Svet 3

26.10.2024.

22:43

Zelenski očajan, moli VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je, nakon niza ruskih napada u kojem su poginuli ili ranjeni civili, ponovo pozvao saveznike Kijeva da pojačaju pritisak na Moskvu.

Izvor: Tanjug

Zelenski očajan, moli VIDEO
EPA-EFE/ANDY RAIN / POOL

Podeli:

U jučerašnjem ruskom raketnom napadu na grad Dnjepar poginulo je pet osoba, među kojima jedno dete, a ranjeno više od 20, preneo je Rojters.

U napadu ruske "klizne" bombe danas je poginula jedna osoba, a tri su ranjene u Kostantinovki, u blizini linije fronta u regionu Donjecka, saopštio je regionalni guverner. Istovremeno, u ruskom granatiranju poginulo je dvoje ljudi u jednom mestu zapadno od Hersona, a u Kijevu je u napadu drona na stambenu zgradu poginula jedna devojčica.

Zelenski je u večerašnjem video obraćanju kazao da ovi napadi pokazuju da je Rusija "rešena da nastavi agresiju". On je dodao da su to uslovi u kojima nedostatak snažnijih odluka partnera da podrže Ukrajinu samo ohrabruje ruskog predsednika Putina da dalje ulaže u teror.

"Svet može da zaustavi eskalaciju rata. Reči nisu dovoljne za to, potrebni su konkretni koraci", poručio je on.

Zelenski je više puta pozivao zapadne saveznike Ukrajine proteklih nedelja da povećaju isporuke oružja dugog dometa i sistema PVO kako bi se zaštitili ukrajinski gradovi, a takođe je tražio dozvolu saveznika da upotrebi oružje dugog dometa protiv ciljeva duboko unutar ruske teritorije.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

1 d

Podeli: