Svet 4

22.03.2024.

12:14

Moskva: Ovo vam je za Belgorod

Iz Moskve poručili da su sinoćnji ogromni napadi na ukrajinski energetski sistem odmazda za napade na Belgorod i ruske civile.

Izvor: Sputnjik

Moskva: Ovo vam je za Belgorod
Tanjug/Telegram Channel of Petro Andryuschenko, via AP

Podeli:

Podsetimo, ruske snage izvele su do sada najveće napade na energetski sistem Ukrajine, gađajući termoelektrane i hidroelektrane. U tim napadima ima više mrtvih i ranjenih.

Eksplozije su odjeknule u Kijevu, Harkovu, Sumiju, Dnjepropetrovsku i Zaporožju, Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti. Grad Kropivnicki u Kirovogradskoj oblasti delimično je ostao bez struje, dok su u Krivom Rogu i Vinickoj oblasti oštećeni infrastrukturni objekti.

“Napadi na objekte energetskog sistema Ukrajine su odmazda za napade na Belgorod i druga mirna pogranična područja koja su izložena stalnom granatiranju nacističkog terorističkog režima Zelenskog“, rekao je poslanik Državne dume Rusije Mihail Šeremet za Sputnjik.

Po njegovim rečima, ukrajinski narod treba da shvati da Rusija samo odgovara na pretnje i granatiranje svojih gradova.

“Militanti Zelenskog nastavljaju da granatiraju mirnu infrastrukturu i ubijaju civile, tako da sam siguran da će na takve akcije uvek uslediti odgovor, koji će svaki put biti sve žešći sve dok režim Zelenskog ne postane svestan da je otpor uzaludan i dok ne kapitulira“, rekao je Šeremet.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: