Četvrtak, 25.01.2018.

23:25

"Prodate ispit na fakultetu – dve godine zatvora"

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da će biti nemilosrdan u borbi protiv korupcije ako DSS dobije podršku građana na izborima.

Izvor: Beta

On se založio se za pooštravanje Krivičnog zakona.

"Za krivična dela sa koruptivnim elementima ne samo da bih povećao kazne, već bih zabranio izricanje presuda ispod zakonskog minimuma", rekao je Jovanović gostujući na Televiziji Naša.

On je naveo da sudovi danas prečesto, u oko 70 odsto slučajeva koji su vezani za korupciju, presuđuju kazne koje su ispod zakonskog minimuma od dve godine zatvora.

"Tu ne bih imao milosti. Prodate ispit na fakultetu - dve godine zatvora. Ne vidim način da se dovedemo u red bez toga, neophodna je jača kaznena represivna politika", rekao je lider DSS-a koji je i kandidat te stranke za gradonačelnika na beogradskim izborima 4. marta.

On je rekao da je uz tu meru možda još važnije u borbi protiv korupcije, promena izbornog zakona, što bi dovelo do ukidanja partokratije u srpskoj politici.

"Mora se uvesti većinski izborni sistem i građani treba da biraju ljude imenom i prezimenom. Danas su stranke male vojske, kao u feudalnom društvu. Ne bih imao ništa protiv da se gradonačelnik bira na neposrednim opštim izborima", dodao je predsednik DSS.

Lider DSS je rekao da ta stranka ide sama na beogradske izbore, jer kod Dveri "nije bilo sluha" da se ide u zajedničku koaliciju sa DSS i Milanom Stamatovićem.

Jovanović je rekao da se iz izborne liste SNS vidi da ta stranka nije smela da izađe na izbore sa svojim ljudima.

"Šest godina imaju vlast, imaju Malog, Vesića, Folića, ali očigledno ne smeju ni na jedno od tih imena da igraju. To je bežanje od odgovornosti. Pitanje korupcije i odliva novca iz gradskog budžeta mora da se postavi", rekao je predsednik DSS.

On je dodao i da treba pročešljati ugovor za Beograd na vodi i da lično misli da tu ima štete za grad, ali da se ne može samo reći "srušićemo dve kule".

Govoreći o uređenju Slavije, Jovanović je naveo da ne može da kaže da ona danas izgleda lošije nego ranije, ali da je za njega lično fontana "blagi užas" i da predstavlja "novobogataški ukus koji pokazuje aktuelna vlast".

Kao neke od najvažnijih tačaka programa DSS za beogradske izbore, Jovanović je naveo urbanističko sređivanje grada, uvođenje ekoloških mera u saobraćaju, smanjenje cene gradskog prevoza i decentralizaciju prigradskih opština, koje bi postale zasebne jedinice lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: