Svet 28

26.10.2024.

22:06

Uživo Siloviti udari; Rusi zauzimaju: Uslediće pakao

Rat u Ukrajini – 976. dan. Ukrajinske strane izvele seriju napada dronovima na Kursku, Orlovsku i Belgorodsku oblast.

Izvor: B92.net

Siloviti udari; Rusi zauzimaju: Uslediće pakao
Profimedia

Podeli:

  • Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

22:05

Zaharova: Kredit Kijevu od ruske imovine prevarantska šema Brisela

Kredit Ukrajini na račun zamrznute imovine Ruske Federacije je još jedna prevarantska šema Brisela za prisvajanje tuđe imovine, izjavila je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

"Ova odluka je još jedna prevarantska šema Brisela za prisvajanje tuđe imovine, koju je EU, zajedno sa Sjedinjenim državama i drugim `saučesnicima`, razvila kako bi nadoknadila sopstvene troškove finansiranja kijevskog režima. Istina, ovog puta je čak i stepen cinizma i neprincipijelnosti koji je toliko uobičajen na Zapadu jednostavno van hartije", ukazuje Zaharova.

Zaključila da se na odlučan odgovor Moskve na ono što se dešava neće dugo čekati.

20:30

Rusi upali u Bogojavljenku kod Ugledara

Ruska vojska se probila u Bogojavljenjku i u kleštima zauzima selo iza Ugledara.

U pravcu južnog Donjecka severoistočno od Ugledara, ruske trupe su upale u važno selo Bogojavlenjka i zaobišli ga sa zapada, preteći da će ga opkoliti.

19:54

Lisak: Petoro poginulih u ruskom napadu na Dnjepar

Broj poginulih u ruskom noćnom raketnom napadu na Dnjepar porastao je na pet osoba, potvrdio je Sergej Lisak, šef Dnjepropetrovske OVA.

Ranije je saopšteno da je u napadu ranjena 21 osoba.

17:46

Rusi izveli novi napad

Ruska vojska izvela je napade na položaje ukrajinske vojne tehnike i onesposobila je ukrajinska oklopna vozila uz pomoć FPV dronova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Napad su izvele jedinice ruske vojne grupe "Sever".
 

17:44

U Italiji počele šetnje za mir

U gradovima širom Italije otpočele su protestne šetnje protiv ratova u Palestini, Libanu i Ukrajini, pod sloganom ''Zaustavimo ratove, vreme za mir je sada'', prenosi Rai.

Protestne šetnje se, između ostalog, održavaju u Rimu, Milanu, Firenci, Bariju i Kaljariju, a podržava ih nekoliko sindikalnih udruženja i političkih partija, kao i Katolička crkva.

14:04

Rusi sprečili Ukrajince

Ruska vojska sprečila je pokušaj ukrajinskih snaga da se probiju preko ruske granice kod naselja Novi put u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 

14:02

Poginule 4 osobe u napadu na Dnjepar

Najmanje četiri osobe su poginule, a 21 je ranjena u ruskom noćnom napadu na grad Dnjepar u centralnom delu Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Sergej Lisak.

"Povređena je 21 osoba, od kojih je sedam u bolnici. Dečak od 17 godina je u teškom stanju“, napisao Lisak na Telegramu, preneo je Ukrinform.

12:50

Rusi: Oslobođen Aleksandropolj

12:49

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane:
  • Ruske snage oslobodile su mesto Aleksandropolj u DNR;
  • Grupa "Sever" nanela je poraz ukrajinskoj vojsci u Harkovskoj oblasti a protivnok je izgubio do 40 vojnika;
  • Grupa "Jug" odbila je kontranapad ukrajinskih snaga u čijim redovima je poginulo ili ranjeno više od 740 vojnika;
  • Grupa "Zapad" je poboljšala taktički položaj, odbijen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine koje su izgubile više od 510 vojnika a uništena su im i četiri skladišta oružja;
  • Grupa "Dnjepar" je nanela poraz ukrajinskoj vojsci u Zaporoškoj oblasti, a protivnik je ostao bez 80 vojnika, kao i bez skladišta s municijom;
  • Grupa "Centar" je nastavila prodor u dubinu odbrane protivnika, odbijeno je šest protivnapada, u ukrajinskim redovima iz stroja je izbačeno do 545 vojnika;
  • Grupa "Istok" poboljšala je svoje položaje na isturenom delovima fronta, a ukrajinska vojska je izgubila do 120 vojnika;
  • Ruska vojska izvela je napade na infrastrukturu vojnih aerodroma ukrajinskih snaga i lokacijama gde su čuvani dronovi.
     

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

1 d

Podeli: