Subota, 21.12.2019.

10:16

Potraga za nestalom devojčicom u Nišu: Majka veruje da je oteta FOTO

Policiji u Nišu prijavljen je nestanak dvanaestogodišnje devojčice iz okoline ovog grada.

Izvor: Beta, Tanjug

Potraga za nestalom devojčicom u Nišu: Majka veruje da je oteta FOTO
Foto: MUP REPUBLIKE SRBIJE

Devojčica je na sebi imala belu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, siv šal i roze patike.

Visoka je oko 170 centimetara, crne kose i tamnih očiju.

Policija intenzivno traga za devojčicom sa fotografije i poziva sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave na broj telefona 018/ 522-982.

Majka veruje da je Monika oteta

Roditelji i rodbina dvanaestogodišnje Monike Karimanović iz Suvog Dola koja je nestala juče na putu do škole u Brzom Brodu nemaju za sada nikakve informacije gde bi i sa kim mogla da se nalazi i apeluju na sve ljude koji nešto znaju o njihovoj devojčici da im jave.

Majka nestale devojčice, Aleksandra Karimanović, veruje da je Monika oteta jer je, kako je istakla, izuzetno dobro i povučeno dete koje nigde samovoljno ne bi otišlo.

"Molim, preklinjem, čoveka koji mi je uzeo dete da mi je vrati živu i zdravu. Molim boga da nije ubijena, samo to da mi ne jave", jecajući je kazala Karimanović agenciji Beta. Ona je rekla da je devojčica kao i obično otišla u školu, ujutru u 7,20 časova, ali se nije vratila u 14,30 kada su je očekivali.

"Nastavnici u školi potvrdili su nam da Monika toga dana nije bila u školi. Poslednji put je viđena u Brzom Brodu, na oko 500 metara od kuće", izjavila je majka nestale devojčice.

Prema njenim rečima, devojčica nije nosila nikada u školu telefon, a ni juče ga nije ponela.

"Pregledali smo telefon, nema nikakvih poruka sumnjivih, nikakvih poziva. Nije imala fejsbuk, niti instagram. Povremeno je gledala jutjub, ali i to pola sata dnevno, ne više. Učila je, pisala domaći, nije izlazila. Deca u školi su je volela. Roditelji se nude da krenu da je traže", rekla je Karimanović.

Kako je kazala Karimanović, Monika je jedinica i ona i suprug su se trudili da joj obezbede sve što joj potrebno.

"Nisam je tukla, niti maltretirala. Dobar je đak i nikada je nisam terala da uči više nego što je mogla. Imale smo prijateljski odnos. Trebalo je juče posle škole da idemo do grada da joj kupim paketić za Novu godinu", izjavila je Karimanović.

Rodbina i komšije nestale devojčice takođe potvrđuju da je Monika "dete za primer".

Monikin deda Zoran Metić, kaže da ima najmanje sumnji da se devojčica udala.

"Ona je mnogo dobro dete. Nije nikada davala povoda da posumnjamo da je sama otišla negde, jedino prevarom je mogla da krene negde, a da se ne javi", rekao je Metić agenciji Beta.

On je kazao da su se u potragu za Monikom uključili brojni rođaci i komšije, ali da ona, za sada, ne daje rezultate.

"Pretražili smo celu Elektronsku industriju, Brzi Brod, Broj Šest, išli smo pored pruge, nikav pomak u potrazi, nigde. Angažovali smo poznanike i prijatelje u romskim naseljima u Nišu da nam jave ako je neko vidi tamo", rekao je Metić.

Brat od tetke nestale devojčice, Aleksandar Osmanović izjavio je da tokom potrage nije pronađeno ništa što je pripadalo devojčici, njen ranac ili jaknica.

"Mi i dalje tragamo, traži je i policija, pregledava kamere u ulicama gde je Monika mogla da prođe. Obavestio sam Igora Jurića, zamolio sam ga da nam pomogne. Na granicama su pojačali kontrolu da je ne bi neko izveo iz zemlje", rekao je Osmanović.

Rođaci najavljuju dalju potragu za Monikom, a očekuju da im se uskoro priključi i otac nestale devojčice koji zbog posla privremeno živi u Kikindi.

Policija je pozvala sve koji imaju bilo kakvu informaciju o devojčici da se jave na telefona 018/ 522-982.

Devojčica je visoka oko 170 centimetara, crne kose i tamnih očiju. Na sebi ima belu bluzu, crnu jaknu i crne pantalone, siv šal i roze patike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: