Sreda, 24.01.2024.

20:39

Veliki požar u banji kod Sombora, hitna evakuacija: "Izbegnuta je još veća katastrofa" FOTO/VIDEO

Večeras je došlo do velikog požara u banji u Bezdanu kod Sombora.

Izvor: SOinfo.org

Veliki požar u banji kod Sombora, hitna evakuacija:
EPA/ANCHO GOSH ISRAEL OUT

Svo osoblje i sedamdesetak pacijenata su evakuisani i nema nastradalih, ni povređenih.

Požar je izbio između 19 i 20 časova, a u plamenu je krovna konstrukcija i objekat iznad termalnih bazena.

Somborski vatrogasci su se uključili u gašenje požara, na terenu je najmanje sedam vatrogasnih vozila i pedesetak vatrogasaca iz DVD Bezdan, Bački Breg i Bački Monoštor.

Materijalna šteta je velika, a istraga će utvrditi kako je do požara došlo. Do temelja je izgoreo terapijski blok, ali gore i ostale zgrade bezdanske banje: parafinski blok, elektroterapija, bazen.

Gašenje požara otežalo je i to što pojedini hidranti nisu radili, te nije bilo moguće adekvatno puniti vodom vatrogasnu opremu.
Vatra je još uvek intenzivna i okolinom se širi gust dim oštrog mirisa. Uzrok požara je za sada nepoznat, a uviđaj će biti obavljen najverovatnije sutra ujutro.

Na licu mesta je i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković članovi uprave somborske bolnice, kojoj i pripada banja u Bezdanu.

"Brzom reakcijom vatrogasaca izbegnuta je još veća katastrofa, gorelo je oko dve hiljade kvadratnih metara krova. Najbitnije je da nema ljudskih žrtava, a materijalna šteta je svakako ogromna! Bitno je da su svi pacijenti zbrinuti, požar će biti lokalizovan, a uviđaj će se raditi sutra ujutro", rekao je gradonačelnik Antonio Ratković.
Direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović” dr Dragan Rastović izjavio je da je požar u bezdanskoj banji počeo na krovu terapijskog bloka i bazena.

"Pacijenti nisu bili ugroženi, jer je požar izbio iznad terapijskog bloka. Bilo jde 59 pacijenata, zbrinuti su i bezbedni. Ne možemo sa sigurnošću da kažemo šta je uzrok požara", izjavio je dr Dragan Rastović, direktor somborske bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: