Svet 2

28.10.2024.

17:11

Raznesen most: Rusi u klopci? FOTO

Ukrajinska vojna obaveštajna služba (HUR) sabotirali su železnički most u okupiranom gradu Berdjansku, rekao je izvor HUR-a za Kijev independent 28. oktobra.

Izvor: Kijev indenpendent

Raznesen most: Rusi u klopci? FOTO
Shutterstock/RobinsonThomas

Podeli:

Most između zgrade komunalnog preduzeća i auto-perionice u aveniji Shidni dignut je u vazduh nakon nekoliko eksplozija tokom noći, navodi izvor.

Lučki grad Berdjansk u Zaporoškoj oblasti je pod okupacijom Rusije od početka 2022. godine.

Grad leži na Azovskom moru i služi kao ključno transportno čvorište za okupacione vlasti, odnosno za otpremu žita i drugih resursa iz Ukrajine.

Izvor iz vojne obaveštajne službe rekao je Ukrinformu da je uništenje mosta paralisalo rusku železničku vezu sa Berdjanskom. Ovo navodno sprečava Moskvu da snabdeva svoje snage u okupiranom gradu gorivom, oružjem i municijom putem železnice.

Eksplozije na mostu su na Telegramu prijavile i lokalne vlasti u egzilu.

"Prema preliminarnim informacijama, dignut je u vazduh železnički most između zgrade Vodokanala i auto-perionice na aveniji Shidni", saopštila je vojna uprava grada Berdjanska u egzilu.

Ruski državni mediji su te izveštaje odbacili kao "očiglednu kampanju dezinformacija", povezujući eksplozije sa vežbama ruskih snaga u gradu i tvrdeći da svi mostovi u Berdjansku stoje netaknuti.

Izvor Ukrinforma je opovrgao tvrdnje ruskih medija, navodeći ne postoje vizuelni dokazi ni potvrde.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: