Svet 0

28.10.2024.

18:57

Putin: Nadam se da su me čuli VIDEO

Moskva formuliše načine odgovora ako zapadne zemlje odobre Ukrajini udare duboko u teritoriji Rusije, korišćenjem dalekometnog oružja koje su Kijevu donirale SAD, izjavio Vladimir Putin.

Izvor: Njuzvik

Putin: Nadam se da su me čuli VIDEO
Tanjug/Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP

Podeli:

Ruski predsednik je rekao je novinaru ruskog državnog medija Pavelu Zarubinu da se nada da su zapadne zemlje poslušale njegove ranije izjave o davanju zelenog svetla Ukrajini da korististi oružje velikog dometa i gađa mete unutar Rusije.

"Nisu mi ništa rekli o tome, ali nadam se da su čuli", rekao je Putin u snimljenim komentarima objavljenim u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

"Jer, naravno, i mi ćemo morati da donesemo neke odluke za sebe", dodao je Putin.

Njuzvik podseća da Ukrajini do sada, uprkos brojim apelima, nije dozvoljeno da koristiti zapadno oružje dugog dometa za udare duboko u ruskoj teritoriji. Umesto toga, KIjevu je dato zeleno svetlo da koristi zapadno oružje kratkog dometa za odbranu od neposrednih pretnji.

Međutim, Ukrajina koristi bespilotne letelice dugog dometa za izvođenje napada na ruske vazdušne baze, skladišta municije i rafinerije nafte koji su stotinama milja daleko od granice sa Ukrajinom.

Podseća se da su SAD Ukrajini dostavile svoj vojni taktički raketni sistem ATACMS, čiji je domet oko 200 milja, dok su Velika Britanija i Francuska poslale krstareće rakete "Storm Shadow" koje se lansiraju iz vazduha i čiji je domet 155 milja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: