Svet 2

26.10.2024.

20:27

Napadnut policijski konvoj: Veliki broj mrtvih FOTO/VIDEO

Najmanje deset iranskih oficira poginulo je danas u napadu militanata na konvoj policije u južnoj provinciji Sistan i Balučistan, saopštile su vlasti.

Izvor: Tanjug

Napadnut policijski konvoj: Veliki broj mrtvih FOTO/VIDEO
thedefensepost

Podeli:

Za sada nema detalja o napadu u oblasti Gohar Kuh, oko 1.200 kilometara jugoistočno od iranske prestonice Teherana, preneo je AP.

Provincija u kojoj se dogodio napad je jedan od najnerazvijenijih delova Irana. Odnosi između većinskih sunitskih muslimana u tom regionu i iranskih šiita već su dugo zategnuti, podsetila je agencija.

Za ovaj region su tipični napadi militanata, kao što je sunitska militantna grupa Džaiš al-Adl, koja povremeno napada snage bezbednosti.

Grupa Hal Vaš, koja se zalaže za prava naroda Baluč u Avganistanu, Iranu i Pakistanu, objavila je video gde je prikazan napadnuti kamion koji izgleda kao oni koje koristi iranska policija.

Ova grupa je navela i da su meta napada bila dva vozila snaga bezbednosti, kao i da su svi koji su se u njima nalazili ubijeni.

Iranska državna agencija Irna prenela je da je ministar unutrašnjih poslova Eskandar Momeni naredio istragu incidenta koji je doveo do ubistva više policajaca.

Iranske vlasti za sada nisu identifikovale osumnjičene za napad, a nijedna grupa nije preuzela odgovornost.

Ovaj napad usledio je nakon što je protekle noći Izrael izveo jake vazdušne udare na Iran, podsetio je AP.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

1 d

Podeli: