Sreda, 29.11.2023.

12:35

Filipinski Univerzitet predstavio novi studijski esports program

Otputujte na Filipine i postanite diplomirani ”profesor esporta” ili ”esportolog”.

Izvor: RUR

Filipinski Univerzitet predstavio novi studijski esports program
Foto: twitter.com/@PinoyGameStore

Tehnološki fakultet Filipinskog Univerziteta u Manili zvanično je uveo program osnovnih esports studija, koji je specifično dizajniran kako bi studentima pružio sveobuhvatno znanje o globalnom ekosistemu esporta. Nastavni plan i program obuhvata kurseve dizajna i menadžmenta, koji pokrivaju i tehničke i strateške aspekte ove rastuće industrije.

Svi studenti koji pohađaju ovaj program imaju pristup takozvanoj ”esports laboratoriji” u okviru fakulteta. Ovaj prostor je opremljen najsavremenijom tehnologijom koja studentima olakšava pohađanje praktičnih kurseva.

U intervjuu koji je na socijalnim mrežama podelio Pinoi Game Store, dekan Tehnološkog fakulteta u Manili, dr Arlin Kabaljero, naglasila je značaj razvoja esporta:

”Na prvi pogled, ceo esports ekosistem je fokusiran na igrače, ali kao što vidite, mnogi važni ljudi rade iza kulisa, posebno kada se radi o velikim internacionalnim turnirima i događajima. Esports je industrija u razvoju, ali i dalje ima dosta toga da se uradi i poboljša. Upravo je to cilj ovog programa na našem fakultetu”.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: