Utorak, 23.03.2021.

20:46

Jednim "klikom" u prvi razred; Počelo elektronsko upisivanje đaka prvaka VIDEO

Počeo je upis budućih đaka prvaka. Kao i prethodne godine roditelji će moći i elektronskim putem da upišu decu u školu.

Izvor: B92, Prva

Jednim
Foto: Printskrin/Prva TV

Upis u prvi razred je važan događaj za svakog đaka prvaka, ali i za njihove roditelje. Umesto mučenja sa papirologijom, roditelji će putem usluge eZakazivanje na portalu eUprava, uštedeti i vreme i novac.

"Dovoljno je da uz par klikova da zakažu termin kad treba da dođu sa decom na testiranje i sa tim jednim dolaskom da upišu decu u osnovnu skolu, prilokom tog dolaska nije potrebno da nose nikakve dokumente sa sobom sem svoje licne karte", rekao je direktor kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Upis dece na tradicionalan način zahteva odlazak roditelja u MUP kako bi uzeli izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o prebivalištu deteta. Zahvaljujući digitalizaciji, za tim više nema potrebe.

"Sve se to povlači po službenoj dužnosti elektronskim putem, ove godine je taj proces unapređen i kao što je ovde istaknuto uverenje o obavljenom lekrskom pregledu i potvrda o završenom predškolskom završenom programu koji se elektronskim putem pribavljaju", rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

Roditelji mogu da izaberu termin u periodu od 1. aprila do kraja maja.

Usluga eZakazivanje je uveliko dostupna svima koji bi da izbegnu odlaske od vrata do vrata.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: