Svet 0

25.03.2024.

16:16

Besne na Rusiju? Odmah stigao odgovor

Pošto je ruska raketa u nedelju uletela u vazdušni prostor Poljske, ruski ambasador nije otišao u Ministarstvo spoljnih poslova Poljske, gde je pozvan zbog ovog incidenta, kaže portparol poljskog MSP.

Izvor: Tanjug

Besne na Rusiju? Odmah stigao odgovor
Profimedia

Podeli:

U nedelju rano ujutru Rusija je narušila vazdušni prostor Poljske kada je ruska krstareća raketa, lansirana na ciljeve u zapadnoj Ukrajini, 39 sekundi letela poljskim nebom, prenosi Rojters.

"Ambasador Ruske Federacije nije se odazvao pozivu Ministarstva spoljnih poslova Poljske da objasni incident sa ruskom krstarećom raketom koja je 24. marta narušila vazdušni prostor Poljske", rekao je portparol poljskog Ministarstva spoljnih poslova Pavel Vronski na konferenciji za novinare.

Ruska državna novinska agencija RIA novosti prenela je danas da ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev nije otišao u Ministarstvo spoljnih poslova Poljske, iz kog su ga pozvalu na razgovor o "incidentu sa ruskim projektilom" zato što poljska strana nije pružila dokaze o bilo kakvom kršenju svog vazdušnog prostora.

Prema pisanju RIA novosti, Andrejev je rekao da Rusija i dalje čeka dokaze zvanične Varšave povodom optužbe da je ruska krstareća raketa uletela u poljski vazdušni prostor 29. decembra 2023. godine.

Poljska vojska je saopštila da su njeni vojni radarski sistemi zabeležili da je 24. marta ruska raketa letela kroz vazdušni prostor Poljske 39 sekundi dva kilometra preko poljske teritorije, pre nego što se vratila na putanju kroz ukrajinski vazdušni prostor.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: