Svet 29

27.10.2024.

17:51

Uživo Oklopni transporteri na frontu;"Putin pobeđuje"; To je kraj?

Rat u Ukrajini – 977. dan. Ruske PVO jedinice uništile su najmanje 30 ukrajinskih dronova tokom protekle noći, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Izvor: B92.net

Oklopni transporteri na frontu;"Putin pobeđuje"; To je kraj?
Profimedia

Podeli:

Dronovi su uništeni nad južnim regionima Rusije, uključujući Voronjež, Briansk, Orjol, Lipetsk i Belgorod, navelo je ministarstvo na svom Telegramu kanalu, prenosi Rojters.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite blogu B92.net UŽIVO

Uživo

17:51

"Putin pobeđuje"

Ruski predsednik Vladimir Putin preuzima prednost nad Zapadom, kaže američki politikolog Džon Miršajmer u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

Ekspert za međunarodne odnose je primetio da su svi pokušaji SAD da izoluju ruskog lidera propali.

"Sve što se dešava je još jedan dokaz da Putin pobeđuje", rekao je profesor, prenose Novosti.

17:47

Kanada isporučila prvu seriju oklopnih transportera

Ministarstvo odbrane Kanade saopštilo je danas da je Ukrajini isporučilo prvu seriju oklopnih transportera LAV, ne navodeći o kojoj količini vojne opreme je reč.

"Posle obuke za rad i održavanje oklopnih vozila u Nemačkoj, vozila su utovarena i poslata u Ukrajinu. Ova vozila će pomoći Ukrajini u odbrani od ilegalne invazije na njenu teritoriju", navodi se u saopštenju

Ministarstva objavljenom na platformi Iks, prenosi Ukrinform.

17:18

Novi napad Ukrajinaca


Najmanje šest civila iz Časova Jara ubijeno je u napadu ukrajinske bespilotne letelice dok su pokušavali da napuste grad prema Rusiji. Kako su saopštili pripadnici grupe „Jug“, na civile je prvo otvorena vatra iz minobacača i artiljerije, a zatim su napadnuti pomoću FPV dronova.
 

15:51

Odbijeno osam kontranapada u Kursku

Ruske trupe odbile su osam novih kontranapada ukrajinskih snaga u ruskoj oblasti Kursk, saopštila je novinska agencija Interfaks rusko ministarstvo odbrane.

15:50

Izbori će biti održani odmah po okončanju rata

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak izjavio je da će izbori u Ukrajini biti održani odmah po okončanju oružanog sukoba.

"(Izbori će biti održani) odmah po završetku rata. Zelenski je bio vrlo jasan: on želi da svi vojnici mogu da glasaju, baš kao i izbeglice u inostranstvu. Ali danas resursi moraju da idu u rat“, rekao je on u intervjuu za italijanski list „Korijere dela sera“.
 

13:57

Putin spreman za pregovore

Ruski predsednik Vladimir Putin, tokom pregovora sa kineskim liderom Si Đinpingom, potvrdio je da Rusija ceni napore Brazila, Kine i drugih strateških partnera da pronađu načine za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov Rusiji 24.

"Predsednik Putin je potvrdio, mi smo spremni za pregovore", ukazao je Lavrov.

13:35

Napad ukrajinskog drona

12:12

Vojnici Severne Koreje u Kursku

12:10

Rusi oslobodili još jedno mesto

Ruska vojska oslobodila je Izmajlovku, na pokrovskom pravcu DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

10:19

Popko: Rusija već drugu noć napada Kijev bespilotnim letelicama

Rusija je drugu noć zaredom izvela višetalasni napad dronovima na Kijev, saopštila je vojna administracija ukrajinske prestonice.

"Čini se da sada svake noći, bez dugih pauza, ruske oružane snage napadaju miran grad Kijev", rekao je Sergej Popko, šef vojne administracije putem Telegrama.

Popko je dodao da je Rusija lansirala oko 10 dronova u nekoliko talasa, iz različitih pravaca i na različitim visinama, ali su PVO jedinice uništile svo naoružanje na prilazu gradu.

Povređenih i veće materijalne štete nije bilo, rekao je Popko.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: