Svet 26

26.10.2024.

20:12

Uživo Rusi kreću: Opkoliće ih, uslediće pakao

Rat u Ukrajini – 976. dan. Ukrajinske strane izvele seriju napada dronovima na Kursku, Orlovsku i Belgorodsku oblast.

Izvor: B92.net

Rusi kreću: Opkoliće ih, uslediće pakao
B92.net

Podeli:

  • Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

19:54

Lisak: Petoro poginulih u ruskom napadu na Dnjepar

Broj poginulih u ruskom noćnom raketnom napadu na Dnjepar porastao je na pet osoba, potvrdio je Sergej Lisak, šef Dnjepropetrovske OVA.

Ranije je saopšteno da je u napadu ranjena 21 osoba.

17:46

Rusi izveli novi napad

Ruska vojska izvela je napade na položaje ukrajinske vojne tehnike i onesposobila je ukrajinska oklopna vozila uz pomoć FPV dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napad su izvele jedinice ruske vojne grupe "Sever".
 

17:44

U Italiji počele šetnje za mir

U gradovima širom Italije otpočele su protestne šetnje protiv ratova u Palestini, Libanu i Ukrajini, pod sloganom ''Zaustavimo ratove, vreme za mir je sada'', prenosi Rai.

Protestne šetnje se, između ostalog, održavaju u Rimu, Milanu, Firenci, Bariju i Kaljariju, a podržava ih nekoliko sindikalnih udruženja i političkih partija, kao i Katolička crkva.

14:04

Rusi sprečili Ukrajince

Ruska vojska sprečila je pokušaj ukrajinskih snaga da se probiju preko ruske granice kod naselja Novi put u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 

14:02

Poginule 4 osobe u napadu na Dnjepar

Najmanje četiri osobe su poginule, a 21 je ranjena u ruskom noćnom napadu na grad Dnjepar u centralnom delu Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Sergej Lisak.

"Povređena je 21 osoba, od kojih je sedam u bolnici. Dečak od 17 godina je u teškom stanju“, napisao Lisak na Telegramu, preneo je Ukrinform.

12:50

Rusi: Oslobođen Aleksandropolj

12:49

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane:
  • Ruske snage oslobodile su mesto Aleksandropolj u DNR;
  • Grupa "Sever" nanela je poraz ukrajinskoj vojsci u Harkovskoj oblasti a protivnok je izgubio do 40 vojnika;
  • Grupa "Jug" odbila je kontranapad ukrajinskih snaga u čijim redovima je poginulo ili ranjeno više od 740 vojnika;
  • Grupa "Zapad" je poboljšala taktički položaj, odbijen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine koje su izgubile više od 510 vojnika a uništena su im i četiri skladišta oružja;
  • Grupa "Dnjepar" je nanela poraz ukrajinskoj vojsci u Zaporoškoj oblasti, a protivnik je ostao bez 80 vojnika, kao i bez skladišta s municijom;
  • Grupa "Centar" je nastavila prodor u dubinu odbrane protivnika, odbijeno je šest protivnapada, u ukrajinskim redovima iz stroja je izbačeno do 545 vojnika;
  • Grupa "Istok" poboljšala je svoje položaje na isturenom delovima fronta, a ukrajinska vojska je izgubila do 120 vojnika;
  • Ruska vojska izvela je napade na infrastrukturu vojnih aerodroma ukrajinskih snaga i lokacijama gde su čuvani dronovi.
     

12:27

11:38

Sve više mrtvih Rusa

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: