Petak, 20.12.2019.

12:32

Počeo haos na granicama: Kolone kilometarske, čekanje i do četiri sata VIDEO

Pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike počeo je prvi talas pojačanog saobraćaja na auto-putevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske.

Izvor: Tanjug

Počeo haos na granicama: Kolone kilometarske, čekanje i do četiri sata VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/wabeno

Gužve na graničnim prelazima na izlazu iz ovih zemalja uslovljava duže vreme zadržavanja vozila.

Prema najnovijim informacijama koje prenose beogradski mediji, već sada je čekanje na ulazak u Srbiju oko četiri sata. Uprava carina naglašava da su otvorene sve trake.

Ranije je postignut dogovor između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske o minimumu carinske kontrole radi bržeg prolaska vozila kada se na graničnom prelazu "Horgoš" - "Reske" broj putničkih vozila naglo poveća što ubrzava protok vozila, saopštio je AMSS.

Povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja uz suve kolovoze i dobru vidljivost. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Zbog velikog priliva vozila zadržavanja su duža na izlazu iz Mađarske na njihovim izlaznim terminalima, međuzona je sa ovom zemljom puna i zato se preporučuje da se koriste manje frekventni prelaze sa Mađarskom, kao što su Bački Breg i Kelebija. Samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozila, zato su sveukupna zadržavanja putničkih vozila duža. Alternativni prelazi sa ovom zemljom su GP Šid, GP Luba ili GP Sot.

Kamioni se na Batrovcima, na izlazu, zadržavaju 300 minuta.

Ipak, največi "špic" očekuje se 21. i 22. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: