Svet 86

23.03.2024.

23:50

Putin krivi Ukrajinu i preti; Javila se Amerika; Islamska država objavila snimak napada? FOTO/VIDEO

Broj ubijenih u terorističkom napadu u Moskvi u petak povećao se na 133, saopštio je danas Ruski istražni komitet.

Izvor: B92.net

Putin krivi Ukrajinu i preti; Javila se Amerika; Islamska država objavila snimak napada? FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

FSB je saopštio da je privedeno 11 ljudi, uključujući četvoricu terorista koji su direktno učestvovali u napadu.

Završeno

23:44

Islamska država objavila snimak za koji tvrdi da je snimak napada u Moskvi

Teroristička organizacija Islamska država objavila je večeras video-snimak za koji tvrdi da je snimak napada na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi.

Video-snimak traje minut i po i prikazuje naoružane ljude koji otvaraju vatru na nekoliko osoba koje ulaze u koncertnu dvoranu, prenosi Rojters.

23:03

Kim Džong Un izrazio saučešće Putinu

Lider Severne Koreje Kim Džong Un izrazio je danas saučešće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog terorističkog napada u Moskvi.

"Ništa ne može opravdati gnusni terorizam", naveo je Kim, javlja severnokorejska agencija KCNA, prenosi Rojters.

On je izrazio "duboko saučešće" Putinu, ruskom narodu, žrtvama i njihovim porodicama povodom vesti o terorističkom napadu.

"Vlada Severne Koreje ima dosledan stav i protivi se svim vrstama terorizma", poručio je severnokorejski lider.

22:46

Spasioci za dan uklonili više od 90 kubnih metara ruševina

Spasioci su tokom dana očistili više od 90 kubnih metara ruševina tržnog centra ''Krokus siti'' kod Moskve gde je u petak uveče u terorističkom napadu ubijeno 133 ljudi, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

"Spasioci ruskog Ministarstva za vanredne situacije su tokom dana na mestu incidenta u Podmoskovskoj oblasti očistili više od 90 kubnih metara ruševina", navodi se u saopštenju na Telegram kanalu Ministarstva, prenosi RIA.

21:40

Bela kuća: SAD osuđuju teroristički napad u Moskvi, ISIS zajednički neprijatelj

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države osuđuju teroristički napad u Moskvi i dodala da je Islamska država zajednički neprijatelj koji mora da bude poražen.

"Sjedinjene Države najoštrije osuđuju gnusni teroristički napad u Moskvi. Izražavamo najdublje saučešće onima koji su izgubili najmilije i onima koji su povređeni ili pogođeni ovim nesavesnim napadima na nedužne civile. ISIS je zajednički teroristički neprijatelj koji svuda mora biti poražen", navela je Žan Pjer u saopštenju objavljenom na sajtu Bele kuće.

20:36

Objavljen strašan snimak drona iz Moskve VIDEO

Pustoš, strava i užas - to su reči kojima može da se opiše ono što je ostalo od koncenrtne dvorane "Krokus siti hol" nakon jučerašnjeg pakla tokom terorističkog napada u Moskvi.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak drona onoga što je ostalo posle napada u Krokusu u Moskvi.

Snimak pogledajte OVDE

20:06

Ermitaž uveo posebne bezbednosne mere

U ruskom muzeju Ermitaž uveden je poseban bezbednosni režim, nakon terorističkog napada na tržni centar ''Krokus siti'' u Moskvi, saopšteno je danas iz muzeja.

"Ermitaž uvek održava visok nivo bezbednosti muzeja. Međutim, u vezi sa tragedijom koja se dogodila u koncertnoj dvorani Krokus siti hol, mere su dodatno pojačane", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu muzeja.

Između ostalog, pojedine izložbe su otkazane, posetiocima sa rančevima nije dozvoljen ulazak u Ermitaž, a ormarići za skladištenje stvari privremeno su nedostupni.

19:39

Sakrio se u svlačionici: Ovako je član benda "Piknik" izbegao pakao u "Krokusu"

Jedan od članova grupe "Piknik", koja je nastupala juče u "Krokus" holu u Moskvi kada se dogodio stravičan teroristički napad, uspeo je da izbegne tragediju tako što je ušao u skrivene prostorije.

Kako javljaju ruski mediji, u pitanju je šef produkcije, koji je uspeo da se sakrije u svlačionici, a potom da napusti objekat kroz podrum.

18:26

Pojačana bezbednosna provera na aerodromima u Moskvi

Na aerodromima širom Moskve danas su na snazi posebne mere bezbednosti zbog jučerašnjeg terorističkog napada u tržnom centru "Krokus" u kojem su poginule 133 osobe.

Na aerdromima Šeremetjevo, Domodedovo, Vnukovo i Žukovski putnicima se preporučuje da dolaze ranije, kako bi imali dovoljno vremena za prolazak kroz pojačane bezbednosne provere.

Rigorozniji nadzor uveden je na predterminalnim površinama, parkinzima i putničkim terminalima.

18:20

Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti: U napadu povređeno je 140

U terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol povređeno je 140 ljudi, a trenutno je ukupan broj hospitalizovanih 105, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti.

Prema zvaničnim podacima, 32 osobe su na ambulantnoj nezi, a troje je otpušteno.

U jučerašnjem terorističkom napadu u koncertnoj dvorani u tržnom centru u Moskvi ubijene su 133 osobe, a više od 100 je ranjeno, saopštio je ruski Istražni komitet.

17:49

Zaharova: Zahvalni smo svima koji su uputili saučešće povodom napada u Moskvi

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izrazila je danas zahvalnost svim zemljama i međunarodnim organizacijama koje su uputile saučešće povodom terorističkog napada u Moskvi.

"Izražavamo iskrenu zahvalnost svima koji nisu ostali ravnodušni pred tragedijom", navela ja Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Istakla je da se Rusija dugo bori protiv međunarodnog terorizma, kao i da podržava svačije napore na tom polju.

  • Sve najnovije vesti iz Rusije pratite u blogu B92.net UŽIVO

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: