Svet 0

28.10.2024.

17:48

"Hladan tuš" za nemačku ministarku u Kini VIDEO

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok naišla je na hladan doček kada je stigla u zvaničnu posetu Kini.

Izvor: B92.net

"Hladan tuš" za nemačku ministarku u Kini VIDEO
Tanjug/AP Photo

Podeli:

Na društvenim mrežama kruže snimci kako Berbokova užurbano silazi niz stepenice, a kada se obrela među svega nekoliko kamermana i, kako izgleda, radnika obezbeđenja, dezorijentisano je gledala oko sebe.

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke negiralo je informacije objavljene na društvenim mrežama da niko nije dočekao Analenu Berbok u toku njene posete Kini i Indiji, izjavio je zvanični predstavnik ministarstva spoljnih poslova Sebastijan Fišer.

"Snimak nije iz Indije. Takođe se navodi da je iz Kine. Ovo nije tačno. Reč je o sletanju u Maleziju. Zbog nesporazuma, avion je stao na pogrešno mesto", rekao je Fišer na brifingu nemačke vlade danas. 

On je objasnio da je usled ove greške stranka Berbokova bila pozicionirana malo dalje, pa je ministarka morala pređe nekoliko koraka da bi je pozdravili.

Pozivajući se na anonimne izvore, "Saut čajna morning post" je početkom meseca pisao da se očekuje poseta šefice nemačke diplomatije, usled "kritičnih" trenutaka u sukobima u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Jedan izvor je rekao da će kineski zvaničnici imati "mnogo tema za razgovor" tokom posete, i da je obema stranama neophodno da razmene mišljenja o "različitim pitanjima", odbivši da precizira konkretne teme.

Do posete Berbokove dolazi šest meseci nakon što je nemački kancelar Olaf Šolc došao u Kinu na poziv premijera Lija Ćijanga. Za razliku od njegove posete 2022. kada je dočekan sa počastima, i Šolc je naišao na sličan prijem u Kini ove godine, gde su ga dočekala šačica novinara i zamenik gradonačelnika Čongkinga, Hua Juan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: