Četvrtak, 04.01.2024.

10:50

Izlio se Dunav u Novom Sadu VIDEO

Dunav se izlio u naseljima Kamenjar i Barac, ali i na Štrandu. Otežano je hodanje ulicama zbog vode a vikendicei kuće u prvom i u drugom redu su poplavljene.

Izvor: B92.net, TV Prva

Izlio se Dunav u Novom Sadu VIDEO
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

"S obzirom na ono što smo očekivali, situacija je vrlo dobra. Ovde jedinica tu dole pliva jedno 20-30-40cm, a ovde što imamo branu, što je napravljeno pre oko 20-25 godina sopstvenim radom ovde vlasnika tih kamp kućica, mi smo sada odbranjene", kazao je meštanin Kamenjara.

"Da je nadošla voda još jedno pola metra i mi bismo plivali, ali srećom mi smo ostali suvi, a ujutro se voda stagnira", dodao je.

Voda je nadošla na 580 santimetara. Svi koji ovde imaju kuće, svi znaju da je to podvodno zemljište ako dođe do velikog vodostaja.

Više o situaciji sa Dunavom pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: