Utorak, 08.05.2018.

22:20

Vučić: Rusija će pratiti dijalog i reagovati

Rusija će nedvosmisleno i jasno izneti svoje stavove po pitanju Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vučić: Rusija će pratiti dijalog i reagovati
Foto: Tanjug/AP/Sergei Ilnitsky

On je naglasio da je bez ruske saglasnosti u UN nemoguće postići bilo kakvo rešenje.

"Rusija će nedvosmisleno i jasno izneti svoje stavove po pitanju Kosova i Metohije, a bez Rusije je nemoguće ono što je veoma važno, a što sam i rekao predsedniku Putinu, da bez bilo kakve ruske saglasnosti u UN nemoguće je da se dobije bilo kakvo rešenje", rekao je Vučić novinarima u Mokosvi.

On je dodao da će, u tom smislu, Rusija veoma aktivno pratiti razgovore o KiM "i sve što se bude zbivalo" i da će uvek pravovremeno reagovati, na određen način.

Vučić je rekao da će Rusija "na aktivan i suštinski način učestvovati u praćenju celokupnog procesa i situacije u odnosima između Beograda i Prištine, posebno uticaju različitih međunarodnih faktora na to pitanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: