Tramp smanjio zatvorsku kaznu Rodu Blagojeviću

Predsednik SAD Donald Tramp smanjio je kaznu bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću, koji je osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije 2011. godine.

Izvor: B92

Utorak, 18.02.2020.

20:11

Tramp smanjio zatvorsku kaznu Rodu Blagojeviću
Getty Images/Tim Boyle

"Da, smanjili smo kaznu Rodu Blagojeviću. Odslužio je osam godina, dug period. Čini se kao dobra osoba, ali ne poznajem ga", rekao je Tramp novinarima.

Trampova odluka dolazi nekoliko meseci nakon najave da njegova administracija razmišlja o smanjenju kazne.

Ko je Rod Blagojević?

Getty Images/Scott Olson
Blagojević, nekadašnji član Demokratske stranke, služio je kao 40. guverner Ilinoisa u periodu od 2003. do 2009. godine, kada je opozvan zbog optužbi za korupciju, navodi Sputnjik Internešnel.

Blagojević je optužen da je pokušao da proda upražnjeno senatorsko mesto.

On je bio drugi guverner jedne američke savezne države poreklom iz Srbije, posle Džordža Vojnoviča, nekadašnjeg guvernera Ohaja.

Njegov otac Radisav, koji je rođen u Velikim Krčmarima kod Kragujevca, kao oficir Jugoslovenske vojske proveo je Drugi svetski rat u zarobljeništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: