Rusija: Amerika u obavezi da poštuje ugovor sa Iranom i ukine sankcije

SAD su u obavezi da poštuju nuklearni sporazum koji je potpisan sa Iranom, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov.

Izvor: Sputnjik

Utorak, 18.06.2019.

19:23

Rusija: Amerika u obavezi da poštuje ugovor sa Iranom i ukine sankcije
Ilustracija: depositphotos/belchonock

Kako je ukazao, Amerika je ovim potezom nanela težak udarac jednom od najznačajnijih diplomatskih uspeha današnjice, čime se izopštila iz svetske zajednice i u potpunosti ignorisala međunarodno pravo.

„Insistiramo da se Amerika vrati poštovanju ovog dokumenta, da tamošnje vlasti dobro premere u kakvom kontekstu je ispravno koristiti ucenu kao instrument“, dodao je.

Podsetimo, nešto ranije je Iran saopštio da će do kraja meseca premašiti limit zaliha nisko obogaćenog urana koji je predviđen nuklearnim sporazumom i to za 300 kilograma.

„Danas je počelo odbrojavanje do trenutka prekoračenja limita obogaćenog uranijuma od 300 kilograma, koje će se desiti za 10 dana. Drugim rečima — 27. juna ćemo preći taj prag“, rekao je predstavnik Organizacije za nuklearnu energiju Irana Behruz Kamalvandi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: