Sreda, 20.09.2023.

13:15

Putin ide u Kinu

Ruski predsednik Vladimir Putin prihvatio je poziv kineskog lidera Si Đinpinga da poseti Kinu u oktobru na Forumu "Jedan pojas, jedan put".

Izvor: Sputnjik

Putin ide u Kinu
Foto: Tanjug/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Naravno, sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv predsednika Narodne Republike Kine da posetim Kinu u oktobru ove godine u okviru događaja za promociju ideje predsednika Si Đinpinga, koji već ima međunarodni brend 'Jedan pojas, jedan put'“, rekao je ruski predsednik na sastanku sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, šefom kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Jijem.

Putin je naglasio da to u potpunosti odgovara interesima Rusije, "integriše, zapravo, i naše ideje o stvaranju velikog evroazijskog prostora“ i interese Kine.

"I mi delujemo prilično sinhrono“, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: