Nedelja, 09.09.2018.

20:21

Na protestu u Solunu osam uhapšenih, povređeni policajci

Grčka policija saopštila je da je na protestu u Solunu zbog sukoba sa policajcima uhapšeno osam osoba, dok je 15 pripadnika snaga bezbednosti lakše povređeno.

Izvor: Beta

Na protestu u Solunu osam uhapšenih, povređeni policajci
EPA/Yannis Kolesidis

Više od 6.000 Grka protestovalo je juče protiv sporazuma o promeni imena Makedonije i vladine ekonomske politike u Solunu pre govora premijera Aleksisa Ciprasa o novoj ekonomskoj orijentaciji vlasti.

Demonstranti, koje je policija označila kao nacionaliste, sukobili su se s policijom pošto su želeli da uđu na međunarodni sajam dok je tamo govorio Cipras.

Okupljeni su gađali policiju kamenicama i molotvoljevim koktelima, dok je policija odgovorila suzavcem. Policija je dodala da nema izveštaja o povređenim demonstrantima.

Nacionalisti u Grčkoj i Makedoniji protive se dogovoru Atine i Skoplja kojim je predviđeno je da Makedonija do kraja godine ispred ustavnog imena doda geografsku odrednicu "severna" i da se zove Severna Makedonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: