Utorak, 07.08.2018.

17:28

"Srbija može da preusmeri vode koje pune Gazivode, ali..."

Čuvena rečenica predsednika Srbije Aleksandra Vučića ”Ne dam Gazivode!“ odzvanja do danas, piše <a href="https://www.dw.com/sr/ko-kome-ne-da-gazivode/a-44978808" class="text-link" target= "_blank">Dojče vele</a>.

Izvor: Dojèe vele

"Srbija može da preusmeri vode koje pune Gazivode, ali..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Stole

pre 5 godina

Sve je to i previse komplikovano za dogovaranje. Ja sam za to da se Srbija vrati na svoje i da gazduje imovinom koju je godinama stvarala, a Albanci lepo da placaju sta trose i za usluge koje dobijaju. Preskupa je ova skalamerija nakaza zvana "tzv. nezavisno Kosovo" koju forsiraju, neodrzivo je. Sta znaju teroristi o vladavini prava, vodjenju drzave, eksploataciji prirodnih resursa. Da se nama to vrati ili da mi to lepo povratimo. To je najbolje resenje.

Srboljub

pre 5 godina

"... Veliki Vezir ce pasti na Kosovu, ne sme da ga se ''otarasi'' bez referenduma, a isti proci nece. Posto je on doveden da ga prizna a s obzirom da u tome nece uspesti, onaj koji ga je doveo ce ga i smeniti. Ovaj je najgori do sad. Svakom zlu dodje kraj, i ovom ce."
(Destrukcija, 07. avgust 2018 18:02)
Ovde samo odabrani nick, "destrukcija", pasuje: koliko pamtim, bar poslednjih 50 g. kuburimo sa KiM i stalno nam je drugi kriv zbog toga, sad je kao Veliki Vezir "nametnut" i "održavaju ga" drugi: na žalost, to ste vi, dragi građani Srbije, ponajvise Srbi, birali i odabrali, a toliko smo / ste (vi, koji ste ga birali) jadni da ni tu grešku ne prihvatate, nego je lakše "prelomiti" da ga stranci održavaju. Da se podsetimo, KiM je praktično ratom izgubljen i to smo u jesen svi znali, do zadnje babe na pijaci: Koštunove vitaminske inekcije u mrcka, poput preambule i naricaljki "Kosovo je Srbija" su isključivo za unutrašnju marketing upotrebu sa ulogom da nas podsećaju na prošlost koja u realnom svetu ima samo sentimentalnu vrednost. Vi i dalje želite Kosovo, a nemate ideju šta bi sa ogromnim brojem Albanaca. Čak i da se desi ništavna mogućnost vraćanja pod jurisdikciju Srbije, koliko vas, ljutitih osvetnika, bi prihvatilo Albanca na mestu ministra nekog važnog portfelja koji sleduje po albanskoj brojnosti? Umesto da izgladimo što pre odnose, mi bismo ovaj suludi status quo, da opteretimo i ono malo dece valjda, ne razumem. Ah, da: destrukcija!

miki

pre 5 godina

pa dobro sta je problem. pa i nis je u srbiji pa je u vlasnistvu rusa. tako i gazivode i sve ostalo. je vlasnistvo epsa. a ovi koji koriste struju neka placaju racune i imace struju. bilo da su srbi .albanci ili liliputanci.

Akis

pre 5 godina

Ne znam ko je zesci, ovi sto bi da preusmere Ibar (verovatno da ide uz brdo i savlada nekih 600-700mnv ili mozda kroz tunel duzine 20km od Ribarica do Novog Pazara) ili ovi sto hoce da miniraju branu i potope Mitrovicu, Rasku i Kraljevo...?

Miljenko

pre 5 godina

Pored Gazivoda, treba da se povede pitanje i ostalim preduzećima i javnim dobrima koje su građani Srbije svojim parama gradili za vreme SFRJ.

voodoo

pre 5 godina

Znaci nasa vlast se sada nesto buni i podize tenziju u narodu zbog necega na sta su pristali da pregovaraju, to zapravo ovde pise, energetski resursi su tacka jedan u pregovorima na koje smo pristali potpisivanjem Briselskog sporazuma, sporazum i pregovori za koje smo pristali da EU kontrolise, a podrzavaju ga kako Sad, tako i Rusija i Kina, tj pregovore, vise puta sve strane izjavile da podrzavaju pregovore i sprovodjenje sporazuma. Cemu onda tolika patetika od strane vlastodrzaca u ovoj zemlji, neka dramatizacija svega kada se radi o redovnom sledu stvari na koje smo pristali, tj vlast potpisala.

Novi Sad

pre 5 godina

Celo Kosovo je izgradjeno parama iz Jugoslavije a najvise iz Srbije. Albanci nisu nicim doprineli izgradnji Kosova i Metohije. Dok su se oni razmnozavali drugi su radili, a sada otimaju sve.
(Serbistan, 07. avgust 2018 19:13)

Nije bas tako. Postojao je i rudnik Trepča - kao vrlo važan segment u izgradnji Jugoslavije

geopolitički popusti se dobijaju tudjom kupovinom katastrofa

pre 5 godina

@Krstajić sa e2 na e4
Tvoja ideja je strateška katastrofa i prelazak sa okova na nogama na okove oko vrata. Uostalom cilj albanaca nije država Kosovo, oni da znaju šta jeste država ne bi morali ovo da rede. Skidanje okova ne zvuči loše, ali priznanje nije skidanje okova. Uostalom time bi i sami prestali da budemo država. Mi ne priznajemo ni državnost, a ni nezavisnost (u celosti) kao pojedine države (legitimnost državnost im ne priznaje niko, za to je potrebno da buduu UN-u, ali postoje aktivnosti gradnje nacije od strane SAD-potencijalno formiranje vojske Kosova).

Ko plati on je vlasnik

pre 5 godina

Po međunarodnom pravu zabranjeno je skretanje prirodnih tokova reka!
(dinko, 7. avgust 2018 18:37)

Po međunarodnom pravu nije dozvoljeno ni otimanje imovine po pukom teritorijalnom principu a koju je neko drugi platio.

9

pre 5 godina

Koji spin, slucajno sam video dokumentaciju i resenje za gradnju jezera Gazivode. Ovo sto se prica nema blage veze, nije samo gazivode nego i sistem Ibar-Lepenac i jeste uzet kredit i dobro se zna ko, kad i od koga je uzet i kako je placen, tako da papire na uvid a ne dezinformacije.

Serbistan

pre 5 godina

Celo Kosovo je izgradjeno parama iz Jugoslavije a najvise iz Srbije. Albanci nisu nicim doprineli izgradnji Kosova i Metohije. Dok su se oni razmnozavali drugi su radili, a sada otimaju sve. Naplaticemo im sve to jednog dana, nece ih Amerika stititi doveka. Kosovo i Metohija su srpske teritorije, niko ne moze da legalizuje pljacku.

Aleksandar

pre 5 godina

Narode registrujte se na novu drustvenu mrezu xenzuu i zaradite dopisivanjem, lajkovanjem, deljenjem sadrzaja, na pocetku mozete ocekivati zaradu oko 5$ mesecno ali kako vam raste aktivnost na mrezi tako ce vam rasti i zarada. Iskoristite 2$ vaucer pri registraciji BUCRU4UT. Mreza je dosta slicna fbu po izgledu i fukcionalnosti

ARROW - destruktor

pre 5 godina

U tom slucaju preusmeriti vodu iz reke Ibar i stvar je resena.
>>>(Rajko, 7. avgust 2018 17:55)


Ne samo da tokovi reka i vode mogu da se preusmere, nego može i korito jezera da se razori i da akumulacija nestane zauvek, a što se Trepče
tiče, pa Trepča bi mogla da se minira kako bi se urušila ili još bolje da se poplavi vodom iz Gazivoda, tako da ako Srbija ne dobije Gazivode i Trepču neće ih dobiti niko, sve što treba je IMATI HRABROST i ŽELjU!

cvexi

pre 5 godina

(Jovke, 7. avgust 2018 17:45)

Da si isao u skolu znao bi gde su. Zasto bi neko bez skole bio relevantan da daje savete sta nam treba a sta ne.

skocko

pre 5 godina

Jezero nije pitanje koje treba politički obojiti,već treba skrenuti pažnju na kompleksnost pitanja energetske situacije na KiM jer u pitanju su viši ciljevi i javni interes o čemu svi treba da budemo informisani i da probudimo svest o istom!

Miloš

pre 5 godina

Koja drzava ili narod se tek tako odrice svoje teritorije,prirodnih resursa ili imovine u koju je godinama ulagala.Svi vi koji bi dali Kosovo tek tako jer to neko trazi da li bi tek tako dalu i vasu licnu imovinu .Neverujem,sticali ste je godinama radom i trudom,ali nesto sto nije vase ,neka se rasipa,neka nose
vi nemare nista stim.Svi narodi staju kao jedan kada se radi o interesu sopstvene drzave jedino Srbi bi da dele svoju imovinu,da se ponizavaju i ponose nepostovanjem sopstvenih vrednosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tko lezi ne bjezi, 7. avgust 2018 18:05) # Link komentara

Pitanje koje postavljate je vrlo kompleksno iako na prvi pogled deluje da se na njega može lako odgovoriti. Retko ko bi poklonio svoju imovinu ali bi isto tako bio vrlo motivisan da je proda ako mu je to u interesu (nevezano da li je interes zarada ili prodaja da se spreče novi gubici). Populističke fraze tipa "lako je rasparčavati tuđe" u praksi ne služe ničemu osim potpirivanju razmirica i, posledično, udaljavanju od rešenja koje je u ovom trenutku moguće. Ni ja nisam oduševljen našom pozicijom u ovim pregovorima ali mi je jasno da je veliki deo krivice za to što smo tu gde jesmo upravo na nama. Trenutnu vlast ne mogu da smislim ali prihvatam da su oni ti koji nas sada predstavljaju. Pragmatizam u svim sferama života i rada je ono što nam najviše nedostaje - kako u odnosu prema Kosovu, tako i u odnosu prema politici i demokratiji uopšte.

gracanica

pre 5 godina

Neka neko javi Mijatu Lakicevicu da ni jedan Srbin trenutno ne radi u termoelektranama u Obilicu. Ni jedan,jedini! I s toga,čitava ova njegova analiza koju je sproveo_pada u vodu. Nadjite nekog kompetentnog ubuduce kada se bavite tako ozbiljnim temama.

Destrukcija

pre 5 godina

Mnogo smo propatili zbog Kosova. Mnogo platili i zrtava podneli. Vekovima je tako. Ako razmislimo, Kosovo ce nas spasiti bede i zla koje nas je okupiralo. Veliki Vezir ce pasti na Kosovu, ne sme da ga se ''otarasi'' bez referenduma, a isti proci nece. Posto je on doveden da ga prizna a s obzirom da u tome nece uspesti, onaj koji ga je doveo ce ga i smeniti. Ovaj je najgori do sad. Svakom zlu dodje kraj, i ovom ce.

Tko lezi ne bjezi

pre 5 godina

Koja drzava ili narod se tek tako odrice svoje teritorije,prirodnih resursa ili imovine u koju je godinama ulagala.Svi vi koji bi dali Kosovo tek tako jer to neko trazi da li bi tek tako dalu i vasu licnu imovinu .Neverujem,sticali ste je godinama radom i trudom,ali nesto sto nije vase ,neka se rasipa,neka nose
vi nemare nista stim.Svi narodi staju kao jedan kada se radi o interesu sopstvene drzave jedino Srbi bi da dele svoju imovinu,da se ponizavaju i ponose nepostovanjem sopstvenih vrednosti.

Zmaj

pre 5 godina

Srbija sa Vucicem je u stanju da pomeri planine i reke. Sledece godine pokrece nuklearni program pod nazivom "Atom Serbia" koji ce otkriti beskonacni izvor energije.

Neroj

pre 5 godina

Ne znam gde su te Gazivode i ne interesuje me. Srbija treba što pre da se otarasi Kosova.
(Jovke, 07. avgust 2018 17:45)


Bitno da znaš gde je Beograd...Otarasićemo se mi Kosova,Raške,Vojvodine...

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Pa oni dole nikada nisu ni placali Struju i Vodu , porez , niti im se ikada OTIMAO deo plata za zemljotrese i slicno .

Ja stvarno ne znam zasto Vlada siri ovoliku paniku oko Kosova, nista novo se ne desava , niti se sta staro menja .
Srbija put ka EU treba da zaustavi , nama EU nije potrebna , samim tim nama bi i odgovaralo da situacija na Kosovu ostane ovakva. Srbi dole zive i rade , normalno primaju plate i niko ih ne uznemirava .

subway

pre 5 godina

Neda Gazivode a kaže za 20-30 godina i Vranje će da bude albansko. A moglo bi i više od Vranja. Toliko je mudra politika “velikosrpska”. A Vojvodina da ode za boljim zivotom?

Boža

pre 5 godina

Nije to baš tako lagano štivo kako ova pričica kaže, bilo bi i te kako dobro da jeste. I te kako je Prištini stalo do Gazivoda, i pokušavaju i pokušavaće na sve načine da se domognu tog cilja. Dobro je što smo oprezni i spremni.

Ko plati on je vlasnik

pre 5 godina

Po međunarodnom pravu zabranjeno je skretanje prirodnih tokova reka!
(dinko, 7. avgust 2018 18:37)

Po međunarodnom pravu nije dozvoljeno ni otimanje imovine po pukom teritorijalnom principu a koju je neko drugi platio.

subway

pre 5 godina

Neda Gazivode a kaže za 20-30 godina i Vranje će da bude albansko. A moglo bi i više od Vranja. Toliko je mudra politika “velikosrpska”. A Vojvodina da ode za boljim zivotom?

Serbistan

pre 5 godina

Celo Kosovo je izgradjeno parama iz Jugoslavije a najvise iz Srbije. Albanci nisu nicim doprineli izgradnji Kosova i Metohije. Dok su se oni razmnozavali drugi su radili, a sada otimaju sve. Naplaticemo im sve to jednog dana, nece ih Amerika stititi doveka. Kosovo i Metohija su srpske teritorije, niko ne moze da legalizuje pljacku.

Zmaj

pre 5 godina

Srbija sa Vucicem je u stanju da pomeri planine i reke. Sledece godine pokrece nuklearni program pod nazivom "Atom Serbia" koji ce otkriti beskonacni izvor energije.

ARROW - destruktor

pre 5 godina

U tom slucaju preusmeriti vodu iz reke Ibar i stvar je resena.
>>>(Rajko, 7. avgust 2018 17:55)


Ne samo da tokovi reka i vode mogu da se preusmere, nego može i korito jezera da se razori i da akumulacija nestane zauvek, a što se Trepče
tiče, pa Trepča bi mogla da se minira kako bi se urušila ili još bolje da se poplavi vodom iz Gazivoda, tako da ako Srbija ne dobije Gazivode i Trepču neće ih dobiti niko, sve što treba je IMATI HRABROST i ŽELjU!

Neroj

pre 5 godina

Ne znam gde su te Gazivode i ne interesuje me. Srbija treba što pre da se otarasi Kosova.
(Jovke, 07. avgust 2018 17:45)


Bitno da znaš gde je Beograd...Otarasićemo se mi Kosova,Raške,Vojvodine...

cvexi

pre 5 godina

(Jovke, 7. avgust 2018 17:45)

Da si isao u skolu znao bi gde su. Zasto bi neko bez skole bio relevantan da daje savete sta nam treba a sta ne.

Destrukcija

pre 5 godina

Mnogo smo propatili zbog Kosova. Mnogo platili i zrtava podneli. Vekovima je tako. Ako razmislimo, Kosovo ce nas spasiti bede i zla koje nas je okupiralo. Veliki Vezir ce pasti na Kosovu, ne sme da ga se ''otarasi'' bez referenduma, a isti proci nece. Posto je on doveden da ga prizna a s obzirom da u tome nece uspesti, onaj koji ga je doveo ce ga i smeniti. Ovaj je najgori do sad. Svakom zlu dodje kraj, i ovom ce.

Miljenko

pre 5 godina

Pored Gazivoda, treba da se povede pitanje i ostalim preduzećima i javnim dobrima koje su građani Srbije svojim parama gradili za vreme SFRJ.

Tko lezi ne bjezi

pre 5 godina

Koja drzava ili narod se tek tako odrice svoje teritorije,prirodnih resursa ili imovine u koju je godinama ulagala.Svi vi koji bi dali Kosovo tek tako jer to neko trazi da li bi tek tako dalu i vasu licnu imovinu .Neverujem,sticali ste je godinama radom i trudom,ali nesto sto nije vase ,neka se rasipa,neka nose
vi nemare nista stim.Svi narodi staju kao jedan kada se radi o interesu sopstvene drzave jedino Srbi bi da dele svoju imovinu,da se ponizavaju i ponose nepostovanjem sopstvenih vrednosti.

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Pa oni dole nikada nisu ni placali Struju i Vodu , porez , niti im se ikada OTIMAO deo plata za zemljotrese i slicno .

Ja stvarno ne znam zasto Vlada siri ovoliku paniku oko Kosova, nista novo se ne desava , niti se sta staro menja .
Srbija put ka EU treba da zaustavi , nama EU nije potrebna , samim tim nama bi i odgovaralo da situacija na Kosovu ostane ovakva. Srbi dole zive i rade , normalno primaju plate i niko ih ne uznemirava .

gracanica

pre 5 godina

Neka neko javi Mijatu Lakicevicu da ni jedan Srbin trenutno ne radi u termoelektranama u Obilicu. Ni jedan,jedini! I s toga,čitava ova njegova analiza koju je sproveo_pada u vodu. Nadjite nekog kompetentnog ubuduce kada se bavite tako ozbiljnim temama.

Boža

pre 5 godina

Nije to baš tako lagano štivo kako ova pričica kaže, bilo bi i te kako dobro da jeste. I te kako je Prištini stalo do Gazivoda, i pokušavaju i pokušavaće na sve načine da se domognu tog cilja. Dobro je što smo oprezni i spremni.

9

pre 5 godina

Koji spin, slucajno sam video dokumentaciju i resenje za gradnju jezera Gazivode. Ovo sto se prica nema blage veze, nije samo gazivode nego i sistem Ibar-Lepenac i jeste uzet kredit i dobro se zna ko, kad i od koga je uzet i kako je placen, tako da papire na uvid a ne dezinformacije.

miki

pre 5 godina

pa dobro sta je problem. pa i nis je u srbiji pa je u vlasnistvu rusa. tako i gazivode i sve ostalo. je vlasnistvo epsa. a ovi koji koriste struju neka placaju racune i imace struju. bilo da su srbi .albanci ili liliputanci.

Stole

pre 5 godina

Sve je to i previse komplikovano za dogovaranje. Ja sam za to da se Srbija vrati na svoje i da gazduje imovinom koju je godinama stvarala, a Albanci lepo da placaju sta trose i za usluge koje dobijaju. Preskupa je ova skalamerija nakaza zvana "tzv. nezavisno Kosovo" koju forsiraju, neodrzivo je. Sta znaju teroristi o vladavini prava, vodjenju drzave, eksploataciji prirodnih resursa. Da se nama to vrati ili da mi to lepo povratimo. To je najbolje resenje.

Srboljub

pre 5 godina

"... Veliki Vezir ce pasti na Kosovu, ne sme da ga se ''otarasi'' bez referenduma, a isti proci nece. Posto je on doveden da ga prizna a s obzirom da u tome nece uspesti, onaj koji ga je doveo ce ga i smeniti. Ovaj je najgori do sad. Svakom zlu dodje kraj, i ovom ce."
(Destrukcija, 07. avgust 2018 18:02)
Ovde samo odabrani nick, "destrukcija", pasuje: koliko pamtim, bar poslednjih 50 g. kuburimo sa KiM i stalno nam je drugi kriv zbog toga, sad je kao Veliki Vezir "nametnut" i "održavaju ga" drugi: na žalost, to ste vi, dragi građani Srbije, ponajvise Srbi, birali i odabrali, a toliko smo / ste (vi, koji ste ga birali) jadni da ni tu grešku ne prihvatate, nego je lakše "prelomiti" da ga stranci održavaju. Da se podsetimo, KiM je praktično ratom izgubljen i to smo u jesen svi znali, do zadnje babe na pijaci: Koštunove vitaminske inekcije u mrcka, poput preambule i naricaljki "Kosovo je Srbija" su isključivo za unutrašnju marketing upotrebu sa ulogom da nas podsećaju na prošlost koja u realnom svetu ima samo sentimentalnu vrednost. Vi i dalje želite Kosovo, a nemate ideju šta bi sa ogromnim brojem Albanaca. Čak i da se desi ništavna mogućnost vraćanja pod jurisdikciju Srbije, koliko vas, ljutitih osvetnika, bi prihvatilo Albanca na mestu ministra nekog važnog portfelja koji sleduje po albanskoj brojnosti? Umesto da izgladimo što pre odnose, mi bismo ovaj suludi status quo, da opteretimo i ono malo dece valjda, ne razumem. Ah, da: destrukcija!

Akis

pre 5 godina

Ne znam ko je zesci, ovi sto bi da preusmere Ibar (verovatno da ide uz brdo i savlada nekih 600-700mnv ili mozda kroz tunel duzine 20km od Ribarica do Novog Pazara) ili ovi sto hoce da miniraju branu i potope Mitrovicu, Rasku i Kraljevo...?

Novi Sad

pre 5 godina

Celo Kosovo je izgradjeno parama iz Jugoslavije a najvise iz Srbije. Albanci nisu nicim doprineli izgradnji Kosova i Metohije. Dok su se oni razmnozavali drugi su radili, a sada otimaju sve.
(Serbistan, 07. avgust 2018 19:13)

Nije bas tako. Postojao je i rudnik Trepča - kao vrlo važan segment u izgradnji Jugoslavije

Miloš

pre 5 godina

Koja drzava ili narod se tek tako odrice svoje teritorije,prirodnih resursa ili imovine u koju je godinama ulagala.Svi vi koji bi dali Kosovo tek tako jer to neko trazi da li bi tek tako dalu i vasu licnu imovinu .Neverujem,sticali ste je godinama radom i trudom,ali nesto sto nije vase ,neka se rasipa,neka nose
vi nemare nista stim.Svi narodi staju kao jedan kada se radi o interesu sopstvene drzave jedino Srbi bi da dele svoju imovinu,da se ponizavaju i ponose nepostovanjem sopstvenih vrednosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tko lezi ne bjezi, 7. avgust 2018 18:05) # Link komentara

Pitanje koje postavljate je vrlo kompleksno iako na prvi pogled deluje da se na njega može lako odgovoriti. Retko ko bi poklonio svoju imovinu ali bi isto tako bio vrlo motivisan da je proda ako mu je to u interesu (nevezano da li je interes zarada ili prodaja da se spreče novi gubici). Populističke fraze tipa "lako je rasparčavati tuđe" u praksi ne služe ničemu osim potpirivanju razmirica i, posledično, udaljavanju od rešenja koje je u ovom trenutku moguće. Ni ja nisam oduševljen našom pozicijom u ovim pregovorima ali mi je jasno da je veliki deo krivice za to što smo tu gde jesmo upravo na nama. Trenutnu vlast ne mogu da smislim ali prihvatam da su oni ti koji nas sada predstavljaju. Pragmatizam u svim sferama života i rada je ono što nam najviše nedostaje - kako u odnosu prema Kosovu, tako i u odnosu prema politici i demokratiji uopšte.

voodoo

pre 5 godina

Znaci nasa vlast se sada nesto buni i podize tenziju u narodu zbog necega na sta su pristali da pregovaraju, to zapravo ovde pise, energetski resursi su tacka jedan u pregovorima na koje smo pristali potpisivanjem Briselskog sporazuma, sporazum i pregovori za koje smo pristali da EU kontrolise, a podrzavaju ga kako Sad, tako i Rusija i Kina, tj pregovore, vise puta sve strane izjavile da podrzavaju pregovore i sprovodjenje sporazuma. Cemu onda tolika patetika od strane vlastodrzaca u ovoj zemlji, neka dramatizacija svega kada se radi o redovnom sledu stvari na koje smo pristali, tj vlast potpisala.

geopolitički popusti se dobijaju tudjom kupovinom katastrofa

pre 5 godina

@Krstajić sa e2 na e4
Tvoja ideja je strateška katastrofa i prelazak sa okova na nogama na okove oko vrata. Uostalom cilj albanaca nije država Kosovo, oni da znaju šta jeste država ne bi morali ovo da rede. Skidanje okova ne zvuči loše, ali priznanje nije skidanje okova. Uostalom time bi i sami prestali da budemo država. Mi ne priznajemo ni državnost, a ni nezavisnost (u celosti) kao pojedine države (legitimnost državnost im ne priznaje niko, za to je potrebno da buduu UN-u, ali postoje aktivnosti gradnje nacije od strane SAD-potencijalno formiranje vojske Kosova).

skocko

pre 5 godina

Jezero nije pitanje koje treba politički obojiti,već treba skrenuti pažnju na kompleksnost pitanja energetske situacije na KiM jer u pitanju su viši ciljevi i javni interes o čemu svi treba da budemo informisani i da probudimo svest o istom!

Aleksandar

pre 5 godina

Narode registrujte se na novu drustvenu mrezu xenzuu i zaradite dopisivanjem, lajkovanjem, deljenjem sadrzaja, na pocetku mozete ocekivati zaradu oko 5$ mesecno ali kako vam raste aktivnost na mrezi tako ce vam rasti i zarada. Iskoristite 2$ vaucer pri registraciji BUCRU4UT. Mreza je dosta slicna fbu po izgledu i fukcionalnosti

subway

pre 5 godina

Neda Gazivode a kaže za 20-30 godina i Vranje će da bude albansko. A moglo bi i više od Vranja. Toliko je mudra politika “velikosrpska”. A Vojvodina da ode za boljim zivotom?

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Pa oni dole nikada nisu ni placali Struju i Vodu , porez , niti im se ikada OTIMAO deo plata za zemljotrese i slicno .

Ja stvarno ne znam zasto Vlada siri ovoliku paniku oko Kosova, nista novo se ne desava , niti se sta staro menja .
Srbija put ka EU treba da zaustavi , nama EU nije potrebna , samim tim nama bi i odgovaralo da situacija na Kosovu ostane ovakva. Srbi dole zive i rade , normalno primaju plate i niko ih ne uznemirava .

Neroj

pre 5 godina

Ne znam gde su te Gazivode i ne interesuje me. Srbija treba što pre da se otarasi Kosova.
(Jovke, 07. avgust 2018 17:45)


Bitno da znaš gde je Beograd...Otarasićemo se mi Kosova,Raške,Vojvodine...

Zmaj

pre 5 godina

Srbija sa Vucicem je u stanju da pomeri planine i reke. Sledece godine pokrece nuklearni program pod nazivom "Atom Serbia" koji ce otkriti beskonacni izvor energije.

Tko lezi ne bjezi

pre 5 godina

Koja drzava ili narod se tek tako odrice svoje teritorije,prirodnih resursa ili imovine u koju je godinama ulagala.Svi vi koji bi dali Kosovo tek tako jer to neko trazi da li bi tek tako dalu i vasu licnu imovinu .Neverujem,sticali ste je godinama radom i trudom,ali nesto sto nije vase ,neka se rasipa,neka nose
vi nemare nista stim.Svi narodi staju kao jedan kada se radi o interesu sopstvene drzave jedino Srbi bi da dele svoju imovinu,da se ponizavaju i ponose nepostovanjem sopstvenih vrednosti.

Destrukcija

pre 5 godina

Mnogo smo propatili zbog Kosova. Mnogo platili i zrtava podneli. Vekovima je tako. Ako razmislimo, Kosovo ce nas spasiti bede i zla koje nas je okupiralo. Veliki Vezir ce pasti na Kosovu, ne sme da ga se ''otarasi'' bez referenduma, a isti proci nece. Posto je on doveden da ga prizna a s obzirom da u tome nece uspesti, onaj koji ga je doveo ce ga i smeniti. Ovaj je najgori do sad. Svakom zlu dodje kraj, i ovom ce.

gracanica

pre 5 godina

Neka neko javi Mijatu Lakicevicu da ni jedan Srbin trenutno ne radi u termoelektranama u Obilicu. Ni jedan,jedini! I s toga,čitava ova njegova analiza koju je sproveo_pada u vodu. Nadjite nekog kompetentnog ubuduce kada se bavite tako ozbiljnim temama.

Srboljub

pre 5 godina

"... Veliki Vezir ce pasti na Kosovu, ne sme da ga se ''otarasi'' bez referenduma, a isti proci nece. Posto je on doveden da ga prizna a s obzirom da u tome nece uspesti, onaj koji ga je doveo ce ga i smeniti. Ovaj je najgori do sad. Svakom zlu dodje kraj, i ovom ce."
(Destrukcija, 07. avgust 2018 18:02)
Ovde samo odabrani nick, "destrukcija", pasuje: koliko pamtim, bar poslednjih 50 g. kuburimo sa KiM i stalno nam je drugi kriv zbog toga, sad je kao Veliki Vezir "nametnut" i "održavaju ga" drugi: na žalost, to ste vi, dragi građani Srbije, ponajvise Srbi, birali i odabrali, a toliko smo / ste (vi, koji ste ga birali) jadni da ni tu grešku ne prihvatate, nego je lakše "prelomiti" da ga stranci održavaju. Da se podsetimo, KiM je praktično ratom izgubljen i to smo u jesen svi znali, do zadnje babe na pijaci: Koštunove vitaminske inekcije u mrcka, poput preambule i naricaljki "Kosovo je Srbija" su isključivo za unutrašnju marketing upotrebu sa ulogom da nas podsećaju na prošlost koja u realnom svetu ima samo sentimentalnu vrednost. Vi i dalje želite Kosovo, a nemate ideju šta bi sa ogromnim brojem Albanaca. Čak i da se desi ništavna mogućnost vraćanja pod jurisdikciju Srbije, koliko vas, ljutitih osvetnika, bi prihvatilo Albanca na mestu ministra nekog važnog portfelja koji sleduje po albanskoj brojnosti? Umesto da izgladimo što pre odnose, mi bismo ovaj suludi status quo, da opteretimo i ono malo dece valjda, ne razumem. Ah, da: destrukcija!

9

pre 5 godina

Koji spin, slucajno sam video dokumentaciju i resenje za gradnju jezera Gazivode. Ovo sto se prica nema blage veze, nije samo gazivode nego i sistem Ibar-Lepenac i jeste uzet kredit i dobro se zna ko, kad i od koga je uzet i kako je placen, tako da papire na uvid a ne dezinformacije.

Novi Sad

pre 5 godina

Celo Kosovo je izgradjeno parama iz Jugoslavije a najvise iz Srbije. Albanci nisu nicim doprineli izgradnji Kosova i Metohije. Dok su se oni razmnozavali drugi su radili, a sada otimaju sve.
(Serbistan, 07. avgust 2018 19:13)

Nije bas tako. Postojao je i rudnik Trepča - kao vrlo važan segment u izgradnji Jugoslavije

Akis

pre 5 godina

Ne znam ko je zesci, ovi sto bi da preusmere Ibar (verovatno da ide uz brdo i savlada nekih 600-700mnv ili mozda kroz tunel duzine 20km od Ribarica do Novog Pazara) ili ovi sto hoce da miniraju branu i potope Mitrovicu, Rasku i Kraljevo...?

voodoo

pre 5 godina

Znaci nasa vlast se sada nesto buni i podize tenziju u narodu zbog necega na sta su pristali da pregovaraju, to zapravo ovde pise, energetski resursi su tacka jedan u pregovorima na koje smo pristali potpisivanjem Briselskog sporazuma, sporazum i pregovori za koje smo pristali da EU kontrolise, a podrzavaju ga kako Sad, tako i Rusija i Kina, tj pregovore, vise puta sve strane izjavile da podrzavaju pregovore i sprovodjenje sporazuma. Cemu onda tolika patetika od strane vlastodrzaca u ovoj zemlji, neka dramatizacija svega kada se radi o redovnom sledu stvari na koje smo pristali, tj vlast potpisala.

Serbistan

pre 5 godina

Celo Kosovo je izgradjeno parama iz Jugoslavije a najvise iz Srbije. Albanci nisu nicim doprineli izgradnji Kosova i Metohije. Dok su se oni razmnozavali drugi su radili, a sada otimaju sve. Naplaticemo im sve to jednog dana, nece ih Amerika stititi doveka. Kosovo i Metohija su srpske teritorije, niko ne moze da legalizuje pljacku.

skocko

pre 5 godina

Jezero nije pitanje koje treba politički obojiti,već treba skrenuti pažnju na kompleksnost pitanja energetske situacije na KiM jer u pitanju su viši ciljevi i javni interes o čemu svi treba da budemo informisani i da probudimo svest o istom!

Aleksandar

pre 5 godina

Narode registrujte se na novu drustvenu mrezu xenzuu i zaradite dopisivanjem, lajkovanjem, deljenjem sadrzaja, na pocetku mozete ocekivati zaradu oko 5$ mesecno ali kako vam raste aktivnost na mrezi tako ce vam rasti i zarada. Iskoristite 2$ vaucer pri registraciji BUCRU4UT. Mreza je dosta slicna fbu po izgledu i fukcionalnosti

ARROW - destruktor

pre 5 godina

U tom slucaju preusmeriti vodu iz reke Ibar i stvar je resena.
>>>(Rajko, 7. avgust 2018 17:55)


Ne samo da tokovi reka i vode mogu da se preusmere, nego može i korito jezera da se razori i da akumulacija nestane zauvek, a što se Trepče
tiče, pa Trepča bi mogla da se minira kako bi se urušila ili još bolje da se poplavi vodom iz Gazivoda, tako da ako Srbija ne dobije Gazivode i Trepču neće ih dobiti niko, sve što treba je IMATI HRABROST i ŽELjU!

Ko plati on je vlasnik

pre 5 godina

Po međunarodnom pravu zabranjeno je skretanje prirodnih tokova reka!
(dinko, 7. avgust 2018 18:37)

Po međunarodnom pravu nije dozvoljeno ni otimanje imovine po pukom teritorijalnom principu a koju je neko drugi platio.

Stole

pre 5 godina

Sve je to i previse komplikovano za dogovaranje. Ja sam za to da se Srbija vrati na svoje i da gazduje imovinom koju je godinama stvarala, a Albanci lepo da placaju sta trose i za usluge koje dobijaju. Preskupa je ova skalamerija nakaza zvana "tzv. nezavisno Kosovo" koju forsiraju, neodrzivo je. Sta znaju teroristi o vladavini prava, vodjenju drzave, eksploataciji prirodnih resursa. Da se nama to vrati ili da mi to lepo povratimo. To je najbolje resenje.

Miloš

pre 5 godina

Koja drzava ili narod se tek tako odrice svoje teritorije,prirodnih resursa ili imovine u koju je godinama ulagala.Svi vi koji bi dali Kosovo tek tako jer to neko trazi da li bi tek tako dalu i vasu licnu imovinu .Neverujem,sticali ste je godinama radom i trudom,ali nesto sto nije vase ,neka se rasipa,neka nose
vi nemare nista stim.Svi narodi staju kao jedan kada se radi o interesu sopstvene drzave jedino Srbi bi da dele svoju imovinu,da se ponizavaju i ponose nepostovanjem sopstvenih vrednosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tko lezi ne bjezi, 7. avgust 2018 18:05) # Link komentara

Pitanje koje postavljate je vrlo kompleksno iako na prvi pogled deluje da se na njega može lako odgovoriti. Retko ko bi poklonio svoju imovinu ali bi isto tako bio vrlo motivisan da je proda ako mu je to u interesu (nevezano da li je interes zarada ili prodaja da se spreče novi gubici). Populističke fraze tipa "lako je rasparčavati tuđe" u praksi ne služe ničemu osim potpirivanju razmirica i, posledično, udaljavanju od rešenja koje je u ovom trenutku moguće. Ni ja nisam oduševljen našom pozicijom u ovim pregovorima ali mi je jasno da je veliki deo krivice za to što smo tu gde jesmo upravo na nama. Trenutnu vlast ne mogu da smislim ali prihvatam da su oni ti koji nas sada predstavljaju. Pragmatizam u svim sferama života i rada je ono što nam najviše nedostaje - kako u odnosu prema Kosovu, tako i u odnosu prema politici i demokratiji uopšte.

Boža

pre 5 godina

Nije to baš tako lagano štivo kako ova pričica kaže, bilo bi i te kako dobro da jeste. I te kako je Prištini stalo do Gazivoda, i pokušavaju i pokušavaće na sve načine da se domognu tog cilja. Dobro je što smo oprezni i spremni.

geopolitički popusti se dobijaju tudjom kupovinom katastrofa

pre 5 godina

@Krstajić sa e2 na e4
Tvoja ideja je strateška katastrofa i prelazak sa okova na nogama na okove oko vrata. Uostalom cilj albanaca nije država Kosovo, oni da znaju šta jeste država ne bi morali ovo da rede. Skidanje okova ne zvuči loše, ali priznanje nije skidanje okova. Uostalom time bi i sami prestali da budemo država. Mi ne priznajemo ni državnost, a ni nezavisnost (u celosti) kao pojedine države (legitimnost državnost im ne priznaje niko, za to je potrebno da buduu UN-u, ali postoje aktivnosti gradnje nacije od strane SAD-potencijalno formiranje vojske Kosova).

Miljenko

pre 5 godina

Pored Gazivoda, treba da se povede pitanje i ostalim preduzećima i javnim dobrima koje su građani Srbije svojim parama gradili za vreme SFRJ.

cvexi

pre 5 godina

(Jovke, 7. avgust 2018 17:45)

Da si isao u skolu znao bi gde su. Zasto bi neko bez skole bio relevantan da daje savete sta nam treba a sta ne.

miki

pre 5 godina

pa dobro sta je problem. pa i nis je u srbiji pa je u vlasnistvu rusa. tako i gazivode i sve ostalo. je vlasnistvo epsa. a ovi koji koriste struju neka placaju racune i imace struju. bilo da su srbi .albanci ili liliputanci.