Svet 2

26.10.2024.

16:18

Dan nakon osvetničkog napada: "Ne bojimo se velikog rata" VIDEO

Stanovnici Teherana u subotu su obavljali svakodnevne poslove uprkos sinoćnim napadima izraelske vojske nedaleko od iranske prestonice.

Izvor: Jutarnji list

Dan nakon osvetničkog napada: "Ne bojimo se velikog rata" VIDEO
Tanjug/AP Photo/Mohammed Zaatari

Podeli:

"Nije to bio pravi napad", rekao je Musavi, 57-godišnji prodavac šafrana u prestižnom delu severnog Teherana ispijajući čaj. Novinarima je govorio o svojoj 28-mesečnoj službi u iranskoj vojsci za vreme iransko-iračkog rata koji je trajao od 1980. do 1988.

"Ne bojimo se velikog rata, ali Iran u svakom slučaju reaguje", smatra on.

Jutro u Teheranu osvanulo je kao i svako drugo, s uobičajenim gužvama u saobraćaju uprkos očekivanom osvetničkom napadu Izraela.

U subotu su škole u Teheranu ostale otvorene, a vazdušni saobraćaj odvija kao i obično. Ironično, iranskoj valuti rialu je, nakon višenedeljnog pada, porasla vreednost u odnosu na evro.

Iranski državni mediji umanjuju informacije o napadima i tvrde da izraelski borbeni avioni nisu uspeli da prodru u iranski vazdušni prostor i da je šteta minimalna.

Brojni stanovnici Teherana danas, kao i obično vežbaju u gradskim parkovima. Neki su za napade čuli tek naknadno.

"Nisam uopšte primetio napad sinoć",  rekao je 20-godišnji student arhitekture, dodavši da se ne boji "izraelskog napada, jer zna da su njihovi ciljevi vojni i da nisu usmereni na stanovništvo".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: