pobedio. On i Alkaras su spas za ovaj sport. Plus su dečaci sasvim OK i nek uživaju u svom preuzimanju svetskog tenisa.
Još jednom: samo izuzetan šampion može u ovim godinama ovako nespreman stići dovde. Lično mislim da ionako ovo treba biti Novakova zadnja sezona. Apsolutno nema više šta da postigne, samo da pokupi još te neke miliončiće. Približava se vreme da sa decom pravi kule u pesku i vežba saksofon dok leti balonom. Takođe najzad eto malo radosti za ove uboge nesrećnike koji u životu osim poraza Novaka druge radosti ne mogu imati.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Desava se, verujem da ce Novak izaci jaci iz svega. Paradoksalno, ali dugorocno je dobro za Novaka da i Siner osvaja GS, ne samo Alkaraz. U toj situaciji, ni jedan ni drugi nece biti ni blizu Pita Samprasa.

Dragan

pre 7 meseci

Svako ko je mislio da je ovo nemoguće je ili slep ili nema pojma o tenisu. Iskreno sam se nadao da će se Nole izboriti za ovaj trofej, ali sam znao da su ovaj put pored Sinera u ekstremno dobroj formi šanse minimalne. Godine nemilosrdno gaze, a ono što je Nole ove godine do Sinera prezentovao na AO je svakako za veliko poštovanje. Kao i sve do sada što je uradio u svojoj karijeri. Nadam se samo da ovo i dalje nije kraj. Idemoooo 💪🏻💪🏻💪🏻

Juan Esnaider

pre 7 meseci

Slab dan, verovatno i postepeni nedostatak motiva (sasvim razumljivo), Siner odlican, i to je bilo to... e sad - sta dalje? Prvo, ozbiljan odmor. Drugo, odrediti glavni cilj do kraja sezone, verovatno i karijere. Mozda se fokusirati na ono sto nedostaje - olimpijsko zlato, a ostalo sta dodje. A za AO - bilo bi lepo da uzme Medvedev, a Eurosport da obesteti sve u Srbiji koji moraju da slusaju njihove komentatore.

Kkk

pre 7 meseci

Šteta baš los ulazak u sam meč, kasno se upalio Novak čak i četvrti set imao 40:0 i izgubi gem, a taman počeo bolje da riternira, ali šta je tu idemo novace dalje bar još jedan gs i zlato

bajka

pre 7 meseci

Briljantni Siner? U svojoj kategoriji da.
Nole izasao apatican i bezvoljan. Takav nije ni na treningu.
Los kvalitet tenisa. (kad pobedi teniser tipa Rosola, ne moze biti dobar)

Naravno, ne treba otpisivati Noleta. Ali san o 4 vezana GS je zavrsen. I nedovrsen.

Siner ce biti pociscen u finalu. Najslabiji cetvrtfinalista ipak igra finale.

karaulac

pre 7 meseci

Нема везе, идемо даље. Освојиће наш Новица Ролан Гарос. Не може баш сваку да победи.

Slave

pre 7 meseci

Eto nolosi, "samo da osvoji treci i da mu se igra i dobija". E pa ne moze, Siner je bolji igrac. Ni volja ni povrede ni sociva ni sunce. Kaput.

Freak on a Leash

pre 7 meseci

Ljudi treba da shvate da je kraj blizu,i da sa Noletovom penzijom tenis u Srbiji umire.

Sledeci koji dodje do cetvrtine finala nekog Grend Slema ima da slavimo kao da je osvojio.
A ima da se nacekamo.

Ako se do sada nije neko pojavio kada su Novak,Janko,Ana i Jelena napravili bum,gde su klinci u Srbiji poludeli za tenisom,onda je pitanje kada ce,i da li cemo vise ikada imati Grend Slem sampiona.

Gambeeet

pre 7 meseci

Glavu gore, Nole! Nije išlo danas i Siner je više nego zasluženo slavio, njemu sve čestitke. Ostaje gorak ukus zbog prelako ispuštena 2 seta u kojima gotovo da nije postojao na terenu. Očekivali smo borbu iz trećeg seta, ali je nažalost nismo dobili. Ispuštenih 40:0 u 4. setu govore u prilog tome koliko Novak nije bio danas u meču, ne bih uopšte opisivao ni značaj završnice onog meča u Dejvis kupu, definitivno je Italijan ušao pod kožu Noletu i sad se vidi koliko je to zapravo bila velika pobeda za njega i koliko mu je donela na samopouzdanju. Biće teško igrati protiv njega u nastavku sezone. Što se samog Janika tiče, kao i tokom čitavog turnira, gotovo bez ikakvih oscilacija, čvrst sa osnovne linije, u nekim momentima neprobojan, odličan na servisu, koji mu svaki put priskoči u pomoć kad je iole potrebno, kretanje i ritern fantastični, bukvalno sve što je našem šampionu danas falilo. Biće favorit u finalu ko god se našao sa druge strane mreže. Siner je sasvim sigurno naredni novi broj 1. Novaku puno zdravlja i sreće u nastavku godine, verovatno ga gledamo u Dubaiju. Što se mene tiče, Vimbldon i OI bi bili puna kapa za ovu sezonu, iako će biti vraški teško osvojiti ih. Idemo dalje, 25. GS će sigurno doći, samo da zdravlje posluži!

Dragan

pre 7 meseci

Svako ko je mislio da je ovo nemoguće je ili slep ili nema pojma o tenisu. Iskreno sam se nadao da će se Nole izboriti za ovaj trofej, ali sam znao da su ovaj put pored Sinera u ekstremno dobroj formi šanse minimalne. Godine nemilosrdno gaze, a ono što je Nole ove godine do Sinera prezentovao na AO je svakako za veliko poštovanje. Kao i sve do sada što je uradio u svojoj karijeri. Nadam se samo da ovo i dalje nije kraj. Idemoooo 💪🏻💪🏻💪🏻

NIKI

pre 7 meseci

ceo turnir je igrao po sistemu toplo hladno, ali ovaj zadnji mec u polufinalu je odigrao katastrofalno, da ne kazem ispod svakog nivoa, iako bi trebalo njega najbolje da odigra jer je krenuo vidno da dize formu posle prva 3 klimava kola, i samo zato je Sinner zapravo delovao mnogo bolje nego sto to zapravo i jeste bio, nije bilo razmena, nije bilo taktickog nadmudrivananja, pametne igre na svoj servis, nije za ceo mec napravio nijednu jedinu brejk loptu, pa nije Ivo Karlovic bio preko puta mreze nego Sinner koji itekako zna da zabrlja na servisu kada se stavi pod pritisak.. sve u svemu jedan osrednji Australian open i to ne po rezultatu jer polufinale nije neuspeh, nego po igri, ali ajde da budemo posteni, rovit je i stigao na njega, prehlada i problemi sa zglobom, vidno nije bio na vrhuncu forme, kako fizicki tako i psihicki..

Eto

pre 7 meseci

Juče sam pisao i svi mi lupali minuse, da nije lepo smejati se porazu Alkatrasa i da ne malerišemo time Novaka.
Al ne vredi, zloba i zluradost su postale naše primarne osobine.

celinc

pre 7 meseci

Ceo turnir je Novak odigrao ispod svog nivoa,koliko je daleko od dobre ne ivrhunske forme govori 4 set gde je od 40:0 pretrpeo brejk,ne bi danas dobio ni mnogo losijeg igraca od Sinera

Biberče

pre 7 meseci

Novak nije zaslužio i to je to. Kada nemaš u prva 2 seta brejk šansu, pa ona na svoj servis 40:0 i ti izgubiš, e onda ni ne zaslužuješ da pobediš.Žao mi je, nadao sam se da će jako ući u meč ali eto, nema se mnogo tu šta reći.
Bolji igrač je pobedio. Čestitke Sineru!

Z

pre 7 meseci

Prvi put da Novak na ovom nivou nema noge. Da li je to posledica meča sa Fricom, ili lošije pripreme u pred sezoni, tek vidljivo je bilo loše kretanje.
Očajna reakcija na riternu, kasni split step, prevelik zamah a i kada ste videli da Novak ne trči na loptu koliko god bila nemoguća za stići. U trećem i červrtom setu se to desilo dosta puta.

Simke

pre 7 meseci

Novaka nisu zaustavili ni Sinnner,ni Alkaraz,nego ga zaustavljaju godine,sto je potpuno prirodno....Pobjedjivati konstantno momke koji su tek dosli na scenu i mladji su po 16 godina,to je nemoguca misija...Siguran sam da Novak nece dozvoliti ceste poraze,ako osjeti da fizicki vise ne moze kao ranije,zavrsice karijeru.

yo

pre 7 meseci

Kad tad je morao da izgubi. Ali iskreno, sećajući se kako je Rodžer igrao sa skoro 38 godina protiv Novaka na Wimbldonu 2019-e, očekivao sam visi nivo Novakovog tenisa u njegovoj 36-oj godini. Veoma loše je bilo ovo danas.

Milan

pre 7 meseci

Sve je u redu, za par meseci puni 37 godina, pad je morao doći. Ove godine ako uzme Vimbldon i to bi bilo to. Ostaje svakako u istoriji tenisa kao najveći svih vremena. Ne može on više fizički da isprati duge razmene u kontinuitetu, naprosto godine uzimaju danak.

mg

pre 7 meseci

Ujedno, to mu je prvi poraz na turniru od 2018. Posle 2.195 dana!

Računate li mu tu i 700 dana pauze kad nije ulazio u Australiju zbog nevakcinisanosti? Mitomani.

Fica

pre 7 meseci

U lošoj formi je došao u Australiju. Poraz od De Minaura je bio upozorenje, ali Nole ga ocigledbo nije shvatio ozbiljno. Prva dva kola su bila očajna, posle se malo stabilizovao, protiv Frica opet lose i danas potpuna katastrofa. Bez brejk prilike za 4 seta! Nešto nevidjeno.

Гаврило из принципа

pre 7 meseci

Новак данас није био ни на 50%. зашто, то не знамо, једног дана ћемо можда сазнати. слабо кретање, без енергије, без клизања, млаки ударци. шта ми је било, не знам, али он никада није био сасвим здрав, уз сав труд. данас на је то коштало. биће дана за мегдана, али мислим да ова сезона треба да ми буде последња, уз наду да освоји макар један турнир и да се после тога повуче

mrki

pre 7 meseci

Ne znam kolko ce novak jos igrati godina ali za njega u tim godinama ce biti premija da osvoji 1 slem po sezoni,njegovo vreme je proslo dosli su mladji i jaci momci i vreme je za penziju,da ne bi ko federer produzavao karijeruci posle 40te pa dozvoli sebi da ga preslusava ko stigne

Jova

pre 7 meseci

Prvo: zaslužena pobjeda Sinera. Drugo: ovaj meč me podsjetio na polufinale W 2012 ( Federer ), finale W 2013 ( Mari 9 i finale USA 2013 ( Nadal ). Netipična igra Novaka, ili raspucavanje i greške ili greške "onako". Razlika je jedino u tome da se ovoga puta nisam pretjerano sekirala. Novak je postigao ne mnogo nego premnogo. Ili je imao promlem samo njemu znan ili je nešto drugo u pitanju. Tenis mora stvarati nove zvjezde ( i profit ) a Alkaraz malo blijedi, trenutno.
Dakle, pogledajmo preostalo polufinale i finale u nedelju i nadajmo se boljim igrama Novaka u nastavku sezone.

Pozdrav svima

major gavrilović

pre 7 meseci

Mnogo je nonšalatno krenuo, ne može se uvek preokrenuti, pri tom ovaj momak nije napaljenko kao Alkaras, već strpljivo je čekao svoju šansu, skroman!

Biberče

pre 7 meseci

Novak nije zaslužio i to je to. Kada nemaš u prva 2 seta brejk šansu, pa ona na svoj servis 40:0 i ti izgubiš, e onda ni ne zaslužuješ da pobediš.Žao mi je, nadao sam se da će jako ući u meč ali eto, nema se mnogo tu šta reći.
Bolji igrač je pobedio. Čestitke Sineru!

yo

pre 7 meseci

Kad tad je morao da izgubi. Ali iskreno, sećajući se kako je Rodžer igrao sa skoro 38 godina protiv Novaka na Wimbldonu 2019-e, očekivao sam visi nivo Novakovog tenisa u njegovoj 36-oj godini. Veoma loše je bilo ovo danas.

Eto

pre 7 meseci

Juče sam pisao i svi mi lupali minuse, da nije lepo smejati se porazu Alkatrasa i da ne malerišemo time Novaka.
Al ne vredi, zloba i zluradost su postale naše primarne osobine.

Walter

pre 7 meseci

Molio bih sve one koji su godinama uživali,divili se i poistovjećivali sa genijalnim Đokovićem,da se sada suzdrže od kritika,pljuvanja i omalovažavanja.Dali bar toliko morala i kulture imate LUZERi!?Nole je jedan i jedini.Pozdrav iz Hrvatske!

Jova

pre 7 meseci

Prvo: zaslužena pobjeda Sinera. Drugo: ovaj meč me podsjetio na polufinale W 2012 ( Federer ), finale W 2013 ( Mari 9 i finale USA 2013 ( Nadal ). Netipična igra Novaka, ili raspucavanje i greške ili greške "onako". Razlika je jedino u tome da se ovoga puta nisam pretjerano sekirala. Novak je postigao ne mnogo nego premnogo. Ili je imao promlem samo njemu znan ili je nešto drugo u pitanju. Tenis mora stvarati nove zvjezde ( i profit ) a Alkaraz malo blijedi, trenutno.
Dakle, pogledajmo preostalo polufinale i finale u nedelju i nadajmo se boljim igrama Novaka u nastavku sezone.

Pozdrav svima

znanje-imanje

pre 7 meseci

Ja sam umereno zadovoljan. Polufinale Slema je svakome uspeh, a u ovim godinama i te kakav. Novak je bio povređen pred AO te i tehnički i fizički ne baš u formi. A na to, par dana pred AO - grip. Ne može gore. Zato je jedva prolazio, i umalo sve ovo da se desi protiv Poprina. Da jedva ona 3. set lopta nije zakačila liniju već bi možda i ispao. Ovako, na inerciju šampiona, stigao je čak dovde. Kraj gripa bio je jedini dobar dan, protiv Manarina. Već protiv Frica mučenje i zamor a ovo danas ukupna iscrpljenost. Nije imao šanse, ovako mrtav na kraju turnira. Siner je dobar igrač u punoj formi, potpuno zasluženo je pobedio. On i Alkaras su spas za ovaj sport. Plus su dečaci sasvim OK i nek uživaju u svom preuzimanju svetskog tenisa.
Još jednom: samo izuzetan šampion može u ovim godinama ovako nespreman stići dovde. Lično mislim da ionako ovo treba biti Novakova zadnja sezona. Apsolutno nema više šta da postigne, samo da pokupi još te neke miliončiće. Približava se vreme da sa decom pravi kule u pesku i vežba saksofon dok leti balonom. Takođe najzad eto malo radosti za ove uboge nesrećnike koji u životu osim poraza Novaka druge radosti ne mogu imati.

Freak on a Leash

pre 7 meseci

Ljudi treba da shvate da je kraj blizu,i da sa Noletovom penzijom tenis u Srbiji umire.

Sledeci koji dodje do cetvrtine finala nekog Grend Slema ima da slavimo kao da je osvojio.
A ima da se nacekamo.

Ako se do sada nije neko pojavio kada su Novak,Janko,Ana i Jelena napravili bum,gde su klinci u Srbiji poludeli za tenisom,onda je pitanje kada ce,i da li cemo vise ikada imati Grend Slem sampiona.

ja

pre 7 meseci

Kad smo rekli da Siner zaslužuje sve najbolje nakon sportskog ponašanja na završnom turniru prošle godine, nismo baš mislili da mu Novak postane redovna mušterija

Z

pre 7 meseci

Prvi put da Novak na ovom nivou nema noge. Da li je to posledica meča sa Fricom, ili lošije pripreme u pred sezoni, tek vidljivo je bilo loše kretanje.
Očajna reakcija na riternu, kasni split step, prevelik zamah a i kada ste videli da Novak ne trči na loptu koliko god bila nemoguća za stići. U trećem i červrtom setu se to desilo dosta puta.

Gambeeet

pre 7 meseci

Glavu gore, Nole! Nije išlo danas i Siner je više nego zasluženo slavio, njemu sve čestitke. Ostaje gorak ukus zbog prelako ispuštena 2 seta u kojima gotovo da nije postojao na terenu. Očekivali smo borbu iz trećeg seta, ali je nažalost nismo dobili. Ispuštenih 40:0 u 4. setu govore u prilog tome koliko Novak nije bio danas u meču, ne bih uopšte opisivao ni značaj završnice onog meča u Dejvis kupu, definitivno je Italijan ušao pod kožu Noletu i sad se vidi koliko je to zapravo bila velika pobeda za njega i koliko mu je donela na samopouzdanju. Biće teško igrati protiv njega u nastavku sezone. Što se samog Janika tiče, kao i tokom čitavog turnira, gotovo bez ikakvih oscilacija, čvrst sa osnovne linije, u nekim momentima neprobojan, odličan na servisu, koji mu svaki put priskoči u pomoć kad je iole potrebno, kretanje i ritern fantastični, bukvalno sve što je našem šampionu danas falilo. Biće favorit u finalu ko god se našao sa druge strane mreže. Siner je sasvim sigurno naredni novi broj 1. Novaku puno zdravlja i sreće u nastavku godine, verovatno ga gledamo u Dubaiju. Što se mene tiče, Vimbldon i OI bi bili puna kapa za ovu sezonu, iako će biti vraški teško osvojiti ih. Idemo dalje, 25. GS će sigurno doći, samo da zdravlje posluži!

nemanja

pre 7 meseci

Nije smak sveta, Nole ulazi u 38. godinu u maju, a izgubio je od najboljeg tenisera trenutno.

Mora doci trenutak za smenu generacija. On se priblizava, ali nije joa dosao.

mrki

pre 7 meseci

Ne znam kolko ce novak jos igrati godina ali za njega u tim godinama ce biti premija da osvoji 1 slem po sezoni,njegovo vreme je proslo dosli su mladji i jaci momci i vreme je za penziju,da ne bi ko federer produzavao karijeruci posle 40te pa dozvoli sebi da ga preslusava ko stigne

Juan Esnaider

pre 7 meseci

Slab dan, verovatno i postepeni nedostatak motiva (sasvim razumljivo), Siner odlican, i to je bilo to... e sad - sta dalje? Prvo, ozbiljan odmor. Drugo, odrediti glavni cilj do kraja sezone, verovatno i karijere. Mozda se fokusirati na ono sto nedostaje - olimpijsko zlato, a ostalo sta dodje. A za AO - bilo bi lepo da uzme Medvedev, a Eurosport da obesteti sve u Srbiji koji moraju da slusaju njihove komentatore.

major gavrilović

pre 7 meseci

Mnogo je nonšalatno krenuo, ne može se uvek preokrenuti, pri tom ovaj momak nije napaljenko kao Alkaras, već strpljivo je čekao svoju šansu, skroman!

Milan

pre 7 meseci

Sve je u redu, za par meseci puni 37 godina, pad je morao doći. Ove godine ako uzme Vimbldon i to bi bilo to. Ostaje svakako u istoriji tenisa kao najveći svih vremena. Ne može on više fizički da isprati duge razmene u kontinuitetu, naprosto godine uzimaju danak.

Fica

pre 7 meseci

U lošoj formi je došao u Australiju. Poraz od De Minaura je bio upozorenje, ali Nole ga ocigledbo nije shvatio ozbiljno. Prva dva kola su bila očajna, posle se malo stabilizovao, protiv Frica opet lose i danas potpuna katastrofa. Bez brejk prilike za 4 seta! Nešto nevidjeno.

Simke

pre 7 meseci

Novaka nisu zaustavili ni Sinnner,ni Alkaraz,nego ga zaustavljaju godine,sto je potpuno prirodno....Pobjedjivati konstantno momke koji su tek dosli na scenu i mladji su po 16 godina,to je nemoguca misija...Siguran sam da Novak nece dozvoliti ceste poraze,ako osjeti da fizicki vise ne moze kao ranije,zavrsice karijeru.

celinc

pre 7 meseci

Ceo turnir je Novak odigrao ispod svog nivoa,koliko je daleko od dobre ne ivrhunske forme govori 4 set gde je od 40:0 pretrpeo brejk,ne bi danas dobio ni mnogo losijeg igraca od Sinera

Filip

pre 7 meseci

Juče sam pisao i svi mi lupali minuse, da nije lepo smejati se porazu Alkatrasa i da ne malerišemo time Novaka.
Al ne vredi, zloba i zluradost su postale naše primarne osobine.
(Eto, 26. januar 2024 08:20)
Takav narod, u srzi. Drugima zameramo ono sto najvise radimo.

Kanada

pre 7 meseci

I Majkl Dzordan je morao da završi karijeru jednom, tako da to je sve normalno i za Noleta.

Najbolji svih vremena sa rekordima koje drugi mogu da sanjaju, plus je ovu dvojicu tuko H2H kad su bili u prajmu.

mg

pre 7 meseci

Ujedno, to mu je prvi poraz na turniru od 2018. Posle 2.195 dana!

Računate li mu tu i 700 dana pauze kad nije ulazio u Australiju zbog nevakcinisanosti? Mitomani.

Гаврило из принципа

pre 7 meseci

Новак данас није био ни на 50%. зашто, то не знамо, једног дана ћемо можда сазнати. слабо кретање, без енергије, без клизања, млаки ударци. шта ми је било, не знам, али он никада није био сасвим здрав, уз сав труд. данас на је то коштало. биће дана за мегдана, али мислим да ова сезона треба да ми буде последња, уз наду да освоји макар један турнир и да се после тога повуче

aca

pre 7 meseci

Sve cestitke sineru!

Nisam previse razocaran, jer Djokovic nije prikazao svoj najbolji tenis pa ga Siner nije dobio u najboljem izadnju sto ostavlja NADU za pobede nad tim igracem u bliskoj buducnosti.

Jos jednom sve cestitke momku, a nasoj LEGENDI da brzo zaboravi ovo i nastavi dalje :)

karaulac

pre 7 meseci

Нема везе, идемо даље. Освојиће наш Новица Ролан Гарос. Не може баш сваку да победи.

Kkk

pre 7 meseci

Šteta baš los ulazak u sam meč, kasno se upalio Novak čak i četvrti set imao 40:0 i izgubi gem, a taman počeo bolje da riternira, ali šta je tu idemo novace dalje bar još jedan gs i zlato

Nadam se da će taj-brek ukinuti

pre 7 meseci

Ako izbacimo taj-brek, mada je Ziner i tu vodio sa 5:4 i imao dve serve da završi meč, u tri seta "čiste igre" rezultrat je 18:6, možda je vreme da se pomirimo s činjenicom da Novak ima 37 godina. Hvala na pažnji.

Nemo

pre 7 meseci

Zasluženo izgubio, očajna igra. Siner je odigrao fenomenalno, Novak neverovatno loše uzimajući u obzir da se igra polufinale na njegovom najomiljenijem turniru. Na 40:0 on gubi svoj Gem i samim time i meč. Ni jedna brejk lopta za 3 sata, neverovatno. Pretpostavljam da je ovo početak kraja što se tiče Novaka i GS titula , možda još ima koju šansu na Wimbledonu ali pored igrača poput Sinnera i Alcaraza neće biti mnogo šansi za GS trofeje.
Na kraju pokazalo se da godine čine svoje, nema sta vise reči

Dragan

pre 7 meseci

Svako ko je mislio da je ovo nemoguće je ili slep ili nema pojma o tenisu. Iskreno sam se nadao da će se Nole izboriti za ovaj trofej, ali sam znao da su ovaj put pored Sinera u ekstremno dobroj formi šanse minimalne. Godine nemilosrdno gaze, a ono što je Nole ove godine do Sinera prezentovao na AO je svakako za veliko poštovanje. Kao i sve do sada što je uradio u svojoj karijeri. Nadam se samo da ovo i dalje nije kraj. Idemoooo 💪🏻💪🏻💪🏻

NIKI

pre 7 meseci

ceo turnir je igrao po sistemu toplo hladno, ali ovaj zadnji mec u polufinalu je odigrao katastrofalno, da ne kazem ispod svakog nivoa, iako bi trebalo njega najbolje da odigra jer je krenuo vidno da dize formu posle prva 3 klimava kola, i samo zato je Sinner zapravo delovao mnogo bolje nego sto to zapravo i jeste bio, nije bilo razmena, nije bilo taktickog nadmudrivananja, pametne igre na svoj servis, nije za ceo mec napravio nijednu jedinu brejk loptu, pa nije Ivo Karlovic bio preko puta mreze nego Sinner koji itekako zna da zabrlja na servisu kada se stavi pod pritisak.. sve u svemu jedan osrednji Australian open i to ne po rezultatu jer polufinale nije neuspeh, nego po igri, ali ajde da budemo posteni, rovit je i stigao na njega, prehlada i problemi sa zglobom, vidno nije bio na vrhuncu forme, kako fizicki tako i psihicki..

Vukk

pre 7 meseci

Mislim da ne ovo jedno od najgorih Novakovih izadnja. Siner je dobio zahvaljujuci Djokovicu koji je bio katastrofalan u svakom segmentu igre. Podsjetio me igrom kao protiv Nisikorija kada je izgubio na Us openu

Straight Outta München

pre 7 meseci

Desava se, verujem da ce Novak izaci jaci iz svega. Paradoksalno, ali dugorocno je dobro za Novaka da i Siner osvaja GS, ne samo Alkaraz. U toj situaciji, ni jedan ni drugi nece biti ni blizu Pita Samprasa.

bajka

pre 7 meseci

Briljantni Siner? U svojoj kategoriji da.
Nole izasao apatican i bezvoljan. Takav nije ni na treningu.
Los kvalitet tenisa. (kad pobedi teniser tipa Rosola, ne moze biti dobar)

Naravno, ne treba otpisivati Noleta. Ali san o 4 vezana GS je zavrsen. I nedovrsen.

Siner ce biti pociscen u finalu. Najslabiji cetvrtfinalista ipak igra finale.

Slave

pre 7 meseci

Eto nolosi, "samo da osvoji treci i da mu se igra i dobija". E pa ne moze, Siner je bolji igrac. Ni volja ni povrede ni sociva ni sunce. Kaput.

Živojin zvani Zvrk

pre 7 meseci

Pa šta? Idemo dalje, nije imao svoj dan i gotova priča. Nit’ prvi niti poslednji put ali zato Siner ubode sve što je probao, neverovatno koliko je imao sreće.

pera ložač

pre 7 meseci

(Walter, 26. januar 2024 09:00)

E ovo je Srbija, nije ovo Hrvatska.
U HR Ivaniševića koji je osvojio jedan Vimblidon i dalje slavite, i treba.
Mi ovde svakog našeg moramo da omalovažavamo, da ga ismevamo kad izgubi, mi smo srećni kad naš izgubi.

Dragan

pre 7 meseci

Svako ko je mislio da je ovo nemoguće je ili slep ili nema pojma o tenisu. Iskreno sam se nadao da će se Nole izboriti za ovaj trofej, ali sam znao da su ovaj put pored Sinera u ekstremno dobroj formi šanse minimalne. Godine nemilosrdno gaze, a ono što je Nole ove godine do Sinera prezentovao na AO je svakako za veliko poštovanje. Kao i sve do sada što je uradio u svojoj karijeri. Nadam se samo da ovo i dalje nije kraj. Idemoooo 💪🏻💪🏻💪🏻

mg

pre 7 meseci

Ujedno, to mu je prvi poraz na turniru od 2018. Posle 2.195 dana!

Računate li mu tu i 700 dana pauze kad nije ulazio u Australiju zbog nevakcinisanosti? Mitomani.

Slave

pre 7 meseci

Eto nolosi, "samo da osvoji treci i da mu se igra i dobija". E pa ne moze, Siner je bolji igrac. Ni volja ni povrede ni sociva ni sunce. Kaput.

bajka

pre 7 meseci

Briljantni Siner? U svojoj kategoriji da.
Nole izasao apatican i bezvoljan. Takav nije ni na treningu.
Los kvalitet tenisa. (kad pobedi teniser tipa Rosola, ne moze biti dobar)

Naravno, ne treba otpisivati Noleta. Ali san o 4 vezana GS je zavrsen. I nedovrsen.

Siner ce biti pociscen u finalu. Najslabiji cetvrtfinalista ipak igra finale.

yo

pre 7 meseci

Kad tad je morao da izgubi. Ali iskreno, sećajući se kako je Rodžer igrao sa skoro 38 godina protiv Novaka na Wimbldonu 2019-e, očekivao sam visi nivo Novakovog tenisa u njegovoj 36-oj godini. Veoma loše je bilo ovo danas.

Eto

pre 7 meseci

Juče sam pisao i svi mi lupali minuse, da nije lepo smejati se porazu Alkatrasa i da ne malerišemo time Novaka.
Al ne vredi, zloba i zluradost su postale naše primarne osobine.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Desava se, verujem da ce Novak izaci jaci iz svega. Paradoksalno, ali dugorocno je dobro za Novaka da i Siner osvaja GS, ne samo Alkaraz. U toj situaciji, ni jedan ni drugi nece biti ni blizu Pita Samprasa.

znanje-imanje

pre 7 meseci

Ja sam umereno zadovoljan. Polufinale Slema je svakome uspeh, a u ovim godinama i te kakav. Novak je bio povređen pred AO te i tehnički i fizički ne baš u formi. A na to, par dana pred AO - grip. Ne može gore. Zato je jedva prolazio, i umalo sve ovo da se desi protiv Poprina. Da jedva ona 3. set lopta nije zakačila liniju već bi možda i ispao. Ovako, na inerciju šampiona, stigao je čak dovde. Kraj gripa bio je jedini dobar dan, protiv Manarina. Već protiv Frica mučenje i zamor a ovo danas ukupna iscrpljenost. Nije imao šanse, ovako mrtav na kraju turnira. Siner je dobar igrač u punoj formi, potpuno zasluženo je pobedio. On i Alkaras su spas za ovaj sport. Plus su dečaci sasvim OK i nek uživaju u svom preuzimanju svetskog tenisa.
Još jednom: samo izuzetan šampion može u ovim godinama ovako nespreman stići dovde. Lično mislim da ionako ovo treba biti Novakova zadnja sezona. Apsolutno nema više šta da postigne, samo da pokupi još te neke miliončiće. Približava se vreme da sa decom pravi kule u pesku i vežba saksofon dok leti balonom. Takođe najzad eto malo radosti za ove uboge nesrećnike koji u životu osim poraza Novaka druge radosti ne mogu imati.

Gambeeet

pre 7 meseci

Glavu gore, Nole! Nije išlo danas i Siner je više nego zasluženo slavio, njemu sve čestitke. Ostaje gorak ukus zbog prelako ispuštena 2 seta u kojima gotovo da nije postojao na terenu. Očekivali smo borbu iz trećeg seta, ali je nažalost nismo dobili. Ispuštenih 40:0 u 4. setu govore u prilog tome koliko Novak nije bio danas u meču, ne bih uopšte opisivao ni značaj završnice onog meča u Dejvis kupu, definitivno je Italijan ušao pod kožu Noletu i sad se vidi koliko je to zapravo bila velika pobeda za njega i koliko mu je donela na samopouzdanju. Biće teško igrati protiv njega u nastavku sezone. Što se samog Janika tiče, kao i tokom čitavog turnira, gotovo bez ikakvih oscilacija, čvrst sa osnovne linije, u nekim momentima neprobojan, odličan na servisu, koji mu svaki put priskoči u pomoć kad je iole potrebno, kretanje i ritern fantastični, bukvalno sve što je našem šampionu danas falilo. Biće favorit u finalu ko god se našao sa druge strane mreže. Siner je sasvim sigurno naredni novi broj 1. Novaku puno zdravlja i sreće u nastavku godine, verovatno ga gledamo u Dubaiju. Što se mene tiče, Vimbldon i OI bi bili puna kapa za ovu sezonu, iako će biti vraški teško osvojiti ih. Idemo dalje, 25. GS će sigurno doći, samo da zdravlje posluži!

karaulac

pre 7 meseci

Нема везе, идемо даље. Освојиће наш Новица Ролан Гарос. Не може баш сваку да победи.

Živojin zvani Zvrk

pre 7 meseci

Pa šta? Idemo dalje, nije imao svoj dan i gotova priča. Nit’ prvi niti poslednji put ali zato Siner ubode sve što je probao, neverovatno koliko je imao sreće.

aca

pre 7 meseci

Sve cestitke sineru!

Nisam previse razocaran, jer Djokovic nije prikazao svoj najbolji tenis pa ga Siner nije dobio u najboljem izadnju sto ostavlja NADU za pobede nad tim igracem u bliskoj buducnosti.

Jos jednom sve cestitke momku, a nasoj LEGENDI da brzo zaboravi ovo i nastavi dalje :)

Jova

pre 7 meseci

Prvo: zaslužena pobjeda Sinera. Drugo: ovaj meč me podsjetio na polufinale W 2012 ( Federer ), finale W 2013 ( Mari 9 i finale USA 2013 ( Nadal ). Netipična igra Novaka, ili raspucavanje i greške ili greške "onako". Razlika je jedino u tome da se ovoga puta nisam pretjerano sekirala. Novak je postigao ne mnogo nego premnogo. Ili je imao promlem samo njemu znan ili je nešto drugo u pitanju. Tenis mora stvarati nove zvjezde ( i profit ) a Alkaraz malo blijedi, trenutno.
Dakle, pogledajmo preostalo polufinale i finale u nedelju i nadajmo se boljim igrama Novaka u nastavku sezone.

Pozdrav svima

Kanada

pre 7 meseci

I Majkl Dzordan je morao da završi karijeru jednom, tako da to je sve normalno i za Noleta.

Najbolji svih vremena sa rekordima koje drugi mogu da sanjaju, plus je ovu dvojicu tuko H2H kad su bili u prajmu.

Dragan

pre 7 meseci

Svako ko je mislio da je ovo nemoguće je ili slep ili nema pojma o tenisu. Iskreno sam se nadao da će se Nole izboriti za ovaj trofej, ali sam znao da su ovaj put pored Sinera u ekstremno dobroj formi šanse minimalne. Godine nemilosrdno gaze, a ono što je Nole ove godine do Sinera prezentovao na AO je svakako za veliko poštovanje. Kao i sve do sada što je uradio u svojoj karijeri. Nadam se samo da ovo i dalje nije kraj. Idemoooo 💪🏻💪🏻💪🏻

Vukk

pre 7 meseci

Mislim da ne ovo jedno od najgorih Novakovih izadnja. Siner je dobio zahvaljujuci Djokovicu koji je bio katastrofalan u svakom segmentu igre. Podsjetio me igrom kao protiv Nisikorija kada je izgubio na Us openu

Гаврило из принципа

pre 7 meseci

Новак данас није био ни на 50%. зашто, то не знамо, једног дана ћемо можда сазнати. слабо кретање, без енергије, без клизања, млаки ударци. шта ми је било, не знам, али он никада није био сасвим здрав, уз сав труд. данас на је то коштало. биће дана за мегдана, али мислим да ова сезона треба да ми буде последња, уз наду да освоји макар један турнир и да се после тога повуче

Walter

pre 7 meseci

Molio bih sve one koji su godinama uživali,divili se i poistovjećivali sa genijalnim Đokovićem,da se sada suzdrže od kritika,pljuvanja i omalovažavanja.Dali bar toliko morala i kulture imate LUZERi!?Nole je jedan i jedini.Pozdrav iz Hrvatske!

Kkk

pre 7 meseci

Šteta baš los ulazak u sam meč, kasno se upalio Novak čak i četvrti set imao 40:0 i izgubi gem, a taman počeo bolje da riternira, ali šta je tu idemo novace dalje bar još jedan gs i zlato

Nadam se da će taj-brek ukinuti

pre 7 meseci

Ako izbacimo taj-brek, mada je Ziner i tu vodio sa 5:4 i imao dve serve da završi meč, u tri seta "čiste igre" rezultrat je 18:6, možda je vreme da se pomirimo s činjenicom da Novak ima 37 godina. Hvala na pažnji.

Nemo

pre 7 meseci

Zasluženo izgubio, očajna igra. Siner je odigrao fenomenalno, Novak neverovatno loše uzimajući u obzir da se igra polufinale na njegovom najomiljenijem turniru. Na 40:0 on gubi svoj Gem i samim time i meč. Ni jedna brejk lopta za 3 sata, neverovatno. Pretpostavljam da je ovo početak kraja što se tiče Novaka i GS titula , možda još ima koju šansu na Wimbledonu ali pored igrača poput Sinnera i Alcaraza neće biti mnogo šansi za GS trofeje.
Na kraju pokazalo se da godine čine svoje, nema sta vise reči

NIKI

pre 7 meseci

ceo turnir je igrao po sistemu toplo hladno, ali ovaj zadnji mec u polufinalu je odigrao katastrofalno, da ne kazem ispod svakog nivoa, iako bi trebalo njega najbolje da odigra jer je krenuo vidno da dize formu posle prva 3 klimava kola, i samo zato je Sinner zapravo delovao mnogo bolje nego sto to zapravo i jeste bio, nije bilo razmena, nije bilo taktickog nadmudrivananja, pametne igre na svoj servis, nije za ceo mec napravio nijednu jedinu brejk loptu, pa nije Ivo Karlovic bio preko puta mreze nego Sinner koji itekako zna da zabrlja na servisu kada se stavi pod pritisak.. sve u svemu jedan osrednji Australian open i to ne po rezultatu jer polufinale nije neuspeh, nego po igri, ali ajde da budemo posteni, rovit je i stigao na njega, prehlada i problemi sa zglobom, vidno nije bio na vrhuncu forme, kako fizicki tako i psihicki..

major gavrilović

pre 7 meseci

Mnogo je nonšalatno krenuo, ne može se uvek preokrenuti, pri tom ovaj momak nije napaljenko kao Alkaras, već strpljivo je čekao svoju šansu, skroman!

Freak on a Leash

pre 7 meseci

Ljudi treba da shvate da je kraj blizu,i da sa Noletovom penzijom tenis u Srbiji umire.

Sledeci koji dodje do cetvrtine finala nekog Grend Slema ima da slavimo kao da je osvojio.
A ima da se nacekamo.

Ako se do sada nije neko pojavio kada su Novak,Janko,Ana i Jelena napravili bum,gde su klinci u Srbiji poludeli za tenisom,onda je pitanje kada ce,i da li cemo vise ikada imati Grend Slem sampiona.

Simke

pre 7 meseci

Novaka nisu zaustavili ni Sinnner,ni Alkaraz,nego ga zaustavljaju godine,sto je potpuno prirodno....Pobjedjivati konstantno momke koji su tek dosli na scenu i mladji su po 16 godina,to je nemoguca misija...Siguran sam da Novak nece dozvoliti ceste poraze,ako osjeti da fizicki vise ne moze kao ranije,zavrsice karijeru.

mrki

pre 7 meseci

Ne znam kolko ce novak jos igrati godina ali za njega u tim godinama ce biti premija da osvoji 1 slem po sezoni,njegovo vreme je proslo dosli su mladji i jaci momci i vreme je za penziju,da ne bi ko federer produzavao karijeruci posle 40te pa dozvoli sebi da ga preslusava ko stigne

nemanja

pre 7 meseci

Nije smak sveta, Nole ulazi u 38. godinu u maju, a izgubio je od najboljeg tenisera trenutno.

Mora doci trenutak za smenu generacija. On se priblizava, ali nije joa dosao.

Filip

pre 7 meseci

Juče sam pisao i svi mi lupali minuse, da nije lepo smejati se porazu Alkatrasa i da ne malerišemo time Novaka.
Al ne vredi, zloba i zluradost su postale naše primarne osobine.
(Eto, 26. januar 2024 08:20)
Takav narod, u srzi. Drugima zameramo ono sto najvise radimo.

Milan

pre 7 meseci

Sve je u redu, za par meseci puni 37 godina, pad je morao doći. Ove godine ako uzme Vimbldon i to bi bilo to. Ostaje svakako u istoriji tenisa kao najveći svih vremena. Ne može on više fizički da isprati duge razmene u kontinuitetu, naprosto godine uzimaju danak.

Dragan

pre 7 meseci

Svako ko je mislio da je ovo nemoguće je ili slep ili nema pojma o tenisu. Iskreno sam se nadao da će se Nole izboriti za ovaj trofej, ali sam znao da su ovaj put pored Sinera u ekstremno dobroj formi šanse minimalne. Godine nemilosrdno gaze, a ono što je Nole ove godine do Sinera prezentovao na AO je svakako za veliko poštovanje. Kao i sve do sada što je uradio u svojoj karijeri. Nadam se samo da ovo i dalje nije kraj. Idemoooo 💪🏻💪🏻💪🏻

Juan Esnaider

pre 7 meseci

Slab dan, verovatno i postepeni nedostatak motiva (sasvim razumljivo), Siner odlican, i to je bilo to... e sad - sta dalje? Prvo, ozbiljan odmor. Drugo, odrediti glavni cilj do kraja sezone, verovatno i karijere. Mozda se fokusirati na ono sto nedostaje - olimpijsko zlato, a ostalo sta dodje. A za AO - bilo bi lepo da uzme Medvedev, a Eurosport da obesteti sve u Srbiji koji moraju da slusaju njihove komentatore.

celinc

pre 7 meseci

Ceo turnir je Novak odigrao ispod svog nivoa,koliko je daleko od dobre ne ivrhunske forme govori 4 set gde je od 40:0 pretrpeo brejk,ne bi danas dobio ni mnogo losijeg igraca od Sinera

Fica

pre 7 meseci

U lošoj formi je došao u Australiju. Poraz od De Minaura je bio upozorenje, ali Nole ga ocigledbo nije shvatio ozbiljno. Prva dva kola su bila očajna, posle se malo stabilizovao, protiv Frica opet lose i danas potpuna katastrofa. Bez brejk prilike za 4 seta! Nešto nevidjeno.

ja

pre 7 meseci

Kad smo rekli da Siner zaslužuje sve najbolje nakon sportskog ponašanja na završnom turniru prošle godine, nismo baš mislili da mu Novak postane redovna mušterija

Z

pre 7 meseci

Prvi put da Novak na ovom nivou nema noge. Da li je to posledica meča sa Fricom, ili lošije pripreme u pred sezoni, tek vidljivo je bilo loše kretanje.
Očajna reakcija na riternu, kasni split step, prevelik zamah a i kada ste videli da Novak ne trči na loptu koliko god bila nemoguća za stići. U trećem i červrtom setu se to desilo dosta puta.

Biberče

pre 7 meseci

Novak nije zaslužio i to je to. Kada nemaš u prva 2 seta brejk šansu, pa ona na svoj servis 40:0 i ti izgubiš, e onda ni ne zaslužuješ da pobediš.Žao mi je, nadao sam se da će jako ući u meč ali eto, nema se mnogo tu šta reći.
Bolji igrač je pobedio. Čestitke Sineru!

pera ložač

pre 7 meseci

(Walter, 26. januar 2024 09:00)

E ovo je Srbija, nije ovo Hrvatska.
U HR Ivaniševića koji je osvojio jedan Vimblidon i dalje slavite, i treba.
Mi ovde svakog našeg moramo da omalovažavamo, da ga ismevamo kad izgubi, mi smo srećni kad naš izgubi.