Subota, 21.12.2019.

19:59

Održan protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

U Beogradu je večeras počeo još jedan protest "1 od 5 miliona". Okupljanje je počelo ispred zgrade Rektorata.

Izvor: Tanjug

Održan protest
Ilustracija: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Na početku okupljanja kod Rektorata obratio se Aleksandar Obradović iz valjevskog Krušika.

Okupljeni su nosili papire sa likom Aleksandra Obradovića i natpisima "naš heroj" i uzivikivali "Heroj, heroj", a kod Rektorata je bio i Marko Bastać.

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" rekli su da je Aleksandar Obradović "20 dana tajno držan u pritvoru, jer Srbija nije htela da čuje šta je on otkrio", a koji je, kako su naveli, zahvaljujući građanima i njihovim potpisima podrške pušten na slobodu.

Pre obraćanja Obradovića, okupljeni koji su došli iz Valjeva, a koji su u tom gradu organizovali skupove podrške Obradoviću, upalili su baklje i nosili majice "heroj iz Valjeva".

Nakon njegovog obraćanja, organizatori su pozvali okupljene u, kako su rekli, pobednički marš i šetnju.

Organizatori su, ipak, ovaj protest prijavili policiji iz, kako su naveli, bezbednosnih razloga, iako policija nije privela napadače na jednog od aktivista protesta "1 od 5 miliona", što su oni ranije tražili, a zbog čega prethodna dva skupa nisu prijavljivali.

Najavljeno je da će učesnici protesta večeras šetati do RTS-a, zatim do zgrade Predsedništva, gde bi trebalo da protest bude završen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: