Svet 0

26.03.2024.

23:40

Jurnjava u Japanskom moru: Tri ruska ratna broda prate neprijateljsku podmornicu

Vesti ruskog Ministarstva odbrane otkrile su da su posade korvete Soveršenij i malih protivpodmorničkih brodova Metel i Koreets nedavno izvele značajnu vežbu na moru.

Izvor: bulgarianmilitary

Jurnjava u Japanskom moru: Tri ruska ratna broda prate neprijateljsku podmornicu
EPA/RITCHIE B. TONGO

Podeli:

Stacionirani u Japanskom moru, ovi timovi su odlučili da lociraju, odrede i unište simuliranu neprijateljsku podmornicu.

Za početak, grupisani brodovi su uplovili na teritoriju za koju se pretpostavlja da je naseljena lažnom neprijateljskom podmornicom.

Njihova primarna misija: sprovesti kombinovanu potragu za podvodnim plovilom.

Nakon što su uhvatili akustični trag, oni koji su bili na dužnostima protiv podmornica prošli su taktičku vežbu, pretpostavljajući da agresivna neprijateljska podmornica pokušava da pobegne od potere.

Ne smemo zaboraviti da pomenemo ključnu ulogu dizel-električne podmornice Volhov, podseća bulgarianmilitari.

Odlično se pokazao kao neprijateljski mamac, a vrhunac je bilo uspešno lansiranje raketnog sistema Kalibr-PL pre početka vežbe protiv podmornica.

Naime, sve se odvijalo u skladu sa planiranom borbenom obukom flote, čime su ciljevi vežbe ostvareni u potpunosti.

Ove pomorske obuke nisu ograničene samo na Japansko more. Drugi primer se odvija na pomorskom poligonu Baltičke flote, gde se grupa za pomorsku pretragu i udar sprema da locira i uništi podrepliku neprijatelja.

Baltička flota se sastoji od malih protivpodmorničkih brodova poput Urengoja, Zelenodolska i Kazaneca koji potiču iz Lenjingradske pomorske baze.

Cela ova vežba je pomno isplanirana, u skladu sa rasporedom borbene obuke Baltičke flote.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: