Svet 15

26.10.2024.

16:03

Uživo Napad na Kursk; Zelenski poslao vojsku na Rusiju

Rat u Ukrajini – 976. dan. Ukrajinske strane izvele seriju napada dronovima na Kursku, Orlovsku i Belgorodsku oblast.

Izvor: B92.net

Napad na Kursk; Zelenski poslao vojsku na Rusiju
EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

Podeli:

  • Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini pratite u blogu B92.net UŽIVO

Uživo

14:04

Rusi sprečili Ukrajince

Ruska vojska sprečila je pokušaj ukrajinskih snaga da se probiju preko ruske granice kod naselja Novi put u Kurskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 

14:02

Poginule 4 osobe u napadu na Dnjepar

Najmanje četiri osobe su poginule, a 21 je ranjena u ruskom noćnom napadu na grad Dnjepar u centralnom delu Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Sergej Lisak.

"Povređena je 21 osoba, od kojih je sedam u bolnici. Dečak od 17 godina je u teškom stanju“, napisao Lisak na Telegramu, preneo je Ukrinform.

12:50

Rusi: Oslobođen Aleksandropolj

12:49

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane:
  • Ruske snage oslobodile su mesto Aleksandropolj u DNR;
  • Grupa "Sever" nanela je poraz ukrajinskoj vojsci u Harkovskoj oblasti a protivnok je izgubio do 40 vojnika;
  • Grupa "Jug" odbila je kontranapad ukrajinskih snaga u čijim redovima je poginulo ili ranjeno više od 740 vojnika;
  • Grupa "Zapad" je poboljšala taktički položaj, odbijen je kontranapad Oružanih snaga Ukrajine koje su izgubile više od 510 vojnika a uništena su im i četiri skladišta oružja;
  • Grupa "Dnjepar" je nanela poraz ukrajinskoj vojsci u Zaporoškoj oblasti, a protivnik je ostao bez 80 vojnika, kao i bez skladišta s municijom;
  • Grupa "Centar" je nastavila prodor u dubinu odbrane protivnika, odbijeno je šest protivnapada, u ukrajinskim redovima iz stroja je izbačeno do 545 vojnika;
  • Grupa "Istok" poboljšala je svoje položaje na isturenom delovima fronta, a ukrajinska vojska je izgubila do 120 vojnika;
  • Ruska vojska izvela je napade na infrastrukturu vojnih aerodroma ukrajinskih snaga i lokacijama gde su čuvani dronovi.
     

12:27

11:38

Sve više mrtvih Rusa

08:27

Deset bespilotnih letelica sa fiksnim krilima oboreno je iznad Kurske oblasti

Proteklog dana protivvazdušna odbrana je oborila 31 ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad ruskih regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema podacima ministarstva, dve bespilotne letelice su oborene iznad Belgorodske oblasti, deset iznad Kurske oblasti, devet iznad Orolske oblasti i tri iznad Brjanske oblasti.

Pored toga, tri ukrajinska drona su uništena iznad Azovskog mora, još tri iznad Belgorodske oblasti i jedna iznad Brjanske oblasti.

Mali balon oboren je iznad Rostovske oblasti, prenela je agencija TASS.

08:27

Eksplozije u Harkovu

U Harkovu u Ukrajini začule su se eksplozije tokom vazdušnog napada, javila je ukrajinska publikacija Zerkalo nedeli na svom Telegram kanalu.

Prema onlajn mapi ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju, upozorenje o vazdušnom napadu u oblasti Harkov začulo se od 4.55 po moskovskom vremenu, prenela je RIA.

08:26

Ruski dron pogodio civilnu zgradu

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: