Svet 0

27.10.2024.

20:58

Ares naredio hitnu istragu: Atentat ili ne?

Bolivijski predsednik Luis Arse izjavio je danas da je naredio istragu o tome da li je bilo pokušaja atentata na bivšeg predsednika te zemlje Eva Moralesa.

Izvor: Tanjug

Ares naredio hitnu istragu: Atentat ili ne?
EPA/Horacio Villalobos

Podeli:

"Upotreba bilo kakvih nasilnih radnji u politici mora biti osuđena i objašnjena... Stoga sam, kao odgovor na pritužbu bivšeg predsednika Eva Moralesa o navodnom pokušaju ubistva, naredio hitnu i temeljnu istragu kako bi se ova činjenica razjasnila“, rekao je Luis Arse na Telegram kanalu, prenela je RIA Novosti.

Morales je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem je, prema njegovim rečima, zabeležen trenutak pokušaja njegovog privođenja po nalogu aktuelnih vlasti.

Na snimku se čuju pucnji, a vidljivi su tragovi metaka na šoferšajbni automobila u kom se nalazio Morales. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Roberto Rios rekao je da bolivijske vlasti nisu izdale nalog za hapšenje bivšeg predsednika.

Moralesa istražuju bolivijski tužioci zbog trgovine ljudima i zlostavljanja maloletnika. On se sumnjiči da je zlostavljao maloletnicu koja je rodila dete, čiji je otac u izvodu iz matične knjige rođenih naveden kao Morales.

U Boliviji će sledeće godine biti održani predsednički izbori, a aktuelni i bivši šefovi države Luis Arse i Evo Morales najavljuju da će se na njima kandidovati. Obojica predstavljaju najveću levičarsku partiju "Pokret ka socijalizmu" u zemlji, u okviru koje postoje grupe koje podržavaju Moralesa, a postoje i organizacije koje podržavaju aktuelnog predsednika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: