Ponedeljak, 26.12.2022.

09:03

Zategnuti odnosi Amerike i Ukrajine. Krah jednog velikog prijateljstva?

Savetnik predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič izjavio je da smatra da Vašington neće prestati da podržava Kijev.

Izvor: Novosti

Zategnuti odnosi Amerike i Ukrajine. Krah jednog velikog prijateljstva?
Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky

Međutim, ako se to i dogodi, to neće biti sledeće godine, već nakon toga, ocenio je, prenosi RT.

"Možda će nas i odbaciti, ali posle 2023. godine. Čini mi se da ćemo se snaći za sledeću godinu", izjavio je on u emisiji "Fejgin lajv", prenosi RT.

Arestovič je rekao i da ukoliko Sjedinjene Američke Države prestanu da podržavaju Ukrajinu, Kijev će nastaviti da se bori samostalno.

"Imamo podršku Evrope, ali i drugih zemalja van kontinenta", dodao je savetnik ukrajinskog predsednika.

Napomenuo je da Kijev može da računa i na podršku Kine, koja je, prema njegovim rečima, obećala da nikada neće ostaviti Ukrajinu na cedilu, prenosi "Gazeta".

Savetnik Zelenskog kazao je i da smatra da su glasine da će Minsk navodno napasti Ukrajinu vid psihološke torture, ali da u Kijevu "ne padaju na te fore", te da se severne granice zemlje dobro brane i da su spremni da odgovore na bilo koji napad. S druge strane, kako tvrdi, Minsk nije spreman za ovakve manevre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: