Svet 5

28.10.2024.

8:40

Hezbolah je razbijen: Masovno dezerterstvo, beže iz zemlje

Otkako je Izrael započeo kopnene operacije u južnom Libanu, teroristi Hezbolaha su navodno počeli da napuštaju svoja mesta i beže u Siriju.

Izvor: jpost

Hezbolah je razbijen: Masovno dezerterstvo, beže iz zemlje
foto:shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

Nakon više od godinu dana pokretanja vazdušnih napada na severni Izrael, Hezbolah je navodno počeo da puca, pošto je teroristička grupa koju podržava Iran doživela talas dezerterstva, rekli su izvori arapskim nezavisnim onlajn novinama Elaf u izveštaju objavljenom u nedelju.

Članstvo Hezbolaha je navodno poljuljano nakon što je u eksplozijama pejdžera ranjeno 1000 njegovih članova, njegovo vođstvo eliminisano u izraelskim vazdušnim napadima, uključujući šefa Hezbolaha Sajjeda Hasana Nasralaha, a u toku je i izraelska kopnena operacija u južnom Libanu.

Oni koji su prebegli, prema izvoru, ne javljaju se kada ih pozovu visoko rangirani teroristi i ne čekaju na dodeljenim lokacijama.

Drugi teroristi su navodno pobegli na sirijsku teritoriju sa svojim porodicama, pokušavajući da izbegnu bilo kakvu konfrontaciju sa Izraelom iz neposredne blizine.

Pokušavajući da prežive dezertestvo, izvori su rekli Elafu da je teroristička grupa počela da šalje pojačanje u južni Liban da se suprotstavi izraelskim vojnicima.

Kao rezultat toga što su borci napustili svoja mesta, Hezbolah sada navodno ima problem sa komunikacijom sa svojim ljudima na terenu. Postoji i bojazan da će se dezerterstvo, koji je sada uglavnom fenomen u južnom Libanu, proširiti na teroriste širom zemlje, tvrdi izvor.

Sukobi na južnoj granici i bekstvo boraca Hezbolaha, navodno, doveli su do toga da je grupa primorana da ubrzano regrutuje nove teroriste kako bi održala svoju borbu protiv Izraela "živom".

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: