Četvrtak, 22.06.2023.

09:30

Sledi snimanje nastavka filma "33 anđela": Ekipa se iz Niša seli u Republiku Srpsku

Snimanje dokumentarno-igranog filma ,"33 anđela" filmska ekipa realizovaće u Republici Srpskoj krajem meseca ove godine

Izvor: srpskaistorija.com/Đorđe Bojanić

Sledi snimanje nastavka filma
Foto: Pikul/Noorood/ Shutterstock

Potresna priča govori o stradanju srpske dece koja su tokom Drugog svetskog rata iz logora "Jasenovac" i "Staro sajmište" poslata u logore u Norvešku, od kojih se veliki broj nikada nije vratilo svojim kućama.

Filmska ekipa kojom rukovodi Branko Dimović Dimeski, koji dugo živi u Norveškoj, a koji je već producirao i dokumentarni film "Logor smrti Karašjoku" rekao je da je priča o stradanju srpske dece skrajnuta posle Drugog svetskog rata i da je pravo vreme da se odužimo našim precima i time otmemo od zaborava stradanje nevine srpske dece.

"Na poziv potomaka stradale dece snimićemo igrane kadrove u Republici Srpskoj kao i izjave potomaka. Takođe u planu je da se održi kulturni panel u Republici Srpskoj na temu stradanja srpske dece u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata".

Zatim potomci i filmska ekipa putuju u Poljsku i Norvešku gde nastavljaju snimanje.

Filmska ekipa u sastavu: direktor projekta i producent, Branko Dimović Dimeski, reditelj Goran Vukčević, direktor fotografije Dejan Tršić, saradnici na scenariju: Branko Dimović Dimeski i Milka Kajganić, narator filozof i teolog Johanes Solberg, stručni konsultanti: mediji Jelena Stojković, istoričar Knut Flovik Thoresen, istoričar Đorđe Bojanić, istoričar Aleksandar Dinčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: