Svet 0

28.10.2024.

16:25

Uživo Pogođeno skladište oružja; Odjekuju sirene za vazdušnu opasnost; 43.000 mrtvih

Počeli pregovori o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze. Za to vreme, Izrael nastavlja s bombardovanjem južnog Libana.

Izvor: B92.net

Pogođeno skladište oružja; Odjekuju sirene za vazdušnu opasnost; 43.000 mrtvih
Tanjug/AP Photo

Podeli:

Libansko ministarstvo zdravlja ocenilo je da je reč o jednom od najsmrtonosnijih napada.

  • Sve najvažnije vesti sa Bliskog istoka pratite na našem LIVE Blogu

Uživo

17:08

Sedam libanskih civila ubijeno, 17 povređeno u izraelskom vazdušnom napadu na Tir

Najmanje sedam ljudi ubijeno je danas, a 17 ih je povređeno u izraelskom vazdušnom napadu na stambenu zgradu u naselju Ramel u gradu Tir u južnom Libanu, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Libanska Nacionalna novinska agencija (NNA) javila je da su gradske vlasti Tira dobile prethodno dobile zahtev izraelske vojske da evakuišu neke ulice i mesta u gradu.

Broj poginulih od početka izraelskoh napada na Liban 8. oktobra prošle godine, prema saopštenju libanskog Ministarstva zdravlja, porastao je na 2.672 civila, dok je ranjeno 12.468 ljudi.

Kako je prenela libanska televizija Al Majadin, izraelska avijacija nastavlja da izvodi vazdušne napade na različita sela u dolini Beka i južnom Libanu.

U vazdušnim napadima na naselje Saraja u Nabatiji poginula je jedna osoba, a troje je povređeno, a uništene su kuće, stambene zgrade i prodavnice.

16:27

Žestoki udari po Tiru

16:20

Izraelska vojska: Pogođeni skladišta oružja i osmatračnice Hezbolaha u Tiru u Libanu

Izraelska vojska saopštila je danas da je pogodila skladišta oružja i osmatračnice libanske militantne grupe Hezbolah u Tiru na jugu Libana.

Vojska ističe da je, nakon izdavanja upozorenja za evakuaciju, izvela seriju vazdušnih napada na lokacije Hezbolaha u priobalnom gradu Tiru, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelska vojska tvrdi da je Tir glavno uporište Hezbolaha, posebno za regionalnu jedinicu terorističke grupe - Aziz - iz kojeg planira napade na Izrael

15:24

IDF nastavlja da gubi tenkove: Hamas objavio snimak uništenja Merkave koja je upala u zasedu

14:52

IDF: Pet raketa ispaljeno iz Libana na Haifu; Nema povređenih

14:50

Tir i dalje glavni na udaru Izraela

14:48

Tir u južnom Libanu

14:47

Još sirena za vazdušnu opasnost

14:47

Gaza je horor koji se ne može izbeći...

13:50

Moskva: Sada moguće izbeći najgori scenario

Moskva veruje da je sada moguće izbeći najgori scenario nakon izraelskih udara na Iran, Rusija će nastaviti sa naporima da zaustavi eskalaciju na Bliskom istoku, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"U ovoj fazi, naravno, uspeli smo da izbegnemo najgori scenario, barem zato što njegova verovatnoća i dalje postoji", rekao je Lavrov posle pregovora sa kuvajtskim kolegom Abdulahom el Jahjom.

On je dodao da "postoje oni koji žele" da podgrevaju sukob kako bi SAD mogle da intervenišu u njemu.

"Ali ja se zaista nadam da kontakti koji su nedavno preduzeti neće dozvoliti da se to dogodi. Barem činimo sve da zaustavimo eskalaciju i nekako smirimo ovu situaciju", naglasio je šef ruskog diplomatskog resora, prenela je RIA.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: