Petak, 19.01.2024.

14:22

League of Legends ponovo odbranio titulu najgledanijeg esporta

Na zapadu (i istoku) ništa novo.

Izvor: RUR

League of Legends ponovo odbranio titulu najgledanijeg esporta
Foto: Riot Games

U godini za nama su se održali mnogi internacionalni turniri u najvećim esports naslovima na svetu, kao što su Valorant, Dota 2, Rocket League, CS:GO i League of Legends. Sa fenomenalnim događajima i napetim mečevima, uživali smo uz naše omiljene ekipe, ali jedan naslov se posebno istakao po gledanosti – LoL.

Prema statistikama sa stranice Esports Charts, League of Legends je prošle godine zapravo imao blag pad u prosečnoj gledanosti, ali je postavio novi rekord za pik gledanosti u istoriji esporta, u velikom finalu Worlds šampionata koje je ispratilo 6,4 miliona navijača.

Drugo mesto zauzeo je Mobile Legends: Bang Bang sa pikom gledanosti od 5,07 miliona, treće Counter-Strike sa 1,53 miliona, četvrto Dota 2 sa 1,44 miliona i peto Valorant sa 1,44 miliona pregleda.

esports-charts-esports-viewership-2023-1Foto: Esports Charts

LoL i MLBB imaju masivan broj igrača, posebno u Aziji, tako da je logično što imaju i najveći broj navijača. Counter-Strike i Dota su tu od ranih 2000-ih i imaju veoma posvećene fanove, tako da će se uvek naći u ”top 5”. Valorant je, s druge strane, jedan od najmlađih esportova, tako da nas ne iznenađuje što je zauzeo ”samo” peto mesto.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: