Svet 0

31.03.2024.

20:18

Netanjahu: Izraelske snage spremne za Rafu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da su Odbrambene snage Izraela (IDF) spremne da deluju u Rafi, evakuišu civilno stanovništvo i distribuiraju humanitarnu pomoć.

Izvor: Tanjug

Netanjahu: Izraelske snage spremne za Rafu
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

"To je ispravna stvar na operativnom i međunarodnom planu", rekao je Netanijahu u obraćanju iz kabineta u Jerusalimu, prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da je za takvu operaciju potrebno vreme, ali je obećao da će bataljoni Hamasa u Rafi biti eliminisani. On je istakao da izraelski upad u Rafu nije odložen zbog Ramazana, pritiska Sjedinjenih Američkih Država ili "bilo kakvog oklevanja".

"Potrebne su određene pripreme. Neće nam trebati mnogo vremena. Ništa nas neće zaustaviti - ni pritisak SAD", poručio je izraelski premijer.

Govoreći o taocima koje palestinski militanti drže u Gazi, Netanijahu je rekao da je "teško zamisliti muke porodica koje su zabrinute za sudbinu svojih najmilijih".

"Njihovi voljeni su naši voljeni. Kao premijer Izraela, činim sve i učiniću sve da vratim naše voljene kući", poručio je Netanijahu.

Dodao je da "svaki put kada to operativni uslovi dozvoljavaju", on odobrava operacije spasavanja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: