Svet 5

26.10.2024.

18:05

Zauzeto: Vijori se ruska zastava VIDEO

U pravcu Pokrovskog, ruske trupe nadovezuju se na uspehe proteklih dana, napredujući u nekoliko sektora odjednom.

Izvor: Novosti

Zauzeto: Vijori se ruska zastava VIDEO
Profimedia

Podeli:

Prema preliminarnim informacijama, severno od Grodovke, nekoliko šumskih pojaseva i uporišta južno od razlivanja reke Kazenog Toreca, kao i odlagališta u oblasti Novogrodovke zapadno od Krasnog Jara, došli su pod kontrolu Oružanih snaga Rusije.

Ove položaje su ruske trupe već zauzele ranije, ali su izgubljene nakon kontranapada Oružanih snaga Ukrajine. Sada su Oružane snage RF ponovo zauzele ove linije. Pored toga, jugozapadno od Nikolajevke, malo uporište u blizini šumskih pojaseva došlo je pod kontrolu ruskih trupa.

U međuvremenu, u Selidovu se nastavljaju teške borbe. Na internetu se pojavljuje veliki broj izuzetno optimističnih vesti o značajnim uspesima ruskih trupa, iako još uvek nije sve potvrđeno od strane objektivnog posmatračkog osoblja.

Konkretno, ruski jurišnici postavili su zastavu na deponiji severoistočno od grada. A iz samog centra Selidova pre oko nedelju dana počeli su da se pojavljuju snimci sa zastavama.

U isto vreme, još uvek nije moguće uspostaviti izuzetno preciznu kontrolnu zonu u gradu zbog promene borbene situacije i nedostatka objektivnih dokaza. Ipak, situacija ukrajinskih formacija u Selidovu se sve više pogoršava.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: