Vučić: "Ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas video na Instagramu, u kojem su rezimirani glavni događaji i susreti koje je imao protekle sedmice.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 02.10.2022.

10:33

Vučić:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra - primio sam akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa.

Takođe, svetski poznata kompanija Grundfos proširila je svoje kapacitete u našoj zemlji, predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali su se sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže, a o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao sam i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner", napisao je predsednik u opisu videa.

Vučić je dodao da je ovo bila i nedelja susreta sa prijateljima naše Srbije. "Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom.

Prisustvovali smo puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka, i tom prilikom smo u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima. Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za gradjane i za privredu. Sve u svemu, kao što rekoh, dobra nedelja za Srbiju. Idemo dalje, predaja nikada nije bila opcija", naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: