Svet 26

22.03.2024.

23:20

Rat – dan 758: Ispaljeni su projektili; Rusi zauzimaju; Ukrajina pravi "novu" vojsku

Rat u Ukrajini – 758. dan. Gotovo sve ruske rakete lansirane na Kijev gađale su objekte Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, preneo je Ukrinform.

Izvor: B92.net

Rat – dan 758: Ispaljeni su projektili; Rusi zauzimaju; Ukrajina pravi "novu" vojsku
Profimedia

Podeli:

U napadu na Kijev povređeno je trinaest osoba.

Završeno

23:17

Ispaljeno 19 projektila


Na Donjeck i Gorlovku ispaljeno je 19 projektila.
 

20:20

Kirbi: SAD ne pomažu napade Ukrajine


Sjedinjene Američke Države ne podstiču i ne potpomažu napade Oružanih snaga Ukrajine na ciljeve na teritoriji koju smatraju ruskom, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi.
 

18:18

Zelenski razgovarao sa danskim ministrom odbrane o jačanju ukrajinske PVO

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je danas u Kijevu sa zamenikom premijera i ministrom odbrane Danske Troelsom Lundom Poulsenom, saopštila je pres služba predsednika.

Sagovornici su osudili najnovije ruske masovne raketne napade na teritoriju Ukrajine i istakli hitnu potrebu za jačanjem ukrajinske protivvazdušne odbrane.

Razgovarano je o pripremama za dansko-ukrajinsku konferenciju odbrambenih industrija i perspektivama uspostavljanja direktne interakcije između kompanija vojno-industrijskog kompleksa dve zemlje i zajedničke proizvodnje naoružanja. Pored toga Zelenski je sa danskim ministrom razgovarao o saradnji u okviru artiljerijskih i avijacijskih koalicija i obuci ukrajinskih pilota na avionima F-16, koje Danska i drugi partneri spremaju da prebace Ukrajini.

Predsednik Ukrajine je izrazio uverenje da će primena Sporazuma o bezbednosnoj saradnji sa Danskom ne samo ojačati ukrajinsku vojsku, već će pomoći i u obnavljanju privreda zemlje. Sporazum o bezbednosnoj saradnji sa Danskom je potpisan 23. februara ove godine u Lavovu.

16:57

Harkov u mraku

16:52

Poraženi su; Ubijeno 3.000 Ukrajinaca

Ruska vojska je na avdejevskom pravcu porazila vojsku i uništila tehniku sedam brigada ukrajinske vojske u DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila za nedelju dana više od 2.195 vojnika.

Ruska vojska je tokom nedelju dana odbila sve pokušaje ukrajinske vojske u pograničnim rejonima Belgorodske i Kurske oblasti. Na belgorodskom pravcu je ukrajinska vojska izgubila 3.000 vojnika.
 

14:46

Ukrajinski heroji – mitraljezom uništili krstareću raketu

14:32

Pogođena elektrana na Dnjepru

13:58

Harkov i dalje bez struje

Hargov i dale bez struje i grejanja posle noćašnjih ruskih napada u kojima je teško oštećena energetska infrastruktura - objavio je na Telegramu gradonačelnik Igor Terehov.

On je rekao da su Rusi noćas pogodili taj grad s više od 20 raketa i da je to bio "najjači napad" od početka rata pre dve godine.

Gradonačelnik je rekao da vodovod radi, ali je pritisak minimalan.

13:54

U ruskim napadima pogođena i najveća ukrajinska hidroelektrana

Ukrajinske vlasti saopštile su da je u ruskom napadu tokom noći osam puta pogođena najveća ukrajinska hidroelektrana DnjeproHES u Zaporožju i da je ona trenutno van funkcije.

"Danas je Zaporožje bilo pod najmasovnijim napadom - samo je sama hidroelektrana pogođena 8 puta, odnosno 8 raketa koje su pogodile ovaj izuzetno važan objekat za Ukrajinu, koji sadrži ne samo moćnu energetsku komponentu, već obavlja i druge funkcije", rekao je Julij Belousov iz Kancelarije generalnog tužioca.

Ukrajinska državna hidroenergetska kompanija saopštila da je brana pogođena, ali da nema rizika od proboja, preneo je Unian.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: