Svet 0

25.03.2024.

19:10

Situacija se ne smiruje, nova hapšenja: I oni su umešani u teroristički napad? VIDEO

Basmanski sud Moskve uhapsio je još trojicu optuženih u slučaju terorističkog napada na koncertnu dvoranu "Krokus siti", javlja dopisnik "RIA novosti".

Izvor: Blic.rs

Situacija se ne smiruje, nova hapšenja: I oni su umešani u teroristički napad? VIDEO
Profimedia

Podeli:

Dopisnik tvrdi da se radi o ocu i dvojici sinova u čijem vlasništvu je bio automobil marke "reno", koji su teroristi koristili da pobegnu s mesta zločina.

Uhapšeni su Isroil, Aminšon i Dilovar Islomov i njima je određen pritvor do 22. maja zbog sumnje da su pomagali u terorističkom napadu u Moskvi. Razmatranje istrage odvijalo se iza zatvorenih vrata radi bezbednosti učesnika u procesu.

Kako je za "RIA novosti" rekao izvor upoznat sa situacijom, optuženi su posedovali automobil "reno", kojim su napadači pobegli s mesta zločina, ali su ga, navodno, u februaru prodali. Istovremeno, polisa odgovornosti za auto ostala je kod Islomovih i nije ponovo izdata, tvrde "RIA novosti".

Taksisti rodom iz Tadžikistana

Aminčon i Dilovar Islomov su braća, a Isroil Islomov je njihov otac. Sva trojica su rođena u Dušanbeu. Braća su ruski državljani, dok je otac državljanin Tadžikistana. Dilovar Islomov (25) je, navodno, oženjen, ima dete i radi kao taksista. Prema navodima Istražnog komiteta, jedan od izvršilaca terorističkog napada Šamsidin Fariduni, koji je uhapšen dan ranije, u zločinačku grupu umešao je Dilovara Islomova najkasnije do 11. marta 2024. godine.

Uhapšeno 11 lica

Podsetimo, sinoć su saslušana četiri glavna osumnjičena za masakr 22. marta u koncertnoj dvorani u "Krokus siti holu", u kojem je ubijeno najmanje 137 osoba.

Uhapšeno je 11 osoba za koje se sumnja da su umešane u teroristički napad, uključujući četvoricu naoružanih napadača koji su privedeni u Brjanskoj oblasti, jugozapadno od Moskve, dok su pokušavali da potraže utočište prelaskom obližnje ukrajinske granice.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: